הגיגים של מאומצת בוגרת

למהלא11

New member
הגיגים של מאומצת בוגרת

טוב אז החלטתי לשתף, לחשוף, לדבר, פשוט כי בא לי וזה נראה לי כמו מקום נכון לעשות את זה.
אני מאומצת, נולדתי בארץ. אמצו אותי בגיל צעיר וכל חיי גדלתי בידיעה שאני מאומצת (טוב עם מראה כזה שונה מהורי זו לא הייתה כזו תעלומה, ונגיע לזה בהמשך).
אני לא יודעת מה גרם לי לכתוב עכשיו פתאום ככה. אני כבר זמן רב קוראת הודעות פה בפורום, עוקבת, מסתכלת, מתרגשת, מתעצבנת, ופתאום החלטתי פשוט לפרוק. מקווה שזה בסדר.
אולי זה הרצון קצת להרגיע חששות, לעזור. לשתף את החוויות הטובות שלי עם אנשים שבטח צמאים לשמוע איך זה מרגיש מהצד השני. אולי זה פשוט כי בא לי לשמוע מה אחרים חושבים.
גדלתי כל חיי עם זוג הורים מדהימים, באמת. אני כל יום מודה על זה שנכנסו לחיי ושינו אותם מהקצה. למזלי הייתי די צעירה ולא זכרתי את הבית האלים שאליו נולדתי.
גם לא את האחים הביולוגים שמעולם לא יצא לי לפגוש. גדלתי באווירה קיבוצית, גני ילדים, צהרונים, בתי ספר טובים. הייתי תלמידה מצטיינת וגם בצבא שירתתי בתפקיד משמעותי. תמיד הייתי היחידה בסביבה שלי עם עור כהה ותכלס בשנות ילדותי זה כמעט ולא באמת שיחק תפקיד. נכון, היה קשה לעשות עבודת שורשים על משפחה שלא
נולדתי אליה, ולענות בה על שאלות כמו "למי אתה יותר דומה", אבל מתגברים. באמת. עם תמיכה כמו של ההורים שלי הכל אפשרי.
זה לא שאני קמה כל בוקר, חושבת על ההורים ואומרת לעצמי "מי אלו האנשים האלו?" או "מה לעזאזל אני עושה פה, אני לא שייכת, זה לא ההורים שלי". כי אלו כן.
אלו ההורים היחידים שאי פעם הכרתי ומבחינתי זה מי שהם. כשאנשים שומעים שאני מאומצת תמיד שואלים אותי אם חיפשתי את ההורים שלי. ואני תמיד מתקנת ועונה
שלא חיפשתי כי גדלתי איתם, ואם הם מתכוונים להורים הביולוגים אז לא כרגע לא. ואז שואלים למה, ואני עונה שכרגע טוב לי בחיים ואני לא צריכה טלטלות. וכנ"ל לגבי האחים.
ואז מסתכלים עלי בפליאה: "מה?! את לא רוצה לדעת מאיפה הגעת?", ואני תמיד עונה, שבגלל שכל כך טוב לי עם ההורים שלי (ד"א מערכת יחסים שאני מאחלת
לכל אחד עם הוריו) שאני באמת לא מרגישה את הצורך למצוא אנשים שמעולם לא הכרתי. גם אם אני לא דומה להם זו המשפחה שלי ואלו השורשים שלי (אפילו
טסתי למסעות שורשים עם המשפחה).
אבל לפעמים זה בכל זאת קשה. כן, לראות את המבטים החודרים של אנשים חסרי בושה שתוהים על הקשר ביני לבין ההורים הכ"כ
שונים ממני חיצונית. לשמוע הערות כמו "מה הקשר שלך אליו" או "את בטח המטפלת שלה". אמא שלי גם דוברת אנגלית אז כשאנחנו מדברות
באנגלית בכלל תוהים מאיפה צצתי. אבל מתגברים. לומדים להמשיך הלאה, בטח במדינה כמו ישראל שלצערי רמת הגזענות בה שואפת למאה ורמת
הסובלנות לאפס (וסליחה על ההגזמה).
מצד שני יש גם את החברים הטובים והמשפחה הקרובה, שתמיד צוחקים על כמה המניירות שלי ושל ההורים שלי דומות ואיך זה שאנחנו אוהבים את אותם הדברים.
והיום? היום טוב לי! אני לומדת, עובדת, מנסה להתקדם בחיים ומקווה לייצר יום אחד תא משפחתי קטן וחמוד משל עצמי. בעבר גם השתתפתי בסדנא של
השירות למען הילד ודיברתי עם הורים מאמצים לעתיד, עניתי על שאלות וסיפרתי על החיים שלי. וסיפרתי על ההורים שלי, ההורים הנפלאים שלי, אלה שלקחו
ילדה קטנה ונתנו לה צ'אנס לגדול ולצמוח, נתנו לה בית חם ואוהב ומשפחה. ההורים שלי, שלא ילדו אותי אך בהחלט הביאו אותי לעולם, ההורים שלי שאני אוהבת כל כך.

תודה רבה לכל מי שקרא עד כאן, למרות שהיה ארוך ואולי אך מייגע. חייבת להתוודות שלא הקפדתי על דקדוק ותחביר, אז נא תסלחו לי :)

נוני 75

New member
ריגשת אותי

חיבוק ענקי, כתבת מילים של אהבה להורים שלך, לחיים שלך, לעצמך. היי גאה בך.

האפרוח שלי אומץ לפני שנה וחצי ברוסיה, הוא די דומה לי, כשאומרים לנו את זה (אלו שיודעים שהוא מאומץ ואלו שלא) אני מרגישה תחושות מעורבות. מצד אחד זו מחמאה כי הוא הורס
מצד שני, יש תחושה של מחיקת הזהות שלו, הרי את העיניים המלוכסנות הוא לא קיבל ממני, לא הפלומה הבלונדינית ועוד זה אולי נשמע קצת מוזר...כך אני מרגישה.
עם זאת הערות טיפשיות אני שומעת ללא הפסקה -כמו- את אוהבת אותו? את לא רוצה ילד משלך? כמה הוא עלה? הצלת נשמה, את צדיקה
אני יכולה להתמודד עם טיפשות ובורות ,דואגת לו , איך הוא יתמודד עם הערות, האם יספר לי כשיציקו לו?
ואז אני קוראת אותך ומתעודדת, כמה לא פשוט להדוף שאלות ללא הרף, להסביר, ואת לא צריכה להתנצל יש גזענות וקושי קבלת השונה
ואת מקסימה
ואני מאחלת לך שתגשימי כל חלום קטן כגדול, שתקימי תא משפחתי , את תהיי אמא נהדרת.
נוני

fatfat

New member
נוני, מניסיון של משופשפת בתחום

עם הומור ותמיכה ולהיות שם בשבילם ולענות על השאלות שלהם ולאפשר לו להביע גם רגשות כואבים מבלי תכף לנסות לנחם אותו, כל אלה יביאו שהוא יהיה מסוגל להתמודד. ובכלל ילדים הם הרבה יותר סתגלניים מאיתנו.

היום למשל עלינו לאוטובוס. הן עלו לפני והתקדמו ואני נעצרתי לשלם. הנהג קורא להן: ילדות מי אתכן? הגדולה: אמא ומצביעה עלי. הוא מסתכל עלי ושואל: הן באמת הבנות שלך? אני: ברור הנהג: מה את אומרת... ואז הגדולה אמרה לו: אתה לו רואה כמה אנחנו דומות? תסתכל על האף והתחילה להתגלגל מצחוק.

וכפי שכתבה פותחת השרשור, כבר שמעתי משפטים כמו עשית טובה למשרתת ולקחת את הילדים שלה לטיול.... את החונכת שלהן מטעם פרויקט פאקט (פרוייקט חונכות לילדים ממוצא אתיופי)... איך אפשר שאת אמא שלהן כשאת כל כך לבנה והן כל כך... (פה הדובר אפילו לא היה מסוגל לסיים את המשפט) ועוד. בהתחלה הייתי חרדה למה זה יעשה להן אבל ראיתי שהן מסתדרות עם השאלות. לפעמים עומדות ומסבירות שאומצו ולפעמים עונות בהומור כמו היום. מה שכן תמיד כשנאמרת הערה של בורות לידן אני מסבירה להן זאת (למשל אומרת משפט כמו: לא כל האנשים יודעים שהורים וילדים לא תמיד דומים/יש להם אותו צבע... יודעים מה זה אימוץ וכו'. ואם זה משפטים דוגמת איזה מזל היה להן שאימצת אותן אני עונה שאיזה מזל היה לי שזכיתי לאמצן, או שכשאומרים לי איזו צדיקה אני או שעשיתי מעשה של חסד וכו' אני עונה שאני דווקא מרגישה שזכיתי בזכיה הכי גדולה של חיי .

נוני 75

New member
פאטפט היקרה!

תודה רבה על תשובתך, הומור היא דרך חיים שלי, התמודדתי בעזרתו לאורך שנים לא קלות. עם זאת כשזה מגיע להתמודדות של הילד שלך ...
אני מסכימה איתך שתמיכה והקשבה ,והוצאת רגשות היא דרך נכונה להתמודדות , דרך בה אני מאמינה גם עכשיו כשהוא עוד קטן ורק מתחיל לספר על הגן במעט מילים...

אני תמיד נהנית לקרוא על הבנות שלך וחוכמתן,... תענוג הן כל כך נבונות ,רגישות ובטוחות במקומן.

וגם אני תמיד עונה שאני זאת שזכיתי... ותמיד אותה תגובה -ברור אבל עדיין הצלת אותו. נו, אי אפשר לשנות את העולם
;-

fatfat

New member
נוני אני חושבת שדווקא כשמדובר בילדים שלנו

זה מוציא מאיתנו תגובות טובות יותר מאשר לו הילד לא היה נוכח.

לדוגמא: היום השתתפנו בצעדת ירושלים עם קבוצה גדולה שלא כולם ידעו על הבנות.

בהסעה אחת המשתתפות שאלה אותי: הן אחיות? היה לי ברור שהיא התכוונה האם הן אחיות ביולוגיות אבל כיוון שראיתי שהבנות בהאזנה דרוכה עניתי: ברור, הרי שתיהן הבנות שלי ואם התכוונת האם הן אחיות ביולוגיות אז כן.

ואז משתתפת אחרת: איפה ההורים שלהן? איך הן יכלו לוותר על כאלה ילדות?
עניתי: ההורה שלהן יושב מולך. אני האמא שלהן ואם התכוונת לשאול על הוריהן הביולוגיים הם ממש לא ויתרו עליהן. מסיבות שונות הם נאלצו לוותר על גידולן. ואז אותה בחורה אמרה: יש להן מזל גדול שהגיעו אליך. עניתי: יש לי יותר מזל שקיבלתי אותן. הן נותנות לי סיבה לקום כל בוקר בשמחה.

למהלא11

New member
תודה רבה!

אני שמחה לשמוע שדברי מסוגלים לעודד ולעזור, ודבריך אף הם נוגעים בנקודות רגישות אצלי.
לגבי ההערות הטפשיות פשוט לומדים להתמודד. אני אישית משתדלת ללכת על דרך של הומור, ונכון שלפעמים חלק מההערות כן באמת פוגעות, אני לומדת להבין שהן נובעות מבורות של הסביבה לגבי הנושא, ובדרך כלל גם אין מאחוריהן כוונה לפגוע.
שוב תודה על מילות העידוד, חממו את ליבי

fatfat

New member
מאומת בוגרת
על השיתוף

כתבת דברים מרגשים אשריך ואשרי הוריך שזכיתם אלה בזו וזו באלה.

למהלא11

New member
שמחתי לשתף

ושמחתי לקרוא את ההודעות שלך בפורום (כמו שכתבתי אני עוקבת אחריו כבר כמה זמן). לפעמים החוויות שאת כותבת שעברת עם הבנות מרגישות לי ממש כאילו נכתבו עלי ועל ההורים. כמה כיף לשמוע שיש אנשים כמוך (וכמו עוד הרבה אחרים פה בפורום) שמוכנים לאמץ לחיקם ילדים כל כך שונים, ועושים זאת בלב שלם. אני תמיד מתפעמת מהכוח שנדרש לכך, ועוד יותר מהתגובות של ההורים שלי, למשל, שלוקחים את זה כל כך בקלות. מצחיק איך אני למדתי להעריך אותם כל כך מצד אחד, ומצד שני לקחת אותם "כמובן מאליו" בתור ההורים שלי, מין דיסוננס מיוחד כזה שאנחנו חולקים

אבי351

New member
יקיה כל כך ריגשת אותי עד דמעות ממש גם

בני שונה ממני מאוד ונתת לי כוחות וכייף לקרוא מעמדה של ילדה מאומצת גדולה אשמח לשמוע עוד ממך והרבה ושוב אני נרגשששששששששששששש

למהלא11

New member
תודה רבה אבי

חייבת להודות שהשיתוף גם עוזר לי, ובטח התגובות הנהדרות של האנשים פה בפורום.

אשמח לכתוב עוד ולענות על שאלות, וממש כיף לקרוא תגובות כמו שלך. מאחלת לך ולבן חיים טובים ומאושרים ביחד

fannyd

New member
מאד אהבתי את המשפט שכתבת

"לא ילדו אותי אך בהחלט הביאו אותי לעולם". לא מסכימה אתך שהחברה שלנו גזענית. יש חטטנות, העדר גבולות, סגירות אבל זה עדיין לא גזענות.

למהלא11

New member
שלום fannyd

תודה רבה על התגובה, כתבתי את המפשט כי אני באמת מאמינה בו. ייתכן ואת צודקת והחברה אינה גזענית (כמובן שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן) אבל לפעמים זה באמת קשה להתמודד עם המבטים, השאלות החודרות ותחושת השונות. זה קשה להיות האדם הכהה היחיד בכל הסביבה הקרובה (שני ההורים שלי בהירים) אבל למזלי עם מערכת תמיכה כזו בהחלט ניתן להתמודד.

fannyd

New member
החיים מזמנים לנו מבחנים למכביר

השוני במראה הוא רק אחד מהם. אחד הכישורים החשובים בחיים לא לתת לאחרים להגדיר את סדר יומך. כשמנסים מסתבר שזה הרבה יותר קל משחושבים.

יסמין@

New member
מאוד מרגש ותודה על השיתוף!

ולגבי נודניקים/יות - כדאי (בכל גיל) לחשוב על כמה משפטים קצרים וברורים שאפשר לבחור מתוכם כדי לסתום להם את הפה.
דוגמה קצרצרה:
נודניק/ית: מה הקשר שלך אליו?
תשובה: ומה הקשר שלי אליך?

China8

New member
תודה על השיתוף

את כותבת מאד יפה והניתי לקרוא וללמוד על הקשר החם והקרוב שלך עם הורייך. הלוואי על כולנו (גם עם הורים ביולוגיים כמובן).
בתור אם לילדה שמאד שונה מאתנו חיצונית אבל עוד לא מבינה את כל המשמעויות הכרוכות בכך אני כמובן צופה קשיים מסויימים, אבל נחצה אותם ביחד כשיגיעו. חלקם כבר כאן, כאשר אנו נתקלים במבטים, שאלות וחטטנות אין סופית (אנו גרים במדינה ממנה אומצה). בביקורים בארץ דווקא יש הרבה פחות מבטים ושאלות. אנשים תמיד מסתקרנים ואוהבים לדחוף את האף, אבל לי אישית קשה להתייחס לזה כגזענות. סקרנות כלפי השונה היא תכונה אנושית בסיסית, כך נראה לי, שאינה ניתנת להכחדה. כל עוד היא אינה מלווה בלעג, בהערות פוגעניות או אפליה מכוונת אז היא מבחינתי דבר די טבעי וכל אחד מאתנו צריך לחשוב ולהתכונן איך להתייחס ל״מטרד״ הזה

וחוץ מזה, מקווה שתישארי איתנו כמשתתפת פעילה. נקודת מבט של מאומצים בוגרים היא תמיד מבורכת ואנו לומדים כל הזמן.
תודה שוב על השיתוף

למעלה