הג'ירו ד'איטליה 2005 הנה המסלול

הג'ירו ד'איטליה 2005 הנה המסלול

למי שדובר איטלקית בלבד. אבל אני בטוח שכבר אפשר למצוא את זה באנגלית ובקרוב בעיברית כולל פרשנות.

שנייה לפני שאני הולך לישון

אחרי משמרת לילה. הטור דאון אנדר הסתיים לו, הנאחס שלי מתפקד לצערי הרב כמו שצריך גם השנה. את הקטע השישי מנצח שוב רובי מקיואן, שסוגר תחילת עונה מדהימה, עם זכייה באליפות אוסטרליה ו-3 ניצחונות בטור דאון אנדר. ליברטי סגורוס הספרדית סיימה במקומות 1 ו-2 על הפודיום, כשסאנצ'ז הוא המנצח הסופי וההימור שלי אלן דייויס מסיים "רק" במקום השני.

שאלה בקשר לפרולוג

הג'ירו מתחיל בפרולוג של 1,150 מטר. האם יש מצב שספרינטר יכול להחזיק ק"מ במהירות גבוהה ולנצח את כל השענים? מה אתם חושבים?

ciclista

New member
לא חושב...

ספרינט נגמר מהר מדי - נניח במקרה קיצוני 20 שניות ב 70 קמ"ש. זה כ20 מטרים בשנייה זאת אומרת 400 מטר... ואין רוכב בעולם שיישמור 70 קמש 20 שניות. ובכל זאת יש להניח שינצח בפרולוג רוכב שהוא קומבינציה טובה בין שען לספרינטר - משהוא המקביל אולי לרץ 800 מטרים באתלטיקה - לא בנוי כמו רץ 5000 ולא כמו 200 מטר, משהו באמצע. אבל ייגמר תוך 75 שניות פלוס

Yarnin

New member
אני חושב שהמנצח

לא יהיה אחד מהמועמדים לניצחון בשום קטע. המנצח לדעתי יהיה אחד מהדומסטיקים של הספרינטרים. אלו הם רוכבים היכולים לשמור על מהירות מאוד גבוהה למשך זמן. כמובן שההגיון אומר שאחד מיוצאי האולמות ינצח (אוסטרלי זה או אחר) אבל לדעתי לא הפעם.

ido mazor

New member
הפרולוג dead flat - מקגי או וויגינס

כתוב שהפרולוג הקצר הוא DEAD FLAT, יענו שטוח כפנקייק, ולכן לדעתי יש סיכוי טוב לרוכב מסלול שמתמחה בנג"שים קצרים, כמו ברד מקגי או ברדלי וויגינס.

Tamir Eshel

New member
כל כך קצר!

אם זה במישור, אז הכח המתפרץ של ספרינטר טוב יקנה לו יתרון בן כמה שניות כבר בזינוק ואת זה אף שען לא יוכל לסגור. במילים אחרות: מי שמוציא הספק יותר גבוה באופן מתפרץ הוא בעל הסיכוי הגבוה ביותר. המועמד שלי: מגנוס בקשטד

Yarnin

New member
קצר אבל ארוך

נכון שהספרינטרים יזכו היתרון ראשוני אבל הם יאבדו אותו די מהר. לכן אני מהמר על הפועלים של אותם ספרינטרים, ואני אנמק. הרוכבים שמושכים את הספרינטרים כמו פטאקי, בונן, זאבל וכ"ו הם ספרינטרים בעצמם עם יכולת לשמור על מהירות מאד גבוהה למשך זמן ארוך יותר מהספרינטרים הטהורים שלהם יכולת תאוצה והספק מדהימים אבל לטווח קצר. לכן אני מוכן להמר על האוסטרלים יוצאי האולמות או על אחד הפועלים של הספרינטרים ובטח מפאסה בורטולו.

ciclista

New member
לא מסכים

מי שיבזבז את המאגרים האנאירוביים שלו על הספתח יגמור לא טוב. ושלדה? אנימזכיר לך?

Tamir Eshel

New member
זה עניין של מתמטיקה:

במיאוץ לקילומטר בולודרום, יש חשיבות עליונה להגיע כמה שיותר מהר למהירות הגבוהה ביותר האפשרית. לאחר מכן, ניתן במאמץ עילאי לשמור על קצב איבוד מהירות סביר. מי שלא נותן 100% על ההתחלה, עומד מול שוקת שבורה כי לאחר הפסד הזמן הראשוני, הוא מגלה שלא ניתן להגביר יותר לאחר שמיצית את מרבית היכולת האנאירובית שלך. צפיה בתחרות כזאת היא דבר מאלף וממחיש למה אין כל דרך אחרת מלבד ספריט עד המות מיד על ההתחלה. בנוסף, אי שם בשנת 1988 או 1989 למדנו את זה בקורס מאמנים בהדרכת מר וויצ'יק ואלקייביץ, מאמן נבחרת פולין לשעבר. (זוכר, מיקי? אם לא - עיין במחברת שוב). אני מאמין שבנג"ש ל 1.5 ק"מ המצב דומה. אני זורק כאן אתגר לפיסיקאי / מתמטיקאי חובב שיבנה כמה תסריטים על פי הספק בעשר השניות הראשונות ויספר לנו כמה זמן ירויח מי שיתן יותר, לאיזה מהירות יגיע וכמה כח יצטרך להשקיע על מנת לישמור על הפער. פתרון נכון של המשוואה יתן לנו את שמו של המנצח. אני, כאמור, מהמר על סוס גבוה וכבד, מעל 1.85 מטר ומעל 80 קילו כדוגמת בקשטד.

חייבים להוסיף עוד פרמטר לנושא

פרמטר שאולי יקשה על רוכבים ענקיים כמו בקסטד להצליח בפרולוג. פרולוג נערך בדר"כ ברחובות עיר, והניצחון מוכרע לא רק בגלל יכולות אתלטיות של הרוכב (היכולת להגיע למהירות שיא בזמן המהיר ביותר ולשמור עליה לאורך זמן), אלא גם בגלל יכולות טכניות. רוכב שרוצה לנצח פרולוג חייב להיות טכני בטירוף, אם יכולת לא לאבד זמן בסיבובי והפניות החדות שיש ברכיבה עירונית. ברדלי מקגי הוא כרגע לדעתי הרוכב הטכני ביותר (ברכיבה עירונית) בדבוקה. אני כמעט בטוח שקראתי שהוא הודיע שהשנה הוא מתמקד רק בטור.

ciclista

New member
רחובות עיר זה אחרת לגמרי מוולודרום

יהיו בוואדי מס בלימות והאצות. טכניקה בסיבובים (מהירות בפנייה) תשחק תפקיד מרכזי. כמאגר נדלה של אנרגיה - הייתי שומר את ניצולו הסופי לסוף. יש הרבה הבדל בין להאיץ חזק ביציאה לבין ספרינט על המוות בפיניש (אחריו אתה גמור מכל הבחינות) והשילדה?

המרחק הוא קלאסי לרוכבי "הקילו"

מהוולודרום, אם אני לא טועה בעברו הרחוק סטואי היה רוכב של ה"קילו". אבל אני לא מאמין שסטואי יגיע לג'ירו. בכלל חלוקת המירוצים השנה של המאיצים תהיה קצת בעייתית, פטאקי כבר הודיע שהוא יעשה השנה ג'ירו+וואלטה. ובגלל שאליפות העולם השנה במדריד היא על מסלול שטוח, אני מאמין שגם שאר המאיצים (בונן,פריירה,סטואי,מקיואן,דייויס,צאבל, הונדו) יגיעו לוואלטה. לכן הם צריכים לבחור בין הטור לג'ירו כגרנד טור השני שלהם.

arieleco

New member
זאבל עשוה השנה את הג'ירו והוואלטה

לאחר 10 שנות טור, זאבל הודיע שכנראה לא יגיע לטור השנה. גם סבא צ'יפוליני יהיה בג'ירו

הדובדבן של 2005 יהיה מבחינתי

אם מלך האריות יהיה זה, שיכתיר את פטאקי למלך החדש. כלומר צ'יפו יגיע לאליפות העולם ויהיה המוביל האחרון של פטאקי בדרך לזכייה בחולצת הקשת. אחרי הישג כזה צ'יפו יוכל לפרוש בשיאו.

סבא צ'יפוליני לקח פרולוג בטור דה

פראנס לא?? אני דווקא חושב שהספרינטרים ירוצו כמו חבורת דינגו אחרי הניצחון בפרולוג. ככה הם יוכלו להתחרות על מי ילבש את החולצה הוורודה עד העלייה הראשונה. ולהזכירכם, צ'יפוליני מסיים להאיץ בסביבות ה- 500 מטר.... הוא צריך למשוך את זה קצת יותר בעדינות... אולי אחרי זה הוא יוכל לפרוש בשיאו...

צ'יפו ניצח 12 קטעים בטור דה פראנס..

אף אחד מהם לא היה פרולוג. בג'ירו של 2000 הוא סיים רביעי בפרולוג לאחר שהתנגש עם הכתף שלו באחד מקירות הבתים באחד הסיבובים. ההישג הטוב ביותר שלו, בפרולוג, היה בטור דה רומנדי, שנת 1995ועדיין במדי מרקטונה אונו, ושם הוה סיים שלישי. בקשר לפרולוג של הג'ירו - הסיכוי שמאיץ טהור ינצח אינו גדול אך אני חושב שכוונת האיטלקים הייתה למסלול פרולוג שאינו מאפשר פתיחת פערים משממעותים וזאת על מנת שכבר בקטע הראשון, למחרת, אלסנדרו פטאקי יוכל לזכות בחולצה הוורודה. כנראה שהעלייה בקטע 1 אינה רצינית (כמו לטפס עד חצי העלייה לדליית אל כרמל למי שראה את הגראף שפירסם כאן רונן). בקטע 2+3 יש עוד שתי עליות דומות וכנראה שהמאיצים יהיו בתחרות על החולצה הוורודה כל יום. בקשר למנצח בפרולוג זה ממש מוקדם מדיי כדי להעריך. אנחנו אפילו לא יודעים מי מתחיל את העונה אז לדעת מי ימשיך ויגיע לכושר טוב בג'ירו? צריך לראות קודם איך פטאקי מתחיל את העונה. העובדה שסיים את העונה שעברה כשליט המאוצים בוואלטה לא מבטיחה שהוא ישלוט בג'ירו למרות שלא הייתי מעריך מצב אחר.

אז כנראה התבלבלתי, אבל היה טור

בו הוא לבש בכמה קטעים את החולצה הצהובה, הוא לא יכל לעשות את זה בלי תוצאה טובה בפרולוג. אתה בטח זוכר יאיר,98? 99? 00? הוא הגיע כמובן עם תלבושת צהובה מלאה כולל אופניים כמובן...

למעלה