יו.. כמה מילים יצאו לי פה ../images/Emo13.gif
שליטה על הטמפרטורה של הבצק (כמו גם שליטה על הרכב הבצק) מאפשרים שליטה על עבודת השמרים. אפשר בהחלט לשחק עם הפוליש ע"י שינוי כמות השמרים (מה שיאריך או יקצר את זמן ההבשלה שלו), ועל ידי טמפרטורה. המקרה הקיצוני של פוליש (בגרסה זו או בגרסה שונה) הוא שאור, שאותו אפשר לשמור במקרר ימים. המתכון שהבאתי והטכניקה המצולמת הם של לחם צרפתי, בקירוב ביתי סביר לעבודה המקצועית. היתרון של השיטה הצרפתית הוא שבנוסף לאיזון בין טעמים וזמן, הם מצליחים להשיג דיוק ושליטה מלאה התהליך. אם משתמשים בפוליש כמו שמתואר, אפשר להבטיח שכמות הנוזלים, ריכוז הסוכר והריכוז של שאר חומרי הטעם שמתפתחים בו, יהיה בדיוק זה הצפוי מראש. ואז לא צפוייה בעייה במתכון. אפשר כמובן להשתמש במתכוני פוליש אחרים, אבל חשוב לציית להם ולהוראות שלהם בדיוק: גם מבחינת כמות השמרים, וגם מבחינת הטמפרטורות. זה חשוב כדי שלא יהיו הפתעות בזמן ההכנה אחרי זה (הפתעות: צורך להוסיף קמח או מים מעבר לנקוב במתכון, בצק שתופח יותר מדי, מהר מדי, או לא תופח דיו, וכד'). כדי לפתח בעצמך מתכון פוליש "אמיתי" צריך הבנה של תהליכי הפעולה של השמרים, ונסיון עבודה טוב כדי לדעת אם הבצק שקיבלת (בנוסף להיותו טעים) גם עומד בקריטריוני איכות קפדניים (חלקם מדידים במכשירי מעבדה וחלקם ע"פ קריטריונים ויזואליים). ההמלצה לפיכך היא להיצמד למתכונים מתועדים בספרות לפוליש. אלתורים בבית בהחלט יניבו לחם אכיל (ככל הנראה), אבל לא יהיו באותה רמה כמו של מתכון מקצועי מנוסה (שלפי הבנתי, זה מה שהפורום מכוון אליו). שיהיה ברור: אני לא המצאתי במתכון פה שום דבר. השתמשתי במתכונים קיימים, ולטעמי יש לי עוד מספיק עבודה על טכניקה נכונה לפני שאגיע לניסויים בכמויות (ואחרי שהטכניקה תהיה טובה אני לא בטוח שיהיה בשביל מה לצאת לחיפושים וניסויים, אם גדולים וחכמים ממני עשו אותם כבר במשך עשרות מאות ואלפי שנים של אפיית לחם). לגבי המים: כדי להבטיח שהבצק יהיה בטמפרטורה הנכונה צריך לעיתים לשחק עם טמפרטורת המרכיבים. אבל זה בהחלט לא מספיק. אם הסביבה חמה מדי, הבצק יצא משליטה מהר מאוד למרות ההקפדה הזו. הנה, אמרתי בשני דפים מה שג'ודי אמרה בשני משפטים
-- רן.