ההכנסה בעשירון העליון גבוהה

SupermanZW

Well-known member
סליחה, לא שמתי לב.

עם שם כזה אני בטוח שאת מתוקה. זה אומר הרבה.

danistar

New member
מממ אמריקה .. חייתי שם חצי שנה

בנושא הקיצוניות שם איך את משווה 250 מליון ל 5 מליון ??? אז נכון שיש שם הומלסים ו25 אחוז מהילדים הולכים לישון שם רעבים . המנטליות שם היא כזו שלאף אחד לא אכפת מהשני חוץ מעצמו . מצד שני מעמד היניים שם חי לא רע בכלל ( מניסיון ) ומצב המיסוי שם לא כזה גרוע כמו כאן אם כי ביטחים ותנאים סוציאלים זה על חשבון העובד . אנחנו בישראל לוקחים רק תחלואי החברה האמריקאית ומשפרים אותם לשיאים חדשים בכל תחום, את הדברים הטובים אנחנו משאירים שם . בגדול אי אפשר להשוות את הנטל הכספי שיש כאן על גבי עובד ישראלי לאמריקאי באותו מעמד . את מדברת על לתת , אז שתדעי לך אני נתתי 5 שנים של צבא , 10 שנים של מילואים , למדתי באוניבסרסיטה 3 שנים על חשבוני בלי שום תמיכה של המדינה , עבדתי 8 שנים בשוק ההי טק ( ולא אני לא מאותם נהנתנים , תמיד עבדתי קשה במשכורת סבירה לא יותר מזה ) , שילמתי מס הכנסה , ביטוח לאומי וכל שאר המיסים שהמדינה גובה בנדיבות כמו פרה חולבת ורק עולים ומוכבדים מיום ליום בכל מיני המצאות מטורפות של חבורת עבמי"ם שישבת במשרד האוצר מנותקת לחלוטין , ולמרות הכל ביום בהיר אחד זרקו אותי מהעבודה ואני כבר 9 חודשים בבית . ועדיין אל דיברתי על המשכנתא שהבנקים בחסות המדינה שודדים אותנו עם הריבית שלה . את מדברת על לתת עוד טיפה .. אם תשימי לב תראי שלמעלה מ 90 אחוז מהמשכורת שלך הולכת לממשלה בצורה ישירה או עקיפה , כמו שחולבים פרה . בקיצור אל תלמדי אותי על לתת ועל למען כולם ... את זה תלמדי את אניש האוצר המגלומניים . בקשר לתוכנית בטלוויזה יש לי אלייך שאלה אחת , רגע לפני שאת תוקפת את אותן נשים , האים את היית מוכנה לעבוד בתנאים של המכבסה ההיא בשביל משכורת מינימום ( במקרה הטוב ? ) ?? אהה ועוד משהו .. אוהד מראני "המוצלח" מאוד בתפקידו הולך לקבל קידום .. יו"ר בתי הזיקוק , את חושבת שלו אכפת ממך ?? אל תחיי באשליות , את לא מאנשי שלומנו .

הבעיה היא אזרחות אמריקאית...

אבל כמו תמיד, באמריקה אפשר לקנות אזרחות בכסף (באמת, חוקי וממשלתי) את הכסף אתה צריך לעשות בישראל... כמה נחמד....

danistar

New member
הלוואי וזו היתה המצאה

אבל זה היה סקר של איזה מכון בארה"ב שבדק את זה. זה התפרסם באחד מהעיתונים ..

SupermanZW

Well-known member
ואתה מאמין לכל מה שכתוב בעיתונים?

גם כתוב ש-83% מהישראלים מרוצים ממצבם. עד כמה אתה יכול להיות תמים, היית פעם בארה"ב?

danistar

New member
רני מאמין כי זו כתבה

תוצרת חוץ.. לא משהו שנעשה בארץ . גם הכתבה וגם התחקיר הם אמריקאים

SupermanZW

Well-known member
אמריקאים לא משקרים?

אז מה אם אמריקאים כתבו את זה, גם הם יכולים לשקר, העיתונות אוהבת סקופים וכותבת הרבה דברים לא נכונים, אז בגלל שהאמריקאים כתבו אתה מאמין? אם היית בארה"ב, הרשה לי לשאול, כמה ילדים עניים ראית? האם כל ילד רביעי שראית עני? תהיה קצת יותר ביקורתי, לא כל מה שאתה קורא נכון. באותה מידה שכתבו שרבע מהילדים בארה"ב עניין יכלו לכתוב שחצי מהכלבים בארה"ב חולים באלצהיימר, הכל שטויות, את המציאות רואים בשטח.

danistar

New member
אתה לא רואה אותם כי אתה לא

מסתובב בשכונות שלהם . יש כל כך הרבה רעבים שם . אני בטוח שאם הייתי נכנס לשכונות העוני של ההיספנים והשחורים, הפועלים השחורים שלהם הייתי רואה את הרעב . ראיתי בטלווזיה כמה תוכניות על זה אבל מי מתקרב לאזורים האלה ?? ובקשר לאמונה .. אולי לא 25 אחוז אבל גם 10 אחוז זה מספיק .

danistar

New member
ואם היית קורא למעלה

היית שם לב שכב כתבתי שחייתי בארה"ב חצי שנה .

siv30

New member
יום אחד מישהו יתעורר וישאל בדיוק

איך הגענו למצב שאי אפשר ללכת ברחובות... צריך להבין שעוני גורר איתו תסמינים נוספים כמו עליה בפשיעה, עליה בשימוש בסמים, ירידה באיכות הבריאותית והסביבתית. השאלה אותו עשיר רוצה לחיות במקום כזה?

danistar

New member
תסתובבי היום בהדר בחיפה

בלילה .. לפני כמה ימים ניסו לפרוץ לחנות ע"י פיצוץ של הדלת האחורית עם חומר נפץ . היתי שולח את ביבי לחיות שם כמה ימים . המשטרה לא מסוגלת לאכוף את הסדר שם כי אין לה מספיק כוחות

רק רגש

New member
למשקיעים צריך לתת אבל מה עם..

כל עובדי המדינההבכיריםהאם גם להם מגיע להנות מהטבות מס דווקא בתקופה זו. היזמים הם החלק הקטן של הנהנים, אותם צריך לפטור כליל ממס, אבל עובדי מדינה בכירים???

siv30

New member
ברוך הבא

רק תיקון קטן פשוטי העם מבינים אבל נקעה נפשם שרק מקצצים להם כי הם אוכלוסייה שלא יכולה לברוח מהארץ. בכלל לא הבנתי מהיכן אתה שואב את נימת ההתנשאות הזו שנקטת "פשוטי העם". במצב של היום להזכירך, רובנו מה שאתה מכנה "פשוטי העם" (יותר מ- 90 אחוז לפי ההגדרה שלך). מי שלמד כלכלה, גם למד שמדיניות ניאו ליברלית כפי שנוקטת המששלה הזו נכשלה בארה"ב ובאנגליה (תאצריזם רייגניזם). לכן לא כל מי שלמד מקרו כלכלה הופך אוטומטית למומחה שיכול לקבוע מדיניות כלכלית. סך הכל, מדיניות האוצר ופקידיו לא הביאה לצמיחה המיוחלת ולפתרון הבעיה. קיימות שיטות כלכליות שונות, אפשר להגדיל את החוב הממשלתי לדוגמא. אפשר לשנות את המדיניות המוניטרית לשם עוד שינוי. אבל קטונתי בתור "פשוטת העם" אני אולי באמת צריכה לשתוק ולתת "ללא מבני עניין" לעשות את העבודה.

ילד רע 27

New member
להגדיל את החוב הממשלתי ?

כאשר זו הסיבה העיקרית למיתון ? הממשלה לווה עוד ועוד כסף למימון הגרעון. כולם רוצים להלוות לממשלה - ריבית טובה ואין סיכון (למלווה ישראלי). אלא מה - לא נשאר כסף להלוות ליזם או משקיע שרוצה להרחיב מפעל, לקנות חנות, או להתחיל איזה סטארט-אפ קטן, אלא אם כן ישלם ריבית מאוד גבוהה. ולגבי תאצ'ר - כולם נותנים אותה כדוגמה רעה, אבל עובדה שבאנגליה הצמיחה היום הרבה יותר גדולה מגרמניה וצרפת.

siv30

New member
הצמיחה במשק הבריטי גדלה בגלל

שינוי מדיניות המוניטרית והפיסיקלית. השקועת בתשתיות וברווחה. אצלנו רק עוד 10 שנים יגיעו לרול בק שהיום מתנהל בבריטניה וארה"ב.

רק רגש

New member
זוהי מהות הקאפיטליזם, יותר...

ויותר אנשים מרוויחים פחות ופחות ופחות ופחות אנשים מרוויחים יותר ויותר. זהו הקאפיטאליזם במשפט אחד. כל מי שאומר לך אחרת מדבר תאוריה, אני נותן את התוצאות המעשיות שלו.

danistar

New member
זה הקפיטליזם הדורסני

אבל אפשר ליצר קפיטליזם שהוא יותר מאוזן ע"י דאגה לאיזון .. ה

SupermanZW

Well-known member
רק שטויות

דווקא במדינות הקומוניסטיות יותר ויותר אנשים מרוויחים פחות ופחות, ופחות ופחות אנשים מרוויחים יותר ויותר, ראי כדוגמה את ברה"מ לשעבר וסין לפני תהליך הליברליזציה. דווקא במדינות הקאפיטליסטיות רמת החיים הממוצעת היא הגבוהה ביותר ונמצאת בתהליך עליה מתמיד (פרט למשברים שקורים פעם בכמה שנים), גרמניה, אנגליה, שווייץ, אוסטריה, אוסטרליה, ארה"ב, וסינגפור הן מדינות קאפיטליסטיות מובהקות, קאפיטליסטיות בהרבה מישראל ורמת החיים בהן מהגבוהות בעולם. לעומת זאת נתבונן במדינות קומוניסטיות, סוציאליסטיות, ומדינות שמתאוששות מנזקי הקומוניזם, כגון אוקראינה, מולדובה, בלרוס, רומניה, פולין, הונגריה, סרביה, קרואטיה, רוסיה וכו' ושם נראה 99% מהאזרחים עניים ורק 1% של עשירים מופלגים. אין מה לעשות, רק הקאפיטליזם מאפשר רמת חיים גבוהה לרוב האוכלוסיה, דווקא בשאר השיטות נגרם המצב אותו תיארת, חבל שאת מתעלמת מהמציאות.

למעלה