הדבר-הבא נפתח רשמית

בניית העולם

העולם ב´הדבר-הבא´ הוא עולם מבוסס פנטסיאה ברובו המוחלט, אך בהחלט לא הכולל. כל גזע אפשרי בו: בני אנוש, אלפים, אורקים, זגזגים, הוביטים, פיות, ענקים, דרקונים, או כל מה שיוכלו המשתתפים להעלות על הדעת, ולגלם. כל תרבות אפשרית בו: מונארכיות מלוכניות, מונאריכות דתיות, דמוקרטיות, דיקטטורות, משטרים מיליטנטים, מסדרי-דת, מנזרים, בני-סחר, קומוניסטים, אתאיסטים, שמניזם, פאגאניזם, ברבארים, נקרומנסרים, או כל מה שרק יוכלו שחקניו להעלות על הדעת, ולגלם. כל מקצוע אפשרי בו: לוחם, נפח, רוקם, נגר, סוחר, מלך, דיפלומט, תככן, יזם, בנאי, כהן, פלצן, ליצן-חצר, צורף, אלכימאי, חוקר, קוסם, עישבונאי, סייר, גנב, שודד, שכיר-חרב, נזיר, או כל מה שרק יוכלו שחקניו להעלות על הדעת, ולגלם. כל ארץ אפשרית בו: הרים, גבעות, ביצות, מנהרות, צללים, ים, יערות, חורש, מישור, שממה - או כל מה שרק יוכלו שחקניו להעלות על הדעת - ולהביא לידי מימוש. כל ישוב יתכן בו: עיר על אי באמצע נהר, עיר על צוק עם גשר מתרומם, כפר שליו בעמק ירוק, אולם תת-קרקעי וסודי בהחלט, מושב מלאכים בין עננים בשמיים, מקור מחייה של גזע לא נודע מעבר לפורטל חבוי, עולם אלטרנטיבי שמעבר לצללים, או כל מה שהקבוצות בו יכולות להעלות על הדעת - ...ולהביא לידי מימוש כמובן. ההגבלות היחידות לכל רעיון הן שתיים: 1) שתוכלו לממש את זה בצורה מעניינת, 2) שהרעיון יוכל להשתלב בעולם הנבנה בצורה שוויונית ומעודדת משחק. חבר´ה, כבר ראיתי לפחות שתי קבוצות על טיל. אל תיתנו לדבר לעצור אתכם!!!

Nyimirond

New member
The Elves of Sietch Tabar

אני חושב שאני מכריז בזאת על הקמת שבט. אני עושה את זה בהסתיגויות בגלל שלא שאלתי אף אחד קודם אם זה בסדר וחוץ מזה אני לא ממש סגור על כל הפרטים ככה שאני רוצה להעלות את זה לדיון אם למישהו יש רעיונות אז בשמחה שרשר אני רוצה להקים שבט שמבוסס רעיונית על הFremen מDune ועל האלפים בDark Sun שלדעתי ממש דומים אני מדבר על אלפים שחיים במדבר, במערות חצובות בסלע, נעים בעיקר בלילה ובריצה על צלעות הדיונות. מים הינם כמובן המצרך הכי נדרש ויקר בעולמם וכל דבר מוערך במים. כל חברי השבט קשורים זה לזה בקשר מים וכאשר אחד מת מימיו חוזרים לשבט (מילולית) אלו לא אלפים חביבים ויפים אלה כמעט להפך, עור שחום, זקן, חספוס והשרדות החזקים מאפיינת את השבט מלבד לפנאטיות דתית שאני משווה (ובבקשה על תקחו את זה לא נכון) לג´יהאד. לשבט יש מנהיג שהוא החזק מבין הלוחמים וניתן לקרוא עליו תיגר על המנהיגות, המנהיג יפעל רק לטובת השבט גם אם הכוונה למות בקרב על המנהיגות רק בכדי שמנהיג צעיר יותר יקח את מקומו. מלבד זאת יש לשבט כהנת ראשית (אמא) וכהנות תחתיה, אל השבט הינו רוח המדבר, האחראי לסופות החול לתזוזת הדיונות ובעיקר להזרמת הרוח במלכודות הרוח מהן השבט מפיק מים. אני אפרט עוד על הדת בעץ הנכון. לכל מי שמכיר את הספרים ברור מהיכן שאובים שבבי הרעיונות ובכיף תוסיפו דעות שלכם על הענין אני די בטוח שלא פרטתי כאן מספיק בשביל להסביר למי שלא מכיר אבל סתכלו מה השעה, ועוד שעה אני נוסע לאילת ככה שרציתי לתת לזה להתבשל בפורום בסוף שבוע ולא יכלתי לחכות עד יום ראשון

גולהייד

New member
שאלה

אתה מקים מיליציה פרטית של פרמנים או שאתה מעוניין לשלבה במשחק מסויים של האחווה? נסה ליצור קשר עם אחראי הסיפור עליו מדובר, ואם זו מיליציה פרטית נא פנה אלי: [email protected] השליף.

טוב מאד! להלן הנחיות:

1. לא ברור אם מדובר בממלכה בלבד, או גם בדת. בכל מקרה - יש לפרסם הודעה בנפרד לכל אחד מהשניים בו אתה מעוניין. 2. מכיוון שהמנהיג הפוליטי/מדיני אינו מנהיג הדת (אם כי הוא יכול להיות הוגה הדת), עליך למצוא שחקן שמוכן לעבוד איתך על זה. קלאסי. פשוט קלאסי. כל הכבוד. מכיוון שלקחת את החופש לפעול, אני מניח שאתה נותן כך את החופש גם לאחרים. תקן אותי אם זה חשוב לך. כלומר: (לכולם)מי רוצה להרים את זה עוד?

Nyimirond

New member
ממלכה (שבט) ודת בה

אכן גם ממלכה וגם דת ובהכרח בנקודת ההתחלה כל חברי השבט מאמינים בה! בפנאטיות! שיכולה להתגבר או לדאוך ואכן יכולים חברי השבט לכפור בטארוט ושאר השטויות בהמשך. מלבד מנהיגה דתית ועוזרותיה אני מחפש גם מנהיג מדיני, נאיב שיהיה מוכן לעבוד יחד עם הוגה המדינה(off play) = המשיח (in play) מתוך הבנה שזה מה שהכי טוב לשבט. (בתכל´ס אני באמת מחפש מישהו שמכיר, לפחות מהספר הראשון, את הסיפור ומנוסה במשחקים כאלו כי אני לא, אפילו בקרב שהיה בסוף בבן שמן לא הייתי) אני מצטער שאני ככה לא מפרט הרבה אבל אני כרגע כותב מהלובי של מלון באילת וזה עולה הרבה אני אשמח לראות פה רעיונות למימוש הענין ודיון עצמאי על מה שבא לכם אבל כמובן, הדברים יתצטרכו לקבל אישור סופי ממני. למי ששם לב אני חושב שאפשר לוותר על התולעת (שייח חולוד) כי לא נראה לי שזה יתאים, אני רוצה לערבב קצת בין הפרמן לאלפים בDark sun אבל אני אשמח אם תקום ממלכה עירונית במדבר שרוצה שרודה בבני עמי (כזו שתבוא עליה המהפכה) או ממלכה שרוצה בשיתוף פעולה מבני עמי אבל עדיין לא כדאי ממש להחיות את כל הסאגה של דיון. (אם נשאר לי זמן (כסף) אני אפרט קצת על הדת במקום הנכון. עמיחי

אין דילמה עם מה שאתה אומר, רק

אין דילמה עם מה שאתה אומר, רק שים לב: תיתכן דת שאינה מסיונרית - קריא - דת על בסיס "גזעני" בעולמן של דמויות, ואף דת על בסיס גזעני מתוך גזע כולל יותר. כמובן שבמקרה זה הבונוסים המופעלים על הסמכות מסיונריות יצטרכו להתגבש בצורה אחרת - והכיוון הוא, שלצורך הסמכות הדת הגזענית ימדדו כתומכים כל מאמיניה של דתות שמנהיגם הרוחני כפוף למנהיג הממלכה העובד בצמוד עם הוגה הדת, או משהו כזה. פתוח וגמיש. תוכל (או ליתר דיוק תצטרך) להביא לידי כך שהדת תפורסם בנפרד. אני לומד מכך שהשארת את הנושא פתוח לדיון עד שובך שאתה משאיר מקום לבעלי היוזמה להשתלב. בקשר לאישור סופי מימך - אישור הוא מה שתעשה. אתה לא יכול להכריח אף-אחד, אלא להניע תוך כדי נטילת יוזמה ושימוש דוגמא. אני אוהב לדבר "ברגליים". במקרה הרע - אל תעבוד עם מי שרץ עם הרעיון שלך בדרך שלא תאהב, אך זכותו "להעתיק". זה רק יכול להיות יותר מעניין, אם תתחו על אותו קהל יעד. קוראים לזה ´פריון-הדדי´. אוקי, מי רואה עצמו הולך עם זה?

למה לוותר על תולעת החולות?

"לפני אלפי שנים, בעידן הענקים שהמים הגדולים כיסו את העולם, שוטט לו מתחת לחול התולע הגדול. כה גדול הוא היה שבנשיכה אחת היה בולע ממותה שלמה וכאשר היה יוצא מהחול, רעש אדיר היה נשמע למרחקים. אבל בא עידן השמש ועידן הענקים הסתיים, התולע הגדול הלך לישון מתחת לאדמה ובלכתו, הלכו המים הגדולים ולא עוד כיסו את רוב העולם כיוון שהתולע לא עוד היה בנמצא לאכול את האדמה וליצור מקום לאוקיינוס הגדול. היבשה גדלה וגדלה והמים הלכו וקטנו, עד שהגענו לימנו אנו והשמש קופחת על הראש. ועוד נאמר, שיום אחד יתעורר שוב התולע הגדול וכאשר יתעורר יהיה הוא רעב עד מאוד וברעבו יסיים את עידן השמש ועידן הענקים יחזור, האדמה תשמש לו מזון והים יגדל שוב, עד שיכסה את הכל." רק דוגמא לאיך אפשר לשלב אותו

Nyimirond

New member
כדי ליצור משהו חדש

כדי לנסות ולטשטש קצת את הקשר השקוף לדיון, וגם בגלל שאם נחשוב על לרכב על התולע זה יצור קושי תפאורתי ואולי יצור יתרון לא הוגן בכל מקרה אני מעלה את זה לדיון, אני רוצה שאתם תגידו מה אתם חושבים וביחד נעצב את זה לא רק על התולע אני רוצה לדבר אלא גם על אם צריך באמת משיח (מואדיב) או שנשחק שבט לפני המשיח אם כדאי להכניס דמויות מקבילות לדאנקן אידהו, גרני האלק ותופיר האווט מה עם ג´סיקה?, אליה?

אין שום מניעה

אין שום מניעה שבבוא העת, לאחר השלמת הסמכות נאותות (שיכולות לבוא לידי ביטוי בדרישת מבנים יעודיים בעירך, מספר תומכים, קווסט קבוצתי, קווסט מנהיג, או יותר נכון - שילוב של כמה כאלה וכו´) תוכלו ללהק לקבוצתכם ´תולע´ כזה או אחר. זה היופי ה´דבר-הבא´ - תמיד יש לאן להגיע, בעוד שהלאן הזה מוכתב על ידי שאיפותיכם שלכם. !You name it , וזה הכל. כבר יש קבוצות שמתכננות לייצר למשל דרקונים, ושמעתי על קבוצות שרוצות אל-מתים ממש"סדגש| איומים, כך ש´התולע´ שלך ממש משתלב יופי תמונה הכללית... (תולע... נו, המילה הזו עקרונית לך?) אבל, באמת, קח בחשבון שלמרות שזה אפשרי - זה לא יבוא לך(או להם) בקלות, בטח ובטח שלא בשבירת האיזון במשחק, ועוד לפני זה - תצטרך להציע דרך מעניינת במיוחד למימוש הרעיון. בדומה לWar-Craft - הקבוצות מתחילות עם בסיס זהה ופונטציאל צמיחה זהה. השאלה היא - מי מתארגן ראשון, בעוד הדבר נבנה מפרק לפרק.

תתרכז באתגר,תסמוך עלזה שיהיה קונטרה

אני אישית - שונא פשרנות. עולים על דעתי מספר דרכים לממש תולע שכזה. אם הייתי רוצה להביא לידי ביטוי את הרעיונות שלי ושל החברים שלי, הייתי מארגן סאגה. (תיקןן: חברים שלי ואני מארגנים סאגה בניצוחו של אמיר) אני רוצה את הרעיונות שלכם. תתרכזו באתגר התפאורתי. התיזה שלי: מבין 1000 שחקנים יעלו רעיונות יפים ומגוונים יותר, אף מאשר מרעיונותיו של צוות מוכשרים ומוצלחים, ואני שש להוכיח אותה. בה במידה - אני לא מתכוון ´לתת´ לכם לנצח בקלות! אם אתה מודאג מהאיזון, תפסיק להיתפלצן ולרחם על אחרים. אתה לא רוצה לנצח? תסמוך על זה שלא תרוץ במסלול להשגת יתרון מעצמתי כזה לבד. ואם תגיע ראשון - זה בטח יהיה מגיע לך! למקומות, היכון, ... ר ו ץ

Nyimirond

New member
רק צריך שיהיה למה לשים קונטרה

אם זה מתאים ואתה מוכן לשכלל תולעת כזו במערכת, סבבה תהיה תולעת. אני מקווה שתהיה קונטרה אבל בינתיים אין שבט. אני די מאוכזב לראות שבקושי יש תגובות לענין, אולי ציפיתי ליותר מידי אבל אם לא הייתי ברור אז: אני מתכוון לנסות ולאמץ את הגישה הכללית של משחק מונחה שחקנים גם בתוך השבט, קרי - לי יש בראש את כל המאפיינים, איך שאני רוצה אותם וגם איך ליישם את רובם אבל אני צריך אנשים. ואותם אנשים יכולים לעצב את העולם ע"י הבאת דעה, כאן בפורום, או בהודעות אישיות אליי כרגע, עדיין פתוחים כל התפקידים, בהם הנאיב מנהיג השבט אני מתלבט בין לשחק שבט עם או בלי מוא´דיב, מצד אחד זו דרך סלולה להגיע גבוה ומצד שני אני לא רוצה לשחק את הסיפור של דיון לגמרי אלא רק לשאוב (יותר נכון להעתיק) ממנו את התרבות ואולי את הדת, קיום הדת תלוי ישירות בשאלה אם לשחק עם או בלי מוא´דיב מכיוון שמרגע הגעתו הדת קיבלה צביון משיחי ונעה לקראת מלחמת קודש בכובשים ובשאר העולם. מצד שני אפשר להתחיל את המשחק כשבט פרמן´s פרו משיח ואולי תוך כדי המשחק יגיע משיח (זו יכולה בהחלט להיות הזמנה למנהיג ממלכה אחרת) לכן בשלב ראשון זה אני קורא לכל מי שרוצה להיות חלק לפרסם (כן על דעת עצמכם) את הרעיונות שלכם ואחרי לישה נעצב משהו חדש. אפשר גם בהודעות אישיות, בeMail ובטלפון 054714269 עמיחי

Ranger One

New member
רק לציין...

כרגע הפרת... אחת...שתיים...שלוש...ארבע... ארבע מדברות מואד´דיב ליסן אל-גיב ,אני באופן רשמי דן אותך לארבע ימים במכתש הדרומי הגדול בלי חליפת זקק וגלימת ג´ובה. אם תשרוד שהיוצר יהיה איתך. בכל מקרה, "תולע"?! מילא: היוצר, שייח-חולוד, עקלתון ,תולעת מדבר אראקית , אבל לא "תולע"...

Varkong

New member
מועצת הקסם האפורה

לא יודע אם אפשר לקרואה לזה ממלכה, אבל הנה לינק למידע על המועצה:

The tale of Fereth-Annûn

The tale of Firith-Annûn (Fading Sunset) Many legends far and across the world speak of the city of Firith-Annûn, the wonderful city where anyone could be anything their hearts desired. It is said that all the gods loved the city and blessed it, and with the blessing, the city grew evermore in fame, fortune, and happiness. It is said that it did not matter what your race or occupation were; you could always find a home in Firith-Annûn. Some say that magic is what brought the town to existence, and all the dwellers had magical blood running though their veins, whether they were born there, or moved there at a later point in their lives. Bards, warriors, magicians; all wished to serve under the name of the great city where even greatest enemies became the best of friends, at least for a short while. Every spring, the King and Queen of Firith-Annûn would hold a fabulous festival to honor the gods who allowed their city to come to existence. All the inhabitants would return home that week, and feast together in delight. The happiness was not bound to last, though. About 2 centuries ago, the King and Queen decided to throw a festival bigger then anyone they had ever had before. Messengers dressed in pure silver and gold were sent to every corner of the world with a great mission: to invite anyone they could find. At the very same time, a small group of locals (of different races and occupations) left the city to a nearby forest to rehearse the ending show for the festival- a show which was to have beautiful acting, amazing fireworks, colors, laughter, sadness, and anything else that the creatures could understand. Their show was scheduled to be the last of that year´s festival, and everyone anticipated it. But the show never roused. While the city celebrated with their guests and the band was out of the city rehearsing, the before last sunset of the festival went down. With it, the city did as well. There are no records or memories or signs of those who were in the city when it happened. The band split up, and each member continued to live on in other parts of the world, never revealing to anyone their true origin but to their children. Those children are called the Firith´s, the fading, for their number lessens with each generation as the blood of their ancestors mixes with other blood. The Firith´s can be anything; an elf, a dwarf, a human. They excel in the craft they do, whether they are a warrior, a wizard, a bard, or anything else. No matter where they go, they will always stand out. They know their history, and they can recognize their own kind from afar, and it is said that when they are all ready, they will join together and find a way to bring Firith-Annûn back to existence. Until then, they are wanderers, they have no permanent home, and less and less of them choose to have children to carry the blood forward.

חבר´ה - בנוגע לאנגלית ושאר שפות בבל

כמה שהאנגלית היא שפה ´סקסית´, אנא, בחלק זה של העץ המפרסם רעיונות, דברו עברית. השימוש בשפה אחרת יהיה לגיטימי במקרים הבאים:
על שחקני הדמויות המלוהקות לרעיון מסויים לדעת את השפת הודעה המפרסמת אותו
לשפת ההודעה יהייה תפקיד במשחק (ואני מזכיר שלפחות בהתחלה - כל הקודם זוכה)
מוגבלות כל שהיא של כותב ההודעה. ואז, למעט לרבות המקרה האחרון - אבקש כמידת האפשר להוסיף מילה או שתיים לטובת המוגבלים העבריים...

למעלה