שימי לב שבתגובה המקורית שלי
לא כתבתי שדברים כאלה קורים רק ברחוב, ואני לא יודעת למה דווקא זה מה שנתפס לך. כתבתי על סיטואציה בחנות בגדים בה מוכרת צעקה למישהי "זה לא בשבילך" (ואולי היא בכלל התכוונה לקנות את זה לבת שלה/ חברה שלה?)
מקום העבודה שלי הוא לא מקום דתי, ולכן ההערה לא הייתה מטעמי דת דווקא. וגם אם כן, על פניו לא לבשתי שום דבר חריג. חולצה לא ארוכה (אך לא גופיה) ומכנס עד הברך. יש לי חברות דתיות שהולכות עם חצאיות עד הברך וחולצות באותו אורך. כמובן שיש מצב שגם להן מעירים, וזה רק מוכיח את הנקודה שלי. אנחנו מפוקחות כל הזמן.

אני לא זוכרת אם האדם שהעיר לה על הבורקס היה מכר או זר. זה באמת משנה?
אחד הנושאים הכי רגישים אצל אנשים זה אוכל, והערות על אוכל יכולות להיות מאד מאד פוגעות. יש טורים אישיים מצוינים שמסתובבים ברשת בשנים האחרונות על מה זה לגדול בבית שבו ההורים שלך מעבירים לך all day long את המסר ש"את/ה שמנ/ה ולכן אסור לך".

האם רק ברחוב אנחנו יכולים להיפגע מהמבט ה"מפקח" וה"ממשמע"? האם אנחנו יכולים להיפגע רק מזרים? (בעייני זרים שזורקים הערות לא ראויים להתייחסות. להפך. הרבה יותר פוגע כשזה בא מאדם קרוב). האם לא עדיף שכל אחד ישמור את העיניים שלו בצלחת שלו?

כפי שחתולית כתבה, ברור לכולנו שהאחריות על מה שאנחנו אוכלים היא שלנו. אני חושבת שאין סיבה שכשאנשים יוצאים הם ירצו שיכתבו להם על כל מנה את מספר הקלוריות שבה. זה אולי נכון לגבי מקומות ספציפיים עם נישה מסוימת (נניח בתי קפה ומסעדות שדוגלים בבריאות). אבל רוב המסעדות הן לא כאלה. כן, הן מושחתות. לפעמים זה מה שעושה אותן משובחות, לפעמים זה סתם מוגזם.

מהשרשור הזה, ובאופן כללי גם מההתרשמות שלי בעולם, אם תעשי סקר שוק ותשאלי אנשים האם הם מעוניינים שירשמו להם קלוריות על התפריט הרוב יעדיפו שלא. אני הוספתי על זה נספח שקשור בפיקוח חברתי שאני לא מעוניינת בו גם כשאני כבר יוצאת ובא לי להנות.

אגב, יש לי קרובת משפחה שכשאנחנו יושבים בארוחות בעלה "בועט" בה מתחת לשולחן כשהוא חושב שהיא אוכלת יותר מידי. תחשבי מה זה עבור אישה כזאת לשבת במסעדה שבה יש רישום קלורי של מנות.
אז אולי הבעיטה היא "חריגה". אבל היא רק עוד צד של פיקוח שאנחנו חוות בכל מקרה.