הגיחוך שנקרא מפלגת "קדימה"- טייק 1

ישראלים ויהודים זה היינו הך

יש פשוט ישראלים פרו ערבים, שלא מצדיקים את היותם יהודים.

מיקלול

New member
אני לא בטוחה שהבנתי אותך נכון, אם

אני פרו ערבית אני פחות יהודיה ממך? לזה התכונת?

את רוצה להיות יהודיה?

עד עכשיו שמעתי מאנשים כמוך רק שליליות על היהדות, אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב...

ברגע שהם יהיו נאמנים למדינה

הם יצדיקו את המושג ישראליות. זה לא המצב בפועל.

A m i n a d a v

New member
הם לא רלונטיים לצורך העניין,

כי הם לא נוטלים חלק במאבק הבין גושי שיש כאן, וגם אם כן, חלקם קטן מאוד.

מיקלול

New member
אז ככה, אתה בעצמך אמרת שרוב הציבור

יבחר במי שישרת את האינטרסים שלו, וזה אכן כך. אני רוצה שלום, אני חושבת שהיציאה מעזה היתה דבר מצוין שמזמן היינו צריכים לעשות, ולא משנה לי מי עושה את זה. מצחיק אותי לראות שדוקא אנשי הליכוד עושים זאת. זה לא ממש חשוב לי מה עומרי שרון עשה,או באיזה תקריות מעורב אריק שרון, כמו שלא היה מעניין אותי קלינטון ומוניקה אם הייתי תושבת ארה"ב. אני חושבת על כך שהוא מוביל את הדרך שבה אני רוצה להיות שותפה, ועד כה אף אחד אחר לא עשה זאת חוץ מרבין ז"ל. כמו שאתה מבין אני לא ממש מרכז אלא יותר שמאלה למרות שאין הרבה הבדל היום, ואני לא מאמינה למשופם מהרבה סיבות ואני לא מסוגלת לשמוע אנשים שצועקים, לעולם לא אבחר בליכוד ( וגם אם שרון היה נשאר שם לא הייצי בוחרת בליכוד, כעקרון ) ושינוי??? גם בבחירות הקודמות לא דיברו אליי, כי אין להם בשר, הכל רוח וצילצולים. המצע שלהם לא מדבר אליי והתקופה האחרונה רק הוכיחה שאין להם שום כלום להציע. אני בעד לבחור במפלגות הגדולות, כדי להסב את המפה הפוליטית לכיוון שאני רוצה.

אסל

New member
טוב, אם זה לא ממש חשוב לך

מה עושים המנהיגים שלך בתחום השחיתות, אז תעשי מה שאת רוצה. אם את חושבת שאדם שקרן כמו שרון מוביל את הדרך שלך, ובגלל זה את יכולה לבטוח בו ולתת לו את הקול שלך תוך אמונה שהוא ימשיך בדרך הזו, שיבושם לך. גם האנשים שהצביעו בשבילו ב2003 עשו את זה מתוך אמונה בכך שהדרך הפתלתלה שלו תשחק לטובתם, ותראי מה קרה איתם; את לא צריכה להזדהות עם המתנחלים כדי להבין איך הם רומו על-ידו. ההפרדה הזו בין אדם מושחת לבין מנהיג טוב אף פעם לא הייתה ברורה לי. בכל מקרה, מכיוון שלא חלקת על עצם ההנחה השלילית שלי באשר לשרון, ורק אמרת שזה לא חשוב לך, אני מבהיר: אם את שמה פתק של "קדימה" בכנסת, את שמה פתק לעשרות ח"כים מושחתים באופן פוטנציאלי. זה לא אותו דבר כמו להצביע לאדם אחד מושחת אבל מנהיג חזק עם הרבה כוחות אחרים שמאזנים אותו. זה הרבה יותר מסוכן. אני לא אתחיל להסביר למה שינוי עדיפה, כי אני לא מכיר את הדעות שלך בנושאים כמו כפייה דתית או חברה וכלכלה, אבל אני מקווה שהצלחתי להבהיר למה לא "קדימה". אם את רואה את עצמך כשמאל, כבר עדיף מרץ, שכרגע נראה שיצטרפו לקואליציה עם שרון ופרץ במקרה הצורך. להם לפחות יש את יוסי ביילין שהוא אדם הגון.

אסל

New member
לא נכון. הצביעו לשרון=הצביעו לליכוד

והיו שם גם ניצים מהסוג שהתנגד להתנתקות, ואפילו הרבה, ואני לא מניח שהם יצביעו לשרון. כרגע שרון לוקח נתח נכבד מהמנדטים של שינוי, וגם קצת מהמנדטים של העבודה (עם תנועה סיבובית, כי העבודה מקבלת ממרץ וכו').

אני לא מסכים.

זהו אמנם דיון ספוקלטיבי למדי, אבל למיטב הבנתי רוב רובם של מצביעי הליכוד - גם אם נתחשב במעגליות של העברת הקולות ממפלגות שונות למפלגות אחרות בקמפיין הנוכחי - הצביעו עבור שרון ותמכו בו גם לאחר שיזם את תוכנית ההתנתקות (כאמור, הוא דיבר על ויתורים כואבים גם לפני הבחירות. אני בעצמי זוכר שפירסמתי הודעה בפורום "חירות" לאחר הבחירות ובה כתבתי כי דרכו של השמאל ניצחה בבחירות).

yportnoy37

New member
../images/Emo45.gif מסכים

הבוחרים שלו מאמינים שכל עוד הוא עומד בראש המפלגה הגדולה, וכפועל יוצא הוא גם מרכיב את הממשלה, הוא כבר ידאג לארגן את הרשימה תחתיו ואת השרים כדי שיתאימו לאופיו ולאופק המדיני והכלכלי אותו הוא מייצג. הוצאת את המילים מפי

וכי למה שלא יקבלו?

מי שתומך ביציאה מהשטחים, מבין שבמצב הקיים זה אפשרי רק כאשר המושכות בידיים של שרון. כל דעה על שרון עצמו לחלוטין אינה רלוונטית...

אסל

New member
"כל דעה על שרון עצמו..."

זו לא דעה על כך ששרון הוא שמן; גם לא על כיעורו הכללי; ואפילו לא על חוסר-חוכמתו (שאת זה אני לא טוען). זו דעה על כך שהוא מושחת ושקרן, שקרן ברמה כזו שגורמת לי להאמין בכך שהוא יעשה כמעט כל דבר כדי לשמור על הכוח שלו. אני מבסס את הדעה הזו על סמך כלל הדברים שהאיש עשה בשנים האחרונות. עכשיו, האם דעה כזו על אופיו באמת נראית לך כ"כ לא-רלוונטית באשר להצבעה לו, כ"כ שולית? את מדברת על תמיכה ביציאה מהשטחים; אני לא אהיה שקרן ולא אאמץ "לצורך הדיון" עמדות שאין לי. אני לא רואה ביציאה מהשטחים כרגע דבר קריטי, כי אני לא מאמין שהבעייה המדינית עם הפלשתינים היא הדבר הבוער ביותר כרגע. אבל את כן; כמה את מוכנה להקריב רק בשביל זה? עד כמה רחוק את מוכנה ללכת בשביל זה? נניח שעד שנת 2010 ישראל תצא מכל השטחים ותקום מדינה פלשתינית; היפ היפ הוריי! עד כמה את מוכנה לרדד את הרמה המוסרית של המדינה בשביל להגיע לרגע הזה? עומרי שרון הורשע בשבוע שעבר, והוא ימשיך לנהל את המדינה! אביו עדיין חשוד בכמה פרשות שחיתות, עם תשובות מגוחכות שהוא נתן בנושאים השונים. כמה נמוך מותר להגיע רק בשביל הסכם, שלא יביא מייד- אני מניח שזה מוסכם על כל הצדדים- שלום קבע, אלא רק שיפור הדרגתי של המצב?

למעלה