הגיע הזמן לחשבון נפש

גם אתה יכול לקשקש כמה שאתה רוצה על

'זכות השיבה' ועל 'הקולוניאליזם הציוני' - בסה"כ תלכו מדחי אל דחי ונכבה לאסונות נוספים, אבל לא תלמדו לקח. מי יחליף לכם דיסקט? מה הקשר שלי לעברים הקדמונים? יותר מאשר הקשר שלך לסבא שלך שהגיע מהחורן. העברים הקדמונים הם אבותינו שגורשו מהמולדת ע"י כובשים זרים ואכזריים והם נתנו לעולם תרבות מופלאה כאשר אבותיך עוד נדדו כפראים במדבר וחיו על החרב המזדמנת. אתה מנסה להחזיר את הגלגל 70 שנה אחורה אחרי שחוללתם מלחמות דמים בכל האזור והמטתם אסון על עצמכם. הגיע הזמן שהעם שלך יתבגר ויסלק את יורשי המופתי מהנהגתו ויפנה לדרך של בניין ויצירה במקום דרך הרצח והטרור.

כמה דברים... ../images/Emo13.gif

א) תודה על המחמאה אבל אין לי סבא ערבי. ולו היה אני מיח שאתה יודע שהקשר לסבא הוא הרבה יותר ברור וישיר מאשר הקשר בינך לעברים הקדמונים. ב) אני בהחלט מעריך העברים הקדמונים ואת התרומה האדירה שלהם לתרבות הערבית והאירופית, רק שאני מודע לכך שאני לא ממש יכול לדבר בשמם, למרות שהם לכאורה אבותי. ג) אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, בגלל כל מה שעשיתם מאז כדי להקשות על עך ולהפוך את זה למשימה בלתי אפשרית. כמו שאמרתי, המטרה היא לתקן חלק ממה שאבותינו (אבותינו באמת, ולא המיתולוגיים) עוללו, כדי שאפשר יהיה לחיות כאן ביחד בשיוויון ובשלום. ד) שוב תודה על המחמאה, אבל אני לא פלסטיני אלא ישראלי
. לאחר שדאגנו להביא את העם הפלסטיני בכללו (מלבד ערביי 48) למצב של עוני מחפיר, גלות ומחנק, לאחר שדאגנו לבנות אלטרנטיבה איסלאמית לפת"ח, לאחר שחיזקנו אותה במו ידינו בהרס המתמשך של מנגנוני הרשות הפלסטינית בראשית שנות ה-2000, הגיעה התוצאה העצובה, והפלסטינים בחרו באלטרנטיבה הגרועה הנוספת שהיתה (היו גם סיבות נוספות שדיברנו עליהן בעבר כמובן). אני באמת מקווה שבבחירות הבאות הם יפילו אותה, אבל רק כדאי שפעם הבאה לא נשתדל לדחוף אותם שוב פעם לבחירה מחודשת בחמאס.

לאומן מבין שנינו יש רק אחד וזה אתה רספקטה ../images/Emo13.gif

מי שמאמין במדינת לאום ששייכת במקום לכל מי שנולד בה רק לאזרחים מבני לאום אחד, הוא לאומן. מי שמאמין שאין ולא צריך להיות קשר בין הלאום לבין האזרחות, ושחושב שלאום צריך להיות עניין מקומי קהילתי ולא מדיני- הוא אנטי לאומן.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif כיף לעוות גם הגדרות מילים

ההגדרה שנתת (מלבד כמובן החלק הראשון של המצאות אישיות שלך שלא קשורות למציאות) זו ההגדרה ללאומיות, ואם אתה לא יודע אז יש מרחק של שמיים וארץ בין לאומיות לבין לאומניות ואם אתה לא יודע, אז בשביל קצת להעשיר את המוח שלך.. http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA וחוץ מעיוות מילה אחת גם המצאת מילה שניה..אנטי לאומן
יפה לך אז אחרי שהבנת (נקווה לפחות את זה תבין) נעבור לשלב ב' "מי שמאמין במדינת לאום ששייכת במקום לכל מי שנולד בה רק לאזרחים מבני לאום אחד" אני לא יודע מאיפה להתחיל להגיב לזה, עזוב שהקשר בין זה לדעות שלי כמו שאתה מנסה לרמוז הזויה בכל מקרה.. מי שמאמין במדינת לאום הוא לאומן? טוב נו גם פה וויקפדיה נכנס..כנראה צריך להחזיר אותך כל פעם למציאות ויש פה את הכלי המתאים http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%AA%5F%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9D "מדינת הלאום הוא מושג המתייחס למדינות בהן לאום אחד הוא דומיננטי. הרוב המכריע של המדינות בימינו הן מדינות לאום. לפי תפיסת הלאומיות, העומדת מאחורי מדינת הלאום, המדינה היא הכלי המתאים להביא למימוש את שאיפותיו של הלאום והלאום הוא המסגרת המתאימה לאיחוד במדינה." אה אבל שכחתי כל העולם לאומנים קיצונים חוץ מסלטעון הנאור קיצר יחי הוויקיפדיה, מקום לשלוח את כל הפנאטים הקיצונים אליו לרכישת קצת ידע על מה שהם מדברים.

מה אתה אומר? ../images/Emo6.gif נראה לי שאתה נוטה לא לראות

את מה שלא מתאים לך לאידאולוגיה, אפילו במסמכים שאתה מביא: "לאומיות טריטוריאלית - לאומיות זו, שהתפתחה בעקבות התפיסה האוניברסליסטית, מניחה שכל אדם המתגורר בשטח מדינת הלאום יכול, אם ירצה, להצטרף ללאום, אם יאמץ את תרבותו. גישה זו מאפיינת את צרפת. " כלומר יש יותר ממודל אחד. וזה גם המודל שלי ללאומיות בריאה שלא קשורה למוצא האתני של האדם. זאת לא לאומנות. ולגבי מדינות אחרות בעולם- שוב, ביום שבריטניה ושוודיה ואוסטריה יתחילו להתייחס למיעוטים הילידים שלהם כמו שישראל מתייחסת לערבים, תוכל לדבר על הלאומנות שלהם. בינתיים הם הרבה פחות לאומנים ממך.

mike00

New member
חייב לתקן אותך,באירופה המוסלמים נמצאים

הרבה מרחוק יחסית לערביי ישראל ובעצם אפשר לומר שמצבם גרוע יותר מאשר כאן..

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בדיוק עכשיו יש מאמר שדיבר על הנתונים

המצב של מוסלמים במדינות אירופה שגם מדינות לאום בריטניה שוודיה ואוסטריה הרבה יותר גרוע מפה, אז על מה אתה מדבר תגיד לי http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/564/754.html קצת ידע לפני שמדברים לא יזיק זה בקשר לזה ובהחלט יש כמה מודלים..ומעניין התייחסת רק לזה, מדינת לאום זה הקטע שנכנס גם בלאומיות וגם בזה "לפי תפיסת הלאומיות, העומדת מאחורי מדינת הלאום, המדינה היא הכלי המתאים להביא למימוש את שאיפותיו של הלאום והלאום הוא המסגרת המתאימה לאיחוד במדינה" יעני מדינת לאום זה המודל של לאומיות..אז מה קשור יש כמה מודלים?

respecta1

New member
אה בקשר למדינת לאום

"וזה גם המודל שלי ללאומיות בריאה שלא קשורה למוצא האתני של האדם. זאת לא לאומנות." אז שוב..שכחתי רק סלטעון הנאור לא לאומני קיצוני ושאר העולם כן

שוב, אתה מתייחס למה שבא לך, ולא למה שהתכוונתי

ראה מה שכתבתי למייק מעליך- ביום שהמדינות שהזכרת יתחילו להפקיע רכוש מהמוסלמים שחיים בהן ולהפלות אותם לרעה בחינוך, תוכל לחזור לטיעון שלך. עד אז תאלץ לענות לעניין
ואם לא הבנת את מה הקשר אם יש כמה מודלים, אני מוכן להסביר שוב. אם הלאומוית היא טריטוריאלית, אז אין איתה בעיה, כי היא לא מפלה בין אזרח לאזרח, וכך אין בעיה במדינת לאום שמבוססת על הלאומיות הטריטוריאלית. לכן זה חשוב לדעת על איזה מודל של לאומיות מדברים.

'שכחת' את בן גוריון שקיבל את הצעת החלוקה

של ועדת פיל ואמר שיקבל אפילו מדינה בגודל של מפת שולחן כדי להציל את יהודי אירופה מהנאצים. וכפי שאתה בעצמך מציין, הקונגרס הציוני דרש להמשיך במו"מ כי 14% ליהודים היו בדיחה. זו תגובה נורמלית בעולם התרבותי מצד זה שמרגיש מקופח: לנסות להשיג תנאים יותר טובים. אבל הצד שהערבי שלך סירב ל-82% והמופתי דחה כל מו"מ וכל פשרה. וזאת העמדה הערבית עד היום: סרוב למדינה יהודית בא"י בכל גבול שהוא, בעוד שהצד שלנו מקבל את קיומה של מדינה ערבית ולא איכפת לנו אפילו אם יונהגו בה חוקי השריע ויסקלו אנשים בכיכרות ע"פ חוקי האיסלאם. אל תנסה לסלף את העובדות שלא נוחות לך.

respecta1

New member
כה רק מה לעשות לא הייתה פה מדינה

"אז אני חושב שזה הגיוני שפלסטין לא הסכימה לחלוקת המדינה. אני בטוח שפלסטין היום היתה קונה הסכם שלום בקווי החלוקה המקוריים, אין מה לעשות זה הטבע של העולם" פלסטין הייתה מסכימה? נו באמת זה שאתה אומר שהיה פה עם פלשתיני זה משהו אחד אבל זה שאתה אומר שהייתה פה מדינה זה כבר שקר בעיינים נחושות אתה יודע בעצמך שלא הייתה פה שום מדינה לא היה פה שם ממשלה החוק היחידי שהיה פה זה החוק הבריטי אז על מה אתה מדבר תגיד לי? ובקשר לעם הפלשתיני, סבא שלך היה פה..צודק אין פה שאלה היו פה ערבים אבל לך תשאל אותו אם הוא נפטר מלפני 1967 שאל אותו מה זה פלסטיני נראה אם ידע

למעלה