הגבר תמיד חייב לשמור על החלב

הרוחני

New member
הגבר תמיד חייב לשמור על החלב

עובדה מוכחת שגברים הם מצואייסטים תמיד מנסים להרשים לרגש להיות מכנוסים בתןך עצמם העיקר לתת לגטמציה לכוח לא שזה רע זה רק דוחה העיקר שאנחנו עושים את זה כדי למשוך צומת לב עובדה זה עובד לחיי המלחמה שבדרך ולעוד אמפריה שתפול אז אנחנו משחקים משחק יפה להבין את הראש של האשה רק כדי לשמור על החלב אז גבר נכבד אתה בחיים לא תצליח להבין את הגיון של האשה כי באמצע ישנה האהבה

Y e d i d

New member
עובדה מוכחת??? איפה מוכחת?

זכר הטווס הוא מצואיסט המנופף בזנבו, מול נקבה אפורה וחסרת איפור או גוונים. לאריה רעמה מרשימה וללביאה כלום וכך הלאה וכך הלאה. רק אצל האדם איפכא מסתברה. הגבר (לא אלה של העידן המודרני, כמובן
) הוא נטול "צבעים", נטול "רעמות" (חוץ מאלה שטרם נפתרו מאופנת שנות השבעים) וכך הלאה. האשה, לעומת זאת, מנפנפת בבגדיה, מרבה את צבעיה, מגוונת את שערותיה או מורטת אותם, מתהדרת בבגדיה וכך הלאה וכך הלאה. אם בטבע הנקבות אפורות והגברים ססגוניים ואם אצל האדם הנשים ססגוניות והגברים אפורים, האם לא ניתן לומר שתם עידן המצ'ואיזם????

שילה1

New member
סליחה ידידי.גברים רבים ממש לא....

אפורים. דואגים להופעתם החיצונית ומטפחים אותה,ולדידי-מוטב וטוב שכך. ומסקנתך בסיפא-מוזרה קצת לא?

s h o o s h a

New member
בלי קשר, ובכל זאת אולי ימצא קשר

על הטווס שמו של הטווס, pavo, נגזר מ-pavor, פחד, שכן קריאתו הפתאומית מטילה פחד בשומעיה. בשרו כה קשה שכמעט אינו נרקב, וקשה מאוד לבשל אותו. הצי של שלמה המלך הפליג לתרשיש בכל שלוש שנים והביא משם זהב, כסף, שנהב, קופים וטווסים. תרשיש היא החיפוש אחר האושר של העולם הזה, שהוא מוגבל...כשנגזלים ממך כבודך או נכסיך, או כשמת מי מידידיך, מגיע הצער; האושר בעולם הזה מהול תמיד בצער. הטווס החי בתרשיש מסמל את החלש והמנוון, אך כאשר מביא אותו הצי לירושלים, הוא מסמל את מורי-ההלכה החכמים: אי אפשר לבשל את בשרו - וכך גם רוחם של המורים, להבת-התאווה אינה שורפת אותם. קולו של הטווס מטיל פחד כמו קולו של הדרשן המדבר על אש הגיהנום; צבע הספיר על חזהו מסמל את ערגת המטיף לגן-העדן. הצבע האדום שבנוצותיו מסמל את אהבת ההרהורים. העיניים שבנוצותיו מסמלות את ראיית הנולד ומגוון הצבעים את הסגולות הטובות הרבות שלו. כשהטווס מתעורר בפתאומיות, הוא קורא בקול, כי הוא פוחד שיופיו אבד לו. רגליו מכוערות מאוד ולכן הוא מסרב לעוף גבוה, על מנת שרגליו ישארו מוסתרות. ועוד על טווס הזהב טווס הזהב היא ציפור רבת יופי וגם מיתוס חוצה תרבויות. מקורו בסיפורים קדומים על התהוות האדם והעולם ועל משמעות החיים. במיתולוגיה היוונית היה הטווס גלגול של היצור האגדי ארגוס בעל מאה העיניים שאחרי הריגתו בידי הרמס העבירה הרה את עיניו לזנבו של הטווס. בנצרות מסופר שבשר הטווס אינו נרקב לעולם והתחדשות נוצותיו בכל שנה באביב הפכו אותו לסמל של תחיית המתים. באיסלם, הטווס מעורב יחד עם השטן והנחש בפרשת החטא הקדמון. עם גירוש חווה ואדם גורשו גם הנחש והטווס שבאותו הרגע ניטל ממנו קולו היפה לעולמים. אבל רק ביהדות ציפור הטווס ממריאה לשחקים, עפה. ביהדות התפתח הרעיון של טווס הזהב אשר מסמל במעופו את הקשר שאבד עם ימי האתמול. את גלגול הימים. די גולדנע פאווע. ביהדות זו אינא הטווס הצבעונית אלא טווס מזהב. טווס אידאית. העינים הרקומות בנוצות כאילו מסתכלות על העולם מגבוה, על העבר והעתיד. אולי זו הציפור הקרובה לכסא הכבוד והעין שלה ממתיקה סוד עתיק יומין. אל הסוד הזה משתוקקת הנפש. ומה בין הטווסים הללו לבין הגבר בעידן המודרני? אולי למי מכם הפתרונים ...

אלמרה

New member
אין קשר אין שום קשר אפילו בין.....

...מה שכתבת יפה כל כך והדברים הכל כך בלתי מובנים של התחלת השרשור. אולי זו בעיה קשה שלי אך אני ממש לא מסוגל להבין את דברי ה"רוחני" ולא מצליח אפילו לקרוא את המשפט הארוווווווווווך שלו בלי להיעצר פעמיים שלוש באמצעו ולחזור להתחלתו כדי לנסות שוב ולהכשל בהבנה ולנסות שוב ולהכשל..... ובכלל כשאני רואה משפט "מחוזי" כל כך המתחיל ב"מחקר מוכיח" או "עובדה ידועה ובדוקה" שזה אינו אלא נסיון להאדיר ולהעצים את הדברים הבאים (בדרך כלל הכללות חסרות שחר) באיצטלא מחקרית - אני מקבל בחילה. אז ימחל לי "הרוחני" - אני לא מבין אותו ולכן על סיפור הטווס וטווס הזהב היה להופיע לדעתי בשרשור אחר, ראוי יותר. המשותף לטווסים ולגברים? אני יודע שעוד משחר ילדותי היה עלי להתקשט לפני בוא הדודות ולאחר מכן מה הפלא שכך נהגתי לפני הפגישה הכתתית בליל שבת והפגישות עם הבנות שנים אחר כך... התייחסתי רק לראוותנותו של הטווס (ויש מהתכונה הזו גם אצל נשים אני מודה) לכל השאר הרוחני יותר, אני משאיר את המגרש לאחרים.

אש אש

New member
../images/Emo12.gif

חחחחחחחחחחחחחחחח בילבלתם אותי לגמרי
מי נגד מי פה?

s h o o s h a

New member
ובמחשבה נוספת

דווקא מוצאת משותף בין הטווס לגבר (מודרני ושלא מודרני) הגבר, כמו הטווס, חייב לזעוק ולהשמיע את קולו כדי שיזכרו את קיומו, כדי שהוא, בדחילו ורחימו, לא יחשוב שאבד עליו הכלח. ועוד, הגבר, כמו הטווס, יש לו ראיה למרחוק, לעתיד לבוא, למתרחש סביבו, (כן, יש תכונות כאלו אצל גברים, זו שנקראת חכמה ובינה) אלא שלא כמו הטווס, שרגליו מכוערות ולכן אינו עף, שמא 'יראו לו', רגלי הגבר-גם אם ארוכות וגם אם קצרות, נוטה לברוח ולעוף כל עוד נפשו בו (לפעמים) ולא בשל כיעורן או יופיין אלא בגלל שהוא מעדיף לא להתעמת עם החיים. ואולי אני בכלל נותנת פרשנות לא לענין ואולי ... אולי ממקלדתי מדברת אחרת כרגע ואולי ... ואולי ... ואם סתם התברברתי, מר מינהל - נא מחק הודעתי זו כדי שלא תתפוס שטח ע"ח מידע חשוב ומענין.

Y e d i d

New member
טוס הזהב ביידיש ובעברית

זרק אותי בבת אחת אל המשורר האידי המופלא, איציק מאנגר, אל טווס הזהב שלו, אל שירי המגילה אותם קראתי שניים מקור ואחד תרגום. מצאתי גם אתר ובו סיפור הטווס ומנגינת טווס הזהב.

תודה על המידע המרתק בהחלט

את יודעת שושה גרתי תקופה קצרה מאד באודים ואני יודעת לגמרי על מה את מדברת כשמדובר בקולות הזעקה של נשים נאנסות או גברים שנחטפים ברחובות העיר משהו נורא וחוץ מזה, אין להם אלוהים הם היו יוצרים לטיול ונהגו להלך כאילו רכשו את העולם בין החצרות ותמיד חזרו חזרה לכלוב שלהם חיות מוזרות לא הייתי חושבת לשניה לאכול את בשרם

s h o o s h a

New member
טווסים וחלק מהגברים

הם יפים, בעלי מראה מעורר כבוד והערצה אך עורם עבה ובלתי חדיר כל כולם שקועים בעצמם ובמראם הכל חייב להיות סובב סביבם ה'מציאות' מחייבת אותם להזכיר תמיד את קיומם ונוכחותם ועליהם אפשר ויאמר : "אני ואפסי הוא" כך גם חלק מהגברים אך יש אחרים שהם ההפך הגמור החלום החלום בו אני נאחזת...

יש לי הרגשה שושה שהגיע הזמן

לכתוב את המדריך איך לא לצוד טווס
שבוע מצוין לך חמודה

אלמרה

New member
ולי מה זה יעזור לדעת מהי "החיה" ...

המועדפת עליכן נשים יקרות!!!! אנחנו הגברים בעידן המודרני ממש בדילמה או במה שמוגדר כ"דיסוננס קוגניטיבי" בפי יודעי דבר שעבדכן ממש לא נמנה עליהם.. באמת קשה לנו עם החיפוש שלכן אחר ה"גבר-גבר" מחד גיסא והלא מתבייש לבכות בסרט עצוב מאידך (דוגמא בלבד!)... אנא כתבו, אתן היודעות קרוא ובעיקר כתוב(!) שכן אנחנו צמאים לדעת ולנהוג על פי תורה ומשנה כתובה וסדורה...

אלמרה יקירי לשאול שאלה חד מימדית

כזאת אישה כמוני, איזה חיה אחת זה ממש קשה אני יכולה לראות הרבה חיות עוברות תהליך התגבשות בתוך הגבר זה מטוסטוס הלבן כמו שאומרת חנה לסלו אבל אחד ? אין מצב תראה מאד נוח להגיד גברים הם טווסים וחיש קלי קלות לקטול אותם אבל לחשוב איזו חיה כן צר לי לאכזב אותך מנהל הפורום היקר אני פשוט לא מסוגלת לבחור אחת

הרשה לי לתקן אותך ידיד

כדי שלא נעשה חטא להסטוריה הקיסרים הרומאים היו לבושים לתלפיות עינגו את עצמם וכייפו בלי הפוגה הקיסרים למיניהם על אנשי חצרותיהם לא בחלו בעשרות תלבושות ססגוניות אפילו בשבטים אפריקאים הגברים מורחים את עצמם בצבעים נפלאים חגיגיים כובשים ומרעננים עולם העבודה והכסף מיתגו את האפרוריות ותופעת הגאים הופכת את אותה אפרוריות על פיה יותר מזה, לגבר המודרני יש המון הרחבות תכשיטים, מכוניות, עניבות, וגאדג'טס לא מובנים לי לגמרי ולשם מה כל אלה לעשות רק רושם על החברה ? ואגדיל ואוסיף בתאוריה די מעניינת שגורסת שגם הנישואין היא המצאה גברית שלא שונה מהאריה שכובש את הלביאה וטורף את שאר הגורים הם נועדו לשמר את זרעו של הגבר הבועל היחיד, כדי שאלה ירשו את ההון המשפחתי על התאוריה הנ"ל חתומים אמנם מרקס ואנגלס והיא הוכרזה בסוף המאה ה- 19 אבל אם נחשוב על זה יש בה משום האמת בפרט שהגירושין היו אסורים ונשים גרושות נחשבו לסוג ב

תאוריה לא ברורה

אישה יקרה, הבאת לנו כאן תאוריה מעניינת אבל יש לי לגביה כמה השגות. ראשית, לגבי ההרחבות (כפי שקראת לזה) של הגבר המודרני. אני לא בטוח שלגבר הממוצע יש יותר הרחבות מאשר לאישה הממוצעת. אולי ההפך הוא הנכון. האישה נוטה להתקשט בלבוש ובתכשיטים ואילו הגבר נוטה לסגנון "זרוק" יותר בלי לעשות חשבון למה יגידו החבר'ה. ולגבי משל האריה. למען האמת לא כל כך הבנתי אותו. האריה טורף את גוריו כדי לשמר את זרעו? ואיך אם כך הם "ירשו את ההון המשפחתי". או שאת מתכוונת שהוא משאיר גור אחד להמשכיותה של השושלת? והאם הגבר כנמשל נוהג כמוהו? לא ברור. ואיך כל זה מתקשר לנישואין? למרקס ואנגלס הפתרונים. שבוע טוב לך ותמשיכי להחכים אותנו.

רואה עתיד חביב, אני מיד מסבירה

אני כמובן יכולה לתלות את קולר האשמה בשעה המאוחרת, בזה שלא גיהצתי את הקמטים בשלאפ המקודש אבל לא, פשוט חוללתי בלי הבחנה ולא טרחתי לסדר שניה את המחשבות שתמיד רצות הרבה יותר מהר מהאצבעות (שאגב לא מצטיינות באיטיות מיוחדת) אז ככה נתחיל עם ידידנו המלומדים אבות הקומוניזם המודרני הם טענו, שיש לשתף את האישה בשוק העבודה ולגאול אותה מתלותה המוחלטת בגבר בהמשך לטענה היסודית, הם גם הרחיבו שעל החברה לספק לאישה את חגורת או רשת הבטחון שתאפשר לה לצאת לעבודה והם היו אלה שהגו את המעונות הבטוח הרפואי הכללי ועוד בהמשך, הם הסתכלו על מקור התלות של האישה על מוסד הנישואין וטענו שהוא איננו טבעי כלל ועיקר ( בניגוד לכנסיה, או ליהדות שראו בנישואין מוסד מקודש טבעי ומחויב המציאות) אתה בטוח יודע שהגירושין נאסרו על ידי הכנסיה ואגדיל ואומר לך, שאחרי מלחמת העולם השניה כשבאנגליה כוננו את מדינת הרווחה שבין השאר צריכה לדאוג לאזרחיה למקומות עבודה היה מי שאמר ( אני חושבת שזה היה יו"ר האיגודים המקצועיים) שאין לאפשר לנשים נשואות לעבוד כי יש כבר מישהו שעובד עבורן ולנשים גרושות אין לאפשר, אלא אם הגירושין לא ניזומו על ידן. באותו עניין טענו השנים, שכל מוסד הנישואין הוא המצאה גברית שתכלית האחת היא להבטיח שהיורש של ההון הפרטי, המשפחתי, יהיה צאצא של זרעו של הבעל עד כאן ההיבט הסוציליסטי קומוניסטי של הגבריות באשר לאריות, מן הידועות היא שהאריות ברגע שהם כובשים את הלביאה, הם הורגים את הגורים של הזכרים האחרים שעיברו אותה לפניהם מה שניסיתי לומר בקשר לגנדרנות שהאפרוריות היא המצאה יחסית מאוחרת שנוצרה עם העלמות חצרות המלכות ואיתן גם הלבוש החגיגי והנוצץ של הגברים אם תסתכל בתמונות שצויירו עד המאה ה- 20 של גברים ונשים (שכנראה יכלו להרשות לעצמם את עלות הדיוקן) תיוכח שהחברה היו מאד מקושטים, לרבות כובעים מגפיים, אדרות ועוד ועוד המיתוג, שהגיע גם אל הגברים הממוצעים תובע מחיר כבד במקרה של האורגינל ופחות במקרה של החיקוי ג,ינס מזמן הפך להיות עסק מאד יקר אם אתה קונה את המותג הנכון וכן הלאה המראה המרושל היאפי למשל מרושל בקפדנות יתרה הייתי אומרת גם המראה הבוהמייני לצערי כבר ממותג כי אנשים התחילו לזהות את עצמם עם העדר המותגי, והם נוהגים באותה צורה ממש כמו שנהגו בעבר אותה גברת או גבר בשינוי אדרת משום מה יש נטיה לייחס לנשים את ההקפדה בלבוש אבל הגברים ידידי טורחים לא פחות והם יטרחו אפילו יותר (אלה שנמצאים בגילאי ה- 18 היום) אני מקווה שהבהרתי את עצמי ואם לא עשיתי די אני בשמחה רבה משיבה על שאלותיך

כמעט והוספתי תגובה

אבל הייתה לי תחושה שיש עוד מעבר להודעה המקורית שלך. היסטורית, הכל נכון. מכיוון שאני עובד עם ארה"ב, השינוי שעובר על הגברים שם הוא מדהים: ניתוחים פלסטיים בסיטונות, טיפולי קוסמטיקה (כולל השרת שיער, פילינג, שאיבת שומן ןכן'). למעשה, הנשים שם מצפות ללא פחות מזה. בארץ זה רק מתחיל ואני מניח שזה יגיע לאותן רמות בקרוב. אישית, אני לא בעד קיצוניות חיצונית לא לגבר ולא לאישה. תנו להזדקן בכיף.

אש אש

New member
חייתי בארה"ב מיליון שנה

לא ראיתי את הגברים שמשקיעים בעצמם ברמה זו טוב אולי מפני שסביבי היו צעירים ואולי כי לא עבדתי בבית חולים:) להזדקן בכייף,העיקר להזדקן! זו פריבלגיה שלא כל אחד זוכה בה. ולא מבינה למה יש שאומרים שזכו בכל קמט ביושר מאיפה הביאו את המשפט הזה?? יש כאלו שגנבו את הקמטים שלהם?

למעלה