ההפחדה העיקרית למתן אנטביוטיקה כיום

zlp

New member
תגדירי ניהול אורח חיים בריא

הם עושים פעילות גופנית ובמצרים, לדוגמה, נדיר שהם סובלים מרעב (אם כי לא בטוח שהתזונה שלהם עשירה מספיק).

לכתוב "אורח חיים בריא" זה להשתמש בסיסמה.

את צריכה להגדיר בדיוק מה כולל אורח חיים בריא ולציין כמויות יומיות של חומרי מזון, אם את מתכוונת לתזונה.

zlp

New member
ראשית, מעולם לא כתבתי כאן שאני סטודנט לרפואה

ושנית, את שוב כותבת באויר.

אני רוצה הגדרה מדוייקת: את טענת שהם לא מנהלים "אורח חיים בריא".
ובכן, אני לא רוצה נפנופי ידיים (שזה מה שאת עושה כשאת נותנת קישור להגדרה מילונית) : אני רוצה רשימה בת השוואה ובת מדידה של כ-ל הפרמטרים שנחשבים בעינייך לאורח חיים בריא, כזה שאם ממלאים אחריו אין צורך באנטיביוטיקה.

נפנופי ידיים, הגדרות מעורפלות ודיבורים באויר הם לא החומרים מהם עשויות טענות מדעיות.

לא יהיה לזה סוף

אם נגיד אכתוב
פעילות גופנית, תשאל? איזה פעילות גופנית? כמה ביום? אירובית ואנאירובית? כולל הרמת משקולות? הליכה זה נחשב?
לכן אמנע מלתת רשימת מכולת כמו: תזונה בריאה ומגוונת, הגיינה וסניטציה, יחסי קהילה ואמונה, פעילות גופנית, רווחה כלכלית, תנאי תעסוקה נאותית והוגנים, זיהום סביבתי חמור, התנהגות מינית, עישון וטבק, אלכוהול, חיסונים,ועוד ועוד

אבל בגדול תינוקות להורים נורמטיבים שהילדים גרים במשפחה בריאה תזונתית כלכלית ונפשית שההורים לא מעשנים ויש מודעות לבריאות, הילד לא יחוסן באופן ריטואלי, הוא ינק ושיהיה חולה לא יורידו לו חום ללא צורך, ילדים כאלו רק במצבים נדירים לא יוכלו להתמודד עם מחלה ויצטרכו אנטיביוטיקה.

zlp

New member
יפה. את מתחילה להבין איך מדע עובד.

פרמטרים מדידים במקום אמירות מעורפלות.

משתנים הניתנים לבקרה מדוקדקת במקום דיבורים באויר.

כן, מדע זה עסק מורכב. לא מספיק לכתוב באופן כללי- צריך גם לפרט.
מי שאין לו הסבלנות הנדרשת שיעסוק בדברים לא מדידים, אבל ללא יומרות.

אדם

הוא לא פרט סטטיסטי וגם לא מכונה משוכללת
זה לא עניין של סבלנות זה פשוט סטיה מאומנות הריפוי

אני מקווה שלא התכוונת ברצינות שאמונה היא אחד

הקריטריונים לאורח חיים בריא...

בבקשה אל תתחילי גם ב"לא אמרתי איזו אמונה", או "מחקרים מוכיחים שאמונה.."

תגובה

מלבד העובדה שכל המחקרים מראים שאנשים מאמינים (אכן לא חשוב במה), ואנשים מתפללים, מאריכים חיים ומחלימים מהר יותר ממחלות.
יש לזה שילוב גורמים, אך זה עובדה
יותר מכך כל החוקרים שבדקו אזורים בעולם שבהם אנשים חיים מעל גיל מאה בבריאות איתנה, אחד מהמאפיינים שלהם היא אמונה ותפילה
אפילו בארצנו הקטנטונת יש תוחלת חיים גבוהה (יחסית) במקום של ריכוזי חרדים, למרות שמצב סוציואקונומי נמוך מוריד בצורה דרסטית את תוחלת החיים

deathcaster

New member
מחקרים מראים?

אמרת שאדם אינו פרמטר סטטיסטי...

אז אם לא נסתמך על הסטטיסטיקה.....

סבא של אבי היה אתאיסט גמור, חי עד גיל 92 באורח מאוד לא בריא, אבל למעט פציעה ממלחמת העולם השנייה שגרמה לו לצליעה ולעודף משקל, היה אדם בריא עד לרגע מותו אף היה ראש לא מקריח ומעט שערות לבנות.

ביתו הייתה אתאיסטית גמורה, נפטרה בגיל 88

בעלה, סבי... היה התגלמות האתאיזם, נפטר בגיל 82.

נו.... מה נותר להגיד מלבד אשרי המאמין

deathcaster

New member
טיעון נפוץ אצל מאמינים שאינם מסוגלים

לתפוס במוחם כי אדם יכול לחיות ללא אמונה.

כיוון שאת אוהבת כל כך ציטוטים:

"אתאיזם הוא אמונה כשם שבריאות היא מחלה"

"אתאיזם הוא אמונה כשם שקרחת זה סוג של תסרוקת"

"אתאיזם הוא אמונה כשם שאי איסוף בולים הוא תחביב"

עוד משהו- פיטר יוסטינוב הנפלא אמר פעם: "כולנו, כשהיינו קטנים, שיחקנו בחרבות מעץ וכובעי נייר.....מעטים מאיתנו לא התגברו על כך, כיום קוראים להם גנרלים"
אני אשנה מעט את הציטוט של יוסטינוב: "כולנו כשהיינו קטנים, שיחקנו עם חברים דמיוניים בארגז החול בגן הילדים, כמעט כולנו לא התגברנו על כך...וכיום אנו עדיין משחקים עם אותם חברים דמיוניים, אבל קוראים להם בשמות כגון: "אלוהים/ישו/אללה/זאוס/וולוס/אודין/קוקולקאן" וכד'"

ולמען הבהרה: מספיק ללכת למילון ולהביט על הגדרת האתאיזם בכדי להבין כי לא מדובר באמונה ובטח שלא מדובר על דת.

גם עם הומור קשה לך

למרות שכתבתי זאת בהומור יש בזה יותר משמץ של אמת

כל הכלכלה, התרבות, החברה האנושית מבוססת על דימיון

אתה מאמין בזכויות אדם?

deathcaster

New member
תגובה

בוודאי שקשה לי עם הומור מסוג כזה... כי זה הומור שנובע מבורות של מי שמתבדח על זה- עובדה: את טוענת שיש בזה יותר משמץ של אמת, מה שמוכיח את בורותך בתחום.

"כל הכלכלה, התרבות, החברה האנושית מבוססת על דמיון"- עם דמיון אין לי בעיה, נא לא להכניס לי מילים למקלדת, אבל אני שמח שאת מתחילה להבין כי אלוהים הוא יציר הדמיון.

"אתה מאמין בזכויות אדם?"- לא, אני מכיר בהן... וזה הבדל מהותי.

המשוואה היא מאוד פשוטה:

דמיון מפותח מדי מוליד חברים דמיוניים, חברים דמיוניים מולידים אמונה, אמונה מולידה דת, דת מולידה כפייה דתית, כפייה דתית עומדת בסתירה לזכויות אדם.
אם את מכירה/ מאמינה בזכויות אדם, אמורה להיות לך בעיה עם אמונה באל.....או לפחות בעיה עם דת.

אז אם

אתה מודה שכל החיים שלך מתבססים על אמונה מדומיינת, מה לך כי תלין על אמונה מדומיינת אחרת?
על בסיס מה אתה מכיר בזכויות אדם? בני אדם שווים? הרי אם אתה מטריאליסט בהכרח בני אדם לא שווים, למה שיהיו להם זכויות שוות?

deathcaster

New member
תגובה

"אז אם אתה מודה שכל החיים שלך מתבססים על אמונה מדומיינת"- היכן רשמתי דבר כזה?!

"מה לך כי תלין על אמונה מדומיינת אחרת?"- כי לי אין אמונה מדומיינת.

"על בסיס מה אתה מכיר בזכויות אדם?"- כי זה הדבר הנכון לעשותו, ולא צריך אמונה או חבר דמיוני בשביל להבין שזה הדבר הנכון.

"בני אדם שווים?"- לא, אבל לכל אדם אמורות להיות זכויות (בהתאם למקום שהוא נמצא) ללא קשר לעובדה שאדם שונה מחברו.

"הרי אם אתה מטריאליסט בהכרח בני אדם לא שווים, למה שיהיו להם זכויות שוות?"- האם כל אתאיסט הוא מטריאליסט? האם הכרה בזכויות אדם פסולה למטריאליסט?

האם את בטוחה שאת יודעת מה זה "אתאיסט"?

האם את מודעת לעובדה שהמוסר ואבחנה בין טוב לרע היו קיימים לפני האמונה והדתות, התקיימו במקביל ולא בהכרח בתלות איתם וגם יתקיימו לאחר שהדתות יגוועו (ולאור הסטטיסטיקה של 30 השנים האחרונות אנו בהחלט בכיוון הנכון)?

שוב אתה מעורפל

מה זה "כי זה הדבר הנכון לעשותו", מהיכן אתה שואב את הקביעה הלא מבוססת הזו?
יש לך הוכחה שזה הדבר הנכון לעשות? או שאתה מאמין שזה הדבר הנכון לעשות?

למעלה