הגדלת זרע * 6000 -שאלה...

GALITDOL

New member
הגדלת זרע * 6000 -שאלה... ../images/Emo35.gif

אני לקראת הפריה שניה . זו פעם ראשונה שאני כותבת בתפוז. בעבר כתבתי ב IOL . לאחר כשלון IVF שהתברר שרק מיקרו מניפולציה עוזרת לזרע לחדור לביצית זומנו לבדיקת זרע נוספת והפעם באמצעות הגדלת הזרע תחת מיקרוסקופ * 6000 . התוצאות היו 15% זרע תקין. הרופא שלי היה די מבסוט שמצאו את הבעיה וכעת הוא מנסה להפרות בIVF שני בהגדלה כפול 6000 . לטענתו יש יותר אחוזי הצלחה מהרגיל. מישהו נתקל באותה בדיקה ושיטת ההפריה ויכול להעשיר את ידיעותי המוגבלות בנושא???

נועם@בת

New member
את מתכוונת מן הסתם לשיטת בר טוב

פרופ´ בר טוב (ביולוג) מאוניברסיטת בר אילן פיתח טכנולוגיה שמאפשרת לראות את תאי הזרע בהגדלה גדולה- מבלי לפגוע בהם, וכך לאתר פגמים בתוך התאים ובתוך גרעין התא. אני "מנחשת" שהרופא שלך הוא דר´ ברקוביץ´ או דר´ יגודה, שהם שני הרופאים שמאמינים בפרופ´ בר טוב ועובדים איתו. הם עובדים עם דר´ קוגוסובסקי במדיקל סנטר בהרצליה שעושה את ההפריות. לדבריהם יש הצלחה של 40% בהפריות אחרי בחירת הזרע- שזה בהחלט מספר גבוה מהסטטיסטיקה. מירה קיזל ילדה לפני כמה זמן תאומים, מיכל@ בהריון עם תאומים, אחרי הטיפולים האלה. אסנת ושלומי לא הצליחו בשתי הפריות (אבל כן הצליחו בהזרעה) וגם ענבל עברה טיפול או שניים כאלה ללא הצלחה. הרעיון בשיטה הזאת, שפרופ´ בר טוב מאתר בעזרת המיקרוסקופ פגמים שאי אפשר לאתרם ע"י מיקרוסקופ אור רגיל. הוא בוחר את הזרעים התקינים- מעביר למיכל מיוחד ושולח עם המטופלים להרצליה, שם מחדירים את הזרעים האלה באיקסי. שיהיה בהצלחה
נועם

עינתפ

New member
נועמק´ה שכחת אותי....

2 טיפולים ללא הצלחה. אבל בכל זאת ממליצה על השיטה.

עינתפ

New member
יוניתי, אני ממש מצטערת, שלא התקשרתי

אנחנו עסוקים עד לגג עם סוף הבניה. סוף, סוף זה מגיע. שבוא הבא אנחנו עוברים לשבועיים להורים של דרור, ככה שאני בכלל יהיה מנותקת מפורומים וגם משיחות טלפון ארוכות.
מקווה שהכל אצלך בסדר. ומחזיקה חזק חזק את האצבעות. שתהיה לך שבת שלום. עינת

עינת לא נורא אני לא כועסת ...

אולי אתקשר אלייך לפאלפון במהלך השבוע תבלי בנתיים [אם אפשר לקרוא לזה בילוי] את נישמעת לחוצה קצת יהיה בסדר תעברי לבית חלומותייך בקרוב .. ומאחלת לך גם הצלחה בהרחבת המישפחה ...מתי שיתחשק ... בימ ושבוע טוב יונית

קורלו

New member
שיטת ברטוב

רציתי לשאול האם שיטה זו טובה לבעיה שבה הזרע אינו מפרה את הביצית .או שמדובר גם לשלב שהפכו לעוברים ואלי לא מחזיקים מעמד כי הזרע הפרה אינו תקין דיו בעלי עבר טיפול בוריקוצלה וכעבור 5 חודשים בטיפול IVF ויתרו על מיקרומניפולציה מהטעם שתנועת הרע שהיתה 70 אחוז נחשבת תקינה לשאלתי לגבי מורפולוגיה נאמר לי שזה לא נבדק דרך אגב זה נעשה בבית חולים השרון . התשובה היתה תמוהה בעיני שהרי זאת היתה עיקר הבעיה מורפולוגיה של 12 אחוז. היתכן שפוקציה כל כך חשובה לא נבדקת לפני הפריה

עמית@

New member
12 אחוז זה כמעט תקין (14 אחוז נחשב

תקין) לרוב בודקים רק כמות במ"ל במהלך ההפריה.

קורלו הפרמטרים שבודקים בשיטה הם ..

אחרים מבדיקה רגילה בזמן ההפריה בביה"ח ..ככה שאולי יגלו דברים אחרים מסתכלים על הגרעין שזה הדבר הכי חשוב לטעמם בשביל שיהיה הריון
יונית

נועם@בת

New member
הבדיקה מאתרת תאי זרע פגומים

כאלה שבבדיקה רגילה נראית תקינים. בעזרת בחירת הזרע מקווים להתגבר על מקרים בהם אין הפריה, יש הפריה ואין השרשה, יש השרשה אבל הריון מחוץ לרחם או הפלות חוזרות. פרופ´ בר וב מאתר ע"י המיקרוסקופ תאי זרע שהגרעין שלהם לא תקין, או המבנה הפנימי פגום. לגבי מורפולגיה 12%- זה תלוי בבדיקה. מה הסטנדרט התקין בבדיקה שעשיתם? שבוע טוב נועם

GALITDOR אני בחודש הבא עושה זאת

ומקווה שתיהיה הצלחה אצל איזה רופא את ? אני אצל ברקוביץ מגבעת שמואל הוא החליט שהשיטה טובה לנו הופננו כמוכם למיון ראשוני שראה שיש 7 אחוזים של זרעונים עם גרעין תיקני שזה דיי נמוך אך אי אפשר לדעת אולי יהיה לנו מזל !השיטה מוצלחת ויש לה סיכוי של 40% בעבודה של בעלי יש בחור שאישתו עברה 3 הפריות ולא הצליחה ואח"כ את השיטה ועוד חודשיים היא צריכה ללדת בן .... שיהיה בהצלחה
יונית החיננית

באבו

New member
יו... מה זה השיטה הזו????? ../images/Emo35.gif

הרופא שלי אמר לי שכשהוא למד רפואה, אז כל שבוע הוא היה חולה באותה מחלה שהוא למד באותה תקופה... וזה בדיוק אצלי ככה.. בגלל שאני בין ה"לא מוסברים"... אני מנסה לחפש הסבר בכל נושא, ובכל ענין.. שבוע שעבר, למשל, בעקבות הדיון המאלף כאן בפורם, החלטתי נחרצות שהגופיף הצהוב אצלי לא מתפקד... (אבל כנראה שהוא בסדר..) בכל מקרה, השיטה הזו עכשיו "הדליקה" אותי
.. אנא, תוכלו לתת לי פרטים? א. האם מדובר רק בזוגות עם בעיות בזרע?? או שבעקבות הבדיקה הזו מגלים שיש בעיות בזרע, שלא ניתן לגלות במיקרוסקופ רגיל????? ב. מי זה הרופא הזה? מכבי, פרטי???? ג. אנא, כל מידע... תודה, באבו ההיפוכונדרית.

מיכל @

New member
תוספת קטנה לנועם ותשובות לבאבו.

כתוספת למה שכתבה נועם רציתי רק להוסיף שאחוזי ההצלחה הכל כך יפים של שיטת ברטוב התקבלו (לפחות בהתחלה, לפני שהשיטה התפרסמה) בעיקר מזוגות שנחשבו כ"כשלונות IVF", כלומר עברו 10 או 15 הפריות עם איקסי ללא הריון. בשיטת ברטוב הם נכנסו להריון בד"כ אחרי ניסיון אחד או שניים. באבו, השיטה מיועדת לזוגות עם בעיות זרע קשות. במפגש שהיה אצל משי (לפני אי אלו שנות אור), שבו התארח ד"ר יגודה, הוא הסביר שהם גילו מספר פעמים זרע פגום מאוד, שנראה נורמלי כשבדקו אותו במיקרוסקופ רגיל. לכן, אם אתם לא מוסברים, כדאי לפנות למרפאה של ברטוב בבר-אילן ולעשות אצלו בדיקת זרע, שגם תקבע אם אתם מתאימים לשיטה. את הבדיקה עושים באופן פרטי, ולא צריך תיווך של רופא. אני בטוחה שתוכלי לקבל פה את המחיר והטלפון (אני פשוט מרותקת כרגע למיטה). לגבי הטיפול - אני יודעת שד"ר ברקוביץ מקבל מהכללית ונדמה לי שגם ממכבי (אני לא בטוחה). ד"ר יגודה מקבל ממכבי ומלאומית. בלאומית יש השתתפות לא רק על ה-IVF, אלא גם על ה-sperm selection שמבצע ברטוב. אשמח לענות על עוד שאלות. מיכל

באבו

New member
מישהי יודעת באמת מה הטל´ והמחיר???

מיכלוש, תודה רבה!!! אני מאד מקווה שסוף סוף נמצא את הבעיה שלנו.. או שמבחינתי נדלג על "המציאה" ויבוא הפיתרון... בכל מקרה, אני באמת אשמח לקבל את הטלפון, ועוד פרטים לבדיקה הזו... ו. שתבוא כבר הגאולה. מיכל, אני לא יודעת למה את מרותקת למיטה,.. אבל בכל מקרה, החלמה מהירה! באבו

עמית@

New member
את הטל´ יונית בטח תתן לך אבל

המחיר הוא 500 שח´ לבדיקה ועוד 2000 לטיפול עצמו, ואפשר לבצע את זה במספר מרכזים בלבד (ולא בכל מקום) אני אשקול את זה כשיגמרו 13 הנועזים (המוקפאים) ועדיין לא יהיה הריון, אגב הרופא שלי- (וגם שלך באבו) טוען שעדיין אין מספיק הוכחות בספרות המקצועית, זה לא אומר שזה לא "זה" זה פשוט עדיין נסיוני

gilal

New member
עמית, שאלה?

מה הכוונה לבדיקה וטיפול. למה זה בנפרד. מזה הטיפול עצמו. אין לי מושג מכיוון שרק ביום שני אני הולכת לד"ר ברקוביץ. עדיין לא התחלנו IVF למרות שההחלטה היא לעשות IVF, גם מצידנו וגם מצד הרופאים. תודה גילה

מיכל @

New member
הבדיקה נועדה לברר האם מצב הזרע שלכם

אכן מצדיק שימוש בשיטה (כלומר, האם הוא כל כך גרוע
). אם אכן ברטוב מאשר שאתם מתאימים, תוכלו לבצע sperm selection עבור ה-IVF.

עמית@

New member
מיכל- שאלה לי אלייך, מה היה מצב

הזרע אצלכם? אין מעודד יותר מסיפורים על זרע "גרוע" שהצליחו.

למעלה