"הדרך חכמה מההולך"

../images/Emo62.gifעכשיו הבנתי

למה נשארת בור. נשארת בור כי מישהו אחר עושה את הדרך בשבילך. וכאן הוא הפיספוס הגדול: אולי (וזו היא רק הנחה ודי לחכימא ברמיזה) קלעת למטרה, אבל החטאת את הדרך שהיא לא פחות חשובה משום בחינה שהיא מהמטרה עצמה. זוהי הדרך (ולא המטרה) שמטפחת, מעבדת ומעדנת את התודעה. זוהי הדרך, שבאמצעות מסענו בה והכירותנו עימה מעניקה לנו חוכמה וחמלה. דבר נוסף וחשוב לא פחות: גם אם ברהאמה הוא הרכב שלך, הוא עדיין יהיה תמיד האדון ולא אתה. וזאת למה? מישום שהוא מכיר את הדרך מתחילתה ועד סופה על כל עיקוליה; משום שהוא עצמו הדרך בה אתה הוא רק הנוסע, שנשאר בור בסופה כשם שהיית בתחילתה. נסיעה טובה
ומהנה, והכי חשוב, שתהיה גם פוריה ומלמדת.

אמור לי בבקשה

מה אתה מרגיש בחיים שלך שאתה עושה? איפה אצלך דטרמיניזם ואיפה ההחלטה האישית, הרצון החופשי שלך? בראהמה תמיד האדון. אבל. מה שאני חושב שאתה לא מבין, שאפשר לרתום את אותו אדון עצום וכביר לשמש עבורך לכל מה שאתה צריך כדי להתקדם בדרך שלך. אתה מחפש דרך חתחתים עקלקלה וקשה - בבקשה. אני מחפש את הדרך שהטבע נותן לי. לקרוע את הצורה כשאתה מזיע בדרך, לא נראה לי שזו ההנאה מהדרך. לא נראה לי גם שזו דרך יעילה להתפתחות רוחנית ולהארה. אבל. טוב לך ככה. בהצלחה. אם איזה יום תצליח ותגיע למטרה - נתראה שם. אל תדאג. אני אחכה. לא יהיה לי לאן ללכת משם. וכן. משום שאתה סוחב על גבך כל הזמן את נושא הכסף, כמו אותו נזיר שסחב את הבחורה הרבה מעבר לחציית הנהר. נסיעה נוחה עם בראהמה הבורא, יכולה להיות יקרה יותר מאיזה טראקינג שלא בטוח שיביא אותך בכלל למטרה.

אינקה

New member
כסף הוא רק עניין סימבולי

כדי לנסוע בבטחה עם ברהמה הבורא צריך אמון ללא גבול. לתת את עצמך כל רגע ורגע לבורא. נכונות להקריב, גם כסף, יכולה להיות סימן היכר של אמון כזה. אז הנסיעה קלה ובטוחה, ספונטאנית ומהנה. אבל במקרה הזה אפילו הסכום שנדרש במ"ט נמוך מידי. אצל הרי קרישנה אתה מוותר על כל הנכסים שלך - ויתור שלם, קבלה שלמה. כשאין לך עוד דבר כל מה שיש נישא על כנפי הבורא. אבל האם זה יתכן לומר שאם תתרגל מנטרה 20 דקות ביום ותמשיך את החיים הצרים והחומרניים שלך כרגיל אתה כבר נוסע בבטחה עם ברהמה? זה לא נשמע לי נכון. אינקה

החיים מורכבים משני ערכים

חומרי ורוחני. יחסי ומוחלט. יש היום המון שיטות, תאוריות, פילוסופיות, הבנות, שאומרות שכדי לחיות את 100% הערך הרוחני (הארה) צריך לוותר לגמרי על החומרי. להסתגף. להתנזר. לפרוש מהחיים. לחיות באיזו מערה בהימלייה בלי לראות נפש חיה. היפה במדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) שהיא מפתחת את שני הערכים האלה בד בבד. 100% מוחלט. אבל. לא במקום. לא על חשבון. לא על-ידי ויתור על היחסי. ביחד עם 100% מהיחסי. ליהנות מהדרך להארה כאן ועכשיו. לא בימות המשיח. לגבי אמון. איך אומרים? 'פתי מאמין לכל דבר...' אמון הוא דבר שנבנה. זה היפה במהרישי. הוא נותן לכל אחד את מלוא טווח הספקנות. בדוק. חקור. שאל. אל תיקח שום דבר כמובן מאליו. אם קבלת את מלוא התשובות נבנה אצלך אמון אינסופי. איך אומר הסטיקר? 'אין לי אמון אלא על אבינו....' אם לא עליו, על מי? אני מסכים אתך במאה אחוז: "הסכום שנדרש במ"ט נמוך מידי". הדרך בה אני מבין את סיבה למה מהרישי החליט על הסכום הזה (ואיך שאני מכיר אותו, הסכום עוד יעלה...מהר מאוד....) אלה 'דמי רצינות'. אתה רציני לגבי הרצון שלך להארה? אתה מתכוון באמת לתרגל ולא רק לנסות ולראות איך זה ולהפסיק עם הקושי הראשון (שהוא אך-ורק ההרגל שלנו להתאמץ - דבר שלא הולך עם TM? אתה רוצה את מלוא התוצאות ש-TM נותנת? הראה רצינות. לא בעבודה. לא באמונה. לא בשעבוד מה שיש לך. במחיר החד-פעמי שאתה משלם כדי לקבל את האוצר הבלום הזה. שלא יסולא בפז.

אינקה

New member
בלי ויתור יש אחזקה של הבורות

מי שוויתר יכול לקחת ולתת כאוות נפשו. הוא יכול להתעשר ללא חשבון או לגור בחבית, זה כבר לא משנה. מי שלא וויתר, שום כוח בעולם לא יגרם לו לוותר, רק להכנע זמנית. ברהמה גדול מכדי להתקיים יחד עם חמדנות ורכושתנות. מי שרוצה לנסוע איתו בבטחה צריך לפנות לו את כל המקום שבעולם. אינקה

sidharta

New member
כלומר המהרישי טוען...

שאת ה"רצינות" אתה צריך להראות על ידי זה שאתה תורם הרבה מאוד כסף, ואחר כך אתה לא צריך להשקיע שום עבודה ומאמץ או כנות, כדי להנות מפרי החיים הרוחניים? סלח לי, אבל זה נשמע לי מופרך לחלוטין. הגישה הזו נשמעת לי מתאימה בול לשרלטנים, שמנצלים אנשים שרוצים לראות עצמם כרוחניים, אבל לא מוכנים להשקיע מאמץ כן, כדי להקיע מקרבם את המשקעים השליליים שבהם, כדי לטהר את עצמם מגורמי הסבל האמיתיים. גישה זו, אין בה סיכוי לשחרור אמיתי, משום שאין בה איום אמיתי על האגו, והיא אינה יוצרת שחרור מה"אני". לפי גישה זו, כדי להיות מואר, מספיק להיות עשיר ולשלם לגורו שלך. דניאל יקר, התשוקה והסלידה (שהן אותו הדבר בעצם), הן בור ללא תחתית. לעולם לא ניתן לרצות אותן- ברגע שאדם מספק רצון אחד, רצון נוסף עולה במקומו. זוהי טבעה של ההכה- יש בנו התמכרות מתמדת להשתוקקות. רק ברגע שנלמד לא להאחז עוד בדבר, שנלמד לא להשתוקק או לסלוד, רק אז, הגדרת העצמי תחל להתמוסס. רק אז, נוכל להתחיל להשתחרר מכבלינו באמת. השתחררות מסלידה ותשוקה, יכולה לבוא רק מתוך כנות ועבודה קשה. אמנם, עבודה קשה לכשעצמה אינה מספיקה, ויש צורך גם בפיתוח של מודעות, ושוויון נפש, פיתוח של חוכמה. של פאניה. מאחלת לך אושר ושלווה אמיתיים. מאחלת לך להנות מפרי עמל אמיתי. מאחלת לך ולכל היצורים החיים, שחרור מכל כבלי התודעה. מיכל

כנראה שלא הבנת אותי

הרצינות שאדם צריך להראות, היא על ידי כך שהוא לא יקבל משהו באופן קל מידי. הוא יצטרך לתת את הדבר היקר ביותר כיום בעולם המערבי. את פרי עמלו. את כספו. זה עשוי (לא לגמרי בטוח, הנסיון מראה שכן, אבל רק עשוי) לגרום לאותו אדם לקחת את מה שאת קוראת לו 'עבודה' ברצינות. אבל. יש מערכת שלמה לגמרי שעומדת לרשותו כל הזמן. מוכנה לתת לו את התמורה המלאה לכספו. מסייעת בידו בכל קושי שהוא. הוא לא נזרק למים בלי כל הדרכה או סיוע. הוא יכול להיעזר, ושוב כאן נושא הרצינות - שיבקש את העזרה כשהיא נדרשת - בכל שלב שהוא, כדי שתהיה לו המוטיבציה (התוצאות היוצאות מן הכלל כתוצאה מהתירגול) להתמיד בו שנים ועשרות שנים. עד הגיעו למטרה. עד שהוא יחיה באופן מלא את 200% של החיים. שיהנה לא רק מהמטרה, אלא גם הדרך הנהדרת אליה.

sidharta

New member
גם במסגרות של ויפאסנה, לדוגמא

יש מערכת שתומכת בך, ועוזרת לך בכל שאלה, יש קבוצות ישיבה בכל רחבי הארץ, ומתנדבים שעושים את עבודתם מהלב, ללא תמורה, ללא אגו, אך ורק מתוך רצון לשרת, מתוך הוקרה על הכלים הנפלאים שניתנו לו. ובמסגרות אלו לא לוקחים כסף. ואנשים עובדים ברצינות. לא בגלל שהם שילמו, לא בגלל שהם רוצים לנצל את זכותם כ"לקוחות" לקבל את מלוא התמורה, אלא מכיוון שהם רוצים לעבוד ברצינות ובכנות כדי להשיג תוצאות אמיתיות. כי הם יודעים שכדי להשתחרר מתשוקות ומסלידות צריך לשבת ולהתבונן להן ישר בעיניים. וזה קשה. עבודה קשה אינה אומרת שאני לא נהנת מהדרך. אני עובדת קשה, ובכל קושי שאני נתקלת בו, טמון שיעור חשוב. ובכל הנאה שיש לי מהתרגול, טמון שיעור חשוב לא פחות על אי הצמדות להנאות. וכל שיעור הופך אותי לאדם טוב יותר ומאושר יותר. לאדם שמקרין חיוביות ואהבה, ולא פחדים וכעס. כשאדם שותל באדמה את זרע החכמה, הוא יודע שעליו לעבוד קשה, כדי להנות מפירותיו. עליו להשקות אותו, ולדאוג לו לשמש,ולנכש את העשבים השוטים של התשוקה והסלידה, אשר אם לא ינוכשו, יגדלו לבורות עצומה. אך כשהעץ כבר גדול וחזק, אחרי שנים של טיפוח, אז העבודה נעשית קלה בהרבה, והעץ הופך לחזק ויציב, ומניב פירות-חכמה לרוב, ובהם זרעי חכמה לאין ספור. מי ייתן ותדע את טעמו של פרי החכמה שצמח בזיעת אפך. מי ייתן וכל היצורים יהיו מאושרים, ידעו הרמוניה ושלווה. מי ייתן וכל היצורים יהיו חופשיים. bhavate sabe mangelan :)

sidharta

New member
גם במסגרות של ויפאסנה, לדוגמא

יש מערכת שתומכת בך, ועוזרת לך בכל שאלה, יש קבוצות ישיבה בכל רחבי הארץ, ומתנדבים שעושים את עבודתם מהלב, ללא תמורה, ללא אגו, אך ורק מתוך רצון לשרת, מתוך הוקרה על הכלים הנפלאים שניתנו לו. ובמסגרות אלו לא לוקחים כסף. ואנשים עובדים ברצינות. לא בגלל שהם שילמו, לא בגלל שהם רוצים לנצל את זכותם כ"לקוחות" לקבל את מלוא התמורה, אלא מכיוון שהם רוצים לעבוד ברצינות ובכנות כדי להשיג תוצאות אמיתיות. כי הם יודעים שכדי להשתחרר מתשוקות ומסלידות צריך לשבת ולהתבונן להן ישר בעיניים. וזה קשה. עבודה קשה אינה אומרת שאני לא נהנת מהדרך. אני עובדת קשה, ובכל קושי שאני נתקלת בו, טמון שיעור חשוב. ובכל הנאה שיש לי מהתרגול, טמון שיעור חשוב לא פחות על אי הצמדות להנאות. וכל שיעור הופך אותי לאדם טוב יותר ומאושר יותר. לאדם שמקרין חיוביות ואהבה, ולא פחדים וכעס. כשאדם שותל באדמה את זרע החכמה, הוא יודע שעליו לעבוד קשה, כדי להנות מפירותיו. עליו להשקות אותו, ולדאוג לו לשמש,ולנכש את העשבים השוטים של התשוקה והסלידה, אשר אם לא ינוכשו, יגדלו לבורות עצומה. אך כשהעץ כבר גדול וחזק, אחרי שנים של טיפוח, אז העבודה נעשית קלה בהרבה, והעץ הופך לחזק ויציב, ומניב פירות-חכמה לרוב, ובהם זרעי חכמה לאין ספור. מי ייתן ותדע את טעמו של פרי החכמה שצמח בזיעת אפך. מי ייתן וכל היצורים יהיו מאושרים, ידעו הרמוניה ושלווה. מי ייתן וכל היצורים יהיו חופשיים. bhavate sabe mangelan :)

היעוד של כל אדם.

כאשר אדם חי את הדהרמה שלו, את יעודו הטבעי , הוא חש שהחיים זורמים בקלות, ללא מאמץ, והוא נהנה מאד מעבודתו - יעודו.

לעומת זאת,

רבים מאתנו מעבירים את חייהם בנסיון למצוא את העבודה המתאימה ביותר, או ננעלים על תפקיד שלא מספק במלואו.

eyola

New member
איך קוראים את זה?../images/Emo12.gif

דהרמה נשארת דהרמה

למעלה