הדיון הנצחי

הדיון הנצחי

שלום לכולם! רציתי להעלות לדיון את ההתלבטות ה"רצינית" ביותר של כל סטודנט שמתחיל לימודים באוניברסיטה: אז ככה, האם אתם מעדיפים להשתמש במחברות, קלסרים, דפים אקראיים או מחשב נייד לכתיבת סיכומי שיעור?

stkachov

New member
דפים אקראיים? ../images/Emo13.gif

מה זה השיטה הזאת... אני עד עכשיו הייתי כותב על דפים לבנים(דפי מדפסת) ואני מאוד מרוצה. אבל זה היה בתחום מדעי-הנדסי ועכשיו כשאני מתחיל כלכלה וחשבונאות אז אני מתכוון לעבור למחשב נייד... נראה לי זה הולך לחסוך לי הרבה נייר וכאבי אצבעות

ofir50

New member
תישאר עם הדפים

אין אצלנו אפילו אדם אחד עם מחשב נייד... אין לחלוטין צורך במחשב נייד

stkachov

New member
דווקא דברתי

עם בחור מחשבונאות שנה ג' והוא המליץ לי בחום. והעובדה שאין אנשים אחרים עם לפטופ זה לא בדיוק שיקול
השיקול לדעתי צריך להיות של נוחות, ולא של מה אחרים עושים. ברור לי אגב שיהיה קורסים בהם אעשה בו פחות שימוש, אבל בסך הכל אני חושב שזה כן יהיה שימושי.

poochpoocha

New member
אני מסופק

אני מסופק שבשנה א' בכלכלה חשבונאות לפטופ יהיה לעזר רב ו/או נחוץ אבל אלה כבר השיקולים שלך

IdanXP

New member
../images/Emo45.gif מסכים...

למדתי עם אלה מחשבונאות השנה (שנה א') ולא ראיתי שם אף אחד עם מחשב נייד. בתור אחד שלומד רק כלכלה (לא חשבונאות) זה נראה לי מיותר לפטופ לתחום הזה, ואפילו מקשה ומסרבל כתיבה של החומר הנלמד במהלך ההרצאות. כמו שכתבתי למטה, חכה... תתחיל ללמוד, תראה איך הולכים השיעורים, ואז תחליט אם אתה צריך או לא צריך לפטופ. ד"א... לומדים איתי שניים שהלכו לפני תחילת הלימודים לקנות לפטופ, הם הביאו אותו בשבוע הראשון איתם, ומאז הוא יושב בבית. פשוט לא היה להם נוח להשתמש בו ולסחוב אותו כל יום.

הבעיה...

הבעיה עם לפטופ זה שצריך לשבת בכיתה ליד החשמל וזה בדר"כ יוצא מתחת לאף של המרצה... חוץ מזה זה קצת כבד ומסורבל לסחוב את המחשב לכל מקום ולדאוג מגניבות, לא???

stkachov

New member
תלוי למי

אני אישית מעדיף בכל מקרה לשבת בשורה הקדמית וכמה שיותר קרוב למרצה. ככה את יותר מרוכזת בהרצאה ולא מתפתה לפטפט עם חברייך. מלבד זאת זה תלוי בכיתות. יש כיתות בהן יש שקעים בצדדים, ויש כיתות עם שקעים בשורות האחרונות דווקא. אבל יש גם סוללה. אני מאמין שאפשר להסתדר.

hilapi

New member
לפטופ

אני מתכננת להשתמש בלפטופ- נוח יותר ובהתחשב בכתב שלי גם מסודר יותר

hilapi

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo41.gifמדפסת

המדפסת שלי שבקה חיים ( וממילא היא לא שווה הרבה )וכעת לקראת הלימודים אני מעוניינת לקנות מדפסת חדשה. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון : א. עד כמה מדפסת לייזר חסכונית יותר ממדפסת רגילה? ( מדפסות לייזר צבעוניות יקרות מאוד ולא בא לי להיתקע עם מדפסת שחור-לבן בלבד...) ב. האם אפשר בכלל להסתדר בלי מדפסת?מהי כמות ההדפסות החודשית? ג. יש המלצות לגבי מדפסות לייזר/רגילות במחיר הגיוני? אשמח לשמוע...
מראש לכל המשיבים.

stkachov

New member
אם אני לא טועה

עלות הדפסת דף במדפסות האוניברסיטה היא כ 15-20 אגורות לדף. אם אני גם לא טועה עלות הדפסת דף במדפסת ביתית היא של 20 אגורות לפחות, אז לא יודע אם שווה לך בכלל לרכוש מדפסת. במדספת באוניברסיטה מגולם גם מחיר האחזקה, התיקונים וכדומה. לפי דעתי אם את לא בחוג בו מדפיסים הרבה אז אפשר להסתפק במדפסת באוניברסיטה.

hilapi

New member
../images/Emo51.gifבאמת לא יקר...

כנראה שבסופו של דבר אקנה מדפסת הזרקת דיו רגילה לבית וחלק מן ההדפסות שלי יבוצעו באוניברסיטה ( למשל,מאמרים ארוכים שצריך להדפיס ולקרוא בבית ).

לדעתי- לייזר בלבד!

דיו הוא כלל וכלל לא זול, ואם מדפיסים הרבה יש צורך לקנות מחסנית לעיתים מאוד תכופות (אם המדפסת צבעונית מדובר כבר בשתי מחסניות). בשנה וחצי האחרונות יש לי מדפסת לייזר, והיא חסכונית הרבה יותר (ומהירה). גם אני נרתעתי בתחילה מלקנות רק מדפסת שחור-לבן (לייזר צבעונית אכן יקרה) אבל ממילא אין הרבה חומר להדפיס בצבע- לפחות במקרה שלי, עבודות, דפים להגשה וכדומה אינם מוגשים בצבע (וכמובן- גם מאמרים וחומר קריאה, שמהווים 99.9% מההדפסות אצלי).

למעלה