ההכנסה בעשירון העליון גבוהה

°Nemesis°

New member
אל תהיו מטומטמים

יש להם הרבה כסף למה כי הם השקיעו הרבה את זמן בעבודה ובלימודים והתוצאה הרבה כסף. יש להם השכלה לכם לא כמוכם בטלנים.

חוטהשני

New member
זה גם תלוי למי נפלה עבודה טובה מהשמים.. יכולים להיות 2 אנשים שעשו את אותה דרך- לאחד יש קשרים בעיריה/ממשלה והוא מצא עבודה נהדרת שממנה הוא עשה את המיליונים.. ולשני לא היו קשרים - ולכן הוא מצא עבודה רגילה שממנה הוא בקושי שילם את המשכנתא.. והבעיה מתחילה מזה שהאדם שלו נפלה ההזדמנות שכח מאיפה הוא בא- ופשוט דואג רק ל'תחת' שלו ולא דואג לאחרים... ../images/Emo10.gif

siv30

New member
אנחנו לא "מטומטמים"

העושר של העשירים נובע לפעמים מעבודה קשה ולפעמים מירושה. לא תמיד הסיבה לעושר היא דוקא לימודים (ראי את כל הילדים האלה שלא למדו כלום אבל היו מומחים במחשבים ועושים מליונים...) אז בבקשה. מטומטמים לא בבית ספרנו.

ילד רע 27

New member
השאלה היא מה זה עשירון עליון

עשירון עליון זה אנשים שמרוויחים כ- 20000 ברוטו. מדובר במהנדסים, רופאים מומחים, מדענים, ויזמים. אותה קבוצה שבזכותה אנחנו נחשבים (פחות או יותר) מדינה מערבית. בלעדיהם, מדינת ישראל זה קבוצת בורים מתוסכלים - בדיוק כמו במצרים ובסוריה. מהכרות אישית, האנשים האלו עובדים קשה מאוד ומשלמים מיסים מטורפים. אני מכיר מהנדסים, שלא מוכנים לעבוד עוד כמה שעות כי על כל 1000 שקל, נשאר להם ביד רק 400. וזו הבעיה. הרי זה לא שאיזה מובטל יוכל להחליף אותם. נקודה נוספת: אף אחד לא לוקח מהעשירון התחתון. מי שיקרא לעומק את המאמר ולא רק את הכותרת, יראה שלאחר המיסים הפער הוא פי 8. כלומר, מיסוי מטורף. 2 העשירונים העליונים משלמים 80 אחוזים מהמס. אנקדוטה נוספת: הכל סטטיסטיקה. אם ביל גייטס יחליט להיות ישראלי מחר, אי השויון יגדל דרמטית כי ההכנסה של העשירון העליון תגדל מאוד, למרות שאף אדם לא נהיה עני יותר (להפך, יש יותר הכנסות ממיסים). גופים רציניים (ולא עיתונאים) משוים בין העשירון השני לתשיעי - כלומר, בין אוכלוסיות לא עשירות ולא בטלניות שעובדות קשה. ופה הפערים אצלנו לא גדולים כל-כך.

SupermanZW

Well-known member
צודק ברמת העיקרון

אבל עשירון עליון הם אנשים שמרוויחים 35000 ברוטו ולא 20000 ברוטו. גם כל מדד ג'יני מתחת ל-0.40 נחשב לטוב, בישראל זה 0.398 , לא נורא בכלל. מדד ג'יני אגב מודד את יחס ההכנסות בין החמישון העליון לחמישון התחתון. גופים רציניים מודדים לפי שיטת ג'יני.

siv30

New member
סליחה תיקון טעות

העשירון העליון הוא מי שמשתכר שכר ממוצע ברוטו לחודש העולה על 42 א' ש"ח לחודש ולא כמו שהגדרתה אותם.

לנטוש

New member
42 בממוצע!!!

השתגעתם, באמת נראה לכם ש 10% מהאוכלוסיה במדינה הזו מרוויחה מעל 42000 ש"ח ברוטו? לפי הפרסומים שהיו השבוע, 42K זה ממוצע ההכנסה למשפחה בעשירון העליון. זה כמובן כולל את משפחותיהם של מנהלי הבנקים והחברות שמעלים את הממוצע בהרבה. ההגדרה לגבי עובד שכיר יחיד (לא משפחה), לכניסה לעשירון הזה, היא באמת באיזור ה 20000 ברוטו.

כל העשירים האלו מושחתים כמו הממשלה

אהלן למה שהממשלה לא תקצץ מהעשירון העליון למה?? הרי הם תמיד בוכים שאין להם כסף בקופת המדינה ביבי המושחת טוען כל פעם ככה. שיקצצו מהמנכ"לים מהבכירים בממשלה תמיד פוגעים בחלשים ובמסכנים... אלו לא אכפת להם מי חי ומי מת, הם דואגים רק לתחת שלהם, מכוניות וילות כסף חופשי סחר שוחד הכל הכל ללא הגבלה. ומי משלם?? נכון האיש הפשוט שרון ובניו משמינים על גג חוות הענק על גב העם הנאבק... בושה וחרפה כל הממשלת הצחוק הזאת שוב קיצוצים שוב מיתון אבטלה פגיעה בנשים בפוריות. במענקי לידה בכל רק מה שבא להם הפ פוגעים... שרון וביבי יש לי משהו אחד לומר לכם. יא זבלים מושחתים, תלכו תקצצו מהשרים מאלו האוכלי חינם בממשלת הצחוק שלכם. תגיד שרון כמה נתן לך סיריל קרן המיליונר??? כמה הכנסת לכיס שלך.??היכן כל הכספים אהה שרון??? והבנים שלך גם להם לא חסר..... אלוהים ישלם לכם הכל... הרסתם ת'מדינה פגעתם באנשים חסרי כל אנשים חסרי ישע תתביישו לכם... אין לכם לב רגשות כלום.. אתם אנוכים מטומטמים... מה קרה ביבי אין כסף בקופה??? יודע ביבי למה לשרה אישתך קר בלילה?? כי היא יושנת מתחת לאפס שכמותך... זבל. תתביישו לכם בממשלה הזאת...אוכלי חינם מושחתים זבלים טפייי עליכם ומי שבחר בכם.(אני לא בוחר במושחתים) תיהיו חזקים אנשים.. ממני סתיו

טל ר

New member
לקצץ מהעשירון העליון?

אזרח מהעשירון העליון משלם למדינה, ולא מקבל ממנה כמעט דבר. איך אפשר לקצץ ממנו? לגבי "מכוניות, וילות, כסף חופשי" - מי שיכול להרשות לעצמו אותם - בבקשה. מיסים רבים משולמים על מכוניות, וילות וכסף חופשי זה, וכך המדינה יכולה להרשות לעצמה הוצאות רבות (כדוגמת סיוע לחלשים).

חוטהשני

New member
הבעיה לדעתי יותר עמוקה... בעבר העשירים שהרויחו יותר - גם נתנו המון למען החברה (אני מדברת על שנות ה70 ומטה..) מי שהרויח יותר וגר אז בארץ די התבייש להתגאות בזה- וגם דאג להסתיר את זה.. טוב, כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל רוב העם חי באותה רמה- גם העשירים וגם הבינוניים וגם העניים.. לא יודעת מתי התחיל השבר הגדול שהוביל אותנו למצב היום.. אולי זה פרץ אחרי מלמחת ששת הימים, יש שטוענים שזה קרה לפני כ25 שנה.. השבר הזה יצר מצב שעשירים שהיו ועשירים חדשים- התחילו ל'השוויץ' בזה- הם התחילו לא להתייחס לחברה ולעניים ../images/Emo10.gif וכך העניים לא יכלו להתקדם ../images/Emo10.gif אפשר לכתוב על זה עוד ועוד.. זה פשוט כואב ../images/Emo10.gif זאת לדעתי בעיה שגם אנחנו כחברה צריכים לבדוק את עצמנו.. וגם נבחרי הציבור צריכים לבחון- מדוע הבעיה לא נפתרת ../images/Emo10.gif

חוטהשני

New member
ועוד נקודה חשובה.. בעבר - כולם עזרו אחד לשני- אם היה לי כסף- אז עזרתי ותמכתי באוכלוסיה החלשה.. לא היה לי כסף- אבל היו לי יכולות אחרות- עזרתי ותרמתי על פי היכולות שלי.. היום כולנו הפכנו להיות יותר מדי אינטרסנטים ופחות לדאוג לזולת.. והעזרה ההדדית-ההתנדבות היום הרבה יותר פחותה ../images/Emo10.gif

siv30

New member
אני מסכימה עם הניתוח שלך

פעם הינו ציונים, היום אנחנו סתם ישראלים ורוצים יותר ויותר להיות "אמריקאים". בנתיים, האמריקניזם שלנו עולה לנו ביוקר.

חוטהשני

New member
פעם היינו יותר מלוכדים... ופחות "מפורטים" האמת שמשהו חזה את זה כשהתחילו לדבר על ההפרטה.. אבל לא חשבו שזה יקרה באמת כי בעם ישראל תמיד דאגו לחלשים ולעניים (ראו למשל את המצב שהיה בארצות הגלות- איך תמכו בעניים- מבלי להרגיש 'פראיירים')

missB

New member
פעם היו גם פחות מבקשי חסד

ייתכן שהשינוי שחל בחברה הישראלית נובע בחלקו גם מהעובדה שפעם אחוז גבוה יותר מהאנשים השתתף בכח העבודה ואחוז הנזקקים לעזרה היה כזה שניתן היה לעזור לו בלי לקרוס. היום האחוזים של מבקשי העזרה כ"כ גדול שלא ניתן לעזור לכולם גם אם רוצים. ויש בין מבקשי העזרה האלה גם רבים שפשוט לא מוכנים לעשות למען עצמם ומחכים שאחרים יעשו עבורם דבר שגורם לאנשים להסתייג מלעזור. אז נכון שיש גם מסכנים אמיתיים שזקוקים לסיוע אבל בגלל ריבוי הבקשות לעזרה, הם הולכים לאיבוד בתוך המבול.

חוטהשני

New member
../images/Emo2.gif סליחה אבל זאת ממש שטות.. לא היו עניים בעבר ?? ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif להיפך.. היו כל כך הרבה עניים- אבל בעם היהודי לא היה אדם שלא היה לו מה לאכול בראש השנה או בפסח (וכד') וזאת כי תמיד דאגו לעניים.. גם בארץ- המסר היה שיש צורך לדאוג שלא יהיה אדם שיגווע ברעב.. כך היה בעבר - אנשים אמידים עזרו לחלשים היום זה פשוט כבר איננו (הנה דוגמה קטנה- העשירה ביותר בארץ ברחה עם כל הכסף לחו"ל ../images/Emo4.gif בעוד אביה עשה הרבה מעשי צדקה..) וזה העניין - שבעבר לא שמת לב שיש עניים - כי מישהו דאג להם- כדי לא לביישם.. והיום פשוט לא דואגים להם...

עשירון עליון קלישאה

היום הילדים יונקים את הקלישאה שעשיר נשאר עשיר ועני גומר ב... כל העניין הוא מחריד, אך יש להבין שעומד לפנינו נתניהו שבא מארה"ב והתבלבל במפה, הוא פשוט מחזיק אותה הפוך ושוחח שכאן ישראל. לדעתי הוא דואג לבחירות הבאות שיהיו בעלי הון שיתמכו בבחירתו, ושוב הוא לא קורה את המפה נכון, שרון עשה לו תרגיל יפה בזה שנתן לו את משרד האוצר וכך קיבע אותו בתפקיד... יש מישהו שזוכר לאורך כל ההיסטוריה אם היה בממשלה מישהו שיצא מהאוצר והפך להיות ראש ממשלה????????... בדר"כ שרי האוצר יוצאים לעסקים פרטיים... החשש שלי שעד שזה יקרה אנחנו נהפוך לברזיל ואו ארגנטינה.......

למעלה