הגדרה לפצפיזם

דוגמאות

לפעולות למניעת אלימות ע"י הצבא - גדר האפרטהייד, הריסת בתים (כדי "לחשוף מנהרות"), עקירת מטעים, חיסולים שבדרך כלל הורגים חפים מפשע. והדוגמא המעניינת ביותר - מאמר מרתק של עמירה הס. פעולות כאלה באמת מונעות אלימות לדעתך?

השטחיות שלכם...../images/Emo26.gif

מעוררת חמלה. קודם כל: תופתע לשמוע, אבל התגייסתי ב-94, ועד היום לא נתקלתי בכל הדברים שאתה מדבר עליהם. אני לא ממש יכול להגיד לך כאן מה הפעולות שאני מכיר שצה"ל עושה יום-יום - אבל אני יכול להגיד לך ש: 1) הן לא פוגעות בשום אדם. 2) הן מצילות חיים של עשרות ומאות בני-אדם מידי יום (ישראלים ופלשתינים) 3) צה"ל משקיע בהם משהו כמו פי 100 או פי 200 יותר ממה שהוא הוציא על הגדר+חישופים+הריסת בתים יחד. העובדה שאין לך מושג על מה אני מדבר - היא חיובית מאוד. זה אומר שהכל עובד כמו שצריך. העובדה שאתה קובע קביעות בלי שיש לך מושג על העובדות - היא מצערת.

גם העיוורון שלך מעורר חמלה

מצער שהעובדה שאתה אישית לא ניתקלת בדברים האלה, מונעת ממך מלהקשיב לאנשים שכן נתקלו בדברים הללו. ותקרא את המאמר של עמירה הס בבקשה. תגיד לי אם פעילויות כאלה, שנחשבות מונעות אלימות, באמת מונעות אלימות בפועל..

קראתי עוד קודם... מחריד...../images/Emo26.gif

אני רק לא מבין איך זה מחזק את הטענה שלך... אנשים ששולחים את הילדים שלהם אל שדה-הקרב, לא יקבלו ממני חמלה בגלל זה. בתקופת המנדט לא ראית ילדים יהודים מתרוצצים מסביב למבוקשי לח"י ואצ"ל. גם לא ראית נשים וילדים ישנים מעל מפקדות מחתרת או מחסני-תחמושת. מה אתה מנסה להגיד? ששולחים ילדים עם רובה M-16 מפלסטיק להסתובב ליד מבוקשים, וכך הם מקשים על צה"ל לתפוס אותם? ואז כשצה"ל נאלץ כבר להכנס לתפוס מחבל, בגלל שהם עוטפים את עצמם באוכלוסיה אזרחית - תמיד נהרגים חפים מפשע? א-בראוו קפיטן! שמע... אם מתנחל בשטחים היה נוסע באוטו שלו, ומושיב את הילדים שלו ליד החלונות - כדי שאם ירו על האוטו הוא יוכל לנופף בגופות של ילדים - אני מבטיח לך שהוא לא היה מקבל ממני שום מילים חיוביות (ואני מניח שגם ממך לא). אם אתה לא צבוע לגמרי - אתה מבין שמה שעושים ארגוני-הטרור, השימוש שהם עושים באוכלוסיה אזרחית ובהקרבת ילדים - הוא חציית כל גבול אנושי. הרבה יותר ממחסום, הרבה יותר מגדר והרבה יותר משבירת קיר של בית (מעשים נוראיים לכשעצמם).

אimר

New member
צור קשר

הייתי ממליץ ליצור קשר עם פרופיל חדש :) יש טפס יצירת קשר באתר ויחזרו אליך

למעלה