הגדרת השמאל , שמאל שלנו ומה שביניהם.

הגדרת השמאל , שמאל שלנו ומה שביניהם.

בעודי קוראת את הגדרות השמאל הטרוויאליות , הופתעתי לגלות שאנשים המתיימרים להכריז קבל עם ועדה שהינם שמאלנים , לא ממש מיישמים את האידיאולוגיה שלהם עפ"י "ההוראות היבשות" ממפקדה השמאלנית העולמית (מטאפורה, מטאפורה מהולה אמנם בקורטוב של ציניות אבל בכל זאת ) . איני מעוניינת לערוך ציד מכשפות או להעמידם בפינה (אממממ... מפתה. אבל לא ) , בטוחני שזה לעיתים נשגב מהם עפ"י צו השעה , הרכב המדינה, מצב פוליטי וכדומה . כך שחשבונות עם מיהו השמאלן הטהור הגאה , לא בבית ספרינו ולא בזה אני רוצה להתעסק. שאלתי היא ברמת העיקרון: אם בארץ כאן , השמאל השמאלני אינו מיושם פר אקסלנס , האם הוא לא נופל למעשה? אין בעיה עם הטייטלים. אבל כיום לצערי , אין שמאל עפ"י האידיאולוגיות שהפנתי לקישור הנוכחי. אם כך , אולי , מבחינה אידיאולוגית הוא אינו בר ביצוע כאן? כי לראייה, מי שאכן מנסה לבצע אותו או ללכת עפ"י אידיאולוגיה שמאלנית מובהקת , זוכה לברכות מפה ועד לאינפרנו ובחזרה שלא לדבר שהוא מכונה צורר האומה. אם כך: 1. האם ברמת העיקרון ניתן ליישם את השמאל בארצינו הקטנטונת? זאת ועוד: 2. האם השמאל , כשמאל מובהק , נעלם מהעולם בעקבות לאומנות יתר , או זיקה לטירטורייה גבולית , ארצית הקיימת במדינות עולם? תודה לעונים, ברכות לצופים.

הוי עבד של הזמן

הזמן כאן אבסולוטי. מוחלט. אין לו התחלה וגם לא סוף. תנסה . זה רק יטיב עימך. תשובה איין? טוב, אמתין לשאר השמאלנים שביננו...מכבדים את השבת מן הסתם וטוב שכך. אעשה כמותם.

ne ro

New member
תשובה

השמאל בארץ הוא די מצומצם. מפלגות כמו מר"צ או "העבודה" אינן מפלגות שמאל אמיתיות. מכיוון שהן ציוניות. למעשה, המושג "שמאל ציוני" הוא פיקציה. באירופה, כשמדברים על שמאל, סוציאליסטי, אמיתי, מדברים על שמירה על זכויות אדם, כינון ערכים דמוקרטיים, ומאבק לשמירה על מצב כלכלי וסוציו אקונומי שווה - הווה אומר- רוב האוכלוסייה- רוב העם- משתייך למעמד הביניים. עוד נושא- הפוסט קולוניאליזם שכל כך מאפיינת את השמאל האירופי הנוכחי. באירופה, מי שתומך בשמאל, במובן החברתי-כלכלי שלו, הם בעיקר סטודנטים ופועלים, אנשי השכבות החלשות וממש לא בעלי ההון, העשירים והאריסטורקאים האצילים כמו אצלנו.

ne ro

New member
שמאל "עוד יותר" אמיתי, רדיקלי, יש היגידו

קומוניסטי, תומך גם בפירוק העולם כולו מנשק גרעיני.

אכן.

אבל שוב, האם הרעיון של השמאל , כרעיון אינו אלא Imagine של ג'ון לנון? (כפרה עליו...) . האם העולם בכלל וישראל בפרט מתנהלים להם אט , אט לכיוון הימין . האם בטבע האדם לעגן טירטורייה לאומית, גבולות, דגל , אהבת המולדת , דחיקת זרים ואי קבלת השונה?

ne ro

New member
תלוי איפה.

באירופה, ישנן מדינות עם צביון יותר סוציאליסטי- וכאלו עם צביון יותר קפיטליסטי. בצרפת, למשל, שיראק , ואפילו סרקוזי, היו נחשבים בכל מדינה אחרת באירופה לשמאל ( ושיראק אפילו שמאל רדיקלי !)...

אבל גם בצרפת

כשהכפפות והמסיכות מוסרות, ברמה כזו או אחרת , יפה הנפש פתאום מתגלים כלאומניים, נוצרים להחריד ושונאי מהגרים.

ne ro

New member
תוכלי להסביר בבקשה את טענתך?

תודה

כן.

ועל זה טענתי שלצרפת יש כמה שלדים בארון. צביונה אכן לכאורה , עושה רושם של סוציאלית, מאוד נאורה ואינה בעלת דיעות קדומות. אַּמַה מה, חוק הרעלות, חוק המהגרים . נדמה לי כשהשד יוצא מהבקבוק , אז הוא לא בדיוק ג'יני סטייל ברברה עדן (היית רוצה אה?
) . מזכיר לי את ביקוריי הראנדומאליים בברלין: ראיתיה ב1987 , ראיתיה בסוף 1990 . שמיים וארץ. עד נפילת החומות גרמניה מלקקת פצעיה, מצפה לבניה שיחזרו מהכפור המזרחי , נאורה, שילמה על חטאיה הימניים ומצפה לסליחה ולתיקון סוציאליסטי טהור. בנפילת החומה , ובזמן שאני הייתי , ברלין החלה אט , אט להראות את פרצופה האמיתי (לא רוצה לחשוב מה קורה היום שם ) , לא ממש מתה על התורכים שמצויים שם בכמויות, בזה לאחיה שהצטרפו מהמזרח , לא ממש קיבלה אותם עם הבדלי התרבות שינקו מאמא רוסיה . יצא לי לשוחח עם אי אילו אנשים שם ומסתבר שאם הם אכן משקפים את השמאל הגרמני , אז קח מקל קח תרמיל ובוא נברח למאדים כי הולך להיות כאן שמח בעשור הקרוב.

ne ro

New member
כתבתי תגובה מאוד ארוכה, אך לצערי

יש כנראה איזו תקלה במערכת תפוז והיא לא נשלחת. רק אעיר הערה אחת: לגבי המהגרים- זה הרבה יותר מסובך ממה שנראה לך. מצד אחד, ישנם וישנן לא מעט מהגרים ומהגרות, בעיקר ממוצא מוסלמי אשר השתלבו בחברה הצרפתית, מצד שני, אני חושב שהצרפתים עשו מספיק כדי לקלוט אותם- ושרוב המהגרים בצרפת דווקא כן רוצים להשתלב בחברה הצרפתית. אגב, השמאל הצרפתי, ובמיוחד עיתון השמאל "לה מונד" התנגד בחריפות (יש לאמר) לאותו חוק.

ne ro

New member
עוד שאלה

מהי האידאולוגיה החברתית-כלכלית שלך? את חושבת שבעקבות בחירתו של סרקוזי לנשיאות צרפת, צרפת תהפוך להיות מדינה קפיטליסטית השמה לעצמה מטרה כמו ישראל או מדינות אנגלו סקסוניות לקדם את כלכלת "המחשבים וההיי טק" מאשר את כלכלת ה LOW TECH - המסורתית- כגון מפעלים ופסי ייצור?

ne ro

New member
זה מזכיר לי

שהפילוסוף הצרפתי - היהודי ,ברנאר הנרי לוי- הוא גם שמאלני וסוציאליסט- אבל לא אחת- לפחות בשנים האחרונות - ביקר את השמאל האירופי והצרפתי- אותו האשים בדמוניזציה מוחלטת של ישראל .

הילדגרד

New member
שמאל רדיקלי בישראל

לפי מה שראיתי באינטרנט 1. קבוצה שהולכת להפגין למען מטרה X ובלילה ישנים במיטה חמה (לפי דברי בחורה ערביה פלסטינית אזרחית מדינת ישראלית) 2. האתרים של קדמה ,העוקץ והגדה השמאלית הם אתרים ערוכים ומצונזרים והעורכים שם מסננים את מה שלא נח להם. הנימוק שהסינון נעשה כדי למנוע הצפה וטרולים לא עומד במבחן המציאות כי בתפוז יש קומונה ששמה "ערבים ישראלים" . בקומונה זו יש ערבים קיצונים יותר מבשארה ,ערבים ששונאים את בשארה ,יהודים ציונים ויהודים ימניים. חסימת משתמשים יש פעמיים בחודש והצפות אין. מי שמנסה לשים רגליים לקומונה היא מנהלת פורום "ערבים" של תפוז כל המגילה באה לאמר שבעיני אתרי השמאל העוקץ,הגדה השמאלית וקדמה חופש הביטוי זה להשמיע את מה שמתאים לאג'נדה שלך ולצנזר את מה שלא נעים למפעילי אתרים אלה לשמוע 3. הרבה ארגונים ופעילי שמאל כמו יש גבול,הקשת המזרחית ניזונים מכסף שבא מחו"ל וגם פעיליהם זוכים למשרות 4. חלק מפעילי השמאל זוכים למילגות ללימודים באירופה

לא ממש הבנתי.

הינך טוען שבסופו של דבר , על אף עקרונות ייסוד של השמאל לפלורליזם, חופש הביטוי , אוניברסאליות והומניזם, יש למעשה קליקה סגורה, כמעט אליטיסטית ומי שמביע מחאה קצת החורגת מאג'נדה ברורה הייטב, זוכה למרד בר-כוכבא? זה מזכיר לי שאחד מאבני הייסוד של הקומוניזם , הוא חופש הביטוי. אבל, אך ורק בארצות שאינן קומוניסטיות. בארצות קומוניסטיות יפה שתיקה.

ne ro

New member
מה הקשר?

משטר סוציאליסטי איננו - לא היה ולא יהיה משטר קומוניסטי. אם כך, במדינה סוציאליסטית יש מודעות לערכים דמוקרטיים , לזכויות האדם, להומניזם הרבה מבמדינה נמיאו-שמרנית מסויימת אשר נמצאת בצפון אמריקה ולא אנקוב בשמה. את מוזמנת לבקר באחת ממדינות סקאנדינביה כדי להיווכח.

הקשר הוא אידיאולוגיה מול יישום

ועל זה אני מתעכבת ועל זה פתחתי את השרשור. האם כיום, אידיאולוגיות שמאלניות יכולות להיות מיושמות? ברמת העיקרון? כי אם הכל טוב ויפה בתיאוריה אבל אין יישום בפועל , אז בעייני זו צביעות . אתן לך דוגמא קטנטנה. אולי הזויה , או לקוחה מעולם האגדות: אני נתקלת בדיאולוגים שמאלנים כאלה ואחרים כאן ושם, בחוץ ובפנים. שמאלנים עם שמאלנים, שמאלנים עם ימניים . משום מה כשהרוחות מתלהטות ודיעות האחר שונות, או אז נשלפות הציפרניים ואותו שמאלני שוכח את האידיאולוגיות שלו , היו כאורחא ופורחא ומרביץ השמצות, דברי נאצה, קללות וברכות ולו רק בשל העובדה שאותו אחד מהצד השני של המתרס , לא ממש מסכים עימו (בחיי הזוי אני יודעת , אגדת עם אורבנית) . האדם , כל אדם , למעשה אם הוא דוגל באיזשהו עיקרון , אז שיישם אותו. לא ייתכן אם אני אדבר עם אדם שמתעב דיעות קדומות, דוגל בהומניזם אבל הוא דוגמאטי כשלעצמו , רלטיביסט מצוי. זו צביעות לטעמי. גם האימרה מפי שמאלני הטוען : "אני שונא גזענים" יש בה פרדוכס וסתירה פנימית והאמת, צורם לי אישית. איני באה לשפוט או להטיף להיות יפה נפש . אלא אני שואלת אולי זה בלתי אפשרי , אולי טבע האדם אינו הומניסט , אינו אוניברסאלי אלא יותר טירטוריאלי , לאומני?

ne ro

New member
../images/Emo6.gif

את יותר ממוזמנת להתווכח עם ימניים למיניהם ולראות את ההתלהמות שלהם-שאיננה שונה מזה של כל שמאלני אחר. וחוץ מזה, מזה מעיד על האדם עצמו? אם כבר, הייתי אומר, שמכיוון שבחברה הישראלית , וגם בפרלמנט הישראלי, דהיינו "הכנסת" , מקובל להתווכח ולהתלהם, זה לא מאפיין את העמדה הפוליטית, ואגב, בפעם האחרונה שצפיתי בשידורי הכנסת, ראיתי הרבה יותר ימניים מתלהמיים מאשר עם שמאלנים..

למעלה