הגדרת השמאל , שמאל שלנו ומה שביניהם.

לקחתי דוגמא מהשחורים האמריקאים

גם אותם שנאו לאורך מאות שנים (מאז שהאדם הלבן התווה לאדם השחור), האם גם לזה היתה סיבה? אז הם התחילו להתגאות במי שהם ולמי שהיתה בעיה אז הם אמרו "They Can Kiss Our Black Ass", והם צודקים! הבעיה היא אצל האנטישמי, אצל הגזען. לאנטישמיות מעצם מהותה אין סיבות לא אובייקטיביות ולא סובייקטיביות אלא רק תירוצים בעלי חזות לוגית, שאינם יותר מתירוצים עלובים. כנ"ל גזענות. "לקחי ההיסטוריה"? מה, אם "כולם" אומרים משהו, זה הופך אותו לנכון?, אם "כולם" עושים משהו, זה הופך אותו ללגטימי ובסדר? אם "כולם" התנכלו לנו במשך שנים זה אומר שהיה להם קייס?, איזו חשיבה עקומה! אין לי וויכוח על זה שהיינו עם שנוא במשך אלפי שנים, זו עובדה, SO?, הבעיה היא אצל השונא, אני אישית ואף עם לא צריכים להשתנות בשביל אף אחד. היום, כשיש לנו מדינה, השנאה פחות מטרידה אותי, יש לנו מדינה, יש לנו ריבונות, יש לנו צבא, ומי שינסה להתעסק איתנו יפגע מאד קשה.

ישראל כמדינת כל אזרחיה = פלשתין 2 עם מיעוט

יהודי. אם היינו רוצים להמשיך להיות מיעוט לא היינו מקימים את ישראל, לא הקמנו אותה כדי שתהיה עוד מדינה לכולם, "כמו כולם", הקמנו אותה כי אנחנו לא רוצים להיות מיעוט, כמסגרת בשבלינו, לא כי "אנחנו יותר טובים", אלא כי זו הדרך היחידה להבטיח שרידות כיהודים. התזה שלך היא אנטישמית ורויית שנאה או חסרת ביסוס, האנשים עליהם אתה מתבסס כולם מאותגרים שיכלית ולא משנה מה המציאו או כמה תארים יש להם, הם כוווולם, ללא יוצא מן הכלל אנשים טיפשים. מעולם לא טענתי שאני מעל אף אחד, מעולם לא התייחסתי לאחרים כנחותים, מעולים לא טענתי שהעם היהודי הוא טוב מעמים אחרים. אין כזה דבר "חוקי מוסר של האנושות", מוסר הוא דבר יחסי וסובייקטיבי שתלוי במציאות ובנסיבות, הוא לא חי בתנאי מעבדה, הוא לא חי בוואקום, הוא לא אבסולטי. החוק הבינלאומי גם הוא לא אבסולטי, הוא נכתב על ידי בני אדם בנסיבות מסויימות ובתוך מציאות מסויימת ומתאים לתנאים מסויימים, לישראל היום, בחלקו הוא לא מתאים לישראל לא כי היא "מעליו", אין קשר לעליונות, מאחר והנסיבות בה היא פועלת הם שונות מהנסיבות בהם פועל החוק הבינלאומי כפי שהוא היום. לסיכום: העובדה ששרדנו עד היום, למרות כל מה שעברנו, העובדה שיחסית למספרינו אנחנו בולטים בעולם מעידה על עך שאנחנו כן בעלי ייחוד מסויים, עם עובדות כאלה אי אפשר להתווכח!

meetAmeet

New member
לאנטוליו -אתה אומר סתם דברים חסרי בסיס...

יש בעולם כ-20 מדינות דמוקרטיות. הנה רשימת כל המדינות בעולם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA_%28%D7%9C%D7%A4%D7%99_%D7%A9%D7%9D%29 אין לי מושג אם אתה אומר את מה שאתה אומר סתם כדי להצחיק או בונה פה על איזה משחק מילים או שאתה באמת מאמין בזה... בכל מקרה, המדינות הדמוקרטיות (שלא לדבר על מדינות כלל אזרחיה
) מהוות חלק קטן ממדינות העולם...

ne ro

New member
20<?

קח את כל מדינות אירופה- מההמזרח למערב- כבר ספרתי מעל- ל-23.

meetAmeet

New member
וכמה לא באירופה?

אני אולי לא זוכר את המספרים המדוייקים... אבל מדינות דמוקרטיות אין יותר מ-25% ממדינות העולם.

הבנת הנקרא, מכיר?

מדינה שנוצרה והתהוותה כמדינת כל אזרחיה יכולה להיות רק מדינת כל אזרחיה, ברגע שתנסה להפוך למדינת לאום, או שלאום מסויים ישתלט עליה היא תתחסל. מדינת לאום שנוצרה על ידי לאום וקיימת כביתו הלאומי, במיוחד כאשר היא ביתו היחיד, במיוחד כאשר באותה מדינה יש מיעוט לאומי הקורא תיגר על אותו לאום, אם תהפוך ל"מדינת כל אזרחיה", אותה מדינה תתחסל, המיעוט הלאומי יהפוך לרוב והרוב למיעוט או לחילופין אותה מדינה תכנס למלחמת אזרחים על דמותה של המדינה, ממש כמו ביגוסלביה לשעבר.

אנטוליו

New member
אם אתה מתעקש על מדינת הלאום,

למה היה צריך להקים אותה במקום שכבר היה תפוס ע"י לאום אחר? אם ליהודים יש פחד, פרנויה, מעמים אחרים, אפשר היה למצוא בזמנו בעולם מקום סימפטי יותר וריק מהתושבים ובמחיר נמוך בהרבה בהשוואה למה ששילמנו ועוד נשלם על ההרפתקה הציונית. בדרום אמריקה או באוסטרליה יש חוות ששטחן גדול פי כמה משטח של כל המדינה, אך דעתי היא שהיינו צריכים להתבולל ולהתערות בעמים אחרים גם מהבחינה התרבותית ודתית. אפשר לחשוב שהיהדות ותרבותה היא מציאה גדולה כל כך!

ne ro

New member
ישראל היא לא מדינה מערבית

היא מדינה מזרח תיכונית בעלת אופי וצביון מזרח תיכוני, היא ולא תהיה, מערבית.

לא מזרח תיכונית, ים תיכונית כמו יוון, איטליה

וספרד ים תיכוניות, ומערבית כמו שיוון, איטליה וספרד מערביות. אחת הסיבות מדוע ישראל ומדינות המזרח התיכון לא מסתדרות היא העובדה שישראל נחשבת כעצם זר במזרח התיכון מבחינת מדינות ועמי המזרח התיכון.

בסוף המאה ה19 לא היה כאן שום לאום!

השטח הזה היה "No Man's Land", השטח היה ריק כמעט לגמרי (100 ערבים, ו15 אלף יהודים). לא היה לאום ערבי ולא לאום פלשתיני, הלאום הפלשתיני התגבש לאחר ובהשראה רבה של הלאומיות היהודית - הציונות. ההחלטה להקים דווקא כאן לא היתה רציונלית או לוגית, הסיבה היתה מאחר והיהודים כעם עם ודת נוצרו והתהוו באותו שטח גיאוגרפי יותר מ3000 שנה קודם לכן וכ2000 שנה קודם לכן הם הוצאו לגלות והתפזרו בכל העולם. במשך כל אותם 2000 שנה יהודים בכל העולם התפללו לחזרה לארץ שלהם, אך עקב הקורבניות שלהם הם חיכו לאיזושהי גאולה, איזה סימן שיביא אותם לכאן עד שבסוף המאה ה19 עקב ריבוי ההתקפות האנטישמיות והופעת תנועות לאומיות בכל אירופה היהודים הגיעו למסקנה שאם הם לא יזיזו דברים הם לא יזוזו. אני אישית נגד התבוללות באופן כללי, אני חושב שכל עם צריך לשמור על הייחוד שלו ולפתח את התרבות שלו, אני מוצא הרב תרבותיות וקוסמופוליטיות משעממת וחסרת ייחוד, סתם בליל אקראי של אנשים, בדרך כלל חסרי עמוד שדרה ודרך, הופכים למין דבר מנוון, בשם תרבות ה"Anything Goes". כל עם צריך להיות גאה בתרבותו ומורשתו. אני אישית גאה להיות יהודי וישראלי, ולא מעניין אותי מה העולם חושב, מי שחושב את זה הוא אידיוט.

אני משערת שאתה צודק.

לקטלג אנשים ולהכניס אותם לתוך תוויות אינו גם הכוס קפה שלי . אבל נראה לי כשאין הגדרות ברורות , בייחוד בפוליטיקה , אז קיים בלבול . (או שאתה כאן או שאתה שם, לא יתכן על הגדר) וכשיש בלבול, אז הספינה לא ממש יודעת להיכן היא שטה.

meetAmeet

New member
כל-כך מסכים ../images/Emo45.gif

שמאל וימין אינם אבסולטים. הם מושפעים מהמצב הקיים ומשתנים כל הזמן. אני אוהב לדמיין קו דמיוני, מימין לו נמצא הימין ומשמאל לו נמצא השמאל, הקו הזה זז באופן קבוע ומושפע מאירועים שונים (לדוגמא - ה-9.11 בארה"ב)... קו זה הוא שקובע את השמאל והימין ולא אידיליות קצה שלרוב לא נראות לכאן או לכאן. אני חייב לומר שאני מאוד לא אוהב את ה"הלקאה העצמית" על כך שהשמאל ה"ישראלי" הוא לא השמאל "האירופאי", ולמרות שאעדיף את השמאל "המוחלט" על הימין ה"מוחלט" אני לא חושב ששאיפה לשמאל "המוחלט" היא נכונה. הבחירה בין ימין לשמאל צריכה להיות תלויית מצב (בחירה בין שמאל לשמאל קיצוני או בין ימין לימין קיצוני היא גם בחירה בין שמאל לימין) ואני לא חושב שאדם יכול לפתח לו מערכת ערכים מסויימת אשר באופן אובייקטיבי מובילה אותו לבחור בכל נושא שוב ושוב את הצד השמאלני. לעיתים, אנשים אשר מגדירים עצמם כשמאלנים/ימניים נוטים לקחת בכל ויכוח/דיון את הצד השמאלני/ימני בו ללא כל ניתוח או חשיבה על העניין. מה שנקרא, אני החלטתי- אני שמאלני! זו לדעתי סוג מאוד נפוץ של אטימות פוליטית. (יובלאישמרכז, אני חדש בפורום וכבר מעריץ שלך (וגם כבר התחלתי להתחנף), אשמח לשמוע בהזדמנות מדוע הגישה הכלכלית הסוציאל דמוקרטית עדיפה על הליברלית אני חייב לומר שאני די בור בנושא ונימוקים משכנעים לא שמעתי לכאן או לכאן) מממ בתור הודעה ראשונה יש לי הרגשה שיצא לי קצת פלצני... אבל אני מניח בפורום פוליטיקה מותר.

ne ro

New member
ברוך הבא לפורום.

שלחתי את סינטתית למכולת לרכוש קצת עוגיות סוציאליסטיות. רוצה להתכבד?

סינתטית בת' וט'

זה מושג קאנטיאני. לא היו עוגיות של מרקס בחנות. המוכר אמר לי שאינך משלם לו כבר מזה כמה וכמה חודשים אז הוא סילק אותי בבושת פנים ובברכות קפיטליסטיות. הצלחתי להשיג עוגיות בצורת סרקוזי (מה? זה מה שהמוכר היה מוכן לתת לי , בהן צידקי ) . טבול אותן עם הקפה הן צ'יק צ'ק מתמוססות. פוף כלא היו , אל תדאג. וחוץ מזה: אם בקומוניזם עסקינן - אז תורך לנקות את המאורה הזו .

ne ro

New member
הממממ..

דומני שבילבלת מונחים. ליברליזם היא אידיאולוגיה שמאלנית. השיטה הקפיטליסטית, או השוק החופשי, היא ניאו ליברלית.

meetAmeet

New member
"השיטה הקפטיליסטית או השוק החופשי"

היא גישה כלכלית-חברתית הנקראית דמוקרטיה ליברלית. עוד משהו מעניין לומר? (ולמה אני צריך לקבל אישור עוד על כל הודעה?)

למעלה