ההבדל בין קסם לפלא

סיריוס1

New member
ההבדל בין קסם לפלא../images/Emo28.gif../images/Emo58.gif

קסם זה : כ-סם כמו סם. פלא זה: פה אל. מהאל. מכשף מתחיל את דרכו בלעשות קסמים, שזה יותר אחיזות עיניים או כוחות טובע מצד הסמאל, השטן. אולם במשך הזמן, אם יש לו מזל, הוא לומד שיש כוחות חזקים יותר ועצמתיים יותר שהם המציאות עצמה ואינם מצד הסמאל ( השטן ), הם מצד האל ( הבורא ). כאשר הוא רוצה ללמוד איך לעשות קסמים מסוג זה, הוא לומד לעשות מופלאות, פלאים. הבעל שם טוב ז"ל, מייסד תנועת החסידות היה עושה פלאים רבים, כאשר החליטו לרדוף אותו כי חשבו שהוא מכשף מסוכן, הוא הוכיח שמה שהוא עושה זה לא קסמים אלה פלאים. לא קל לעבור מצד אחד למשנהו כי יש פירוד וגבול סגור בין הצדדים, רק מעטים מצלחים לעבור צד ואלו הם מסוג האנשים שלמדו הרבה מאוד...( חכמים ).

סיריוס1

New member
../images/Emo77.gifהפלא גובר על הקסם בעוצמתו...

...אם נפעל בדרך הפלא ונקבל תוצאה של קסם, הרי זה פלא. ואם נפעל בדרך הקסם ונקבל תוצאה של פלא, הרי זה גם פלא. הפלא גובר בעוצמתו על הקסם. ומה שקובע הוא עצם היותו חלק שאם נוותר אליו אזיי לא יהיה תוצאה. כלומר, מכשף צעיר שלומד לפעול בדרך הפלא ( כוחות אלוקיים ) יכול בקלות יותר לעבור לצד הפלא ,אולם מה שיפריע לו זה צד הקסם שירצה שישאר אצלו וישלח שליחים להטרידו ולשכנעו לחזור לצד השני...

RainBird

New member
כישוף= רע אלוהים= טוב לכו תלמדו תלמוד ../images/Emo13.gif תרגום יעיל?

סיריוס1

New member
זה מה שכתוב בספרי. ואלו שהם מספרי...

...עשו פלאים אדירים. החיית מתים, התעשרות למיליארדיריות, הזזת הרים, הזזת ימים, ריחוף ועוד... אני חושב שהרוח הפלאי חזק בכמה וכמה מונים מהכוח הכישופי. ובנוסף, אם נאמר לי שזה רע עבורי. אז זה רע עבורי. נקודה. איך זה לגבי אחרים. אין לי שום מושג.
דרך אגב ספרי הוא: "ספר בראשית של התורה".

RainBird

New member
"אם נאמר לי- אז זה חייב להיות ככה..." וואו. אתה ממש דוגמא נפלאה של השלכת האחריות של הניו אייג'. ברכותי.

סיריוס1

New member
אז מאיפה הבטחון ....

...שמה שאתה יודע הוא נכון יותר ממה שהספרים מלמדים ?

wateryjohn

New member
מהנסיון הפרקטי.

לפעמים בספרים יש טעויות. לפעמים מכוונות ולפעמים לא. לפעמים אתה אמור ללמוד מהנסיון, הבסיס נכון, השאר תיאוריה שלא בטוח שהיא נכונה.

סיריוס1

New member
כן נכון נסיון פרקטי אכן בסיס לבטחון. אולם...

.צריך גם ספרים ולעיתים להצמד אליהם.

wateryjohn

New member
ספרים

יכולים להיות שימושיים ולעיתים אפילו להציל אותך או לעזור לך מאוד. אבל בזה זה מסתכם. ספרים יעזרו לך להתחיל אבל אתה צריך לעשות גם עבודה משלך. "גרם של נסיון של קילו של תיאוריה". תפתח תיאוריות משלך, תנסה אותן, תוכיח אותן.

RainBird

New member
מכיוון שיש למאגיה בסיס מאוד אמנותי אז לרוב גם כשאני כן עושה משהו שהוא Textbook מאוד קשה לראות שזה מהספר כי אני משנה אותו לצרכי ועושה אותו "שלי". ויש דברים שלא נמצאים בספרים, והם שלי בצורה מלאה, למשל שימוש בגבישים שאני גיליתי ואפילו אין חצי רמז על זה בספר זה או אחר.

PurpleFilth

New member
כמובן,

אם זה כתוב בספר, זה בטח נכון. אם זה כתוב בספר עתיק, זה בטח ממש ממש נכון. אגב, אתה מאמין בסיפור הבריאה בסיפור קונקרטי, או כמשל? ועוד משהו, ברמה הבלשנית... אם פלא זה מפי האל, וקסם זה כמו סם, אז... מה זה הכוח הכישופי?? אוי, התבלבלתי! אוי כשף = מכח השף? כלומר, מתכונים שיקויים שהם בחומרים ארציים לחלוטין, לא מלאך ולא שרף, לא תנין ולא לויתן, אלא הטבע בכבודו ובעצמו? נההה, אתה בטח לא מאמין בכוחות "ניטראליים", אלא רק במושגים של טוב/רע...

סיריוס1

New member
אני בטוח שאתה מכיר מה שכתוב..

...בספרים. אז מה נכון לא נכון אתה בוחר לפי צרכיך ? אם נגיד, צרכיך יהיו ליצור זהב מכסף, האם היתה קורא ספרים שמספרים איך פעם הפכו כסף לזהב, כמובן שכן. כך זה כאשר אתה רוצה להבין את הכוחות הפועלים בעולם, אתה קורא בספרים שמלמדים זאת. או שאתה הולך ללמוד מדעי הטבע... זה לא משנה במה אני מאמין או חושב , מה שמשנה זה שיש הבדל בין כישוף לבין עשיית פלא וזה רמוז גם בשם.. כאשר בספר שלי כתוב שאסור לעשות כישוף, אז אני לא עושה כישוף אלה פלאים. מה זה פלאים ? זה להזיז הרים ולפתוח ימים... ראיתה את סרט "מטריקס" ? בסרט המציאות היא תוצר של תוכנה המחברת את כל מוחות האדם. אם אתה יודע "לצאת" מהמטריקס, אתה יכול להזיז הרים ולפתוח ימים...רק שאני רחוק מיכולות מורי היקרים לעשות זאת... אולם מה שבטוח, כישוף אסור לי לעשות.

MetalSinagouge

New member
הזזת הרים?

זה אומר שאפשר להחזיר את כל הצפון ולהעביר את החרמון לנגב :)

RainBird

New member
אני בעד. אין כמו נוף קיצוני בשביל להעלות את מצב הרוח ../images/Emo13.gif ואין להחזיר את הצפון! לא רוצה גבול בכינרת.

סיריוס1

New member
זה אומר שכאשר אתה חווה את זה אז...

...יש לך "דז'וו" מאוד חזק ונדמה לך שהבניין היה פעם מצד ימין של הכביש, או שלא היה בניין בכלל במקום הזה...משהו שהאנרגייה לעשותו היא מאוד גדולה ועצמתית, כך שהמוח הכללי של כולם, שאתה חלק ממנו מחבר את רצף המציאות עם הרצף ההגיוני הקרוב ביותר ולא יודעים שאכן קרה כאן פלא ובניין שלם עבר צד בכביש, וכאשר בוחנים זאת לעומק מגלים רצף אינסופי בזמן של היסטוריה אמיתית לקיומו... זה כבר מעבר לשפיות רגילה של אדם, לשם יכולות אלו צריך לעבור "צמיחה רוחנית" ולא רק לדעת שיטות בהעברת אנרגיות. צריך יכולות אישיות מיוחדות שמגיעים אליהם על ידי אימון רוחני מעמיק וארוך טווח מה שהניו-אייג' מציע...
.

Molchansky

New member
אמממ..

בשביל זה לא צריך פלא מספיק LSD וכבר לא תדע אם ההר היה בצד ימין, שמאל, למעלה או באלכסון.

סיריוס1

New member
נו, אז אתה מבין את ההבדל בין...

"כ-סם" ( כישוף) לבין "פה-אל"(פלא) ? לדוגמא בהודו יש הרבה מכשפים שהם גורואים שמשתמשים בכל מיני סמים כדי להראות את כוחם...לעומתם יש גורואים שעושים "התחברות עם האחד" כמו הסאי-באבא המפורסם שהופך אבן לפרח ומסביר שזה האל האחד עושה זאת וכו', זה פלא.

למעלה