הגדרת השמאל , שמאל שלנו ומה שביניהם.

ne ro

New member
ומה עם ההתהלהמויות של הימין?

את מוזמנת להיכנס לפורומי מפלגות הימין באתר תפוז ולהיווכח שכל מי שלא חושב כמוך- ישר נחשב ליצור נבאש וראוי רמיסה.

הימין מראש מגדיר את עצמו ככזה

לאומני, בעל דיעות טירטוריאליות מובהקות ורלטיביסטיות. (אני מכלילה כמובן כי יש כאמור יוצאים מהכלל) . כך שעל אף שימני בהחלט אמור לשמור על תרבות דיבור ואהבת הזולת , התיאוריה הפוליטית שלו , בעיקרון , היא כקליקה סגורה , אנטי אוניברסאלית.

הילדגרד

New member
הרבה לפני שנולדת

מספר פעילים מהפנתרים השחורים גנבו בקבוקי חלב ממכול בשכונה עשירה וחילקו את החלב לעניים . בעקבות זאת נידונו הפעילים ביניהם צ'ארלי ביטון ושלום כהן למאסר פעולה שעוררה גלים רבים. בעל המכולת לא ניזוק כי נתן זהבי שילם לבעל המכולת את התמורה ממקור שנתן זהבי ביקש לא לחשוף. מאז עברו למעלה מ 30 ולא היה איש שמאל או פעיל שמאל שישב בכלא בגלל מאבק שנושאו חברתי. מי שנידונו למאסר של עד נתיים מאז היו רוני בן אפרת וחברי דרך הניצוץ וטלי פחימה. בהזדמנות זו נזכיר לטובה את מיה קוך ז"ל שהיתה לוחמת חברתית אמיצה . יהיה זכרה ברוך

ne ro

New member
גם הימין בישראל לא דומה למקבילו האירופי

ואיננו קפיטליסטי מובהק.

הילדגרד

New member
כוונתי

פעילות השמאל בארץ מכוונת לתקשורת ולא למען השכבות החלשות יש הרבה חרדים שמנהלים בתי תמחוי בצינעה יד שרה הוא גם לא שמאל

נכון

מתי היה כאן מאבק שמאלני למען שכבות הנמוכות? ככה שקשור ממש לרווחה? אבל בל תשכח שמדינתינו טורפת את הקלפים. אינך יכול להשוותינו לאירופה , המצב הביטחוני קצת ערער את כל האידיאולוגיה הפוליטית.

שמאל הוא לא אבסולטי

ואינו הגדרה בוואקום, ובכלל להיות עבד להגדרות מגביל את הגמישות, זו אחת הסיבות שאני לא ימני ולא שמאלני, למרות שמבחינה כלכלית אני נחשב שמאל. ברור שיש קוו מתאר כללים, גישות כלליות. בישראל, השמאל מתבטא בגישות ולא על פי חוקי ברזל כאלה או אחרים. זה מתבטא בעיקר בראיה כלכלית חברתית, כלומר יצירת מדינת רווחה, זה לא אומר נטישת הקפיטליזם, זה אומר ריסון והגבלה שלו ברמה כזו או אחרת. זה גם אומר שהגישה של קיצוצים ועידוד הצמיחה וטיפוח השכבות העליונות מהן יזלוג ההון גם לשכבות הנמוכות היא לא נכונה ופסולה, מדובר על השקעות ישירות בחינוך ובשכבות הנמוכות. בתחום המדיני כבר קשה יותר לקבוע שמאלניות, מאחר והיום הגישה של שתי מדינות לשני העמים/הפרדה, היא לא רק נחלתם של מפלגות הנחשבות שמאלניות, זם גם תלוי במניע, השמאלני מאמין בהסכמי/הסדרי שלום, הוא יעבוד על פי רחשי לב ואמונות. לעומת זאת יהיו גם לא שמאלנים שמאמינים בהסדר דומה מטעמים אחרים שאינם "הסכם שלום". ברמה האישית: לא מעניין אותי אם ניתן ליישם את גישת השמאל או לא, זו בסך הכל גישה, היא אינה קדושה, אנחנו לא צריכים להתאים את עצמינו לשום פורמט, אלא רק למציאות והנסיבות, זה בכלל לא משנה אם זה שמאלני או לא.

ne ro

New member
אתה יודע, יובל

באירופה מפלגה כמו מפלגת "העבודה" היא בקושי ימין-מרכז. "מר"צ" אולי מגרדת טיפה את המרכז - שמאל. חד"ש היא המפלגה הישראלית שהכי מתקרבת להיות מפלגה סוציאליסטית אמיתית.

אנחנו לא באירופה!

זה בכלל לא משנה מה הולך באירופה או חושבים באירופה...אני לא מבין למה אתה כל כך מעריץ ומוכן לנשק לאירופאים את הרגליים כאילו הם אוחזים באמת אבסולטית והיא אמת מידה לכל העולם, היא לא. מה ששמאל באירופה לא מתאים להגדרות הישראליות, זה לא אומר שאין בישראל שמאל, יש, שמאל מתון, שמאל רדיקלי גם יש ובישראל חד"ש הם שמאל רדיקלי, לא רק בגלל הסוציאליזם כביכול אלא בעיקר בגלל העמדות המדיניות.

ne ro

New member
אשמח אם תסביר לי למה חד"ש היא מפלגה שמאלית

רדיקלית? הייתי מגדיר עצמה כסוציאליסטית ושמאלה . וכן, לפי דעתי הקנדית צודקת במידה מסויימת כשהיא טוענת שהיא שמאלנית אמיתית כי היא רדיקלית ושאר השמאלנים כאן לא כי הם ציונים.

מאחר והיא אנטי ציונית וחותרת לסטטוס

שיחסל את ישראל - "מדינת כל אזרחיה". מבחינה כלכלית מאחר והיא אנטי קפיטליסטית. אפילו נגד קפיטליזם מוגבל.

ne ro

New member
אז? אף מדינה סקאנדינבית לא שונה ממנה.

מאחר שבבמפלגות השמאל הגדולות אין הרבה אנשים סוציאליסטים.

הילדגרד

New member
ישראל היא לא סקנדינביה

העושר הגדול וצפיפות האוכלוסין הקטנה בסקנדינביה מאפשרות להן להיות מדינות סעד ולהבטיח קיום מינימלי בכבוד הרבה יותר מאשר ישראל

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifתראה כמה אתה ושכמותך סובלים מפרנויה.

מדינה של כל אזרחיה סופה להתחסל? אתה מכיר עוד מדינה בעולם המערבי ואף בכל העולם, חוץ מכמה יוצאי מהכלל, שהיא לא מדינה של כל אזרחיה? זה מאשר פעם נוספת את התזה שלי שהדת היהודית זורעת במאמיניה התנשאות, פחד ובוז כלפי עמים אחרים. למרות שאינך דתי, ההפרעות הנפשיות האלה עוברות, כנראה, גם בתורשה, מדור לדור. ואז אתה חוזר על הסיפור שהומצא ע"י הדתיים שאנו, כביכול, עם מיוחד, נבחר, קדוש, שמורם מעל לחוק בינלאומי, וחוקי המוסר של האנושות הרגילה אינם חלים עלינו. בקיצור, הנך JEWISH SUPREMACIST, גזען יהודי במלאו מובן המילה.

Arikk16

New member
תאה מכיר עוד עם שנרדף 2000 שנה?

ובכן אני כן... אני לא עומד להסתמך על המזל.... הגיע הזמן שנקדים תרופה למכה

אנטוליו

New member
אני באמת לא מכיר עוד עם שהיה שנוא

ע"י כל הזמן וברוב המקומות, בהם הוא שהה. הסיבה לכך היא הדת היהודית שתמיד התנשאה ובזה ללא יהודים, ראתה בהם תתי אדם שקרובים יותר לבהמות שראוים רק לניצול. בהתאם לכך היהודים, שכולם היו דתיים עד מלפני 100-200 שנה, התנהלו משך מאות ואלפי שנים באירופה, הסתגרו, התנכרו לשכניהם והתפרנסו מניצולם. הדבר לא תרם לאהדה יתרה כלפיהם ולא פעם היהודים קוממו את עצמם על שכניהם וגורשו כמעט מכל ארצות אירופה בתקופה זו או אחרת. גם הקמת מדינת ישראל קשורה במאורעות באירופה, אך במקום ללמוד את לקחי ההיסטוריה ולהיפטר מהדת הגזענית שגרמה לנו כ"כ הרבה צרות, הדת לא רק שלא בוטלה, אלא אף לא הופרדה מהמדינה, ועל כן אנו לא רק שלא פתרנו את בעיות האנטישמיות, אלא אנו אף שנואים כאן ע"י שכנינו יותר מאשר אי פעם וזה לא ייגמר בטוב בסופו של דבר.

Arikk16

New member
הסיבה היא טבע האדם ששונא את השונה ממנו

שונא את השונא ומתנכל לחלש... דבר דומה קורה עכשיו למוסלמים באירופה

ne ro

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo178.gifמי אתה?../images/Emo190.gif

מהיכן גם אתה צצת? ומה הקשר למוסלמים באירופה?

למעלה