הגיע הזמן שאיכות שף תימדד גם בבישול במגבלות קלוריות

כמו שתיארתי, אני לא חושבת

שהערות מטעמי דת הן משהו תקין שצריך להימשך - אני רק חושבת שזה משהו שונה. כשמישהו מעיר למישהי (או למישהו) שהיא שמנה או שלא תאכל משהו הוא לכאורה עושה את זה "בשבילה", ולא כדי "לבער" את השמנים מהמרחב הציבורי. כשמישהו דתי מעיר למישהי שהיא לא צנועה הוא לא עושה את זה בשבילה אלא בשביל עצמו, וכן כדי "לבער" - ולכן זה משהו אחר. לא מוצדק וטוב (להפך) - רק אחר.
 
זה אולי התירוץ שהוא נותן לעצמו

כמו לכסות נשים ולהדיר אותן ולקרוא לזה "כבודה של בת מלך פנימה" כאילו זה מכבד אותן ונעשה עבורן, הרי הן קלות דעות ולא ממש מבינות מה טוב בשבילן.
לא רואה הבדל. את גם לא יודעת מה הסיבה שאדם מתרץ לעצמו לגסות הרוח הזו, אני כלל לא בטוחה שזה מתוך מחשבה על האחרת ועל בריאותה (ומה הוא בכלל יודע על אישה זרה ועל מצבה הבריאותי? מה גם שיש מי שמעירים שמתחזקים כרס משל עצמם ולא נראים כסופרי קלוריות...).
 

prizman

New member
תרשי לי לא להסכים.

אין הבדל בין הדברים.
גם כאן וגם כאן מדובר באנשים שחושבים מה יותר נכון בשבילך, או בשבילי.
מסתבר שקשה לאנשים מסויימים להבין שאדם בוגר מסוגל לקבל החלטות
לגבי עצמו גם היא לא מקובלת על האחר.
יכולים לספר לי כל הזמן עד כמה עישון מזיק לי. זו בחירה שלי ואמשיך לעשן.
לא אעשן ליד חברים שזה כן מפריע להם.
אבל כן אוכל ביום כיפור בירושלים כי זה לא גורם נזק לאף אחד אלא רק מטריד
אנשים מתוך אמונה כזו או אחרת.
 

החתולית

New member
בארומה עדיין עושים זאת

והמנות שלהם מתומחרות בנקודות בשומרי משקל.
&nbsp
אבל שוב, גם אירגונים כמו שומרי משקל, מדגישים שהאחריות על הרגלי האכילה היא שלנו בלבד, ולא של שום גורם חיצוני.
 

viczi

New member
אבל לא חייבים לאכול בחוץ

אני בוחרת לאכול במסעדות רק פעם או פעמיים בחודש ובארוחות הללו לא מקפידה על אוכל דיאטטי.
אם בגלל אילוץ כזה או אחר אני נאלצת לאכול בחוץ יותר מפעם או פעמיים בחודש, בפעמים הנוספות אני מזמינה סלט בלי רוטב ובלי לחם. סלט שהוא רק ירקות הוא דל קלוריות יחסית אבל שלל תוספות לסלט כמו טונה, ביצה, זיתים, קרוטונים, אגוזים - מוסיפים קלוריות.
זה עניין של מודעות עצמית.
 

החתולית

New member
מצד שני, צריך לאכול גם חלבונים

וביצה קשה, גרגרי חומוס, עדשים, גבינה ובשר, מהווים תוספת חלבונים חשובה.
 
ויותר מזה...

סלט שיש בו קינואה, עדשים וכו' משביע לזמן ארוך יותר, ומלא ערכים תזונתיים. כך הגוף מקבל אנרגיה ולא מאותת לך מהר מאוד שהוא צריך עוד, על ידי עייפות ורעב.
 

viczi

New member
בהחלט

כמו שכתבתי לחתולית, התכוונתי לנושא הקלוריות הנסתרות בסלט תמים.

כמובן שכל אחד בוחר את המאכלים המתאים לו משלל שיקולים שונים...
 

viczi

New member
אותי לא צריך לשכנע

הכותב תוהה כיצד סלט תמים הופך ל-800 קלוריות.
אז חוץ מרוטב עשיר בקלוריות זה קורה בגלל התוספות שאת ואני ציינו.
כמובן שכל אחד מחליט לעצמו מה לשלב בתזונתו ובאילו כמויות....
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מטגנים בצל בשמן עמוק?


מודה שלא נתקלתי בכך. אגב, יש טענה שדווקא שמן עמוק הוא טיגון עדיף כי אם השמן חם (בטמפרטורה הנכונה) הספיגה שלו במזון נמוכה יותר. באופן אישי כשאני מכינה אורז עם בצל (בדרך כלל) אני מטגנת באופן שטוח לגמרי, בלי שום עומק... הוא מיטגן בסדר גמור, עד לרמה הרצויה, בהתאם לזמן הטיגון. אם לא רוצים אותו שחום אפשר לוותר על השמן ולבשל רק במים (לגבי מג'דרה כבר אין לי מושג; אני לא מקלקלת אורז טעים ע"י הוספת עדשים
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חולקת על "אם נשתמש בשמן בנדיבות יותר הכל יהיה טעים יותר"

בגדול אני לא אוהבת מאכלים שמנוניים, במיוחד בטיגון עמוק (שבאופן אישי אני לא מסוגלת גם ככה להכין בעצמי כי אני מתה מהריח
). מעדיפה בד"כ אפוי, לא רק מבחינה בריאותית אלא באמת מבחינת הטעם. אם אני אוכלת (לפעמים) צ'יפס או אגרול במסעדה אני משתדלת להספיג את עודפי השמן כמה שאני רק יכולה (באין ספור מפיות...) ולפעמים פשוט מוותרת (חציל מטוגן כבר אי אפשר להציל
אני מתה על חציל, אבל הוא כמו "סְפוג"...). מזון שוחה בשמן דוחה אותי ממש ולא אגע בו. כמו כן אם במקרה אני אוכלת קצת יותר מאכלים "כבדים" בארוחה אחת מערכת העיכול שלי "עושה פרצוף" (לא ברמה מציקה, אבל אני מבינה שגם הגוף לא אהב את זה).

לגבי שומן כבש, לא רק שהוא לא טעים לי, יש לו ריח מבחיל עבורי. שנים לא יצא לי לפגוש שומן כבש (דרכינו לא הצטלבו) עד שיום אחד מישהו נתן לי מנה שווארמה (שאני לא ממש אוהבת ולכן נדיר מאוד שאוכלת). הבשר דווקא היה בסדר אבל השומן היה דוחה והגעיל אותי ברמות. כשאני עוברת ברחוב ורואה דוכן שווארמה עם הבשר מסתובב והשומן נוטף עליו, זה ממש לא מעורר בי תיאבון (להפך).

גם קבבים לא טעימים לי, אני לא אוהבת קציצות וכמעט שלא אוכלת בשר טחון. מעדיפה את הבשר כגוש לא מעובד. כשאני אוכלת סטייק אני חותכת את השומן החוצה; הוא נחוץ בהכנה אבל אני ממש לא אוהבת לאכול אותו בפני עצמו (לא מבחינת המרקם ולא מבחינת הטעם). בתקופה שאכלתי חתיכות עוף שלם לא אכלתי את העור (אהבתי את זה בילדות, אבל מאז שהתבגרתי זה דוחה אותי).

לגבי סלט טונה עם חלמונים בלבד – התכוונת לרוטב (על בסיס מיונז בד"כ) או לביצים קשות? אם הכוונה לביצים קשות, גם כאן אני במיעוט שאוהב את החלבון... בליל הסדר יש לי כבר סיכום קבוע עם בת דודה שהיא מעבירה לי את הלבן שלה ואני מעבירה לה את הצהוב שלי. לחלמון קשה יש מרקם מתפורר לא כיפי בכלל וטעם שאני לא אוהבת מאז שאני זוכרת את עצמי. לחלבון יש מרקם חלקלק נחמד מאוד
.

לעומת זאת קמח מלא (וממש לא צריך להיות אורגני, זה די בולשיט בעיניי) אני פחות אוהבת בד"כ, ואם כן אז רק 50%, לא לגמרי, כי הבצק יוצא דחוס. לצערי עד היום לא טעמתי פסטה מקמח מלא שהייתה טעימה לי (אלא אם הרוטב הצליח להאפיל עליה לחלוטין). אורז מלא אני דווקא אוהבת מאוד, הקליפה מוסיפה מרקם פריך כיפי כזה, מזכיר קצת חיטה.

לסיכום: בריא יכול להיות טעים יותר (או שלא) זה עניין של טעם. לא כולם אוהבים שמן או מתוק באותה מידה ותוספת קלוריות למנה לא בהכרח תהפוך אותה לטעימה יותר. אני לא מסוגלת לסבול שמן או מתוק מדי, למשל. נעים מאוד.


כמה ומה אתה בוחר לאכול במסעדה זה עניין שלך. אם אתה לא סומך על השף, אל תשב במסעדה שלו. לשם מה? זה בילוי, פינוק. אם אתה שומר או מעדיף להכין אוכל לבד כדי לשלוט בכל הרכיבים ותהליך ההכנה (לגיטימי) אין סיבה לצאת למסעדה. יש פה ושם מסעדות שהולכות על קו בריאותי ומציינות גם ערכים קלוריים למנות (נדמה לי שאפילו במקדונלדס עושם זאת). רוב האנשים שיוצאים למסעדה לא עושים זאת כחלק מהדיאטה אלא להפך, כדי ליהנות, לאכול משהו שונה. אתה יכול להחליט אחרת, איש לא עוצר בעדך.
 

ortolan

New member
קודם כל אתה צודק

מחזה עוף ישראלי שיש לו טעם של אקונומיקה ומרקם של מדבר סהרה אי אפשר לעשות קבב טעים בלי שומן ובאופן כללי הכנת קבב מסורתית מצריכה תערובת עם שלושים אחוז שומן ביום יבש. (הרבה מהשומן מטפטף בהכנה, אבל לא כולו). מצד שני מחזה של עוף מזן טוב שגדל לגודל ראוי והושרה בתערובת מתאימה להעשרת הלחות והגברת תגובת מאייר על פני השטח, אפשר להכין קבב כזה בקלי קלות. זה שיעור מספר אחת - בהיעדר מרכיבים טובים ו/או טכניקה מתוחכמת, שומן פותר כל בעיה.

שנית, ככל שמנה נשמעת "בריאותית" יותר, כך עליך לחשוד שאם היא טעימה מסתתרת בה חבילת חמאה.

שלישית, כשמגיעים לישראל פעם בשנה בערך רואים את תהליך התפיחה של האוכלוסיה ואין ספק שמתקרבים לנקודה בה יהיה צריך מדיניות מכבידה למדי כי אפשר להציג כמה טיעונים ליברטריאניים שרוצים - "לא חייבים לאכול" "לא יוצאים כדי לרזות" וכו', אבל בפועל היקפי המתניים הולכים וגדלים ואיתם חשבונות הטיפול במחלות כרוניות.

במדד שלי (כולל ארוחה אחת במסעדה או בבית ביום, בד"כ ביחס של 5 ל 2)
ישראל: פלוס קילו בשבוע
ספרד: פלוס חצי קילו בשבוע
ארה"ב: פלוס חצי קילו בשבוע
יפן: אני בקושי מצליח לא לרדת במשקל
 
למעלה