הגיע הזמן שאיכות שף תימדד גם בבישול במגבלות קלוריות
כשאני מכין בבית מנה מסויימת
למרות שאני מבין קצת בבישול היא תצא פחות טעימה מהמסעדה
אבל זה גם בגלל שאני מגביל את כמויות השמן וכמות הקלוריות
שאני מאפשר בבישול ביתי.
ברור שבמסעדה גם מבינים יותר בבישול ובשיטות ובכל זאת
עושה רושם שלחוסר מגבלה קלורית יש תפקיד.
למשל
מנה של שווארמת חזה עוף( 200 גרם) מוקפצת עם בצל
אני סוגר את המנה בבערך 500 קלוריות
כי אני משתמש ב-1.5 כפות שמן בלבד!!
עכשיו די ברור שאם נשתמש בשמן בנדיבות יותר הכל יהיה טעים יותר ואם נוסיף גם שומן כבש ונחליף את החזה עוף בפרגית
ונפזר גם צנובר מלמעלה זה יהיה הרבה יותר טעים
אבל יותר מפי 3 בקלוריות לאותו גודל מנה.
כמובן שאנחנו יושבים במסעדה ומוכרים לעצמנו לוקש
שהשד לא כל כך נורא ואולי גם המלצר אומר שיש טיפלה שמן
ואולי גם הפיתה מקמח מלא אורגאני
כדי לעזור לנו לרמות את עצמנו ולהאמין שזה מזון בריאות
אבל הטאיירים בבטן גדלים.
הגיע הזמן שאיכותו של שף תימדד לא רק ביחס של
איכות ( טעם וגודל מנה ומקוריות ) מול מחיר
אלא גם בייצור אוכל טעים תוך מגבלה קלורית .
לפעמים אני נתקל במנות שהן אסון קלורי בריאותי
נניח למשל סלט טונה שמשתמשים בו רק בחלמונים
ברור שזה מאוד טעים אבל לא בריא
או קבב שיש בו 25% שומן כבש
ברור שזה טעים מאוד אבל לא בריא
בוא נראה שף מוציא קבב טעים מחזה עוף ובלי שומן כבש.
כשאני מכין בבית מנה מסויימת
למרות שאני מבין קצת בבישול היא תצא פחות טעימה מהמסעדה
אבל זה גם בגלל שאני מגביל את כמויות השמן וכמות הקלוריות
שאני מאפשר בבישול ביתי.
ברור שבמסעדה גם מבינים יותר בבישול ובשיטות ובכל זאת
עושה רושם שלחוסר מגבלה קלורית יש תפקיד.
למשל
מנה של שווארמת חזה עוף( 200 גרם) מוקפצת עם בצל
אני סוגר את המנה בבערך 500 קלוריות
כי אני משתמש ב-1.5 כפות שמן בלבד!!
עכשיו די ברור שאם נשתמש בשמן בנדיבות יותר הכל יהיה טעים יותר ואם נוסיף גם שומן כבש ונחליף את החזה עוף בפרגית
ונפזר גם צנובר מלמעלה זה יהיה הרבה יותר טעים
אבל יותר מפי 3 בקלוריות לאותו גודל מנה.
כמובן שאנחנו יושבים במסעדה ומוכרים לעצמנו לוקש
שהשד לא כל כך נורא ואולי גם המלצר אומר שיש טיפלה שמן
ואולי גם הפיתה מקמח מלא אורגאני
כדי לעזור לנו לרמות את עצמנו ולהאמין שזה מזון בריאות
אבל הטאיירים בבטן גדלים.
הגיע הזמן שאיכותו של שף תימדד לא רק ביחס של
איכות ( טעם וגודל מנה ומקוריות ) מול מחיר
אלא גם בייצור אוכל טעים תוך מגבלה קלורית .
לפעמים אני נתקל במנות שהן אסון קלורי בריאותי
נניח למשל סלט טונה שמשתמשים בו רק בחלמונים
ברור שזה מאוד טעים אבל לא בריא
או קבב שיש בו 25% שומן כבש
ברור שזה טעים מאוד אבל לא בריא
בוא נראה שף מוציא קבב טעים מחזה עוף ובלי שומן כבש.