הגיע הזמן שאיכות שף תימדד גם בבישול במגבלות קלוריות

DANIAVNI

Well-known member
הגיע הזמן שאיכות שף תימדד גם בבישול במגבלות קלוריות

כשאני מכין בבית מנה מסויימת
למרות שאני מבין קצת בבישול היא תצא פחות טעימה מהמסעדה
אבל זה גם בגלל שאני מגביל את כמויות השמן וכמות הקלוריות
שאני מאפשר בבישול ביתי.

ברור שבמסעדה גם מבינים יותר בבישול ובשיטות ובכל זאת
עושה רושם שלחוסר מגבלה קלורית יש תפקיד.

למשל
מנה של שווארמת חזה עוף( 200 גרם) מוקפצת עם בצל
אני סוגר את המנה בבערך 500 קלוריות
כי אני משתמש ב-1.5 כפות שמן בלבד!!

עכשיו די ברור שאם נשתמש בשמן בנדיבות יותר הכל יהיה טעים יותר ואם נוסיף גם שומן כבש ונחליף את החזה עוף בפרגית
ונפזר גם צנובר מלמעלה זה יהיה הרבה יותר טעים
אבל יותר מפי 3 בקלוריות לאותו גודל מנה.

כמובן שאנחנו יושבים במסעדה ומוכרים לעצמנו לוקש
שהשד לא כל כך נורא ואולי גם המלצר אומר שיש טיפלה שמן
ואולי גם הפיתה מקמח מלא אורגאני
כדי לעזור לנו לרמות את עצמנו ולהאמין שזה מזון בריאות
אבל הטאיירים בבטן גדלים.

הגיע הזמן שאיכותו של שף תימדד לא רק ביחס של
איכות ( טעם וגודל מנה ומקוריות ) מול מחיר
אלא גם בייצור אוכל טעים תוך מגבלה קלורית .

לפעמים אני נתקל במנות שהן אסון קלורי בריאותי
נניח למשל סלט טונה שמשתמשים בו רק בחלמונים
ברור שזה מאוד טעים אבל לא בריא

או קבב שיש בו 25% שומן כבש
ברור שזה טעים מאוד אבל לא בריא
בוא נראה שף מוציא קבב טעים מחזה עוף ובלי שומן כבש.
 
אני לא חושבת שכך צריך למדוד כל שף,

אבל בהחלט חושבת שיש מקום להשתמש בנתונים מהסוג הזה כדי לפרסם מסעדות, למשל.
אני אוכלת שומן כבש פרופר - אף אחד לא מנסה להסתיר ממני שזה שומן כבש, ואם יוציאו את שומן הכבש זו תהיה מנה של כלום.
 

DANIAVNI

Well-known member
מסכים, דווקא כשמישהו אוכל שומן כבש

אז זה הכל במודע ואין בעייה
פעם ביובל לאכול 200 גרם שומן כבש ואחר כך לשרוף את זה זה בסדר גמור

הבעייה היותר גדולה היא למשל מנה תמימה כמו מג'דרה - כביכול שיא הבריאות ואם יש גם אורז מלא אורגני - ממש אי אפשר להשמין מזה

רק שלא אומרים שטיגנו את הבצל בשמן עמוק
מה שנותן למג'דרה טעם גן עדן - על זה אני לא מתווכח
אבל שיגידו שבמג'דרה הזו יש נניח 300 קלוריות ל-100 גרם
שזה מה שאני מעריך אחרי שמן עמוק.

אחר כך לא מבינים איך לא אוכלים משמין ולא יורדים
האוכל בחוץ הוא אסון בריאותי כיום
ודווקא הדברים המשמינים פחות מסוכנים
כי חפיסת שוקולד ( 500 קלוריות ) אוכלים במודע ומתחשבנים
אבל הרוטב ויניגרט של הסלט בריאות זה הפושע האמיתי.

בגלל זה אני מעריך את מקדונלדס ואני גם סומך עליהם שהם לא
משקרים בקלוריות.
אתה אוכל ארוחת דאבל מקרויאל ציז בורגר עם פוטטו ציפס מוגדל
שזה בערך 2000 קלוריות +- אבל מתחיל את היום בתפוח וסוגר בעוד תפוח
שזה לא מומלץ לטווח ארוך אבל חד פעמי זה בסדר.

כל החוק החדש של חיוב רשתות מעל 5 סניפים לציין קלוריות הוא אידיוטיזם
הרשתות פשוט יתפצלו כדי להמשיך לשקר ללקוחות
בוא נראה 5 סניפים "קופיקס" ועוד חמש "קופיס בעיר" ועוד 5 " קופיקס בריאות"
ונראה אותם מחייבים אותם רק כי יש אותו בעל מניות לכולם
בדיחה .

אם יש למחוקק שכל, שאין כנראה, בחוק יהיה סעיף שיאפשר
התעלמות משינויים תאגידיים שנעשו בסמוך לחוק ושיוכח שאין להם שום תכלית
חוץ מהתחמקות מהחוק החדש( למרות שגם כאן נטל ההוכחה בעייתי ).
 
אתה מדבר על בריאות ואוכל דיאטטי ומהלל את מקדונלדס?

מעבר לזה שארוחה כזו במקדונלדס היא שיא הזבל, היא גם לא טעימה. חוץ מזה, קלוריות זה לא חזות הכל: אוכל צריך גם להיות מגוון ובריא, משביע ובמידה.
הידעת למשל שמה שאתה תופס כתפוחי אדמה עם מלח ושמן במקדונלדס זה בעצם 19 מרכיבים שונים, כולל סוכר?
http://www.mako.co.il/maariv-lanoar-digital/food/Article-afaf91bb37bfa51006.htm
או שבעצם בארוחה כזו אתה אוכל למעשה תירס עם תירס ועוד תירס? הצ'יפס מטוגן בשמן תירס, יש סירופ תירס בקטשופ ובשתייה ובלחמניה, יש חומרים מייצבים מתירס בנגיסי העוף, והנה, ציטוט ממחקר לפני כמה שנים ממקדונלדס: "בדיקה מפורטת יותר שנערכה באוניברסיטת ברקלי מצאה שבסניפי מקדונלד'ס המילקשייק מכיל 78% תוצרי תירס, הרוטב לסלט 65%, חטיפי העוף 56%, ואפילו הצ'יפס הכיל 23% תוצרי תירס. לפי פולאן, שחישב את הממצאים, להכנת ארוחת "ביגמק" אחת נדרש ק"ג אחד של תירס". (מצוטט מכאן)

קלוריות זה לא חזות הכל, ומה לעשות, זה לא ריאלי לבקש מכל דוכן, מזללה או מסעדה לתת לך פירוט מלא של מרכיבי כל מנה. בסופו של דבר זו אחריותך על גופך שלך - אם אתה מקפיד על קלוריות ותזונה בריאה, אל תיכנס למקדונלדס. אם אתה לא רוצה תועפות חמאה, כנראה שאין לך מה לחפש בפטיסרי צרפתי. אתה יכול לחפש מלכתחילה מקומות המתאימים למגבלות התזונה שלך, או להכין בבית.

אני משתדלת לאכול יותר בריא, אבל גם אוהבת אוכל וחושבת שאם חוטאים במידה זה בסדר גמור. וכשאני מחליטה לצאת ולאכול עוגת גבינה עם שוקולד לבן זו ההחלטה שלי, והאחריות שלי, ואני לא ביקשתי שיעשו לי גרסה דלה - אם הייתי רוצה כזו, הייתי מחפשת מראש מקום שזו האג'נדה שלו, או מכינה לבד.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני רק דורש שכשתצאי לאכול עוגת גבינה עם שוקולד לבן

יירשמו כמה קלוריות יש לך בחתיכה שקיבלת, זה הכל

לי אגב יש תחשיב משלי שהוא ממש לא מדוייק אבל די יעיל כ"מספר אצבע"
המשקל של מה שאוכלים * 3 אם זה לא מתוק
והמשקל * 4.5 אם זה כן מתוק

ברור שזה לא מדוייק אבל אם תבחני את זה מול פריטים מחושבים
תראי שאני צודק בגדול ( סטייה לא משמעותית).
 
למה?

שוב, אני אדם בוגר. בחרתי לאכול עוגה משמינה. זו האחריות שלי.
גם לא הגיוני שכל בית קפה קטן יצטרך עכשיו לעשות חישובים של כל דבר בתפריט, כך שכל שינוי עתידי באחד המרכיבים יצריך ייעוץ ושינוי המידע בפירוט הקלורי. זה לא ריאלי כלכלית.

החישוב שלך מוזר. אפשר לעשות עוגה מתוקה דיאטטית, ואפשר בעוגה באותו משקל להכניס רק חמאה ושמנת 36 אחוז. לא מתוק יכול להיות מלפפון, ויכול להיות פואה גרה באותו משקל שזה די שומן טהור.
וכאמור: קלוריות זה לא הכל. לחם לבן הכי פשוט הוא לא יותר דל קלוריות מלחם 100% מלא, אבל הערכים התזונתיים שונים לגמרי. ההסתכלות על קלוריות בלבד היא מוטעית.
 

DANIAVNI

Well-known member
נניח שאדם צריך לאכול 2200 קלוריות ביום כדי לשמור על משקלו

איך יאכל עוגת גבינה בבית קפה אם אין לו מושג כמה קלוריות יש בה ?

בסופו של יום הבטן הזו שאנשים מגלים פתאום היא תוצאה של אכילה של יותר מהדרישות הקלוריות של הגוף.

וזה לא נכון להתנזר שזה הפיתרון של חלק מהאנשים
לא אוכלים עוגת גבינה כי זה משמין ובעצם אין דבר כזה משמין
כל עוד שמשלבים בכמות הנכונה של קלוריות אפשר לאכול הכל.

זה יכול גם לעזור לבתי קפה כי היום המצב הוא שיש הרבה אנשים
שפשוט מתנזרים ממאכלים מסויימים
אחרי כל מיני כתבות מפחידות בתקשורת על זה שהסלטים משמינים מאוד
שזאת גם כן שטות גמורה

כי אם מישהו גבר בריא גובה 1.80 אוכל בצהריים סלט + שתי פרוסות + רוטב
ויש בסלט כמות מפחידה של 800 קלוריות !!!!!

עדיין אם הוא צריך כ- 2000 קלוריות ביום זה בסדר
אבל אם זאת בחורה בגובה 1.60 בגיל 45 נניח
אז היא צריכה כ-1200 קלוריות ביום והסלט הזה זה באמת יותר מדיי בשבילה
אלא אם כן היא רוצה לא להיכנס לגינס מגיל 35


השמנה היא בעייה קשה בעולם המערבי והאכילה הבלתי מבוקרת הזו בחוץ
והמזון המוכן חסר הערכים התזונתיים הם הסיבה.
מי שרוצה להישאר רזה או שיש לו גנטיקה טובה או שקורע את עצמו באימונים אירוביים.

חייב להיות פירוט קלורי.
 

החתולית

New member
לא חייב להיות פירוט קלורי

וענייני דיאטה הם אחריותם של האוכלים ולא של המסעדות. אכילה בלתי מבוקרת היא תלויית אדם, ואף מסעדה לא תשלוט באכילה הבלתי מבוקרת שלך או של מישהו אחר.
&nbsp
בכל תכנית דיאטה / שינוי הרגלי אכילה, יש מידע קלורי על מנות במסעדות, ומרביתנו יודעים פחות או יותר איך לאכול נכון, איך לשמור על משקל ואיך להימנע ממוקשים.
&nbsp
מי שרוצה להישאר רזה, לוקח אחריות על עצמו ועל אורח חייו.
&nbsp
 
נו, באמת

גם עישון זה מזיק. גם אלכוהול. וגם לאכול רק ירקות בלבד ולא שום דבר אחר יחסל לך את הבריאות. אתה מנסה להסיר אחריות לבחירותיך ולהפיל אותה על בתי קפה. מטרתו של בית קפה או פיצריה היא לא לעזור לך בדיאטה - כי שום פיצה עם דבל גבינה ופפרוני לא עוזרת לדיאטה. וכן, גם הבירה שמוכרים לך שם יכולה במינון מסוים להזיק, בטח אם חיסלת 5 ואז יצאת לנהוג הביתה. אבל זו אחריותך.

שנית, בטן אינה בהכרח רק שאלה של האם חרגת מ-X קלוריות והיא, ומשקל בכלל, יכול לנבוע מעוד סיבות (גנטיקה, חוסר פעילות גופנית, תופעת לוואי של טיפול רפואי, מצב רפואי ועוד). אתה כל כך מפוקס על קלוריות, אבל זו דרך איומה לחיות, ומאוד מייגע. זה אולי נכון לדיאטה לספור קלוריות כל 20 שניות (גם עם זה אני לא בהכרח מסכימה), אבל בסופו של דבר כדי להישאר רזה לא צריך "דיאטה" אלא שגרת חיים, לאכול חכם ובריא יותר כהרגל כל חייך מעתה והלאה, לא כתקופת "כסאח", ולא פעם גם לגבות את זה בפעילות גופנית כזו או אחרת. אם לא, תעלה את מה שהורדת בדיאטת הכסאח שלך בחזרה, אין חוכמות.

בחרת לספור קלוריות, ספור. בחרת לאכול בריא יותר, תאכל בריא יותר (ולא, לא במקדונלדס ערימה של פחמימות ריקות מצופות בתירס, מה שייתן לך אנרגיה לשעתיים בערך ושום ערך תזונתי). זו הבחירה שלך, הגוף שלך, האחריות שלך. לא של המסעדה ממול.
 

amirline

New member
אני מקפיד על תזונה ומתאמן כל יום, כשהולך למסעדה לא מחשבן

מי ששומר ביום יום ופעם פעמיים בשבוע יאכל ארוחה מושחתת תאמין לי כלום לא יקרה לו, תאמין לי אני מדבר מנסיון.
&nbsp
כמובן שזה רלוונטי למי ששומר על תזונה ועל גיזרה, יש לא מעט אנשים שזה פשוט לא מעניין אותם ולהם אין בעיה...
&nbsp
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
אתה צודק בתנאי שהשמירה ביום יום + רמת הפעילות...

מקזזים את העודפים בארוחות השחיתות

אבל אם מישהו אוכל כל יום את כמות הקלוריות הנדרשות לו לאותו יום
ופעמיים בשבוע יאכל יותר מצרכי גופו אז הוא ישמין.

כנראה שיש מי שכמוך הגיע לאיזשהו אורח חיים ואכילה שמסתדר לו
אבל זו כמובן לא נוסחת פלא שמתאימה לכולם.

תיאורטית, עודף ממוצע של 100 קלוריות ביום ב-10 שנים זה 50 קילו ו-100 קלוריות זה רק תפוח אחד .

מעשית, אם מישהו כל יום חוסך 400 קלוריות בממוצע לעומת צרכי גופו וביום השביעי יאכל ארוחת שחיתות של 2400 קלוריות עודפות הוא לא ישמין
אבל אם כל יום הוא יאכל רק תפוח אחד יותר ממה שצריך, הוא כן ישמין.

זה כמו בחיסכון כספי
אחד כל יום קונה רק פחית קולה ורק מנה פלאפל ובשנה הוא מוציא 10000 ש"ח
והשני עושה סנדביץ בבית ממלא בקבוק במים ופעם בחודש קונה מלתחה ב-800 ש"ח .
נראה כאילו זה שקונה בגדים חי ברמה גבוהה יותר מה שבעצם לא נכון.
הכל עניין של חיסכון ואיזונים .

ככה יש כאלה שכל הזמן בדיאטה וכל הזמן מנשנשים מפה ומשם ותמיד שמנים כי הם לא מאוזנים ויש את הרזה שלכאורה אוכל יותר מהם מה שהם אף פעם לא מפרגנים לעצמם ואז אומרים שיש לו גנים טובים בלה בלה בלה
אבל הוא בסך הכל יותר מאוזן ומחושב מהם, זה הכל.
 

amirline

New member
הכל נכון אבל לא רלוונטי למי שלא שומר

אני מכיר המון אנשים שמנים שטוב להם וכיף להם והם אוכלים מה שהם רוצים, תאמין לי שהם יותר שלמים עם עצמם מאשר אני (ולי יש ריבועים בבטן).
&nbsp
אני אישית כאחד שמקפיד על תזונה לא הייתי רוצה תווית עם סכום הקלוריות לכל מנה,אני מגיע למסעדה ואני אוכל מה שבא לי (כמעט
), אני אוכל במסעדה בממוצע פעם-פעמיים בשבוע וזה בסדר.
&nbsp
&nbsp
 
אתה מאוד פסקן לגבי דברים לא מוחלטים או לא מוכחים בצורה גורפת

...אבל זה לא פורום דיאטות או תזונה נכונה, אז נראה לי מיותר להמשיך.

בשורה התחתונה, אם נחזור לנושא המקורי: אם אתה מאמין משום מה שתפוח אחד ביום מעל מה שאמר לך מחשבון קלורי ברשת יגרום לך לעלות 50 קילו ב-10 שנים וחושש מזה - זו האחריות שלך להימנע מהתפוח או מהחריגה בתזונה שאתה גזרת על עצמך, לא של אף מסעדה או בית קפה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הוא שומר על משקלו, לא יאכל עוגת גבינה במסעדה, נקודה

או יאכל באופן חד פעמי ואז זה לא באמת משנה אם זה 300 או 500 קלוריות כי מדובר בחריגה חד פעמית.

1,200 קלוריות ביום זה די מעט לאדם בוגר, אין לי מושג איך הגעת למספר הזה. בכל מקרה לא עניינך מי רוצה להיכנס לאיזה ג'ינס.

השמנה היא אכן בעיה קשה אבל זה בד"כ לא בגלל אכילה בחוץ. רוב האנשים לא אוכלים כ"כ הרבה בחוץ (ולו רק מסיבות תקציביות) כדי שזו תהיה הבעיה התזונתית הגדולה שלהם.
 

Maldini Girl

New member
אני לא יודעת אם זה עדיין ככה, אבל ארומה פעם היו עושים את זה

כותבים לך על כל מנה בתפריט שלהם כמה קלוריות יש בה.
אני זוכרת שזה די ביאס אותי כשהייתי נערה, כשגם ככה הייתי עסוקה כל הזמן בדיאטות, קלוריות ולרדת במשקל, שעד שאני כבר יוצאת עם חברות (כי תכלס לאן יוצאים בני נוער? לרוב למקומות סטייל בתי קפה או פאסט פוד) גם אז יש את ההתעסקות הזאת ואז כמובן מתחיל השיח של הבנות מסביב לשולחן: "סלט עוף זה משמין... אולי אני אקח טונה? אולי אני אבקש שיוציאו לי את הבוטנים? אולי אני אקח לחם קל במקום כפרי? למרות שאני לא אוהבת..."
והנה, חוויית יציאה הפכה לפעילות של שומרי משקל.
&nbsp
אני בן אדם בוגר. אני לא יוצאת כל כך הרבה (בטח סביב פעם-פעמיים בחודש) למרות שאני מניחה שאולי אני יוצאת יותר מאחרים. בבית, יש לי את האפשרות לשלוט בכמות השמן, בסוג הבשר, בכמות הירקות, בטריות המזון וכדומה. אני יכולה לנצל את זה או לא. יכולה להחליט שכשאני בבית התפריט שלי הוא תפריט תמידי של 1500-2200 קלוריות ביום. (אני יכולה גם לא ובכ"ז להעריך פחות או יותר מה וכמה אני אוכלת)
כשאני יוצאת אני רוצה להנות. לאכול מה שאני אוהבת וממש לא מעוניינת שידחפו לי לפרצוף מה הערך הקלורי של האוכל שלי. לא כי אני מעדיפה לטמון ראש בחול ולחשוב שזה לא משמין, זה כן משמין. וייתכן שאבחר מנה בתפריט שהיא פחות משמינה כמו סלט, או שאחליף את התוספת של הבשר לאורז/ סלט במקום צ'יפס.
אבל למה מסעדן צריך להגיד לי מה הכמות הקלורית שאני אוכלת? זו בחירה שלי ובא לי להנות עד הסוף.
&nbsp
אגב, סתם נקודה למחשבה שבכלל בכלל לא קשורה לאוכל, ויותר לחוגים פמיניסטיים ונשיים בכלל שאני מסתובבת בהם.
כאישה אני מרגישה שאני מאד מאד מפוקחת מבחינה חברתית (לא אדבר מנקודת מבטו של גבר כי אין לי התנסות כזאת). תמיד לאנשים יהיה מה להעיר: את הולכת חשוף מידי, את לבושה צעקני מידי, למה את אוכלת סנדוויץ' מפיתה ולא מלחם, ואם לחם- למה לא לחם קל. המחשוף שלך עמוק, ובכלל, את לא מספיק רזה כדי לשים טייץ/ שמלה/ חצאית/ גופייה כי אלוהים- רואים לך את הזרועות! כאישה אני חווה את זה בכל מקום.
אם זה במבטים ברחוב, או בהערות ברחוב, או בחנויות בגדים (היום קראתי פוסט בפייסבוק של בחורה שסיפרה שכשהיא הסתכלה בבגדי ים המוכרת צעקה לה "זה לא בשבילך") או מאנשים זרים או מוכרים שמרשים לעצמם לומר לי (ותאמין לי שזה לא רק לי. אני מכירה עוד כ"כ הרבה וחלקן- תתפלא- מאד רזות) "5-10 קילו פחות ואת בר רפאלי".
בקיצור,
תודה אלוהים, יש מקום אחד בעולם שבו אין לאף אחד אינטרס להעיר לי כאלה דברים, וזה במסעדה.
תגיד שהם תורמים למגפת השמנה? שהם מאכילים את התודעה הכוזבת שלי ש"אני יפה כמו שאני"? תגיד. הכל טוב. ועדיין אני לא חושבת שזו זכותם של אנשים להיכנס לי, לך, או לאף אחד פה לצלחת, ותודה אלוהים שבמסעדות הבינו שחוויה של הנאה היא כמעט תמיד כזו שבה לא עסוקים בלהעיר לך על מה שאתה אוכל.
 
אנשים מעירים לך ברחוב

על איך שאת לבושה ועל מה שאת אוכלת? לא נתקלתי במשהו כזה.
אני לא חושבת שיש איזושהי בעייה עם כך שלמשל בגב התפריט יהיו כתובות הקלוריות (כך שאם תרצי תוכלי לעיין בנתונים, ואם לא תרצי לא תהיי חייבת).

והזכרת לי שפעם היינו בטיול באיטליה עם חברים, ובאחת המסעדות נתנו לנו תפריטים שונים לגברים ולנשים. השוני לא היה בכך שמצוינות הקלוריות או משהו בסגנון - השוני היה שבתפריט של הנשים לא היו מחירים...
 

DANIAVNI

Well-known member
רעיון נפלא, תפריט בלי מחיר לאישה


שתקום הפמיניסטית שזה מפריע לה
אבל באמת ולא בכאילו.
 
למעלה