הגירה

אני לא בונה על לחיות בדלות

יש לי הון עצמי שמספיק לבית קטן בלי משכנתא ומשם זה בעיקר לדאוג למחייה ולנסות לשים קצת כסף בצד. גם אם הייתי ממשיכה לחיות בישראל, לא הייתי ממשיכה לגור היכן שאני גרה כרגע בעיקר בגלל הילדים, כי לי לא רע פה.
וגם אז הייתי צריכה להשתמש כמעט בכל החסכונות כדי לקנות דירה. בשלב הראשון אני מבינה שתהיה ירידה ברמת החיים ובונה שאחר כך המצב יתאזן. במקצוע שלי בדרך כלל מרוויחים כ-60,000-100,000 דולר בשנה. אותי פחות מעניים הכסף אלא יותר השקט והשלווה. כל חיי גם בישראל חייתי חיים צנועים

את צודקת ששם אנשים ממשכנים את עצמם לדעת וחיים ברמת חיים שהמשכורת לא מאפשרת אבל זה לא אומר שצריך להיות כמוהם. גם שם יש דברים לא טובים אבל כפי שכבר כתבתי אני מעדיפה להתלונן על הדברים הקטנים ששם מאשר על הגדולים שפה (שלום, היטחון, צבא, כפייה דתית וכו')

תיזהרי מרכישות גדולות בהתחלה

אני מכירה אנשים שהסתבכו כך. עדיף במשך שנה-שנתיים לשכור ולראות אם את נקלטת ואם את מעוניינת להמשיך לגור באזור שבו את גרה.
טווח ההשתכרות שאת מתארת נראה לי סביר יותר, ושקט ושלווה בהחלט יש יותר.
אמנם ברמת הביטחון האישי השוטף גם שם לא קל, אבל המלחמות כאן שוחקות.
צריך גם לגייס הרבה כוחות נפש להתמודד עם הקור בחודשים הרבים של החורף, אבל אנשים מתרגלים.
בסך הכול נראה לי שאת כן הולכת בטווח הארוך לעתיד טוב יותר.

אנדי75

New member
זה עבר לי בראש

במסגרת חיפוש עבודה קבלתי גם פניות מחברות השמה של רילוקיישן. יש לי אזרחות זרה ואפשרות לעבוד במדינות האיחוד האירופי.
אני לא רואה את עצמי מתרחקת כל כך מהמשפחה ומודה שכנראה גם אין לי את האומץ להתחיל את הכל במקום אחר.
למרות שאני קשורה מאוד לכאן אני חוששת מהעתיד כאן ואני יכולה להבין את מי שמחליטה לחיות במדינה אחרת.

s p r i n g1

New member
וואו, צעד גדול

יש כמובן נקודות בעד להגר ונקודות בעד להישאר,
נראה לי שכל עוד לא תנסי את האפשרות לחיות בחו"ל תרגישי שאולי פיספסת הזדמנות פז למען ילדייך ולמען עצמך ולכן מכיוון שכבר עברת את כל הבירוקרטיות הבעייתיות, כדאי שתנסי את הצעד הזה, אולי תגדירי תקופת ניסיון שאחריה תחליטי אם את נשארת בחו"ל או חוזרת לארץ ואם תהגרי ותחזרי לפחות תדעי שניסית עוד אופציה וזאת בסה"כ חוויה גם לילדים .
למרות שמשפחתי מאד ציונית ואני מעולם לא הירהרתי באפשרות לחיות בחו"ל, אני חושבת שזה במצב של היום לא שיקול בכלל, למרות שאצלנו יש היסטוריה של עליה ראשונה ועליה שניה ולהינצל מהשואה, ובני משפחה שממש הקימו את המדינה בעבודה קשה, לצערי הגדול מאד הציונות מזמן פשטה את הרגל, המדינה שלנו לא מאפשרת לחיות בכבוד וכמו שאני רואה את זה גם קדימה השילטון שלנו ינוהל על ידי כאלה שהם ממש לא כוס התה שלי וגם לא מפנים תקציבים למטרות הנכונות ולא פעם נמאס לי שאנחנו הדוק של מקימי המדינה צריכים לפרנס את אלה שחלקם נגד קיומה של מדינת ישראל, וגם כספים רבים שהולכים למיעוט קיצוני שמחליט לכופף את הידיים לשילטון...
בכל מקרה שיקול כן חשוב מבחינתי להישאר בארץ זאת המשפחה, אני חושבת שלנו כמשפחה יחידנית מאד חשוב קשרים משפחתיים וחשוב שלילדים תהיה משפחה , ואם יש סבא וסבתא אז בכלל, הייתי חושבת גם מה זה יעשה להם.
קרובים שלי בני דודים שניים עזבו בזמנו את הארץ והשאירו פה אבא מבוד מאד לבד, הוא חיש שנים לבד רחוק מילדיו ונכדיו, היה איש חזק וצלול ודי בריא עד שנפטר בגיל 90 פלוס אבל לי תמיד כאב הלב עליו איך אפשר להשאיר מאחור אבא מבוגר לבד...(הילדים רצו לקחת אותו איתם אבל הוא היה כבר מעל 80 ולא היה מסוגל לעבור לארץ אחרת).

אז לסיכום אני חושבת שאת בהחלט צריכה לנסות ולהגר ולהשאיר בארץ אפשרויות חזור אם תרצי, מקווה שתגשימי את החלומות שלך ושל ילדייך ושתמצאי את המקום שבו תוכלי לגדל אותם כמו שתרצי בבטחון כלכלי וביטחון אישי ושתהיו מאושרים

yarden43211

New member
דובני היקרה החלטה לא פשוטה.

דובוני היקרה ,החלטה לא פשוטה.
אני גם רציתי לחיות בארץ אחרת, וחייתי באוסטרליה תקופה, זה היה ליפני שנולדה לי הילדה.
גרתי בבית פרטי בישוב חקלאי, חייתי בתוך הטבע במקום מאד יפה, ורגוע.
הרגיעה לא התאימה לי היה שם משעמם בצורה נוראית, רחשתי חברים עם מנטליות מאד שונה מהמנטליות הישראלית ומאד שיעממו אותי.
הישראלים שהכרתי היתנהגו בצורה וולגרית ומאד ניפגעתי מהם.
תיזכרי שהכי חשוב , זה מה שקורה בתוך הביית החינוך והאוירה בינך לבין הילדים.
ואם אוירה חיובית תוכלו להתנתק להשתרש במקום אחר.
אני חושבת שזה מאד משנה לאן את מהגרת אם היום היו מציאים לי לחיות תקופה בניו-יורק או בלונדון לא הייתי חושבת פעמיים , מצוין לי ומצוין לילדה שתירחוש שפה שניה ותכיר מקום אחר. אבל למקום שהייתי באוסטליה לא הייתי חוזרת,לי היה קשה שם ואחד הימים המאושרים שלי ,היה שחזרתי .
עוד דבר שאני חושבת שאת צרכה לשקול , זה עבודה. אם במקום מוצעות מישרות למיקצוע בו את עוסקת ותוכלי לחיות ברמת חיים סבירה עם הסכר שהם נותנים.
תיזכרי שהחשוב הוא מה שקורה בינך לבין הילדים ,מה שקורה בבית ,אם החינוך טוב והאוירה טובה ,תוכלו להנות מהתהליך ,מהניתוק וההישתרשות במקום אחר.
אתם עושים את הכל ביחד וגם אם תחזרו לארץ , אז עברתם חוויה שלחיות במקום אחר. ואתם ניבנים ובונים את עצמכם . בכל מקום שתעברו בו.
בהצלחה
בכל דרך שבא תיבחרי.

למעלה