הגיחוך שנקרא מפלגת "קדימה"- טייק 1

לא רלוונטית בעליל

רמה מוסרית של המדינה? "איך אפשר לכתוב קטע על דבר שלא קיים?"

לא מסכים איתך.

כאמור, היות פוליטיקאי מושחת עשויה להשפיע בצורה ישירה על רמת פעילותו כפרלמנטר, בעיקר לאור העובדה שרוב פרשויות השחיתות נסובות סביב נושאים פוליטיים כגון מינויים והעברות כספים. אני יכול לחשוב בנקל על אלף ואחת דוגמאות - שר שבדומה לשרון קיבל תרומות לא חוקיות בגובה רב מבעל הון כלשהו, נאלץ להכריע במכרז כלשהו להפרטת חברה ממשלתית גדולה ובוחר בבעל ההון שתמך בו, חרף העובדה שהוא רחוק מלהיות המתאים ביותר. סתם דוגמא, אני יכול לשלוף עוד אלף. וכן, יש כאן גם עניין עקרוני (למרות שבאופן כללי אני מאמין הרבה יותר בפרקטיקה מאשר בתיאוריה) - כשם שאני רוצה שרה"מ ידבר אנגלית בצורה שתהיה לפחות סבירה, כך אני רוצה שיהנה מנקיון כפיים. כך ראוי.

אסל

New member
אנסה להבהיר את עצמי

כבר הרבה מאוד זמן לא יצא לי לטעון טענות פוליטיות (בהקשר מפלגתי) בלהט, ולכן יכול להיות שנסחפתי מבחינה רטורית, כי הביטוי "רמה מוסרית של המדינה" הוא אכן פומפוזי במקצת וריק מתוכן. אבל באופן מעשי- אני כן מאמין שלהתנהגות לא-מוסרית של אנשים בצמרת ההנהגה יש השפעה על החיים שלך כאזרחית קטנה, בכל מיני מובנים. ואני כן מאמין שאם את מצביעה לפוליטיקאי בהתחשב בהבטחות מסוימות שהוא מבטיח, שווה לך לשים לב מה היה גורל ההבטחות שלו בעבר, ובכלל עד כמה הוא דובר אמת. (אבל note to self: לא להיסחף ברטוריקה בלי לחשוב אם כל מילה ומילה שם תואמת את השקפותיי)

מנגון הבחירה של מפלגה

הוא עניינה הפנימי. אין המפלגה מחויבת לנהוג באופן דמוקרטי בעניינ פנים. אני מסכים ששיטת הפריימריז עדיפה שכן היא מורידה באופן משמעותי את ההסתברות לאי-אילו פרשיות שחיתות. אולם, אין בכך כל פגיעה בדמוקרטיה. "מפלגת שרון" היא פועל יוצא של רידוד כל הקשור במערכות הבחירות והאשמה, כמו בשירו של שלום חנוך, מוטלת על העם ולא על נבחריו. העם הוא זה שלא טרח להתעמק במצע המפלגות להן הוא מצביע או באיכות החומר האנושי שעומד מאחורי מנהיג המפלגה, כך נוצר מצב בו אלפי אזרחים המאמינים בשתי מדינות לשני עמים ובנסיגה מהשטחים, הצביעו לשרון בעקבות התבטאויותיו הפרגמטיות, מבלי שטרחו לבדוק מה חושבים על כך לנדאו, נתניהו ושאר המחשקים של מרכז הליכוד, או מה מצע הליכוד אומר על נסיגה משטחי ארץ ישראל.

למעלה