הגדת פסח גרסת 2002

דבר ראשון יקירי

תחסוך ממני את ההתנשאות שלך כי אתה לא מדבר פה עם ילד בן שנתיים.תאמין לי שאני יודע ל"רדת" על אנשים מצוין.אתה רוצה לנהל שיחה בוגרת?תתיחס בכבוד.לא רוצה?אל תענה.יש? 1.אני מכבד מאד את רדיוהד כיוצרים(ואפילו רכשתי במיטב כספי את קיד איי) אבל אותי אישית הם פשוט מייגעים.אני לא שם אותם באותה רמה עם בריטני למשל כי הם אכן עושים מוזיקה שבאה מבפנים.זה שאני לא אוהב אותם זה ענין של טעם. 2.גם לינקין פארק מכוערים(ולדעתי גם בריטני),אז? אני בדעה שהייתסרות שלהם זו פוזה,תחשוב מה שאתה רוצה. 3.שאני בארץ אני רואה MTV די הרבה(חזרתי עכשיו מאמריקה ושם הMTV הרבה יותר גרוע) ואת האהבה שלי ללהקה/זמר/זמרת מסוימיים אני קובע לפי האוזניים שלי.זה שלהקה מופיעה הרבה בMTV/מושמעת הרבה בגלגל"ץ לא פוסלת אותם מראש.מה שחשוב לי זה דבר-איזו הרגשה גורמים השירים שלה. 4.כל פופולרי הוא מסחרי,נקודה(וזה לא דבר רע בהכרח).מוזיקה מסחרית היא מוסיקה "נגישה" לאוזן(גם הביטלס היו כאלה).גאנז היו אם-אמא של הממוסחרים,רק מה?אני פשוט אהבתי את השירים ושום דבר אחר לא ענין אותי.

והבהרה קטנה

שאני אומר שכל מוסיקה פופולרית היא מסחרית אני מתכוון ברמות מכירה של עשרות מיליונים כמו במקרה של גאנז(או מטליקה ב"אלבום השחור").רדיוהד באמת לא עושים מוסיקה מסחרית.

חולוני

New member
נו, על זה אני לא מתווכח...

אכן רדיוהד ו-GNR הם פופלארים ומסחריים (הכוונה מוכרים הרבה), אבל הם לא ממוסחרים (הכוונה מתפשרים על המוזיקה שלהם כדוגמת לינקין פארק, U2, אירוסמית´, מטאליקה החדשים, מרילין מנסון וכל שאר זבלוני ה-MTV).

חולוני

New member
הא?

רגע, לא עניתי לך בצורה בוגרת? אם אתה רוצה לנהל דיון, בכיף. זה מה שאנחנו עושים, לא? רק עיצבן אותי שקראת לי חולני ולא חולוני..(וזאת לא פעם ראשונה שזה קורה לי..) 1. יופי לך שאתה מכבד את רדיוהד, אבל אתה טענת שיש להם פוזה של "מתייסרים"...ואת זה אתה קבעת על סמך טעמך האישי. אני הסברתי לך (בליווי דוגמאות) למה לרדיוהד אין פוזה ולא הם לא ממוסחרים. 2. מה קשור לינקין פארק? אבל אם כבר הזכרת אותם, לינקין פארק הם דוגמה ללהקה שהם גם פופלארית וגם ממוסחרת (תקשיב לאלבום שלהם, יותר ממוסחר ממנו לא יכול להיות..הם מתחנפים באלבום הזה לכל ז´אנר אפשרי על מנת להשיג קהל יעד גדול יותר). הם מטיבעם ממוסחרים. רדיוהד לא ממוסחרים ואין להם שום פוזה, אם היית מכיר את הז´אנר שלהם יותר לעומק היית מבין...זה שהם פופלאריים לא אומר שיש להם פוזה (וחוצמזה, הם גם לא פופלאריים מרצון, הם פופלארייים אך ורק בזכות המוזיקה). 3. תראה MTV, אני לא אומר לך מה לראות...אם אתה נהנה אז בכיף.. מה הנקודה שלך פה? ברור שמוזיקה שומעים ולא רואים... תאמין לי שרוב הלהקות שאני שומע , אני אפילו לא יודע איך הם חברי הלהקה נראים... וגם לא איכפת לי (רוב המוזיקה שאני שומע היא הרבה יותר אנדרגראונד..). 4. אתה טועה. ונראה לי שלא הבנת אותי פה. יש הבדל בין מסחרי לממוסחר. אכן כל מוזיקה פופלארית היא מסחרית (היא משווקת, מרצ´נדייס, קליפים וכו´...) אבל יש גם מוזיקה שהיא פופלארית ומסחרית, אבל לא ממוסחרת. מוזיקה לא ממוסחרת הכוונה למוזיקה לא מתפשרת, וגם לא כ"כ קליטה ו"נגישה" לאוזן כדברייך... אתה טוען שהמוזיקה באמנזיאק ובקיד A היא "נגישה" לאוזן? ממש לא.. המוזיקה בקיד A ובאמנזיאק היא ממש לא נגישה לאוזן וממש לא מתפשרת אלא הרבה יותר אקספרימנטלית (נסיונית). בגלל זה הרבה אנשים שאהבו את רדיוהד הישנים לא ממש מתחברים לקיד A ולאמנזיאק..עוד הוכחה כמה רדיוהד הם לא מממוסרים. שוב, פופלארים כן, ממוסחרים לא. ואולי אכן לגאנז יש הרבה שירים שהם "נגישים" לאוזן כדברייך, אבל זה לא הופך אותם לממוסחרים, כי יש להם גם הרבה שירים שהם לא ממש מתאימים לנוסחה... בעיקר שירים באורך של 8-10 דקות כמו Coma, Civil War ו-Estranged ואם בשבילך שלושת השירים האלו הם ממוסחרים, אז באמת שאין לך מושג על מה שאתה מדבר..

אז ככה..

1.שמליונרים צעירים,שמתפרנסים ממוזיקה נמצאים בדיכאון תמידי זה נראה לי פוזה. 2.אין פה ענין של "להבין".הטעם שלי לא קובע מה טוב ומה לא.אני לא אוהב מוסיקה קלאסית,זה אומר שמוצרט "זבל"????ברור שלא.סתם לא הטעם שלי,כמו רדיוהד,בילאל או רוסט מאנובה. 3.כמו שכבר כתבתי-השנאה שלי ללינקין פארק לא נובעת מזה שהם "מסחריים",מופיעים בMTV או מוכרים הרבה.פשוט בעייני השירים שלהם הם חרא אחד גדול וכל ה"זאנר" של המאטל-היפ הופ(או איך שלא תקרא לזה) פשוט מאוס.מי שאוהב את לינקין פארק שיהיה לו לבריאות. 4.בו נבדיל-רדיוהד לא נכנסים אצלי לקטגוריה של "פופולריים".בעולם יש 6 מיליארד אנשים ואפשר לעשות מוסיקה לא קליטה ועדיין למכור די הרבה.גאנז לעומת זאת כ-ן עשו מוסיקה נגישה,כי אחרת הם לא היו מוכרים 20 מליון עותקים בשני דיסקים רצופים.נכון שיש להם שירים נגישים פחות אבל אנשים קנו את הדיסקים בגלל הסינגלים.אם היו יוצאים סינגלים אחרים הם היו מוכרים פחות. ושוב פעם-מוזיקה נגישה היא לא בהכרח מוזיקה פחות טובה,היא מוסיקה אחרת.כל אחד והטעם שלו.אפשר לעשות מוסיקה "נגישה",למכור הרבה ועדיין להיות יצירתי ומקורי(אלאניס למשל). 5.די להכללות.מרי גיי בלאייג´ למשל היא "זיבלון MTV"?

חולוני

New member
תגובה

1. רגע, אם לרדיוהד יש פוזה..אז בעצם אתה טוען שלכל להקה בעולם יש פוזה? בוא אני אתן לך דוגמה, קח את Sigur Ros, להקה איסלנדית שעושה פחות או יותר מוזיקה די דומה לרדיוהד של שתי האלבומים האחרונים..מין מוזיקה אקספרימנטלית כזאת..קשה להגדרה..ההבדל היחיד בינם לבין רדיוהד, זה שרדיוהד פופלאריים וסיגר רוס לא, אז גם לסיגר רוס יש פוזה? 2.סבבה, טעם אישי זה טעם אישי. אני לא מתווכח על זה. 3.גם אני לא סובל את ז´אנר הנו-מטאל (המטאל-היפ הופ כמו שאתה קורא לו..), אבל בלי קשר לזה אם תקשיב לאלבום שלהם, תבין כמה הם ממוסחרים, יש להקות שפשוט שומעים את זה אצלהן... 4. רדיוהד לא "פופלאריים"? רדיוהד הן מהלהקות היותר פופלאריות בעולם מאז שיצא "אוקיי קומפיוטר" ב-97, ואם אל ידעת את זה, אז איפה אתה חי? ועם זאת הם עדיין עושים מוזיקה "לא קליטה".. ברור שלגאנז יש מוזיקה הרבה יותר קליטה מרדיוהד, אבל לא כל השירים שלהם "נגישים" כמו שאתה אומר, זה שהסינגלים כן "נגישים" זה נכון, אבל באלבומים עצמם תמצא גם שירים שלא נכנסים לנוסחה הזאת..(וציינתי את שמם בתגובה הקודמת..). לכן גם גאנז פופלאריים ומסחריים, אבל אל ממוסחרים. הרבה אמנים בעולם מוכרים הרבה אבל הם לא ממוסחרים (קווין, הביטלס, פינק פלויד, בוב דילן, ג´ו קוקר, הפרוג-רוק, פסיכדליה מהסיקסטיז ועדו רבים וטובים אחרים..). 5. אני אישית לא אוהב היפ-הופ ואת מרי ג´יי בלייג´.. בשבילי היא ממש לא משהו.. אבל כמובן כשאני מדבר אל זיבלוני ה-MTV אני מדבר על כל הטין-פופ הממוסחר...(בריטני, להקות הבנים-בנות וכו´..), ורוק ה-MTV הזבלי.. שזה בערך 90% מ-MTV...

אז ככה...(2)

1.תראה..שאלה טובה.אני לא כתבתי את זה על סמך ידע אלא על סמך הרגשה.יש להקות שנראה לי שאין להן פוזה(R.E.M למשל).יכול להיות שהדיכאון והמלנכוליות של רדיוהד היו אמיתיים בהתחלה אבל כיום כמה מיליוני דולרים מאוחר יותר ופרסום עולמי זה לא נראה לי אמין.יש הבדל בין להקות אנדרגרואנד ללהקות שעשו מליונים ממוזיקה.מסכים? 2.הבנתי סוף סוף למה אתה מתכוון(ההבדל בין "מסחריים" ו"ממוסחרים"),אבל יש פה בעיה-מאיפה לך שלינקין פארק "ממוסחרים"(כלומר מתפשרים מוזקלית)???אולי זו באמת המוזיקה שהם אוהבים? אתה באמת חושב שבריטני בבית שומעת את מרקורי רב או הסטרוקס? 3.תבדיל בין שני דברים שונים-"מפורסמים" ו"מוכרים הרבה".רדיוהד(ובוודאי בוב דילן) סופר מפורסמים אבל למכירות של בקסטריט או קריד(לא להאמין כמה הזבל הזה מוכר באמריקה) הם לא מתקרבים. אין לי סטטיסטיקה של הענין אבל ספק אם "אמזניק" אפילו בין 50 הדיסקים הנמכרים בעולם השנה,וזה מסיבה פשוטה מאד-מוזיקה כמו של רדיוהד בחיים לא תמכור כמו לימפ ביזקט,כמה מפורסמים שהם לא יהיו.

מרלין מנסון גאון

הבן אדם נהיה מליונר מלצבוע את הפנים בלבן ולדבר על מכשפות ושדים.

חולוני

New member
יופי לו.

זה לא אומר שהוא חכם, זה אומר שהוא פוזר מגעיל שחשובה לו הפופלאריות ולא המוזיקה. מצידי שיהיה מליונר, אבל בשבילי הוא לא יותר טוב מבריטני, קיילי, בקסטריט, אנ סטינק, לינקין פארק וכו´...

חחחחח... חוצמזה...

הוא כזה מוזר... עולה עם חוטיני לבמה... אבל אני דווקא מכבדת אותו.. הוא עשה כמה שירים טובים, והקאוור שהוא עשה לטיינטד לאב (למרות שנאתי לקאוורים) דיי נחמד. (חוצמזה שהסולן של soft cell שר כזה אוחצ´י). מרלין דווקא דיי אינטליגנט לפי הראיונות איתו שראיתי, וגם היומן שלו...
חולת נפש

חולוני

New member
על מה את מכבדת אותו?

והקאבר ל-Tainted Love פשוט זוועה...עוד אחד שהורס שירים של אחרים בגלל שהשירים שהם לא קאברים שלו מסריחים... ככה שזה שהשיר הכי מפורסם שלך זה קאבר (כמה מפתיע) ל-Sweet Dreams של היוריתמיקס... פופיסט בשחור.

חח... בייבי, אני הייתי כל כך צינית!

מרלין רק עוד אחד מן החבר´ה שבהם אפשר גם לכלול את פינק וכל חברייה שמשחקים אותה רוקרים ילדים רעים וכאלה ומנסים להראות מדליקים כדי למכור עוד סידיז!!! למרות שהגרסה לטיינטד לאב לא כל כך נוראה... גאון מוזיקלי הוא לא... ויאללה אני הולכת לדפוק את הראש בקיר כי אני על סף התמוטטות עצבים היום! (אל תשאלו)
חולת נפש

okok4

New member
למה אף אחד לא מזכיר../images/Emo22.gif

את הקליפים המרהיבים ומושקעים שלו. יצירות אומנות.

היי אל תקניט...

לא כל אחת יכולה להכנס לתוך חליפת ויניל אדומה ולנענע במשך 3 דקות שלמות!!! או להתלקק כמו גלידה עם 72 בתולים ובתולות!
חולת נפש

אתעלם באלגנטיות משרשור העלק-איכות

הזה ואגש למלאכה:
חכם: סיימון פולר- הטייקון שהמציא את POPSTARS וגרף מקסימום רווחים במינימום הוצאה (אם כי - אם לשפוט מהזוועות שייצר -אנחנו עוד נתחרט על זה) אירופה, אסיה ותופעת הקיילי מינוג - כמה חכמות 2 היבשות האלו שאימצו לחיקן את משב הרוח המרענן ביותר מאז המצאת הקוקה קולה והחזירו את קיילי לכס המלוכה. הדבר שהכי היה דרוש לסצינת המוזיקה העולמית המעופשת.
אפילו האמריקאים הסתומים מתחילים לתפוס את הקטע..
רשע: מבקרי המוזיקה וקובעי הפלייליסטים של המדינה הקטנה הזאת, שלמרות גודלה הקטן מצליחה להכיל כמות בלתי נסבלת של נפיחות,יהירות, אטימות וטיפשות (ע"ע יהודה נוריאל, יוסי חראסונסקי, י. קוטנר ושות´) אנשים שכלכ שבויים בקונספציית האוזן השלישית שלהם שלא היו מזהים מוזיקה גם אם היתה נושכת אותם בתחת. MTV ושות´ - ממלכת הרשע והפשע. מעולם לא היה ערוץ אירופאי כה אמריקאי וMTV - במקום להיות ערוץ המוזיקה שהוא מתיימר להיות - חוטא לצופיו. במקום לשקף את הלכי הרוח של סצינת המוזיקה האירופית שכוללת בעיקר דאנס וכו´ אנו זוכים למנות גדושות של זבל - רוק מטאל ושאר ירקות באדיבות חברות התק´ האמריקאיות שמושכות בחוטי MTV. איך קורה ששירים שנמצאים בצמרת המצעד האירופאי לא זוכים להשמעה אחת בMTV? פשוט
הרוק ההאבי מטאל ושאר הבבל"ת - טוב הבנו שהבוסים של MTV בארה"ב כפו עליהם לטחון לנו את הצורה עם הזבל האמריקקי הרגיל שלהם, אבל הסבל ,הסבל... לינקין פארק, מרילין מנסון, בונו, בלינק שמינק ושאר להקות הילדים המכוערים עם המספרים, בונו, קריד, POD, לימפ ביסקיט, בונו ושות´ פח דאדי - יאללה נמאסת כבר מזמן. חובבי ה"אנדרגראונד" - וואי איזו מילה מגניבה! בואו כולנו נרד על תעשיית המוזיקה ונטען שהיא ממוסחרת ושאר בבל"ת ונצא מ-ה ז-ה מ-א-ג-נ-י-ב-י-ם ומבינים גדולים. הרי מוזיקה זו אומנות ונחנו חובבי אומנות ומוזאונים לא?
אה, וגם מה זה נרחם על אלו שלא חולקים את דעתנו - הם הרי מה זה מסכנים, הם פשוט לא מכירים מוזיקה יותר טובה כי MTV שטפה להם את הראש (אז מה אם חלקם לא רואים MTV. היא בכל זאת שטפה להם את הראש) ואח"כ גם נלך לטעון שרדיוהד הם לא ממוסחרים. סבבה שלא יתמסחרו, אבל למה לעזאזל אני צריך לראות את תום יורק בפוזת דוגמנית כוסית על 3 דפים שלמים של THE FACE? הרי הסיבה שמישהו בכלל קנה את העיתון זה השער+ 6 העמודים עם קיילי (מקום 2 בתופעה הכי חשובה השנה, אחרי מגדלי התאומים).
תם: הייתם מאמינים? בריטני ספירס. כן, כן בריטני "אני לא ילדה אני לא אישה" ספירס. שבוע שעבר התחיל בכך שנשפך עליה דלי שתן על הראש באתר צילומי הקליפ החדש שלה ושנמשך באבן (מה אבן? סלע!) שהושלך עליה ופספס בס"מ ספורים את ראשה, בעת שקידמה את קרוסרודס בצרפת. אופס... פתאום מגלה בריטני שאנשי היחס"צ של הסרט ידעו שיש איום על חייה ובחרו שלא לספר לה "כדי לא להדאיג אותה". אח"כ היא מגלה ששרה ג´סיקה פארקר הטילה וטו על השתתפותה ב"סקס והעיר הגדולה" ובסוף היא נאלצת לשמוע שג´סטין זורק אותה. ומי שחושב שיחצני הסרט לא עומדים מאחורי כל מילה וחצי מילה שנכתבת בכן-פירוד/לא-פירוד שלה מג´סטין - הוא באמת תם.
זה שלא ידע לשאול: ג´ורג´ מייקל - למה לעזאזל הוא לא התייעץ עם מישהו לגבי הקליפ/השיר / הלוק/הבגדים/הזקן וכו´? אולי כך היתה נחסכת מאיתנו עוגמת הנפש.

LuckyStar

New member
זה היה יכול להיות שרשור נחמד אם

לא הייתם מורידים את הרמה שלו, ובכלל את של הפורום כולו. כמעט כל הודעה שנכתבת פה, מגיעה בסופו של דבר לבריטני ספירס וכמה שאתם לא אוהבים אותה (בלשון המעטה). נמאס כבר... לא אוהבים אותה.. לא צריך.. אבל למה לרדת עליה בכל הזדמנות? ול-howiefan איך זה יתכן שאת אוהבת את הבקסטריט בויז ואת מסוגלת להגיד מילה רעה על בריטני או כל זמרת/להקה אחרים בפופ... שלדעתי בקסטריט הם להקה מאוד ממוסחרת וגם מאוד מלוקקת.. השירים שלהם הכי דביקים בפופ...

למעלה