ההפחדה העיקרית למתן אנטביוטיקה כיום

תיקונים קלים

- המאמר שאת מקשרת אליו מנסה להסתמך על מאמר של קוקריין, שלא בדיוק טוען את אותו הדבר.
- על פי אותו מאמר, ישנה הפחתה של 66% במקרי RF באיזורים הנוטים לכך (ואם אני לא טועה, יש לנו בארץ נטיה מסויימת).
- בנוסף לכך ישנה הפחתה של כיום אחד בתסמיני המחלה.
- תופעות לוואי של פניצילין (או מוקסיפן, שבדרך כלל נותנים) מסתובבות לרוב סביב כאבי בטן, שלשולים ו/או הקאות, והן יחסית נדירות.
- השאלה שכן יש לשאול, היא האם יש יתרון לשימוש באנטיביוטיקה באיזורים בעלי תדירות RF נמוכה, מאחר וכל מה שהיא נותנת זה הטבה קלה בלבד בתסמינים בתמורה לתופעות (אפשריות) שונות במעיים, וזו שאלה לגיטימית. אבל אני הייתי חושב טוב טוב לפני שהייתי בורח ממעט כאבי בטן אל זרועות מחלת לב ראומטית.

תודה על התיקונים

לא הייתי מגמדת עד כדי כך את תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה
האיזון החיידקי בגופנו הוא חשוב מעבר למה שנדמה

מעבר למה שנדמה למי?

הקונצנזוס המדעי כיום הוא שיחסי הגומלין בין האדם לפלורה שלו הם בעלי חשיבות מכרעת לבריאות. הדברים ידועים לכל מי שמתעניין בתחום מזה שנים לא מעטות.

zlp

New member
נו, באמת.

להשליך מכתבה בכלכליסט על מדיניות מתן אנטיביוטיקה זו קפיצה גדולה.

גם אני קורא כתבות מדע פופולרי (אגב, היתה כתבה גדולה על חיידקים ויחסי הגומלין שלהם עם גופנו בניוזוויק באחד הגליונות של אוגוסט. כדאי לך לחפש), אבל אני לא גוזר מהן באופן אוטומטי מסקנות מרחיקות לכת לגבי בריאות הציבור, בוודאי לא בתחומים בהם אני לא בקי.

כשל חומר

זה שלינקקתי מידע (די מעניין) לציבור הרחב
לא אומר בהכרח שממנו ורק ממנו אני גוזרת (באופן אוטומטי) מסקנות מרחיקות לכת על בריאות הציבור
לגבי מדיניות ציבורית ואפילו פרטנית - כפי שאתה בוודאי יודע, כל מקרה לגופו (אינדיבידואליות)

zlp

New member
לא, אני לא יודע שכל מקרה לגופו

בכל אופן, טענת טענה, נתת קישור ואז את טוענת שהטענה לא מסתמכת על הקישור.

אמרי לי, את קוראת את מה שאת כותבת לפני שאת לוחצת על "שלח"?

כשל מס' 2

טענתי טענה נתתי קישור
האם הטענה חייבת להתבסס אך ורק על הקישור?
אולי הטענה יכולה להתבסס גם על ידע שנרכש בשנים של נסיון ולימוד, אולי
רוצה קישור לתוך המוח???

zlp

New member
זו המשמעות של דיון בפורום

כשאת טוענת טענה, במיוחד בפורום כמו "חדשות המדע", מצופה ממך, אם היא לא טריוויאלית, לנמק אותה.

אם נתת קישור אנשים מניחים שהוא אמור לשמש כנימוק.

המשמעות שהקישור אינו נימוק היא שאת טוענת טענות באויר, כלומר לא מנהלת דיון אלא שיח מטיפני.

אם המטרה שלך היא הטפה אמרי זאת וכך אנשים שלא מעוניינים בכך יוכלו לדלג על פוסטים שלך.

אם המטרה היא פיתוח דיון אז צריך להיות קשר בין הטענות לקישורים שבאים בפוסטים שהם תגובה לביקורת על הטענות שלך.

חוץ מלזרוק

מילים כמו "כלכליסט", יש לך השגות על התוכן
בנתיים אתה היחיד שמטיף כאן

zlp

New member
את ההשגות שלי כתבתי בצורה ברורה מאוד

והן לא התייחסו ל"כלכליסט" אלא אלייך: כתבתי ביקורת על המקורות מהם את גוזרת את מסקנותייך.
בינתיים התחמקת וכתבת שכלל לא כתבת על סמך מה את מסיקה מסקנות.
עניתי לך שדיון מסתמך על עובדות.

את כל זה את יכולה לקרוא בשרשור למעלה.

לצערי את שוב נופלת למערבולת של דיון מבולבל ונטול טענות מנומקות הבנויות זו על גבי זו, שמתכתבות עם טענות אחרות.

אם את רוצה שיקחו אותך ברצינות, כדאי שתגיבי לטענות שהועלו.

אכן

דיון מסתמך על עובדות, גם הכתבה מסתמכת על עובדות (או שלא) כל עוד אין לך עובדות הסותרות את התוכן של מה שנאמר אין סיבה מיוחדת או בלתי סבירה לא להאמין למה שנאמר ולכן אתה רק מסיט את הדיון

zlp

New member
אני שואל שוב:

איך ממה שמתואר בכתבה את גוזרת מסקנות לגבי מדיניות מתן אנטיביוטיקה?

זו בדיוק היתה השאלה המקורית שלי, לפני שהתחלת עם ההתחמקויות ואמירת דברים והיפוכם.

ההבנה

ששינוי האיזון העדין בצורה אגרסיבית של מתן אנטיביוטיקה גורמת לנזקים מאוד גדולים (לא רק פטרת והפרשות נרתיקיות שנשים יסבלו במיטב שנותם עקב קנדידה)
חוקרים שמאמינים שאנטיביוטיקה בילדות גורמת ליצירת השמנה בבגרות, אתה יודע כמה מקרי מוות נגרמים מהשמנת יתר
וזה קצה הקרחון
זה אמור לשנות את הנטייה למתן אנטיביוטיקה על כל דלקת אוזניים (שוב, כל מקרה לגופו)

zlp

New member
יפה. עכשיו אנחנו מדברים

לדלקות אוזניים יש הסיבוכים שלהן. לכל זיהום הסיבוכים שלו.

טרם הוכח קשר כלשהו בין מתן אנטיביוטיקה בצורה מקומית לדלקות אוזניים ובין השמנה.
זה מאוד מצער שאנשים מתים מהשמנת יתר, אבל עד כה לא נמצא כל קשר בין מתן אנטיביוטיקה בטיפות אוזניים ובין מוות מהשמנה.
זה גם מצער שאנשים מתים מתאונות דרכים- גם זה ככל הנראה לא קשור לאנטיביוטיקה (אם כי אני מסכים שיש לחקור לעומק את הקשר האפשרי בין תאונות דרכים ואנטיביוטיקה).

zlp

New member
מלבד העובדה שממחקר יחיד לא גוזרים מדיניות

בריאות, מה ההשלכות של אי מתן אנטיביוטיקה?

להתייחס לצד הבעייתי של המשוואה זה מפתה רק אם יש לך אג'נדה.

בעיני עדיף מבוגר שמן על מבוגר נכה או על תינוק מת.

זה לא נכון

בניהול אורח חיים בריא מעטים מאוד יצטרכו אנטיביוטיקה שתציל את חייהם, בשביל זה להזיק לאוכלוסיות שלמות? התקפי לב שבץ מוחי ובקיצות תסמונת X זה גורם המוות העיקרי במערב

zlp

New member
באמת?

את יודעת מה שכיחות קדחת ראומטית, למשל, בקרב מדינות מתפתחות?

קחי, למשל, את שכנתנו מצרים.
יש לכך קשר הדוק לתוחלת חיים נמוכה גם בקרב אנשים שעברו את גיל הילדות.

למעלה