הבעיה הפנים ישראלית.

רולדההה

New member
הבעיה הפנים ישראלית. ../images/Emo98.gif

יש לי שאלה, ועכשיו בכנות. אין לראות בהודעה זו שום החרזה על ציבור מסוים, רק העלאה של דברים מסוימים שהייתי רוצה לחלוק איתכם ולשמוע מה דעתכם. שאלת הנוער לאן. למי שלא יודע, אני טינאייג'רית שלומדת והמצב כיום בישראל מאוד מטריד אותי. לא אתייחס כרגע לשאלת הנוער הדתי-לאומי, כי אותו אינני מכירה מספיק מקרוב. אנחנו רואים את התרבות הקלוקלת שמתפשטת ברחבי המדינה. את הילדים הערסים שמקללים, יורקים, הורסים כל מה שנקרה בדרכם ומתנהגים בצורה דוחה לגמרי. את הפרחות, הילדות הצעירות שמסתובבות עם כל החבילות בחוץ, צובעות את השיער ומעשנות. את התרבות הרדודה כל כך, את הבהמיות. ואני רוצה לשאול אתכם, איך אפשר לעזור? איך אפשר לתקן את המצב המעוות הזה, בו ילדים לא קוראים ספרים אלא שורפים את המוח מול הטלוויזיה, את הטיפשות, הבורות וגועליות שכל כך הרבה מהנוער היום נגוע בה? דיברתי על כך עם כמה אנשים וניסינו למצוא מאן זה נובע. אחת הסברות הייתה, שאלה ילדים מקופחים, רובם מהמגזר המזרחי ש"נדפק" שנים רבות בארץ ועכשיו לא יודע לאן ללכת. אני חושבת שיש משהו בסברה הזו, אבל מאמינה שזה לא קשור רק לעדות. מה אתם חושבים?

spoop

New member
נקודה טובה ../images/Emo4.gif

אני חושבת שהכל מתחיל בכך שאין טעם לחיים. אתה חי בשביל לחיות,ואני לא אדבר איתכם על דת עכשיו. המון דברים יכולים לספק משמעות לחיים,כמו:עשייה,זוגיות יציבה,התנדבות וכו'... אבל הבעיה בדורנו שהוא פשוט מושפע מהמון דברים שליליים שהחברה משדרת. כמו למשל הטלויזיה,כל פרסומת זה סרט פורנו,או סרט אימה. החברה משדרת גם שכסף זה הדבר שאתה חי בשבילו. בלי בגדים יפים,בית גדול וכסף אתה אפס. אז הנוער מושפע מכל הזבל הזה,ובגלל שאין לו טעם לחיים,הוא הולך על זה בצורה יותר קיצונית. למשל מועדון,היה לי ויכוח עם מישהו למה זה לא טוב. מועדון לילה זה במילה אחת בהמיות. למה בהמיות? בגלל האלכוהול,בגלל המוזיקה הוולגרית המחרישת אוזניים,בגלל כל הפריצות שיש שם. וכאן מתבטא הכי טוב אי החשיבות של החיים: נערים ונערות באים למסיבה פתאום יש ריב על מקום חנייה,אז מה הבעיה? מה זה חיים? מוציאים סכין ורוצחים. ולגבי הכסף והבגדים. זאת תרבות חיצונית בלבד. אין לך אישיות כאילו,אתה לובש פוקס ואתה בפנים. הנוער מנסה לחקות משהו שהוא לא,ושאין טיפת שורשים תרבותיים אמיתיים,אתה פשוט יוצא טמבל שהולך על פי צו האופנא. קיצור לא יודעת מה אמרתי פה בכלל,אבל זה מה שאני חושבת.

רולדההה

New member
דווקא לא מהגישה הזאת. ../images/Emo98.gif

אני לא חושבת שיש בזה בהמיות. לא פה היא מטבטאת. הבהמיות היא ביחס לאנשים מבוגרים, לקללות וניבולי הפה לזלזול המסיבי. דווקא מועדון הוא מקום פורקן שמנקה את הנפש ומאפשר לאדם להיות יותר רגוע ביום יום. אני מדברת בדיוק על הערסים הללו שדוקרים או יורים בכניסות למועדונים, לא על הרוקדים עצמם.

spoop

New member
את לא יכולה להתעלם שזה נובע

מתרבות חומרית מדי שכוללת גם מועדון וריבים על בחורות.

spoop

New member
וכן הדתיים כן משחקים אותה בזה

תראו מה אחוזי האלימות,הפריצות והרצח אצלנו. אין נערות לבושות כמו בהמות,והבנים שלנו שומרים על העיניים שלהם. בבית ספר שלי לא הייתה אפילו סטירה בין חברות,אין טיפת אלימות זה מדהים! ויש לכך שתי סיבות: 1.הדת והחינוך הטוב-כל המרים יד על חברו נקרא רשע וכו'.... 2.שאין בנים באולפנא. הרי כמעט כל הריבים הם על בנים,או של בנים על בנות כדי להרשים אותן.

spoop

New member
לא דיברתי על גופיה ומכנס

זה הרבה יותר מזה. נניח חצאית מיני וחולצה שקופה,עם איפור שחר וכבד,תסלח לי אבל זה לבוש זנותי. ואתה צודק,לומר בהמות זה לא יפה,פשוט רציתי להמחיש,ואני לא חושבת שהבחורות בהמות,רק צורת הלבוש שלהן. בבית הספר שלך לא הייתה אלימת,וזה באמת מרשים. אבל נדב,לא יקרה כלום אם תתן מחמאה לדתיים. זה ידוע שבבתי ספר דתיים יש יותר ערכים,פחות התחצפות למורים,ופחות אלימות. לפחות תתן לנו את הקרדיט על זה...

אז אני אומר את זה ככה

בלילה נסעתי עם חברים וידידות למועדון לילה (כן, איזה בהמות אנחנו אה?), ידידה שלי לבשה חצאית מיני וחולצה קצרה, אז? זה מה שהיא אוהבת ללבוש, זכותה או שיש לך מה לומר בעניין?? ורק שתדעי, שאני מבטיח לך שהבחורה הזאת שווה אלף פעמים מה שאת שווה. יש בית ספר דתי אחד שאני אתן לו מחמאות וזה ישיבת אור עציון.

spoop

New member
מה פתאום בהמות חס וחלילה!

אתם יהודים יקרים.
אבל אני לא מסכימה איתכם,ובעיני זאת תרבות בהמית,ללכת לדפוק תראש במועדון. זה ידוע שמוסיקה משפיעה על בן-אדם. אז מה לדעתכם יקרה לאדם שישמע מוסיקת טראנס אגרסיבית בכל יום?

בעיני זו תרבות

בהמית ללכת לשכב על קברי "צדיקים" אז? אני אוהב מוזיקת מטאל ומוזיקה קלאסית, מה תגידי על זה?

spoop

New member
היי גם אני.

רוקנרו'ל ומוסיקה קלאסית אלו המוסיקות האהובות עליי. אני אוהבת גם רוק כבד בסדר? אבל דיברתי על משהו אינטנסיבי יותר. שאתה בא למועדון זה אוצ אוצ אוצ אוצ אוצ אלכוהול בחורות אוצ אוצ-זה קצת משפיע לא ככה?

שוב קחי את הדוגמא האישית שלי

אני אף פעם לא שותה יותר מדי ואף פעם לא מתחיל עם בחורות במועדון כי זה לא הקטע שלי, ויש כמוני עוד הרבה. אז מה רע במועדון?

spoop

New member
זה מקום מועד לפורענות.

אלכוהול,מוסיקה רועשת,בחורות. רוב האנשים,לא אתה נדב,כן מושפעים מזה ורוב המכות מתחילות בזה. נניח בחורים שנוסעים בשכרות,או הטרדות מיניות תחת השפעה של אלכוהול.

One Echoe

New member
אתם לא יודעים לעשות את ההפרדה.

האלימות לא נובעת ממועדונים. איך תסבירי את זה שבמועדוני רוק אין אלימות?! אה?!

את פשוט חוצפנית.

גם אני לא מתה על הלבוש הזה, אבל בטח שלא שופטת. לבוש הוא הדרך הקלה והכמעט יחידה היום להביע את המחאה שלך, או את האופי שלך. ולמי שבוחרת להתלבש כך, אני מאחלת שתשיג את מה שהיא רוצה להשיג (ואם זה רק זיון, אז שתהנה- מה זה משנה?) גם אני לא מאד אוהבת את קולקציית תשס"ב לבנות האולפנא האזורית בני ברק, אבל אני מכבדת את הצניעות שלהן (וזה מקסים בעיני), ומכבדת אותן. לעומת זאת, אם אעז להתקרב לבני ברק עם המיני שבעיני לא זולה, אלא סתם נוחה (ואת מזומנת להתנצל על מה שאמרת, למרות שאני לא מתאפרת כבד או לובשת חולצות שקופות), אז בואי נגיד שאני אצטרך להתלבש בצניעות כדי לכסות דברים שהם לא איברים מוצנעים. אה, אלימות אמרנו? אם את כבר שואלת אני מאד תומכת בחינוך לערכים מאשר בחינוך לציון אבל זה משהו שקיים גם במגזר החילוני, יש עוד בני אדם ערכיים שאינם דתיים, ואם תבחרי להתעלם מהם אני אאלץ להוכיח אותך על טעויותיך הרבות בהודעה הקודמת שלך, מה שיוציא את המגזר שלך באור לא יותר מחמיא. אבל למה להתנצח?, כולנו בני אדם ואין מגזר טוב יותר, תפנימי.

spoop

New member
טוב...

סליחה אם פגעתי בך על החצאית מיני...זה סתם מעצבן אותי... אני מסכימה שאין מגזר טוב יותר בהכל,אבל בעניין מניעת אלימות בין הנוער ובביה"ס הציונות הדתית לוקחת...

וואי,

"זה סתם מעצבן אותך" ?! מי את שבכלל תתעצבני ממשהו שאדם אחר בחר ללבוש ומרגיש בו נוח?! את אטומה שזה עצוב... אני לא אענה לך, את תעני לעצמך: שימי כלב בחצר אחת, לבד. בחצר נוספת שימי 9 כלבים, שכפי שנהוג אצלם, ילחמו על טריטוריה- איפה יהיה סיכוי רב יותר לאלימות? (המיקום אותו מיקום, והדשא באותו מרקם- בדקתי). הכי קל להתבודד ולהסתגר בתוך כלוב הזה של הדת. כשאין דת בא החופש, ויצר הרע של האדם אלים מטבעו (כל אדם, גם הדתי, כל אדם, גם תלמיד דתי, כל אדם, גם בני אדם דתיים -מקווה שהצלחתי לחדור את השכבה האוטמת..), ולכן ניראה כאילו החינוך הדתי הוא זה שמונע אלימות. אני אומרת- החינוך הדתי לא מונע אלימות, זה החוסר חינוך שיוצר אותה. "דתי" הוא מושג מאד מוגדר, בעוד שחילוני זה מושג רחב וחובק מגזרים רבים בתוכו, את פשוט לא יכולה להשוות! אני מתעבת אלימות ובזה לה אבל אם את רוצה להכנס לעובי הקורה את תגלי שלא המגזר הדתי ואל המגזר החילוני אשמים, הגורמים לאלימות הם אחרים. אני אשמח להכנס איתך לזה- כשהאופקים שלך יתרחבו מעט. בינתיים, אני חוזרת ואומרת, אל תעשי הכללות אם את לא רוצה לטעות.

למעלה