הדגל

מממ... אני מתחילה להצטער שהלכתי

עם הדגל רק באושוויץ. התמונה שחברה שלך צלמה נשמעת באמת מדהימה
טוב, עשית לי התקפת נוסטלגיה, אני הולכת גם להסתכל באלבום שלי...

../images/Emo104.gifהדגל../images/Emo104.gif

משהו יפה שראיתי באחד הפורומים והוספתי לאלבום שלי: "מול אפור השמיים וכבדות הענן מתנוסס לו באופק בצבע כחול ולבן דגל בודד בין ים של קברים סמל חיים בין כל המתים תקווה מחודשת מול שחור העבר משמעות עמוקה חדשה הוא צבר עטרת קדושה של אומה ישישה ששכלה מבניה מליונים שישה. לא עוד פיסת בד על מקל כי אם טלית הזועקת- חי עם ישראל!"

אין לי מושג ../images/Emo13.gif

מישהו שם את זה באחד הפורומים, אני אנסה למצוא את המקור...

Pukipsey007

New member
לא ממש.. מצטערת

אני שמחה שזה נתן לך כ"כ הרבה, באמת. הדגל לא עשה לי כלום, לא משהו מיוחד.. החזקתי אותו דווקא, כמה פעמים. וגם ת'דגל של ביה"ס
הממ.. האנשים ששרדו ממש לא חזרו לחיים רגילים, הטראומה תמיד חיה ותחיה בתוכם.. יש מחקרים על השפעות על הדור השני ואפילו השלישי..

על מה את מצטערת? ../images/Emo140.gif

רק תרגישי טוב...
הדגל השפיע עלי. אבל מה שאני לא מבינה זה - למה? זה בכלל לא נראה לי הגיוני להתרגש כל כך בגלל אותה חתיכת בד עם ציורים. הרי ברור שהיא לא יכולה להציל אותי משום דבר. ובכל זאת, במאידאנק הרגשתי שהי כן. למרות שאפילו תוך כדי חשבתי לעצמי "את מטופשת! מה את מחבקת דגל? מה זה יעזור לך?". אבל זה עזר. כנראה שכשרגשות כל כך חזקים מתחילים לפעול, כמו הרגשות שהיו לרבים מאיתנו בזמן הסיורים במחנות, ההגיון מפסיק... דבר שני: ברור שלא חזרו לחיים לגמרי רגילים. אבל תראי לאילו הישגים הם הגיעו? באופן יחסי למה שהיה להם בתקופת השואה... את יודעת מה? אפילו באופן יחסי להישגים שהיו להם לפני... הכוונה שלי הייתה שדרך החיים שלהם חזרה להיות פחות או יותר נורמאלית. נכון שרבים מאוד סבלו בחייהם אחר כך והיו להם בעיות פסיכולוגיות קשות. החיים שלהם השתנו מבחינה נפשית וכנראה מבחינת היחס שלהם לחיים, אבל מבחינת הדרך בה הם פועלו וחיו, הם השתנו בצורה מועטה, יחסית, לעומת הנפילה הדראסטית שהייתה להם בתקופת מלה"ע I. ואני מעריצה אותם על כך.

מיכלוש7

New member
זה לא סתם חתיכת בד עם ציורים...

זה הרבה יותר מיזה!! הדגל מבטא שעכשיו יש לנו מדינה!! שעם ישראל חי! שהנאצים לא הצליחו לכלות את העם היהודי!

זו לא הגזמה.

דגל, כל דגל, הוא חתיכת בד עם ציור. אנחנו כבני אדם נותנים לו משמעות נוספת. אם זה נכון או לא.... זו שאלה אחרת...

הדגל...

לא יודעת אם הרגשתי כל כך גאווה, מה שכן זו נורא רגש לראות את כולם עם דגלים קטנים וגדולים... ובהחלט חזק את הקשר לארץ. מצרפת כמה תמונות של הדגל שצלמתי במהלך המסע

ועוד תמונה

התמונה צולמה במהלך טקס ביער לופוחובה. מה שתפס את עיני היה הפרפר שנשען על הדגל, הרגש והאירוניה.

מיכלוש7

New member
כ"כ הרבה ירוק... ../images/Emo5.gif

אבל הפוזה מהממת
תגידי חסה, יש לך אייסי במקרה?! ראיתי לאחרונה שיש לך במחשב המון תמונות מפולין... אשמח אם תשלחי לי...

136168158

יש לי הרבה תמונות כי חזרתי לפני כמה ימים וצלמתי די הרבה במהלך המסע. יש שיחלקו עליי בנוגע ל"לעבור את מהסע דרך העדשה" אבל לי היה חשוב להנציח את כל מה שאני רואה ולנסות להעביר רגש דרך העדשה... מפני שהזיכרון הויזואלי נעלם עם הזמן והתמונות ישארו לספר את סיפור המקום.

למעלה