הגירה

אד י

New member
את לגמרי צודקת

אני לא העזתי להגר, אבל בהחלט הגרתי החוצה ממערכת החינוך בדיוק בגלל הדברים שכתבת.
מערכת החינוך בארץ לא נתפסת בעיניי כמקום בטוח לכל הילדים.
ואני אומרת את זה כמישהי שעובדת בתוך המערכת ועושה את המקסימום כדי לשנות. זה נורא קשה כשהתנאים הבסיסיים לכך לא קיימים.
והתנאים הבסיסיים הם למעשה הלך הרוח של החברה. שהוא הלך רוח לוחמני, כוחני, דורסני. לפיו מי שלא מיישר קו עם מה שאני רוצה, הוא "בעייתי" ודורש "טיפול" ורצוי מיידי. וזה בא לידי ביטוי ביחס של המערכת לילדים וביחס של ההורים לאנשי החינוך וביחס של הילדים זה לזה....
&nbsp
 
אם התחושה הפנימית שלך לאורך זמן

היא שמקום אחר יותר מתאים לכם, ואת מרגישה שאת צריכה את הפוש הקטן אז תמצאי אותו בתוכך. מקורות חיצוניים לא יעזרו לא לכאן ולא לשם כי ברגעים קשים מאוד - תצטרכי למצוא את הכוחות בתוכך. ויהיו כאלה. הגירה לבד היא מעשה קשה, גם אם יהיה מוצלח בטווח הארוך והלוואי אם לשם את מכוונת אבל קשה מאוד לתקופה ממושכת. את מתארת מצב שבו את לבד ואחיך אם יעבור יגיע מאוחר יותר וגם לא יהווה משענת.
נכון שבארץ את גם לבד, אבל זה כל כך שונה להיות :לבד" במסגרת ובמערכות ובתרבות ובעבודה שאת צומחת לתוכם. את בונה את עצמך לאט, שם זה יהיה מטורף. יהיו גם קשיים ייחודיים שלא נתקלת בהם קודם מעולם עם שני פעוטות.
זה לא צריך לרפות ידיים אבל זה לא הולך להיות פשוט ולמשך זמן רב. מצד שני בעידן הפייסבוק והטלפונים הניידים, כן יש אפשוריות להלק ולקצר דרכים ולהיתמך ולהעזר.
אגב זה שאת כותבת שאת לא נעזרת באף אחד מלבד מה שאפשר לקנות בכסף - זו בעיה גדולה. מצד אחד זה כח גדול אבל גם חולשה. לי יש עזרה ממשפחה שמשתנה בתדירות שלה, אבל לנוכח כמויות העזרה שאני צריכה ולנוכח נסיבות שונות (דירה בקומה גבוהה עם שני תינוקות וכו') למדתי להעזר גם הרבה באנשים אקראיים כל הזמן. זו מיומנות שמפתחים וזה לא פשוט. נשמע שלבד במדינה זרה תצטרכי לפתח מיומנויות שלא פיתחת עד עכשיו. שזה קושי לא מבוטל (והזדמנות).

הספקתי מעט מעט להכיר אותך מכאן ואני יודעת שאת מחוברת לקרקע בהתנהלות שלך, את לא שוגה באשליות מבחינה כלכלית

אבל כמו כולנו את אנושית וכן יש מימד חזק של רצון לעזוב מסיבות לא ריאליות שאת מפרשת באופן מוטה. כל התיאורים שנתת על פגיעות וכאבים ממערכת החינוך, ערסים וכו'- זה קיים בכל מקום.
בוודאי שבקנדה.
יש לי שתי חברות שחיות שם. בת דודה שחזרה משם ויש בלוג של רופא פלסטיקאי שכותב מופלא על החיים שם כמהגר. הוא שונא את המקום עד אימה רק בגלל האנשים. לא מחייב שגם את ומאותן סיבות, כי יש כאלה שמהללים ומשבחים אבל זה תלוי בעיקר במי שנוסע ופחות במקומיים.

בתור אחת שמגדלת את הבנים בבית (!) בניגוד לכל הסיכויים, ובניגוד לכל "היגיון" מי כמוני מתקשה לסמוך על מערכת החינוך.
מצד שני שורש הבעיות לא נעוץ רק במדיניות או בתרבות המקומית שלנו, אלא בקונפסט המערבי שקיים גם בקנדה, שבו הורים עובדים עד העצם והילדים חנוקים רוב שעות היממה בכיתות ענק עם מעט מדי מטפלות/גננות/אנשי חינוך. טוב לא יכול לצאת מזה.

אז אולי יש מעט יותר סובלנות, או הכשרות טובות יותר, או פיקוח הדוק, או מוסדות פרטיים. אולי שם נדמה שהמרחב הכללי שלא עוסק בשיח בטחוני או כל מיני - מייצרים הבדל גדול בואוירה שלתוכה אתה גדל, אבל נגד חרמות עוד לא קמה תרופה, ונגד צלקות שאנשי חינוך גורמים לילדים בכלל ובוודאי כשהם במסה - אין שום אפשרות להתגונן, ונגד תחושת זרות וחוסר שייכות עוד פי כמה וכמה. כשאתה מקומי ובוודאי כשאתה לא.
ודבר נוסף.
כתבת משפט על זה שהדברים שמפריעים לך מפריעים לכולנו. אם קראתי נכון. אז זו שוב ההרגשה שלך שהדברים הלא חיוביים במדינה הם לא חיוביים אבסולוטית במקום סובייקטיבית.
אני לא מבינה את המושג ערסים למשל בגילנו. גדלתי באחת הערים הכי "ערסיות" כביכול ואני משוגעת על העיר הזו, הלוואי ויכולתי לחזור אליה כרגע ורק בגלל הקירבה למשפחה שאיכשהו עם השנים הגיעה לאזור הנוכחי אני תקועה באחת הערים הכי פלצניות ולא "ערסיות". אין לך מושג כמה חוסר רגישות אני נתקלת כל הזמן, כל הזמן מהורים לילדים רכים כאן בעיר הקשובה והנעימה... כביכול. כמה פעמים ילדים קפצו על מתקן בשעה שהתאומים שלי בני שנה וקצת נמצאים עליו וההורים יושבים מנגד ולא עושים כלום. כמה פעמים אני נאלצת בגימבורי לבקש מאמא שטרודה בטלפון להשתלט על הבן שלה שמעשית קופץ על הראש של הבנים שלי והיא בלי להסיר מבט מהנייד שלה עונה שאני יכולה להוציא את הבנים אם אני לא רוצה.
אני עוד זוכרת שחזרתי מאוחר בערב והיה חשוך בחוץ, הניד שלי שבק וביקשתי לבצע שיחה ממישהו כדי לקרוא לשכנה בקומה 3 שתעזור לי להעלות את התאומים בני הכמ החודשים לדירה והאיש שפניתי אליו, ענה לבקתשי "לא" בשיא האדישות. ממושקף וחנון אמיתי כן? ואת כמויות הכלבים ששועטים לעבר הבנים שלי כשהם בני כמה חודשים ואני מתחננת בפארק שיקשרו אותם כחוק ואנשים צועקים לי, "למה מה בואי תקראי לפיקוח גם כן... " כולם ככולם רחוקים מהגדרות ה"ערס" שאת מדברת עליהן. ואחת אשת מחשבים ממושקפת סנובית מהסרטים, שבהריון הטריפה לנו חדר שלם בהריון בסיכון כשביקשה שכולנו נכבה את האור, לא להכניס אוכל, לא לארח בחדר, סירבה לשכב ליד זו ולא ליד אחרת, ייללה כל הלילות לבעלה 5 שעות על מר גורלה כי אם הי אלא שינה אף אחת לא תךישן, ופתחה בכל רג ענתון - ג'ורה שאין לתאר. היא דוקטור במדעי הרוח.
וכולם כולם אנשים שבמבט ראשון היו נחשבים מהוגנים ונעימים. משכילים, לא "ערסים" בשום קנה מידה. כמובן שיש הרבה טוב בעיר שאני חיה בה וכן קהילה מקסימה ומחבקת. ואנשים משכמם ומעלה אבל לא רק, וכן כי אני בוחרת לראות את אלו וגם את אלו.
לעומת זאת ה"ערסים" שאת מדברת עליהם - חילצו אותי מכל כך הרבה בעיות שאין לתאר. נהג משאית מעם ריח אלכוהול וסיגריות שירד מהמשאית באמצע כביש סואן כדי לחלץ את העגלת תאומים מבוץ שנתקענו בו למקום בטוח והציע לי מטריה על הדרך לקחת איתי וסירב לשמוע לא. ו"ערס" אחר שעצר לי בהריון כשכמעט התעלפתי בתחנת אוטובוס והסיע אותי חינם לבית החולים בלי שביקשתי. וערסית שהרימה חצי מיון כדי שיארגנו לבנות אוכל

נכון ש יש תופעות "ערסיות" לא נעימות. אבל רובינו לא חיים במקומות קיצוניים לכאן או לשם. ושום דבר מההתנהגויות האלה לא עומד בבסיס של חוויה טובה מאוד או רעה מאוד שאת חווה לגבי המדינה או החברה או מערכת החינוך. יכול להיות שבמקום אחר יהיה הרבה יותר טוב אבל לא בגלל זה.

דיברת על חרדים. אני גרתי כמה שנים בעיר חרדית מובהקת. אחת החוויות הטובות בחיי (אני חילונית אבל מגיעה מבית דתי). גרתי שם כשהיתי רווקה, חילונית, והיה נהדר. שכרתי מסיבות כלכליות, היה שם זול יותר מהעיר החילונית הנושקת. היה אוכל ביתי מעולה במכולת למטה, היו שכנים מקסימים. נשים שהם מקור להשראה, מגדלות ילדים רבים ועובדות במקביל, גברים שמנסים את כוחם בעבודות שחורות ואפורות בגלל עניינים יותר פוליטיים מאשר בחירה. משעה שמונה בערב היה שקט מוחלט ברחוב, אין טלויזיות הרי וילדים ישנים מוקדם.
מצידי הקשבתי לטלויזיה ומוזיקה באוזניות בסופי שבוע למרות שאף אחד לא ביקש. השכנים מעולם אבל מעולם אל התלוננו על בעלי החיים שגידלתי, וגידלתי המון - שגרמו להרבה רעש, ושבעיר המפונפנת בה אני נמצאת היום הוציאו לי את הנשמה בכפית בגלל זה.
השכנים גם מעולם לא העירו לי על דבר בעצם, לא על איחור מקרי בתשלומי הועד, לא על לכלוך שמהובילים יצרו, לא על בלנדר בשש בבוקר כשקרה... לא על כביסה רטובה, לא על שום דבר אנושי. ודווקא בערים החילוניות המפונפנות שאני חיה בהן בשנים האחרונות אני נתקלת בהתנהגויות חסרות כבוד, נימוס בסיסי ואנושיות. היה לי שכן שבהריון דפק לי במטאטא על הקיר בשלוש בבוקר כשאני בשמירה עם בטן ענקית, הבחור לומד דוקטורט כן? בכיר בתחום המחשבים. רק כי הוא החליט שיש בדירה שלי רעשים. שכנה שצרחה עלי במדרגות כשאני יורדת עם שני תינוקות על רעש בעשר בבוקר בשבת ושלא מעניין אותה שיש לי תינוקות (כן עשר בבוקר, עשר בבוקר!). שכן שמעשן מתחת לחלון במשך שנה ולא משנה כמה אני מבקשת שוב ושוב ושוב לעשן שלא מתחת לחלון של הילדים.


עכשיו, אני לא מחלקת לקבוצות, יש רע בכל מקום ובכל קבוצה כמו שיש גם טוב. אני כן אומרת שיש לך נטיי החזהק לשייך התהנגויות אנוישות לקבוצות - לישראלים, לאנשי חינוך, לערסים לחרדים. זו טעות ואני חוששת שתיתקלי בהתנהגויות דומות ואפילו זהות רק בגלימה אחרת - גם בקצה השני של העולם.

ייתכן שתחווי אכזבה דווקא במקום שבו הציפיות הכי גדולות.
יש היגיון בלחיות בשלווה יחסית במקום שבו אין טרור ואיום בטחוני שוטף. זה כן. גם כלכלית אם יש אפשרויות טובות יותר, גם תרבותית או משפחתית אם יש בך אהבה גדולה לתרבות האחרת, אבל אל תסעי אם זה מגיע לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן

זה פשוט מתכון לאכזבה קשה.
זה יהיה נכון לדעתי ליסוע אם יש שם יתרונות שעומדים בפני עצמם.
אם למשל כל הסיטואציות השליליות שתיארת היו קורים גם שם לאחד מילדייך האם עדיין לאור היתרונות האחרים- המקום היה נחשב טוב יותר בעינייך? אם התשובה חיובית כנראה שמקומכם שם. אם לא- אז כדאי לחשוב שוב.
 

jiminit2

New member
כתבת כל כך כל כך נכון!!!!!

"אל תסעי אם זה מגיע לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן ". קראתי את המניפסט על הערסים וההצקות בבית הספר וזה בדיוק מה שעבר לי בראש. הרי ילדים הם ילדים בכל מקום וערסים או לא ערסים יש בכל עיר וישוב בארץ ובעולם, הם פשוט נקראים אחרת אבל ה"המעמד הנמוך" הקנדי יכול להיות לא פחות חשוך ונבער מהמקומי. אנחנו לא נחשפים אליו ביום יום אבל הוא שם והוא לא פחות חסר סובלנות למהגרים.
דובוני - אם את מהגרת מהסיבה הזו, אני נורא מקווה שלא תתאכזבי. כבר רשמתי שאנחנו לא יכולים לברוח מעצמנו ואני מציעה לך לבדוק את עצמך. האם הבחירות שלך בצורת חיים מסויימת גורמות לתחושת שונות וזרות? זה לא ישתנה בארץ אחרת (בעצמך רשמת שהבחירות שלך יוצאות דופן לאנשים סביבך). וזה שאין לך עזרה בכלל ואת לא מסתמכת על אף אחד הופך אותך לסוליסטית עוד יותר. בארץ זרה בלי נפש חיה מוכרת זה אומר בדידות נוראית והסתגרות עצמית, לך ולילדים.
אגב, כמה וכמה אמהות כאן כתבו לך ליצור קשר עם הקהילה היהודית או היורדים הישראלים במקום אליו את עוברת. כלומר, גם הן מניחות שהעזרה (אם תבוא) תהיה מהמוכר והידוע, ערסים או לא ערסים זה העם שלנו ועליו אנחנו מסתמכים אינסטינקטיבית.
אם החלטת לרדת כדי לשפר רמת חיים כלכלית (לא ברור לי איך) או בגלל הסיכון הבטחוני שאינך יכולה להכיל יותר, זה משהו אחר. אם את יורדת בגלל טבע האדם כדאי שתעשי בדיקה עם עצמך לפני כן ותתאימי את רמת הציפיות.
 
אני אנסה להסביר

לא חילקתי את העולם לטוב ורע. אני לא חושבת שישראל בדרך לאבדון או משהו כזה. אני רק כותבת שחוסר הסובלנות גורם לחיים פה להיות לא נעימים. זה הכל

וגם אם את לא מסכימה איתי לגבי חוסר הסובלנות יש בישראל עוד כל מיני בעיות שלא נראה שיפתרו בקרוב:
סכסוך מתמשך, תקציבי ענק שהולכים לצבא במקום לרווחה, לבריאות ולחינוך וחוסר הפרדת דת ומדינה.
וכן, אם הדברים האלה לא היו קיימים אז ישראל הייתה מקום מצויין לחיות בו כי יש פה גם הרבה דברים טובים אבל לא עוזבים בהכרח כי רע לי אישית לא רע פה. יש לי דירה משלי, יש לי עבודה קבועה וחסכונות והחיים לא רעים. אבל אני רוצה משהו טוב יותר ובעיקר עבור הילדים שלי. כשילד עובר בגיל צעיר, הוא עדיין לא מגובש ואת יכולה לקחת אותו לאן שאת רוצה. אני כבר לא אהיה בת המקום עבורי זה מאוחר מדי. עבורם לא.
 

s p r i n g1

New member
עכשיו קראתי גם לגבי המצב של המשפחה המורחבת שלך

ואם גם אחיך עומד להגר ואין לכם פה הורים אז בהחלט מחזק את הבעד להגר במצב הנכחי, כלומר לפחות לתקופת ניסיון (להשאיר לפחות בראש אפשרות לחזור).
 

מרגנית2

New member
מצער אותי לקרא

על החוויות הקשות שעברת בארץ בילדותך ובבגרותך.
אבי ז"ל גם הוא עלה מרומניה ב1948 וחייו בארץ היו קשים. אבל מעולם לא שמעתי ממנו מילה אחת על לחזור לרומניה או להגר לארץ אחרת.
בני הצעיר הוא ילד רגיש. וכן יש ילדים שהיכו אותו. ולעגו לו. בבית ספר. בגן חובה.
היתה אמא אחת בכיתה ב שאמרה לי: תמיד יש ילד אחד שמציקים לו - אני מצטערת שזה הילד שלך.. הייתי המומה.
לקחתי את בני לאימוני טאקוונדו מגיל 4 עד 9. היום בתיכון כשילד לועג לו או רוכב עליו הוא מכניס בוקס ונגמר הענין.
וזה קורה בכל מקום. בכל בית ספר. ולהיות עולה חדש זה מסמן אותך מיד כילד שאפשר לטפס עליו. את אומרת שבנך יהיה בן 5 בזמן שתעברו.. הוא יהיה שם חריג.
 
ואת לא רואה מה הבעיה?

למה הבן שלך בגיל כל-כך צעיר צריך להבין שהוא חייב להיות אלים בחזרה כדי לשרוד? למה אי אפשר לטפל באלימות שבאה מצד הילד הםוגע ולגדוע אותה באיבה? למה ההורים של אותו ילד וצוות ההוראה לא מנסה למנוע זאת? מהסיבה שכך זה מקובל פה.. ההורים והמורים השלימו שכאן מי שיותר חזק פיזית הוא השורד.

דיברתי עם הרבה אנשים שעברו לשם מישראל. רובם אנשי הייטק עם משכורות שמנות שזרקו משרות טובות בישראל ודיברתי גם עם אח של גיסתי וכולם אמרו שהדבר שממנו הם מרוצים בקנדה היא מערכת החינוך. בכל מקום יש טוב ורע אבל כל הדוגמאות שנתתי לכן הן של אנשים שלא עונים להגדרה "ערסים" וגם אני לא גרה בפרדס כץ. הבעיה שבישראל גם באזורים הטובים יש אלימות בבתי הספר והיא לא מטופלת כפי שאת בעצמך מבינה בעוד ששם באזורים הטובים מעודדים ילדים להלשין על ילדים שנוהגים באלימות והצוות החינוכי עושה מאמץ למגר אותה. כשכל החברה מתאגדת נגד תופעת האלימות והגזענות אז הילד הפוגע מבין שהתנהגותו לא מקובלת ומיישר קו עם היתר. אני זוכרת פעם אחת שהייתי בכיתה ב' ואחת הבנות החליטה שעיצבנתי אותה. היא אזפה עוד כמה מהכיתה והן דרך קבע היו מרביצות לי בהפסקה (בעיטות, משיכות בישעור וכו'). ההורים שלי נהגו כמוך ועודדו אותי לא לוותר ולהעמיד אותן במקומן, כלומר להרביץ בחזרה. רק שאני, מה לעשות, בורחת מעימותים. באיזשהו שלב אחרי שפקעה סבלנותה של אימי ואחרי שהמחנכת וההנהלה לא התערבו, היא באה לכיתה ואיימה על הילדה הפוגעת. ומה שמצחיק זה שהילדה עוד םתחה פה על אמא שלי בחזרה (פספוסית בת 8). אני לא אכתוב מה היא בדיוק אמרה לה אבל בואי נגיד שהמסר היה חד משמעי ומאז לא הציקו לי יותר. לטעמי זה מצב אומלל העובדה שאימי הייתה צריכה לבוא לבית ספר כדי לפתור את הבעיה. אבל כשפוגעים ביקר לך מכל ואף אחד לא עושה כלום, את הופכת ללביאה גם בעל כורחך. עדיין זה לא תקין וחושף את אוזלת ידה של המערכת

אני אצטט משהו מתוך תגובה שכתב איזה בחור שחי לא מעט זמן שם:

"...אותה נאיביות אינפנטילית היא דבר מבורך בעיני, ונובעת מהסיבה הפשוטה שהם לא צריכים להילחם כדי לשרוד. נם נהנים מהחיים, בעוד בארץ מלחמת ההישרדות מתחילה בגן הילדים שהם חוטפים מכות והגננת לא עושה כלום.
זה משהו שתמיד הירגיז אותי שהילד שלי, שהיה ילד תמים ונאיבי נאלץ לבצע התבגרות מוקדמת בגלל כל הנבלות שהיו לו בבית הספר, והחרמות והמכות והקללות. למרבה השמחה כאן אין כאלו דברים (לפחות אצלנו בבית הספר) והוא והאחיות שלו פורחים, כי כאן רוב הילדים הם תמימים ונאיביים, מה שלמרבה הצער לא קורה בארץ"
 

jiminit2

New member
בבית הספר שלנו לא מקובלת אלימות

הצוות נוקט ביד קשה ולא משתמעת לשתי פנים. אני מאחלת לך שבקנדה תגיעו למערכת חינוכית כמו שאת חולמת ובעיקר מאחלת לך שהמעבר הזה לא מונע מפחדים וניסיון העבר שלך עצמך במערכת החינוך שאת משליחה על הילדים כיום. מקווה שיש שיקולים נוספים לשינוי. המון בהצלחה במה שתחליטי (נשמע שכבר החלטת
)
 

מרגנית2

New member
יקירתי זה בכל מקום ככה. זה טיבם של ילדים.

גם החתולים למטה מוציאים עין אחד לשני מדי פעם.
חברים מארהב הם שהמליצו בחום על אומנות לחימה.
וחברה באירופה מרגישה עד היום זרה ברכבת. 30 שנה.
אני במקומך הייתי עוברת לאשדוד. לדירה קרובה למקום העבודה. אפילו לחצי שנה ניסיון. בהשכרה. אולי זה יפתח לך צוהר ומחשבה חדשה. אגב יש באשדוד ים נהדר וגם שמעתי על בית קפה נחמד. בילדותי גרנו באשדוד. געגועי.
 

אד י

New member
זה כמעט בכל מקום בארץ ככה

אבל זה לא חייב להיות ככה.
אני מאמינה מאוד בכך שזה לא חייב להיות ככה.
זה מאוד קשה לייצר סביבה שבה הפעלת כוח היא לא ברירת מחדל של אף אחד, לא של המבוגרים ולא של הילדים.
אני לא יודעת אם בחו"ל יש מערכות חינוך שלמות שבהן זה מתקיים, אבל אני לא שוללת את האפשרות שאכן קיימים מקומות כאלו. בעבר היו סרטים תיעודיים על מערכת החינוך בפינלנד שנראתה מהסוג הזה.
ואני לא שוללת את האפשרות שיש מחוזות בקנדה שעובדים על פי אותו עקרון.
 

jiminit2

New member
ואפשר לדעתעל זה מראש?

ברור שלא. אין לה ידיעה על הרכב הילדים בכיתה, הרמה הסוציואקונומית או מי יהיה הצוות ומה העקרונות שלו. לרדת מהארץ משיקול של זכרונות הילדות של האמא נראה לי לא מציאותי. יכולה לקבל את השיקול הבטחוני, הכלכלי . אבל לרדת כתגובת אנטי לאופי האנשים בארץ זה בעייה. אין לדעת מה מחכה בצד השני.
 
בהחלט!

ואכן משיחות לא מעטות עם ישראלים לשעבר הגרים באזור טורונטו בשכונות הטובות שבהן גם בתי הספר הטובים אין אלימות משום סוג וגם כל מיני דברים קטנים שבישראל אפילו לא היו מחשיבים אותם כאלימות פשוט לא קיימים שם.
אחד הדברים שהם עושים שם זה לעודד ילדים להלשין על מי שאלים. הנה קישור לבית-ספר http://alx.hdsb.ca/ את יכולה לראות שאחד האייקונים שם למעלה אומר "report bullying" שזה משהו שקיים בעוד הרבה בתי ספר. חוץ מזה כל שנה מערבבים את הכיתות כך שהילדים נמצאים בכל שנה עם ילדים אחרים. יש סדר ומשמת, בהפסקה הכיתות נעולות וכמובן שתלמידים לא פונים למורות שלהם בשמן הפרטי ואם את שואלת אותי, מפה מתחיל חוסר הכבוד של התלמידים והוריהם למורים. כמו כן התופעה הזו המוזרה שבה מורה או גננת נותנת את מספר הטלפון האישי שלה להורים פשוט לא קיימת שם

הרבה אנשים משלימים עם המצב הזה של אלימות בבתי-הספר בטענה שילדים הם ילדים וכך טבעם אבל כמו שכתבת, זה לא חייב להיות ככה. אם המבוגרים בסביבתם של אותם ילדים היו מציבים להם גבולות וגורמים להם להבין שאלימות אינה מקובלת בחברה, הם היו מיישרים קו עם מה שמצופה מהם. יחד עם זאת, כשהמבוגרים בעצמם חסרי סובלנות (לפעמים חוסר הסובלנות לא חייב להיות בוטה אלא הוא יכול להגיע בכל מיני צורות שלפעמים נראות לא מזיקות כמו הדוגמה ההיא שנתתי עם היועצות והמורות שאוכלות ושותות באולם לאחר שהתבקשו מספר פעמים לא לעשות זאת) זה מה שהילדים קולטים
 

אד י

New member
אי אלימות זה לא רק תוצאה של גבולות ברורים

זו בעיקר תוצאה של דוגמא אישית.
וכשהדוגמא האישית שהילדים בארץ מקבלים מההורים, מהמורים, מהשרים בממשלה, היא שמה שחשוב זו התוצאה הסופית ולא הדרך. אז לא יעזרו כל הגבולות שבעולם ולא יעזרו כל תוכניות הסובלנות והקשר שיש.
ויש הרבה תוכניות במערכת החינוך בארץ, כמו שכתבו לפני, יש בארץ תוכניות של אפס סובלנות לאלימות, וקשרי לבבות וכל מיני שכאלו.
אם בסופו של יום ההורים והמורים שמים דגש על הציון במבחן/תעודה, ולא על המהות של כל היום/שבוע/שנה שעבר על הילד, אז זה מה שהילד לומד, שמה שחשוב זה מה שיצא בסוף ולא משנה הדרך. לא משנה אם כדי לשרוד את היום הרבצתי לכמה ילדים, העלבתי ילד או שניים, מה זה משנה, העיקר שלא תפסו אותי או שהאמינו לי שזה לא באשמתי, ושקיבלתי 100, אם לשרים מותר אז למה לא לילדים.
&nbsp
אני לא יודעת מה יש במערכת החינוך בקנדה.
אבל גבולות בלבד לא ישיגו את התוצאה המצופה.
גבולות נוקשים בהחלט עשויים לתת מראה חיצוני של סביבה בטוחה, אבל הם לא נותנים מענה לעולם הרגשי של הילדים, הם יוצרים תסכול גדול אצל אותם ילדים שמסיבות אישיות לא מצליחים לעמוד בציפיות מהם. ובסופו של דבר יזיקו באותה מידה.
&nbsp
איך אפשר לדעת ?
תנסי לבדוק כמה משקל נותנים בבית הספר להצלחה אקדמאית וכמה משקל ניתן לסוגים אחרים של הצטיינות, חברתית, אומנותית וכו'. זה ייתן לך מדד לכמה בית הספר "רואה" את כל מגוון הילדים ואת כל מגוון היכולות שלהם.
תבדקי גם מה יחס המערכת לילדים עם צרכים מיוחדים, לא כי שלך הם כאלה, אלא כי זו אינדיקציה ליכולות ההכלה והתמודדות של המערכת עם שונות התפתחותית שגם אם ילדייך לא סובלים ממנה, הרי שהם ירוויחו מסביבה חינוכית שמורגלת בהתסכלות גמישה על ילדים.
&nbsp
ושיהיה המון בהצלחה !
 

אמאנחל

Member
מנהל
לדעתי כל הדיבורים על אפס אלימות הם חלומות בהקיץ

מעולם לא הייתה חברה אנושית בלי משטרה, כי תמיד איפה שיש אנשים, יש גנבים. (שלא לדבר על רוצחים ואנסים).
מעולם לא התקיימה מדינה בלי צבא, כי מדינה שלא יכולה להגן על עצמה... (נניח טיבט).
&nbsp
כדי שלא תהיה אלימות בין ילדים, בפרט בגילאים מסוימים, צריך נוכחות של מבוגרים. נוכחות בשעורים, ונוכחות בהפסקה. בכל החצרות ובכל המסדרונות. כמו שכדי שלא יהיו עבירות בחברה, צריך אכיפה של המשטרה.
&nbsp
מובן שצריך חינוך לאי אלימות, ומובן שצריך דוגמה אישית, ומובן שככל שקבוצות הלימוד יותר קטנות, והלחץ יותר נמוך, כך יש פחות אלימות. ומובן שאפשר להנחיל נורמות של כבוד לאדם באשר הוא אדם וקבלת האחר. אפשר להוריד את האלימות מאוד מאוד מאוד. אבל לחיות באשליות של אפס אלימות... אלה רק חלומות. ולגדל ילד שממש לא יודע להגן על עצמו, זה מתכון לצרות.
&nbsp
בית ספר שמקבל מהגרים בברכה, והרי כשאתה מהגר זה מה שאתה רוצה, מקבל ילדים שבאו מכל מיני תרבויות, ואין לדעת מה הם מביאים מהבית, וכמה זמן לוקח להם ללמוד להיות לא אלימים. ועד אז צריך שיהיו מספיק אנשים שיפקחו מספיק עיניים. וגם את זה אי אפשר לעשות בשלמות של מאה אחוז. אין מאה אחוז.
 

יולי 7

New member
נשמע שכבר החלטת

ורגליים קרות לפני החלטה גדולה זה הכי טבעי בעולם.
אמנם שאלת מה כל אחת היתה עושה לו היתה במקומך, אבל כל אחת נמצאת במקום אחר בחיים ומכאן מגוון התשובות שקיבלת. מהלך של שנתיים שבטח הבשיל עוד הרבה לפני, נשמע לי שקול ושלקחת בחשבון את כל מה שחשוב לך.
ואם להתייחס לרגע גם לסיפור ולא רק למהות, אז נשמע שמיצית ומאסת מהרבה ממה שפה, ושאת מאוד מחוברת להתחלה חדשה.
לדעתי השאלה הגדולה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם ועד כמה את סומכת על עצמך. ברגע שתדעי שיש לך את זה, תוכלי להתמודד גם עם קושי.
מאחלת לך בהצלחה! ושתגשימי את מה שאת רוצה שיהיה בחייך
 
כי יש עוד הרבה דברים לעשות

- למכור את הדירה
- לברר כמה דברים טרם המעבר במקום החדש (אפשרויות תעסוקה, מגורים וכו' ) כבר הייתי בטורונטו שבוע לפני כשנה אבל זה לא הספיק
- לסגור עוד כל מיני דברים קטנים ובעיקר לחכות שהבת שלי שהיום היא תינוקת תגדל קצת
 

ה-שונית

New member
מציעה לך לשקול לא להקשות על עצמך נחיתה רכה חזרה בישראל.

יש לך רק וודאות מסוימת שתקלטי ביעד החדש לשביעות רצונך.
וגם קנדה מדינה גדולה. תצטרכי לשמור על גמישות עד שתבחרי את המיקום המדויק של משפחתך שם. יכול להיות שתתחילי במיקום אחד ותיווכחי שהוא אינו מתאים ויתאים לך מיקום אחר.
לכן, המלצתי היא שבשלב ראשון לא תמכרי את דירת מגורייך, אלא רק תשכירי אותה.
כאשר תתמקמי ותרגישי בטחון שאת רוצה להישאר ביעד החדש - תפעלי לסגור את ענייניך בישראל והעתקם ליעד החדש.
&nbsp
 
אני חושבת שאת מקובעת מדיי - וזאת עמדה לא טובה למסע

השלילה המוחלטת של מה שכאן באמת עשויה לתת דלק למסע, ואולי תשמש גם סוג של הגנה שם, אבל בעיניי צריך הרבה גמישות להגירה עם ילדים.
אם גיסתך רוצה לגור ליד אחיה, וזה מה שחשוב לה, אולי תשקלי גם את? זה פחות טוב מטורונטו, אבל כל הפוסט שלך התחיל בתהייה על הגירה במצב של יחידנות לעומת זוגיות.
איכות חיים בעיניי היא לא רק כסף. לגור בנתניה ולעבוד באשדוד - ודאי כאם יחידנית - פוגם מאוד באיכות החיים.
במצב של עבודה מסביב לשעון, יומיים משפחתיים בסוף השבוע, הם פקטור משמעותי באיכות החיים.
אבל אני חושבת שאת טועה בניתוח החברה הקנדית. אם את בונה על קצבת ילדים כי תשתכרי 30K לשנה, המצב לא טוב. זה ימקם אותך בתחתית ממש, ישפיע על מערכות החינוך של הילדים שלך (את בורחת כאן מארסים, אבל בחינוך ציבורי של שכונות שמשתכרים בה סכומים כאלה למשפחה - המצב יהיה הרבה יותר גרוע). ואם תשתמשי במשאבים שיש לך מכאן להתגורר בשכונה טובה, המצב הכלכלי השוטף שלכם יעלה כאישו חברתי בלי הפסקה.
אמנם קנדה היא לא ארה"ב, וכמדינה היא בוודאי סוציאלית יותר, אבל החברה המערבית האמריקאית חולה. זאת חברה שהכסף מדבר בה, שמסיבות עשרה למיניהן הן מסיבות של לימוזינות ושמלות נשף, שבגילאי העשרה יש הרבה אלכוהול - ועוד פנינים, ושהאדם נשפט על מי מצבו הכלכלי.
אני יכולה להניח שגם היחס למהגרים ישתנה, לנוכח השינוי הכלל העולמי והבריחה ההמונית מארה"ב.
לא יהיה לך קל, גם לא לילדים שלך, ואת בוודאי לא הולכת לחברה בריאה לחלוטין.
אני לא אומרת לא להגר, בעיקר כי אחיך עומד לעשות את הצעד הזה גם כן, אבל בעיניי כדאי ללכת בעיניים מפוקחות יותר למהלך הזה.
 
למעלה