הגעתי עכשיו הביתה. והערב, לשם שינוי, אדווח מיד.

מיכי 10

Member
הגעתי עכשיו הביתה. והערב, לשם שינוי, אדווח מיד.

כי חייבת אחרי זה לאכול משהו קל, ואז לישון. גם לישון זה כבר אצלי לשם שינוי.

היינו לפחות 14 חברים. "לפחות", כי היה לי קצת קשה לשים לב הפעם. אבל לצערי, היו גם אחדים אשר בלטו בהעדרם, בגלל סיבות חשובות (בד"כ).

נתתי הרצאה מלווה במצגת, על הטיול לאיטליה, בו הייתי עם האחים שלי לפני כחודש במשך שמונה ימים.
היה לי בטיול הזה שפע עצום חוויות. יקח לי זמן רב לעבד ולקלוט אותן, כי הטיול היה דחוס מאד (דחוס מדי, בשבילי). אבל צילמתי למעלה מאלפיים תמונות ואחותי צִלמה קצת יותר מאלף, והעברנו גם הכל אחת לשנייה. כך שהצילומים יעזרו לי להבין טוב יותר מה עברתי, ולזכור את היופי המדהים של איטליה.
היינו ברומא, בפירנצה, ומעט בטוסקנה, עם קפיצה של שעות מעטות בוילה ד'סטֶה.

לא הייתי יכולה לצפות לקהל אוהד יותר, אשר היה תמורה נעימה ל"ים" השעות שהשקעתי בהכנת ההרצאה. בכל זאת, לכתוב ולדבר במשך קצת למעלה משעה באספרנטו, לא נשלף אצלי מהשרוול.

אני רוצה להודות שוב לאנשים שעזרו לי כל כך הרבה ובכזאת נדיבות:

תודה רבה רבה לג'אן פיירו, אשר טוען שהוא לא עשה כלום. אבל הוא כן השקיע הרבה בנסיונות בלתי נִלאים לעזור, ובהבטחה להכין לי תוכנית מגירה, למקרה שלא נשיג מתאם בין המחשב הנייד החדש, והמקרן הישן. כך שזה הרגיע מאד את עצבַּי שכמעט התרופפו... בסופו של דבר זה לא הלך, כי עקב בעיות של חוסר התאמה, המחשב שלו לא יכול היה לקבל את תמונות המצגת בגודלן המקורי. אבל את כל הנסיונות הוא בכל זאת עשה, ומכל הלב

ותודה מיוחדת מכל הלב לדורון, אשר למרות שלא היה לו זמן, השקיע שבע שעות רצופות בלעזור לי להכין את המצגת, שבלעדיו לא הייתי מצליחה להכין אותה גם לעוד שבוע. וכן עזר ועודד בימים האחרונים במסירות רבה, ונסע במיוחד לקנות מתאם למחשב/מקרן. והיום הקרין עבורי את המצגת בקלובו.
Mi dankas al vi tutkore, Doron

מיכי 10

Member
לאחר המועדון, היתה ישיבת הנהלה בלובי שבקומת הכניסה.

אני עדיין בחל"ת (חופשה ללא תשלום) מהישיבות
, בגלל השתתפותי בקורס למתחילים באספרנטו.
אבל יהושע כבר הודיע לי הערב, שהחל מהישיבה הבאה, ב-8.9.15, אצטרך שוב להגיע, ולא יתקבלו תירוצים, כי הקורס מסתיים בסוף
חודש זה
. נדמה לי שהיום, חוץ מאלדד וממני, היתה השתתפות מלאה של כל חברי האסטררו.

באותו זמן, התקיים השיעור בכיתה שלנו.
הערב היה כיף במיוחד: כפי שהובטח, ניקו עבורנו את הלוח הלבן. כך שג'אן פיירו הקרין על הלוח תשבץ, אשר לתוכו היה עלינו להכניס בטוש מחיק את כל 37 הפעלים שנִלמדו בקורס!
הוא עשה זאת בצורת משחק, וזה היה מאד מקורי ומאד כיף!
אחרי זה עברנו לתשבץ אחר, ובו כל המילים הקשורות לזמן. לצערי כנראה לא קיבלתי את הדף הזה, אז אני לא זוכרת כמה מילים יש בו, אבל גם הרבה.
קיבלנו גם שיעורי בית, להכין משהו מתוך חוברות של juna amiko.
אני קיבלתי חוברת נורא חמודה של פברואר 2015. ואפילו בלי לבדוק את כולה, כבר החלטתי שאת שיעורי הבית כנראה אכין מתוך הכתבה על:
La kolibro, la bela birdeto.

מיכי 10

Member
תודה! וגם תודה על הקישור, אבל הכוונה אינה

שאכין עבודה על הצופית. (אגב, על אורחות חייה אני יודעת לא מעט, כי היו לנו כמה דורות של צופיות שקיננו בתוך עציץ במרפסת הסלון. ואת הגוזלים שלהם לימדו לעוף ממש בתוך הסלון שלנו!! אבל הן נטשו מאז שלקחו לי צמח עם פרחים אדומים, שמשך אותן לכאן מתכתחילה).
הכוונה היא שכל אחד מהתלמידים יבחר קטע כלשהו מהחוברת המסויימת שאותה הוא קיבל, ויכתוב עליו משהו קצרצר.
סתם בחרתי בקוליברי, כי התמונות שלו מצאו חן בעיני. כוונת שיעורי הבית לתרגל את האספרנטו בלבד.

מחמיא לי שאתה מבקש לשכפל את ההרצאה, אבל לצערי היא לא כתובה בצורה מסודרת, ורוב החומר אינו כתוב כלל. נעזרתי בפתקים שונים, שעליהם כתבתי בעיקר בעברית ומעט באספרנטו, וכך יכולתי לדבר באופן חופשי, פחות או יותר.
כי מסיבות שונות לא היתה לי אפשרות לכתוב את הכל, וגם היו הרבה בעיות מקלדת. רק בשעות המעטות האחרונות לפני ההרצאה, בא לי רעיון טוב שעזר לי להקליד באספרנטו. אבל זה כבר היה מאוחר מדי.

שא12

New member
יש לי בעעה כזו

לא מצאתי פונטים שאוכל להתקין במחשב ולכתוב
יש לך פתרון לזה?

kabeemulo

New member
שאלתי ספציפית את מיכל, כי עזרתי לה בעבר, ספציפית עם הקלדה.

לגבי פונטים: אספרנטו מוכלת ב־Latin 1, אז היא נתמכת על־ידי כל פונט נורמלי בכל מערכת הפעלה מודרנית, ולכן זה מפתיע אם יש לך בעיות בפונטים. אתה יכול לפרט באיזו מערכת הפעלה אתה עובד (ובאיזו גרסה שלה) ומה הבעיה בדיוק?

שא12

New member
הבעיה היא בהקלדת האותיות עם ^

אני מקליד רגיל עם תוספת ה x
ולשאלתך אז בעיברית זה נקרא חפת
למה קוראים לכפתורי החפת חפתים אין לי מושג.

kabeemulo

New member
לא הבנתי עדיין מה הבעיה. אתה מקליד עם x – ומה קורה?

ותודה על החפתים

שא12

New member
זה נשאר כמו שהקלדתי

לא מוסיף סימן ^ וכדומה
שולח לך במייל הפרטי משהו שקיבלתי מאספרנטיסט בטסמניה שלדבריו זה הפתרון
נרא שכתוב ב VB6 אם תוכל להקדיש לזה מספר דקות
אני עדיין לא התקנתי את זה .

kabeemulo

New member
אסתכל (עוד לא קיבלתי).

בכל מקרה מדובר בהקלדה אם אני מבין נכון, לא בפונט.

שא12

New member
לא הבנתי את כוונתך

אני מקלי בשיטת ה X למשל את שמי אנח מקליד sxaul hxasid
הייתי רוצה שיוקלד ללא ה X

kabeemulo

New member
קודם כל, עדיין לא קיבלתי את מה שלכאורה שלחת לי פרטית.

שנית, איך אתה כן רוצה להקליד? גם אני לא רוצה להקליד עם x. אז אני מקליד בשיטות שונות (מקשים מיוחדים לאותיות עם הכובעים, או שאני משתמש באלט־גר).

מיכי 10

Member
Jes kaj ne, kara.

אבל לקח לי הרבה זמן להבין את הבעיה.

המקלדת הווירטואלית שהכנת לי, לפי מה שביקשת - שש שפות, מהנה אותי מאד כבר כמה שנים.
אך מתברר שבוורד יש בעיות, שמעצבנות אותי בטירוף: כל כמה מילים, מתחלפת לי השפה מאספרנטו לאנגלית או לגרמנית, ולאותיות גדולות, כשאני רוצה אותיות קטנות. ואם אני מנסה לחזור למילה או למשפט כדי לתקן משהו, זה שוב קורה. בקיצור - אין לי שום שליטה במצב. וכל הנסיונות שלי לחזור לאספרנטו, מבזבזים המון זמן, ונשארים רק למשך שניות בודדות.

לעומת זאת, כשאני כותבת מיילים באספרנטו בג'ימייל, אין שום בעיה. אני יכולה לכתוב מגילות שלמות ולא קורה כלום. ולא זו בלבד, אלא ששם יש לי גם היתרון של ג'ימייל, ששומר הכל כטיוטה. כך שאם אני צריכה להפסיק לכתוב מכל סיבה שהיא, כל החומר שכתבתי (בכל שפה שהיא) נשמר לי לזמן בלתי מוגבל. שזה יתרון מעולה.

kabeemulo

New member
כן, אין מלים להתחיל לתאר את הדפיקויות של וורד...

כשאני צריך לכתוב מסמכים אני בדרך כלל עושה את זה בגוגל דוקס. גם שם יש בעיות, ויש שם הרבה פחות אפשרויות מאשר בוורד, אבל יש למשתמש יותר שליטה. אני עדיין מחכה למעבד תמלילים מושלם... (אם לא תהיה ברירה, אולי אאלץ לתכנת כזה בעצמי
)
&nbsp
ואני מאד שמח שהמקלדת משרתת אותך נאמנה

מיכי 10

Member
כן, ואני מברכת אותך על המקלדת הזאת אינספור פעמים

אכן, אני משתמשת בוורד הרבה, ושמחה שהוא קיים. אבל אתה צודק שהוא בעייתי מאד מבחינות רבות וזה מעצבן נורא.

ואם בא לך לתכנת מעבד תמלילים מושלם, זה הזמן!
לעזור לך לא אוכל, אך לעודד ולשלוח לך את ברכת הדרך, אני כבר מוכנה, ובשמחה.

DoronModan

New member
היתה הרצאה מצוינת

והתגובות החמות של החברים הראו שההשקעה השתלמה.
זה גם התמונות היפות (שאותן אפילו הפסים המעצבנים שצצו באמצע לא יכלו לטשטש) וגם התוכן המקורי, לעיתים מזומנות, ובמיוחד דרך ההרצאה הנעימה שלך.

מיכי 10

Member
וואו. באמת תודה

על המחמאות היפות. שמחתי. (כרגע הקראתי זאת לר', שלא האמינה בי, ושהתקשרה עכשיו לשאול איך היה
).

Eldad S

New member
כל הכבוד, מיכל!

שאפו על ההרצאה!
לצערי, לא הספקתי להגיע, כי היה לי יום מתיש וארוך (באופן בלתי צפוי - אם כי עדכנתי אותך), והוא הסתיים רק בסביבות רבע לשש, כך שאם אז הייתי יוצא לקלובו, הייתי מגיע בערך בשבע ורבע...
&nbsp
אני סומך עלייך שבסופו של דבר זה היה מרתק, ושהחברים נהנו.

למעלה