ההכנסה בעשירון העליון גבוהה

siv30

New member
ההכנסה בעשירון העליון גבוהה

פי 13.5 מההכנסה בעשירון התחתון. וששואלים מהיכן לקצץ, אף אחד לא חושב שדווקא צריך לקצץ בסקטורים שיש להם ולא באלה שאין להם. אלה שאין להם לא יברחו לשום מקום. אין להם ברירה, הם נשארים כאן. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2763496,00.html

A l i c e11

New member
../images/Emo122.gif מה חדש ../images/Emo35.gif

ברור שהשכר שלהם גבוהה מהשכר שלנו. לעם הם זורקים פירורים שכר מינימום 17 ש"ח לשעה וחרב מתהפכת מעל ראשנו המאיימת בפיטורים בגלל מצב המשק. שמתם לב שהם מחפשים מהיכן לקצץ הם אומרים : נגמרו מקורות הקיצוץ? כן נגמרו מקורות הקיצוץ של האסקופות הנדרסות כמונו !!! שעובדים קשה בשביל להרוויח את לחמנו והמדינה באה ולוקחת לנו. לא רק לוקחת, עושקת, גוזלת, לא מאפשרת לילדים שלנו לעלות למעלה. אני קוראת כאן מעל דפי הפורום: די לגזלה ! די לעושק ! תנו לחיות בכבוד! שכר הוגן לעבודה הוגנת ! יום חינוך ארוך חינם לכולם ולא חרטה ברטה ביבי סיטר בשכר גבוה.

space1

New member
אהה....

עד שלא נלמד מהארגנטינאים (לעשות מהפכות כמובן) לא יצא מזה כלום. צריכים לעלות עשרות אלפי אנשים לכנסת ופשוט להעיף את הבהמות שיושבות שם עם כל העשרות סגני שרים והסגנים של הסגנים שלהם. במידה ולא יחול שיפור, אני מאמין שהמצב הכלכלי ידחוף את האנשים לעשות זאת בשנים הקרובות. וסתם נקודה מעניינת - הידעתם שקראתי כתבה שארגנטינה כיום נמצאת בצמיחה כלכלית?? בדיוק שנה אחרי שהתחילו שם המהומות...

A l i c e11

New member
מהפכה זה לא רעיון רע ../images/Emo59.gif

מקצצים למעמד הבניים עוד ועוד ועוד : מהקיצבאות, מהחסכונות, לילדים אין חינוך כמו שצריך. מהפכה היא רעיון בכלל לא רע. עכשיו צריך רק לגרום לתנועה חברתית.

siv30

New member
מהפכה נגד מי ../images/Emo12.gif

אני חוששת חביבי שמבקרה של המדינה שלנו המהפכה צריכה להיות נגד הציבור שיושב בבית ולא פועל לשם שינוי המצב ברמה הפוליטית. להזכירך, למרות מזג רוחו הים תיכוני של הישראלי המצויי, הוא לא אץ רץ להפגין ולמחות.

MrListen

New member
מה שפשוטי העם לא מבינים

זה שאם יקצצו לעשירים, כלומר יבטלו להם הטבות מס, יהפכו את ההשקעה בישראל ללא כדאית, והם פשוט לא ישקיעו כאן.. ואם לא ישקיעו כאן, לא יהיה מקומות עבודה, ואז ה"עניים" העובדים יפסידו עוד כסף. העשירים הם אלה שמחזיקים את המדינה מעל לפני המים, ולכן יש לפנק אותם כמה שיותר, כדי למשוך עוד משקיעים שישפרו את מצב המדינה לטווח ארוך אז כל מי שלא למד מאקרו כלכלה, שייתן למביני העניין לעשות את מה שצריך, כואב כואב, גם טיפול שורש כואב, אבל מתקן את הבעיה לא?

danistar

New member
אז הפיתרון הוא לקחת מאילו שגם ככה

אין להם ??. מאחורי כל מסכת העשן של שרי אריסון מסתתרת העובדה שגם לעשירים לא כדאי להשקיע כאן , המיסוי כבד ואין אווירה של השקעות ( את זה אמרה שרי בעצמה) , כל הנושא של שלי יחימוביץ הוא סתם כיסוי עשן . האמת .. מעמד הביניים קורס וזה יהיה הגורם עיקרי לכך שביבי יקבור את המדינה סופית . כשמעמד הביינים , זה שנושא תמיד בנטל הכי כבד קורס ואין לו כסף לקנות פה טמונה הבעיה . ההטבות צריכות להיות לכולם לא רק לעשירים . צריך להוריד את נטל המיסוי ולגרום לכך שיהיה לאנשים כדאי לצאת לעבוד .. לא עם מקל כמוש ביבי מתעקש לנסות אלה עם גזר . תן להם תמריצים , תן להם לראות נטו שיגרום להם לחיות בכבוד ואז תראה איך הכל יפרח כאן .

MrListen

New member
אתם עושים ממעמד הביניים יותר מדי...

אנשי מעמד הביניים אולי קורעים את התחת, אבל תרומתם מזערית. מי שמשלם ומחזיק את המדינה זה העשירים, שהמדינה לוקחת מהם. מה אשם אדם שהוא פשוט טוב יותר עם כסף, והצליח להגיע להכנסה גבוהה הרבה לעומת מי שבצעירותו העדיף להתבטל ? כל אחד אוכל את הדייסה שהכין לעצמו, די להתבכיין. ועצה: לכו ללמוד השכלה פיננסית מספרים, מהרצאות ומתוכניות טלויזיה. כל אחד צריך שתהיה לו השכלה פיננסית, בין אם בעל רשת גלובוס גרופ או סבל. תפסיקו לצפות שביבי ייתן לנו, כי הוא לא ובצדק. לא מגיע לנו. מה שהכי מכעיס אותי זה ויקי כנפו. מדוע היא חושבת שאנשים אחרים צריכים לממן אותה? בזמן שהיא בילתה מול משכן הכנסת, היא יכלה לעבוד ולהתפרנס בכבוד. אני אינני עשיר, למעשה מצבי הכלכלי אינו טוב. אבל אני לא מצפה שהמדינה תשפר אותו, אני אעשה זאת בעצמי בזכות זה שאני מוכן ללמוד ולא רק לצעוק שמצבי גרוע. תראו, עוד 15 שנה אני אהיה עשיר מאוד. ומי שימשיך לבכות זה אותם אנשים שחושבים שהמדינה חייבת להם דברים.

והנה כמה ספרים "מומלצים"...

"אבא עשיר, אבא עני" - ספר עיוני כביכול שנכתב בצורה מושכת ולא עיונית בעליל, מיועד למי שאין לא מושג בנושא... מלמד מלא, פותח את העולם. "חוכמת המנהיגות" - מיועד לכל בן-אדם שרוצה להשיג משהו בחיים שלו, שזה כל אחד, צריך רצון, יש יכולת... כמו הקודם, מוגדר כ"חובה" "כאוס" - ספר על מדע הפיסיקה החדש "כאוס", ספר עיוני, שרוב האנשים מוצאים שמשעמם ובלתי מובן, מעט מאוד אנשים שאני מכיר ניסו לקרוא אותו, ופחות גמרו. מלמד קצת על הדרך שפועל העולם, כמעט הייתי מגדיר כחובה. לי זה נתן קצת תשובה, והרבה יותר שאלה... "מאגיה- מדריך למתחיל" - אם קודם שאלתם "איך זה קשור?" עכשיו אתם אומרים שזה מוגזם, החלטה שלכם... לי זה עזר להבין את הדרך שבא פועלות תרבויות שונות, ואת "תזוזת האמונה" ועזיבתה... אתם יכולים לחשוב שמדובר בשטויות, אבל אם לא את הספר הזה, אז לפחות את השניים הראשונים. ואיך שחכתי, גאוגרפיה, רק את הבסיס (נדל"ן) (אם לא תחשבו בגדול, לא תהיו גדולים ) נ.ב. בתור נער צעיר, בלי יותר מידי כסף... אני בעד החוקים של ביבי. החוקים של היום הם איך להפסיד כמה שפחות, אני לא מתכוון להפסיד דבר.. אבל להרוויח בגדול!@

MrListen

New member
אנו תאומים שהופרדו בלידה אחי!

אבא עשיר אבא עני זה התנ"ך שלי! קראתי גם את ההמשך שיצא בעברית, לפרוש צעיר לפרוש עשיר, מצוין, ממשיך את העברת המסר אבל פרקטי מאוד! מה שמו של הספר המלמד על נדל"ן שכתבת עליו? אם אתה מעוניין יש לי כמה לינקים להרצאות בעברית על בורסה ושאר ירקות.

siv30

New member
נו וומת, מה קורה איתך ../images/Emo35.gif

נתחיל עם הכתבה מגלובס שקצת אולי תפקח לך את העניים : http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=726109 ציטוטים נבחרים: "סוויפט, שהניח ביסוד "הצעה צנועה" מה שנראה במבט ראשון כהיגיון ברזל של בעיה-פתרון, שואל מה ניתן לעשות עם 120 אלף הילדים הנולדים מדי שנה ברחבי הממלכה הבריטית, שאינה מסוגלת להם לספק תנאי קיום בסיסיים, שלא לדבר על חיים בכבוד. ובכן, 30 אלף צאצאים, הציע סוויפט, יושארו למטרות המשכיות, מהם רק 25% זכרים. ושאר התינוקות בממלכה, כמובן, יבושלו, ייצלו, ייאפו, או יורתחו - ויימכרו אחד כבוד כמזון לעשירים. כך יוכה סוף סוף העוני מכה הגונה, שממנה כבר לא יוכל להתאושש." אולי זה מה שאתה מציע? חביבי אני מבטיחה לך שלא תהיה עשיר. זו הדינמיקה במדינה. מי שמצבם רע, מצבם ימשיך להיות רע ועוד יותר. ולסיום : "אם לעשירים במדינה הזו היה מספיק כסף לרכוש כדור בדולח איכותי, אני בטוח שהיו מוותרים ברגע זה על חלק מעושרם למען שלום-בית. בינתיים, הם מעדיפים להתעלם. אולי באמת אין בידם לעשות משהו לשינוי המצב, אבל זה לא ממש משנה. הכתובת כבר מתחילה להתקלף מהקיר, וסופנו שנתעורר עם עמיר פרץ בכס ראש הממשלה. לפעמים, נדמה שזה אפילו מגיע לנו. "

טל ר

New member
אינני מסכים

תרומת מעמד הביניים (עשירונים 3-8) לדעתי היא משמעותית למדי. תרומתם היא: - מיסים. - הוצאות מחיה. - פריון עבודתם.

missB

New member
לעשירים יש אלטרנטיבות

ואם הם יחליטו להוציא את כספם מכאן מצבם של העניים ושל מעמד הביניים יהיה הרבה יותר גרוע. אינטואיטיבית כולנו חושבים שלמי שיש יותר צריך לשלם יותר אבל צריך להסתכל על התמונה הגדולה. העשירים הם שיוצרים את מרבית מקומות התעסוקה וצריך לעודד אותם להשאר וליצור מקומות נוספים. נסיון להפיל יותר נטל על המעמד העליון יהיה בבחינת יריה לעצמנו ברגליים. להם יש אלטרנטיבות, לנו לא!!

siv30

New member
צריך ללמוד מארה"ב

הבעיה היא מדיניות הגלובלית והורדת מכסים כך שלמעשה העוסקים הזעירים והבינוניים שהם התשתית של המשק קורסים כי הם לא יכולים לעמוד בתחרות. ארה"ב לדוגמא לא הסכימה להויד את מכסי המגן שלה. כן, כדי לא לפגוע בחקלאים, ביצרני הטקסטיל ועוד. לעצם הטענה השניה שלך, בוודאי שהעשיר לא צריך לשלם יותר, מאידך הוא גם לא משלם יותר נהפוך הוא. בכל הדיון על קצבאות הביטוח הלאומי ומיסוי שוכחים מספר נקודות כמו לדוגמא: הקצבה מבטוח לאומי היא זכות. האדם שילם בשביל לצבור לו את הזכות הזו. אחרי שנים של תשלומים, לבוא ביום צרה ולא לשלם לו את תשלומי הרווחה שמגיעים לו לדוגמא מתוקף ביטוח אבטלה או מתוקף ביטוח זקנה או מתוקף ביטוח הבטחת הכנסה היא מעילה בתפקיד הציבורי כי הוא שילם. אולי לא שילם מספיק, אולי התחשיב האקטוארי לא היה נכון אבל הוא שילם. לעומת זאת העשיר ממשיך לקבל את ההטבות במס שלו, הוא ממשיך לקבל את סבסוד המדינה ולמה זאת ? כי קיצצו לעני ולא בגלל שהעשיר שילם יותר. הפכו את תשלומי הציבור למוסד לביטוח הלאומי לסוג של מס שנועד לממן פעילויות ממשלתיות ולא להקנות ביטוחי אמת לציבור הנזקקים. אז שטוענים שצריך לקצץ בקצבאות צריך לזכור ככל שיקצצו בקצבאות, כך הכסף שהציבור משלם ישמש כמס למימון פעילויות סקטוריאליות כאלה ואחרות של הממשלה ופחות מענה ביטוחי לפרמיה שהפרט שילם.

siv30

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

איזון בין אוכלוסיות שונות והצרכים שלהם בחוכמה מבלי לצאת במסע רדיפה ונקמה נגד חלקים מהאוכלוסיה זה לא נבון בשום קונסטלציה.

מצד אחד ככה ומצד שני..

מצד אחד אתם רוצים להיות ליברלים ומצד שני סוציאל-דמוקרטים תחליטו.. נכון, מס הכנסה חוגגת על חצי שכר.. ונכון חצי מהמדינה במצוקה כלכלית וכמה אחוזים ממנה על סף רעב.. אז במקום לחשוב רק על עצמכם ופעם אחת להגיד זה בסדר כי יש אנשים באמת מסכנים שאין להם כלום וגם לא יכולת אולי שכלית או פיזית או השד יודע מה..אז נכון,זה לא בסדר שלוקחים מאיתנו.. כי אנחנו קורעים את התחת על זה אבל מצד שני אתם אומרים שהעשירים חוגגים.. חשבתם על זה שאולי אתם עשירים בגלל שיש לכם אוכל על השולחן? שיש לכם משפחה אוהבת.. שמישהו מכיר בכם.. שיש לכם עבודה לקום אליה בבוקר - או לפיכך אולי אין אבל יש לכם תקווה ומשפחה. אז בואו אספר לכם משהו שאולי לא ידעתם או שידעתם אבל אתם מעדיפים להכחיש.. אם אתם כל כך סובלים אתם מוזמנים לעבור לגור בארצות הברית.. שם הליברליות חוגגת.. כל אחד יש לו את ההון שלו.. ובגלל זה הם הגיעו למצב ש חלק מהאוכלוסיה גרה בארמוני פאר בברלי הילס למשל.. וחלק באיזה קרטון מעופש שבמקרה אספו מאיזה פח זבל.. ולאף אחד לא אכפת מההומלס המסכן שצריך לקפוא בשלג או למות מחום כי אין לו תנאים. אז תחשבו לבד.. אתם מעדיפים לחיות בזבל? או לתת מעצמכם קצת על מנת שהארץ שלנו תוכל לשגשג ולו במעט.. המציאות הזו קשה, זה נכון.. אבל זו המציאות שלנו ובמקום שנראה "כמה קשה אאנשים רוצים לעבוד" כמו בתוכנית שהייתה בערוץ 2 שהראו שאנשים פשוט רוצים להיות אוכלי חינם העיקר שיחתמו להם על אבטלה.. בושה פשוט... אז תגידו לי אתם.. למען כולם או רק למען עצמכם שכל השאר יטבעו בחרא של עצמם? קצת ארוך.. אבל שווה.

SupermanZW

Well-known member
שחור לבן?

רואים שלא היית בארה"ב אפילו יום, כל מה שאתה חושב על ארה"ב מגיע מסרטים וסיפורי סבתא. בכל מקום יש הומלסים, גם בישראל. בארה"ב דווקא יש פחות הומלסים מבישראל ביחס לכמות האוכלוסיה, לך למרכזי הערים של ארה"ב ותראה בעצמך הרבה פחות הומלסים משאתה רואה בטיילת בת"א או ברחוב אלנבי, ומדובר בערים גדולות פי כמה מת"א. גם בישראל לאף אחד לא אכפת מההומלסים, באף מדינה לאף אחד לא אכפת מהם, חשבת על זה שזו הסיבה שהם הומלסים? עם המדיניות הליברלית של ארה"ב אחוז האבטלה בה מעולם לא היה גבוה מ-6.1% , ומה המצב בישראל? כל מי שלמד כלכלה יאמר לך שבתקופת מיתון יש להוריד מיסים כדי לתרום לצמיחה, ולא להעלותם, וגם לקצץ קיצבאות כדי לעודד תעסוקה, והכי חשוב לדאוג לאנשים שעובדים, מצב המשק תלוי בעיקר באנשים שעובדים, ולכן עיקר המאמץ צריך להיות בקיצוץ קצבאות, עידוד תעסוקה, יצירת מקומות עבודה והורדת מיסים.

למעלה