הג'ירו ד'איטליה 2005 הנה המסלול

Tamir Eshel

New member
מעולה!!! התחלה נהדרת!

בכל זאת, בואו נראה מה שכחנו: 1. ההשוואה היא לא בין ספרינטר לרוכב של 1K במסלול אלא בין שני רוכבים ששניהם רוכבי טור והעובדה שלאחד מהם יש כח מתפרץ גבוה יותר לא מרמזת על כך שלאחר ספרינט רצחני כוחו ידעך מהר יותר מיריבו, שאגב, גם כן יתן ספרינט רצחני בזינוק וגם הכח שלו מוגבל. 2. גם בהנחה שקצב ירידת המהירות של ה"ספרינטר" גדול משל ליריבו, עדיין אין סיכוי שהיריב לא יאבד מהירות כלל וישמור על מהירות קבועה. 3. המשימה לאחר צבירת המהירות הראשונית היא לא הגברה נוספת אלא ויסות קצב ירידת המהירות ולצורך כך נידרשת פחות אנרגיה, כך שההבדלים בתחום זה מצטמצמים עוד יותר. 4. לאור נתונים אלו, הייתי משרטט את הגרף מחדש. 5. אני עדיין מהמר על סוס כבד שאינו מורגל בניצחון בנגשי"ם.

תמיר מה עם הגורם הטכני

מה החשיבות שלו במסלול שעובר בתוך עיר? לדעתי יש לו משמעות חשובה לא פחות מן הגורם הפיסי. רוכב לא טכני, יאבד המון זמן בפניות. רוכב גבוה, יתקשה לשנות את קצב הרכיבה שלו כמה פעמים ברכיבה כל כך קצרה. שיוני קצב הכרחיים, שבאים בעקבות תוואי המסלול.

Tamir Eshel

New member
מי אמר שיהיו פניות???

אני לא יודע איך המסלול בנוי אבל אני כן יודע שהמטרה של כל מארגן מרוץ היא לנסות ליצר מסלול שיזכר בעתיד ואיך זוכרים פרולוג? במהירות הממוצעת שלו. על מנת להשיג את זה, לא אתפלא אם המסלול יהיה צניחה חופשית מצוק גבוה... (בלי פניות). עד שלא נדע איך נראה המסלול, אני אתייחס אליו כאל קו ישר ושטוח, כמו ולודרום. אגב, הבדלי מזג אויר בין בוקר לאחה"צ (אפשרות לגשם בשלב מסויים) עלולים לקבוע את זהות המנצח והדבר כבר קרה בטור דה פרנס לאחרונה, אלא שהסניליות שלי לא מאפשרת לי כרגע להיזכר אם הנהנה מההפקר היה כריסטוף מורו או צרפתי אחר. מישהו זוכר?

מהירות שיא, היא לא המטרה של

מתכנני הפרולוג. המטרה של הפרולוג היא להראות את העיר המארחת שלו (במקרה הזה רג'יו קאלבריה) בצורה המרשימה ביותר מבחינה תיירותית. המסלול בדר"כ עובר באזור המונומנטים המרכזיים של העיר המארחת. המחשבה על מהירות (וכמובן על מסלול ישר ללא פניות), לא קיימת. במידה והדרך להראות את הדברים החשובים בעיר, היא ברכיבה בשדרה ללא פניות, המארגנים יבחרו מסלול כזה, במידה והדרך הכי טובה להראות את העיר היא במסלול טכני מלא פניות, המארגנים יבחרו בדרך הזו. ב-2003 הפרולוג של הטור (ברדלי מקגי ניצח) התקיים בפריס בשאנז אליזה (זינקו מהאייפל), הפרולוג היה ישר ברובו, בגלל שזה הכי התאים מבחינה תיירותית. בכל מקרה לא הייתי בונה יותר מדי על מסלול פרולוג ישר ללא פניות.

catcycle

New member
עוד מאמץ קטן...

אנסה להתיחס לנקודות אחת לאחת: 1. אכן, ההשוואה היא בין רוכבי טור, אבל ניסיתי לראות איך רוכב עם פרמטרים של מאיץ יתמודד מול רוכב שנוטה יותר לנג"שים קצרים, כדי להבין לאיזה 'סוג' רוכב יותר מתאים מסלול הפרולוג. ע"פ הנתונים הזמינים ברשת, המאיץ 'משלם' על יתרון הכח המתפרץ שלו בכך שהוא מאבד הספק מהר יותר מרוכבים אחרים. רוכב המתמחה בנג"ש קצר גם הוא, כמו המאיץ, ירכב במאמץ מרבי, אך יגיע למהירות מרבית נמוכה יותר מהמאיץ. מצד שני, הוא יאבד מהירות לאט יותר. 2. נכון, הצגתי מודל פשטני למדי (גם כך אשתי נשברה ואכלה ארוחת ערב בלעדי
). אם עוד יש עניין, אנסה מקצה שיפורים הערב. 3. ההנחה היא בהחלט שלאחר התאוצה הראשונית, המהירות יורדת כל הזמן. הספרינטר פותח בכ 70 קמ"ש ומסיים מתחת ל 50. לגבי רוכב הנג"ש, התאוטה כרגע לא נלקחה בחשבון. 4. כאמור, אם יש עניין, אנסה לבנות מודל קצת יותר מפורט הערב. 5. במציאות, כמובן, מספר הפרמטרים שמשפיעים על תוצאות המרוץ הוא עצום, ושום מודל לא יתחשב בכולם, לכן, your guess is (at least) as good as mine... יובל.

אנחנו מזלזלים קצת בספרינטרים

כי הם יושבים בפלוטון כל משך המירוץ ומוגנים מהרוח ורואים אותם רק ב-200 מ' האחרונים. אז יש לנו נטייה לראות בהם רוכבים מוגבלים. אבל זה לא ככה. אני לא יודע אם היום צ'יפוליני בכושר בשביל לנצח, אבל לפני כמה שנים הוא הדהים את כולם במירוץ גנט-ווולגם כשגישר לבדו אל חבורת בריחה שהייתה במרחק מכובד לפני הפלוטון וניצח בסוף את המירוץ מתוך חבורת הבריחה. לגשר ככה זה בדיוק רכיבה נגד השעון. גם לגבי המחקר שנעשה, אני מתאר לעצמי שמדובר בממוצעים. השאלה אם אין גם רוכבים שהם מחוץ לממוצע. כי בשביל לנצח מספיק רוכב אחד שלא עובד לפי הכללים. זה כמו שרצי 200 לא רצים 400, ורצי 400 לא רצים 800, אבל זו הכללה. יש יוצאים מן הכלל שרצים גם 200 וגם 400 וכנ"ל לגבי 400 ו-800. מספיק יוצא מן הכלל כזה בשביל לנצח את הפרולוג. לדעתי כמובן.

kaitz

New member
יש תוכנה שמתרגמת מאיטלקית לאנגלית

http://www.google.com/language_tools זו הכתובת ויש לעקוב אחרי ההוראות -זה עובד מצוין שלמה

otz1

New member
ג'ירו.....

אני מסתפק במה שאני יכול להשתתף בו,והשנה ג'ירו דולומיטי.

למעלה