ההבדל בין קסם לפלא

Jerald_Admonds

New member
אני קורא את דבריך

ואני רואה מילים, שמות והגדרות. מהו האלוהי הזה שאתה מדבר עליו? מה ההבדל בינו לבין ה'קסם' לפי הגדרתך? איך ההבדל הזה בא לידי ביטוי בטכניקות, אנרגיה או תפישה שעובדים איתה?

סיריוס1

New member
האלוקי זה...../images/Emo131.gif

...צורת חיים במימד מאוד גבוה שכל הקיים במימד הארצי הוא חלק מאוד שטחי ממנה. ההבדל בין האלוקי לקסם הוא שהאלוקי מראה רצף של מציאות אינסופי ועקבי והגיוני, בעוד שהקסם מראה ההיפך:קטיעת הרצף של המציאות וההגיון וכן רצף של מציאות שיש לו גורם יוצר ברור וגלוי. רצף הפלא הוא אינסופי ואם נחפש אחר הגורם שיוצר אותו אנחנו או שנלך סחור סחור או שנצטרך להגיע לאינסוף. זה כמו השאלה כמה נקודות צריך כדי ליצור קו ? אינסוף. כמה קווים צריך כדי ליצור מישור ? אינסוף. כמה מישורים צריך כדי ליצור מרחב ( קוביה ) ? אינסוף. כלומר, המעבר ממימד אחד למשנהו הוא אינסופי. מקור ממימד גבוה יותר הוא אינסופי במימד הנמוך ממנו. מקור ממימד נמוך יותר הוא סופי ונקודתי במימד הגבוה. כלומר, מקור לקסם הוא מימד נמוך יותר ולכן גלוי כצורת חיים נקודתית וחלקית אולם מקור ממימד גבוה יותר הוא אינסופי ולא ניתן לראיה כישות נפרדת במימד הנמוך ממנו. לגבי הטכניקות ליצירת והתמרת אנרגיות זה בא לידי ביטוי בצורת גילוי המקור להשפעה: מקור גלוי = קסם. מקור נסתר או אינסופי = פלא. אם אנחנו רוצים לגרום לאבן לרחף אזיי אנחנו עושים השפעה של כוונות גלויות, ריכוז, לחש, בניית יכולות וכו' זה קסם. אם אנחנו רוצים שהאבן תרחף על ידי כוחות הפלא, אזיי אנחנו מכוונים את המציאות כולה ללא השפעה ישירה שדורשת כח מאתנו, אלה זה כמו בקשה מכוח עליון לעשות זאת עוברנו ואז אם האבן תרחף = פלא. עכשיו, מקור מישות נקודתית מחייב איזון אנרגטי מה שנותן הוא מקבל ולהיפך. מקור ממימד עליון אינו נותן ואינו מקבל הוא נשאר באיזון תמידי ואין בכלל צורך "לשלם". לגבי הקרבת קורבנות, רבי שמעון בר-יוחאי מסביר בספר הזוהר שזה לא עבור תשלום לאל אלה זה יוצר יצור רוחני ענק וחזק שמגן ועוזר לישראל ( סוג של מלאך ). כלומר, הסוד של קרבן כדי למחוק חטא הוא תשלום למימד הנמוך יותר של היקום, למימד הנקודתי שהוא המקור לקסם שנקרא "חטא" וכך להתשחרר מהשפעת הכח המצומצם של האלוקות שנקרא שטן. קרבן או תשלום עבור קבלת אנרגייה הוא כדי להתשחרר מכוחו של השטן שעלול להזיק למכשף שאינו משלם. מקווה שזה הובן. יום נעים.

goldy

New member
בנוגע לאינסופי

איך זה שמשהו היה קיים מאז ומעולם, הוא יצר ויוצר אבל לא נוצר?

PurpleFilth

New member
אני חושבת שהיוונים הקדמונים נתנו לזה שם,

למעגל שהוא רק מסובב ולא סיבה...

סיריוס1

New member
כן. יש מושג שהוא מעבר...

...להתחלה ולסוף. משהו נצחי שלא נברא ותמיד היה קיים. המושג הזה הוא יצור חי ומכיל בתוכו הכל כאחד. אנחנו, בני הדת המונוטיאיסטית, מאמינים בו כהאל האחד.

moonflim

New member
טוב מה להגיד

רוב הדיון עוסק בסמנטיקה כמו רוב המריבה בין אנשי הדת המונוטיאיסטית או מסדות דת למכשפות "הכוח שלכם רע" . הקסם או כישוף כמו הפלא מקורו ב אל, אלה, טבע, מארכת, אלים כמו שהאנחנו חלק מאותה גוף עליון כלשהו היצירה של הפרדה בין סוגי הכישוף והקסם הם ניסיון ליצור מונופול על אותו כוח עליון על ידי בני אנוש ממוסדים מאגיסטים ומכשפים הם לרוב אנשים שלא רוצים מתווכים בינם לבין האלה ,בורא או איך שתקראו להמארכת הזו לכן הכוח והם נחשבים "רעים" ק"סם" נו באמת איזה שטויות, עוד מעת אני הצטרך להגיד תודה שאת לא קורה לי מכשפה ורוצה לשרף אותי

למעלה