לא יודע אם זה מעניין מישהו היום
אבל בערך באותם שנים (תחילת שנות ה-90 מתישהו, מי זוכר בדיוק...) נפלה האימפריה הקומוניסטית שהייתה ידועה עד אז בשם ברית-המועצות. חלק מסממני נפילת המשטר היה כניסת התרבוצ\ת המערבית לתוך ברה"מ. כילד קטן, תליתי על הקיר חוץ מתמונות כל כתבה, טור ושבב מידע שכתבו בעיתון על גאנז ואחת הכתבות שהיו תלויות על הקיר התפרסמה מתישהו בתחילת 1991 ואמרה שב-22.5.1993 יתקיים מופע היסטורי ראשון מסוגו של להקת הרוק רובים ושושנים בקרמלין במוסקבה. רק שנתיים אחרי ההופעה קלטתי שאין לי מושג איך זה יצא ככה, אבל כנראה שההופעה במוסקבה התבטלה ובדיוק בתאריך הזה הם הופיעו אצלנו בת"א. אגב, היו אז דיבורים על חברה ישראלית שהייתה לדאף וצילמו אותם נון-סטופ בארץ, הייתה המולה מטורפת מתחת למלון שלהם ובכלל היה משהו מיוחד. שתבינו, הם היו אז הלהקה הכי פופולרית בעולם, והיו הראשונים שבאו לארץ אחרי שני על גבי שנים שלא הגיעו לפה להקות גדולות באמת. גאנז התחילו שוונג שכזה ואחריהם הופיעו מטליקה (לצערי לא הייתי - באותם ימים היית או גאנז או מטליקה, אין שניהם), מייקל ג'קסון, מדונה (בפעם הראשונה שלה בארץ ולפני כל הקטע שלה עם הקבלה וישראל), אלטון ג'ון ונדמה לי שגם ארוסמית (למרות שלגביהם אני ממש לא בטוח). זהו. סתם פרטים טכניים לא ממש מעניינים מישהו שלא היה אז בן 10 לפחות...