הבן שלו הורס לנו את הזוגיות...

מודה שקטונתי

אני לא הייתי מסוגלת לחשוב על נישואים או אפילו על האושר שלי בזמן שאחד מילדיי חותך את עצמו ומאיים בהתאבדות. כל תשומת ליבי וכוחותיי היו מכוונים לילד.
&nbsp
ושוב - ילד שחותך את עצמו אינו סתם עקשן ולוחץ. ילד שחותך את עצמו הוא בסכנת חיים (וכן, גם לי יש הכשרה ועבר בתחום).

אטימות נפשית

זהב תציצו בפורום הורים למתבגרים כתבו לה בדיוק את מה שכתבנו אנחנו היא לא מוכנה לשמוע.
אגואיסטית שמרכזת בעצמה בלבד.
אם לא מדובר ברוך זה יגמר רע....

חבל על הילד
אכן במקרה הזה נפל על אישה שאינה מוכנה לראות את הקושי שלו כלומר אמא חורגת מהאגדות....
צר לי כולנו כאן אמהות ואמהות חורגת ומודעות כמה קשה לשים את הצרכים של ילדים לא שלך לפני הצורך שלך. אבל אנחנו עושות זאת כל יום. ולכן יש אפס סובלנות לאישה שכל מעייניה בזוגיות שלה ושילך הנער לעזאזל.....

אורנה פ1

New member
אם רק שופטים פה בפורום משפחות "מורכבות" ורק מגיבים באכזריות

אז אין טעם להתייעץ ולפרוק כאב אמיתי אמיתי מהלב כי יש פה קושי שאתן מסרבות להתייחס אליו
רק מדברות בצורה לא נעימה ולא לעניין. לא תודה

לא שופטים

משקפים לך את המציאות בדיוק כמו שעשו בפורום הורים למתבגרים. שם קיבלת תשובות זהות למה שקיבלת כאן.
כולנו כאן מתמודדות עם ילדים חורגים שלא בדיוק מאושרים מהמצב אבל לא. בקיצוניות שאת מתארת. חלקנו בחר בפתרונות יצירתיים כדי להתגבר על הקושי .
כולנו בחרנו לשים את טובת הילדים לפני הצרכים שלנו.
תתבגרי לטובתך ולטובת הנער האומלל

ובכל זאת מבינה את כאבך, אורנה... היה כאן סוג של לינץ'

לא מתאים לשפוט אדם שבא לפרוק את רגשותיו במקום אנונימי, רחוק, מוגן... קצת הבנה.

את חייבת להבין איזו מציאות קשה עוברת על הילד הזה. מתחננת.

את אומרת שהאמא הייתה חולה והילד היה לצדה כל הזמן, עזר לה וטיפל בה. ועכשיו היא איננה. זו מציאות מזעזעת לילד, לטפל באמא חולה ולראות אותה דועכת. גם אם אמא שלו עשתה לו עוול בלתי נסבל בכך שאמרה לו למנוע מאביו לחיות איתך ובכך בעצם להפיל על הילד "משימה" ורגשות אשם כבדים מאוד כשהוא לא מצליח והוא נאלץ לחיות איתך- מחובתך להבין מה זה גורם.
ודרך אגב אני ממש לא בעד שתפרקו כרגע את הבית ותוותרו על החיים יחד. אבל את צריכה להבין את הקושי ומתוך חמלה רבה לגשת לסיטואציה המורכבת הזו ולטפל בה. לא ללחוץ עליו... לתת לו זמן, פרטיות, חום (כרגע מצד האב בלבד). אם הוא לא רוצה לאכול את האוכל שלך מן הראוי שתדאגו לחלופה ראויה ושלא תכריחו או תציעו כל פעם מחדש. אם הוא לא רוצה שתכבסי לו אז בכלל אל תציעי. אל תתקרבי... תכבדי את הרצון שלו להתאבל בלי לתת לך למלא את תפקיד האמא גם אם לא ברגש אז בפעולות יומיומיות בבית.
ובעיקר לטפל מקצועית... תהפכו עולמות. אל תהיו אדישים. אל תשאירו אותו לבד כשהוא בסכנה, גם אם הסכנה היא "בסך הכל" הוא עצמו...

הקושי שלך הוא קושי מוכר

וכאן המקום לפרוק ולשתף
&nbsp
לפחות חצי מהקוראות פה חוו אי-קבלה של לפחות אחד מילדי בן הזוג החדש, ואפילו נסיונות חבלה אקטיבים בזוגיות החדשה.
אבל יש הבדל בין סרוב לאכול את מה שאת מבשלת (כי גם אצלי יש אחת כזו בבית) ונסיונות חוזרים לשכנע את האב שיפריד בתים (כנ"ל) לבין פגיעה עצמית ע"י ביצוע חיתוכים בגפיים.
&nbsp
אבל כאן מדובר בילד בסכנת חיים, וכולי תקווה שנזעזע אותך מספיק, גם אם נכתוב "בצורה לא נעימה", בכדי שתביני את זה.
.
&nbsp

mother cat

New member
אם תקראי בין התגובות תראי שלא הכל שיפוט

קיבלת כאן גם הזדהות, גם אמפתיה, גם הבנה של כמה קשה.
אבל מול כל המצוקה שאת נמצאת בה אנחנו רואות את סכנת החיים והמצוקה המאד גדולה של הנער.
קיבלת שלל הצעות ורעיונות מה לעשות. אני חושבת שאת יכולה להחליט על עתיד מערכת היחסים שלך - ואם את רוצה להתחתן ולהמשיך בחייכם הזוגיים, סבבה, אבל זה חייב לבוא ביחד עם טיפול ראוי והבנה של המצב שבו הנער נמצא. מה שמשתמע מכל מה שאת כותבת זה שאת חושבת שאפשר איכשהו לדחוק את הנער מהתמונה כדי שלא יפריע לכם בזוגיות. אני מאחלת לך בכל ליבי שבן זוגך אינו כזה שיהיה מוכן להפנות גב לילד שלו שבמצוקה.
&nbsp
אני חושבת שהצעד הראשון, בעיני, הוא להבין שמה שהנער עושה אינו נגדך אלא נובע מהמצוקה שלו. זה מקשה עלייך, זה כואב לך, זה בלתי נסבל - נכון. אבל זה לא נגדך. ואם תתיחסי לזה ככה אולי תוכלי לעזור לו ולתת קצת חמלה.
את מתארת חדשים שהנער טיפל באמו הגוססת ומצב שהיא ניסתה להסיט אותו נגדכם - יש לך מושג כמה זה טראומטי? הוא נער - הוא לא אדם מבוגר. הוא חווה משבר מאד קשה והוא צריך עכשיו עזרה, לא הפניית עורף.
&nbsp
אני מדברת מנסיון אישי. אני מגדלת שני ילדים חורגים שאבדו את אימם לסרטן. הגדול חווה את המחלה שלה, הבין אותה, הבין את הטיפולים ואת ההדרדרות. כשהכרתי אותם הוא היה במשבר מאד עמוק. אני מדברת על נער בן 12-13 שיכול לעשות טנטרום שלא היה מבייש פעוט בן שנתיים. כולל צרחות, בכי, לשבור דברים בבית, להשכב על הרצפה באמצע מסעדה כי לא בא לא לאכול שם... הוא טרק לי פעם את הדלת בפנים בצרחות "לא אכפת לי שהיא בהריון!" כי סרבנו ללכת למסעדת סושי בזמן ההריון שלי.... עברתי את זה. הייתי שם. ולא היה לי קל. אבל הזכרתי לעצמי כל הזמן שזה לא בגללי ולא נגדי ושרק אמפתיה ועזרה מקצועית יועילו. לרגע לא ציפיתי מבעלי שיפנה לו גב...

xfwind

New member
"הפרעה נפשית ברורה"?

סליחה שאני נדחף. הגעתי קצת להרחיב ההבנה ביחס לסיטואציה - בעקבות כתיבתה של אורנה בפורום הורים למתבגרים.
&nbsp
את קובעת כאן משהו קיצוני בלי שיהיה בידיך מידע מקצועי.
&nbsp
הילד במצוקה ולדעתי הופך להיות נושא העניין. הוא יכול לעבור את התקופה הקשה הזו עם עזרה מקצועית משולבת, והמון אהבה, סבלנות ואמפתיה מצד האבא. התפקיד של בת הזוג, לדעתי במקרה הזה, לתת לאבא את כל הגיבוי והאפשרויות מבחינתה כדי להתמודד על דרכו של הבן שמשדר המון מצוקה.
&nbsp

הפרעה נפשית - שים לב

הפרעה נפשית ולא מחלת נפש (כפי שציינת בפורום הורים. אם כבר - נא לדייק)
הכוונה הינה למצוקה נפשית זמנית שנובעת ממקור ברור (מות האם) ובאה לידי ביטוי בדרך שאינה בריאה.
חיתוך עצמי נובע בין היתר מדיכאון, הנחשב כהפרעה נפשית - mental disorder
&nbsp
מקווה שה mayo clinic הוא מקור מספיק אמין בשבילך: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/self-injury/basics/definition/con-20025897

xfwind

New member
אם כך אני באמת מתנצל

ומבין שאנחנו רואים את העניין כמעט אותו דבר.
&nbsp
בזהירות אפשר להגיד שזה ביטויים תקופתיים שיעברו עם טיפול נכון והרבה אהבה.
&nbsp
&nbsp

אורנה ב2

New member
קראתי דיונים גם כאן וגם בהורים למתבגרים

סליחה על הקיצוניות ובוטות... אני לא מסוגלת לשתוק פשוט.
אורנה את אישה נוראית אטומה ואגואיסטית בצורה קיצונית. מקווה שבן זוגך ישחרר את עצמו ממך בהקדם ויטפל בילד המסכן שלו.
אני עדיין קצת מקווה שאת טרולית וסיפור לא אמיתי.
ליבי עם הילד המסכן.

talilula1

New member
אז סימנת מטרה להתחתן ??

אז סימנת מטרה ? להתחתן ??
ומה נדמה לך שיקרה אז? פרפרים וכינורות ברקע?
לא אתפלא אם את היית סיבת הגירושין, ועדיין, לאחר מות האשה המסכנה
את עדיין נלחמת איתה .
הילד המסכן הזה , שחווה גירושים ומות אם, נדרש עכשיו לשמוח ב״משפחה החדשה ״ שלו.
את לא רק אטומה, לחברך ולבנו, את אטומה גם לביתך, שאת מתארת כמאושרת מההתפתחיות.
באמת? נורא טוב לה ??
מקווה שהאבא יבחר להיות אבא לבנו, שזקוק לו עכשיו יותר מתמיד.
רוע טהור שכזה וחוסר יכולת לחוש אמפטיה לזולת, מעולם לא ראיתי.

TatyBar

New member
בלת״ק

כשאני קוראת ״עברנו הרבה כדי להגיע לזה״ אז אני מבינה מזה שבעצם,כל הסימנים היו שם נגד, הסיטואציה והנסיבות והתחושות וההגיון.. כולם אמרו נגד...
וה״עברנו הרבה״ הזה, זה בעצם ׳נאלצנו לגייס עקשנות מיותרת ועמידה, כדי לעשות את מה שבא לנו (לך!) למרות שזה היה הדבר הכי שגוי שיש,כנג טובת כל המעורבים (מלבד הרצון שלך לאלץ סיטואציה), ותוך התעלמות פושעת מההשלכות של המעשים האלו על חיי הילד.
זה מה שקרה פה.
וזה לא הילד שהורס לכם את הזוגיות.
אלו החיים שלו שנהרסים בגלל ה״זוגיות״.
אני לא מבינה את האבא.
ואני לא מבינה איך את בתור בן אדם, ובתור אמא, רואה ילד שפוגע בעצמו פיזית (וזה קורה רק כשהפגיעה הנפשית כבר קשה ביותר ועמוקה כל כך שהכאב הפיזי מקהה אותה קצת), ולא מבינה שהוא צריך עזרה!
עזרה על חשבונך! ממש כך.
תפרקו את החבילה מיד!!!
תני לילד לחזור לגור עם אבא שלו!
להשתקם ולהבריא (רק עם טיפול. ובשלב זה כבר צריך פסיכיאטר ולא פסיכולוג).
ואל תחלמי בכלל על מגורים משותפים.
הזוגיות הזו, אם היא בכלל תתקיים, תהיה את והחבר. נטו. רק בזמנכם הפנוי. (ולו, לא יהיה הרבה כי הוא חייב להקדיש הרבה זמן לילד שלו).
לא מגורים משותפים ולא בילויים משותפים ולא כלום.
&nbsp
חבל לי על הילד הזה כל כך....

ornme

New member
השתכנעתי. זה טרול.

אין אנשים כאלו.
למישהו היה משעמם, המציא סיפור, נרשם כאן.
לא יכול להיות שזו מישהי אמיתית.

למעלה