ההפחדה העיקרית למתן אנטביוטיקה כיום

deathcaster

New member
תגובה

למיטב ידיעתי הוא למד רפואה אלטרנטיבית שלא בהכרח מעידה על כך שהוא למד הומאופתיה.

ובכן כמו תמיד אנו חוזרים לנקודה שבה את זורקת טענות לאוויר וכשאת נדרשת להביא להן סימוכין... את זורקת את זה על מי שמבקש ממך את הסימוכין,

בתוכנית של קרסו הוא נותן במה ללא מעט הומאופתים, זה נכון... זה עדיין לא אומר שההומאופתיה עובדת.

תגובה

אם שמעתי אותו אומר את זה, אתה מצפה שלא אזכיר זאת בגלל שאין לי יכולת להביא סימוכין?
קצת הרחקת לכת עם ה evidence
איך אתה מתקשר עם הסביבה? אתה יושב בבית קפה עם חברים ועל כל משפט שני שהחבר זורק אתה מבקש ראיות?

deathcaster

New member
תגובה

"אם שמעתי אותו אומר את זה, אתה מצפה שלא אזכיר זאת בגלל שאין לי יכולת להביא סימוכין?"- האמת? בפורום כזה.... כן...אני בהחלט מצפה לכך, או לפחות שתחפשי משהו שתומך בטענתך, עובדה.. מיד לאחר שקראתי את הודעתך חיפשתי בעצמי על כך... לא מצאתי דבר מלבד מה שכתבתי.

"קצת הרחקת לכת עם ה evidence "- ככה זה שמנסים לדבוק בדיון רציני.... לא מסתמכים על שמועות ודמיונות.

"איך אתה מתקשר עם הסביבה? "- מצוין.

"אתה יושב בבית קפה עם חברים ועל כל משפט שני שהחבר זורק אתה מבקש ראיות?"- תלוי מה מהות הדיון, אבל רוב החברים שלי הם גם בוגרי תארים אקדמאיים במדעים מדויקים/ הנדסה/ מדעי החיים... כך שמעט מאוד מהם יזרקו טענות לאוויר בדיון רציני מבלי היכולת לגבות את עצמם.
בדיון טיפוסי על כדורגל או על בחורות.... כולנו יותר פשרנים

אגב, גם עם אשתי לעתיד שהיא ההיפך הגמור ממני בכל הקשור לשיח מדעי, כאשר אנו עורכים דיון רציני, אני מבקש ממנה אותם סימוכין שאני מבקש ממך.... בסופו של דבר היא אומרת לי שמאז שהיא הכירה אותי היא הפכה לאדם יותר מחושב ורציני..... כדאי לך גם.

האמת אני קצת מתחילה

לדאוג
אני מבינה מדבריך שקשה לך לתקשר עם בוגרי תארים בהיסטוריה, ספרות, או מי שאינו מהפקולטה למדעים מדוייקים
אני גם מבינה שרמת האמון ביניכם שואפת לאפס...
מצטיירת תמונה עגומה מאוד

אני לא יודע מה לגבי "בוגרי תארים",

אבל אקדמאים בתחומי ההיסטוריה, הספרות וכו' נוטים להיות עוד יותר קנאים וקפדנים לענייני עדויות. לטענות. היסטוריון רציני שיגיד "נראה לי ש..." על עניין עובדתי לא יתקבל בהבנה בקרב עמיתיו.

לדוגמה לאורך כל הקורס

ההיסטוריה האנושית של ד"ר הררי, הוא אומר שמדובר בספקולציות
כמעט לכל עניין היסטורי יש פרשנויות שונות מעצם העובדה שמדובר בניתוח אנושי
גם ארכיאולוגיה שנסמך רק עובדות שנמצאו ולא על מה שלא נמצא
ועוד ועוד

יפה מאד

וד"ר הררי יודע, כמובן, מה ההבדל בין ספקולציה סתם לבין ספקולציה היסטורית אמיתית.
היסטוריון שבא להציג את הפרשנות שלו לאירוע או תהליך היסטורי לא יכול להגיד "אף אחד לא יודע, ולכן הכל הולך". הוא יציג את כל העדויות התומכות בפרשנות שלו, ויעשה כמיטב יכולתו להדגים מדוע הפרשנות שלו נאמנה יותר לעדויות הקיימות מכל פרשנות אחרת. זה ההבדל בין היסטוריון אמיתי לבין קשקשן.

ולכן כשהיסטוריון מדבר על היסטוריה עם היסטוריון אחר, הוא נשמע בדיוק כמו ד'תקאסטר שמדבר עם חבריו מהמדעים המדוייקים - רק שההיסטוריונים יהיו עוד פחות סלחניים כלפי ספקולציות סתם, שלא מגובות בעדויות.

deathcaster

New member
כדאי לך לדאוג מאוד

אבל לעצמך, כי באופן עקבי את בכוונה מסלפת את דבריי, מבינה דברים שלא נכתבו, ומסיקה מסקנות שגויות.

רמת האמון ביני ובין חבריי טובה מאוד. חברי הטוב ביותר הוא בוגר דוקטורט במדה"מ ויחב"ל. יש לי עוד חבר בוגר תואר שני בהיסטוריה.

את רוצה עוד ניסיון כושל להטיל בי דופי?

מה עם זה שביקשנו ממך לפרט את ההשכלה שלך ומה הקשר שלך להומאופתיה?

אם כך לא ברור

מה העניין להזכיר דווקא את העובדה ש:
"אבל רוב החברים שלי הם גם בוגרי תארים אקדמאיים במדעים מדויקים/ הנדסה/ מדעי החיים"

דרך אגב יש לך הוכחה לטענה שרוב חברך הם כאלו?
אם כן אני רוצה התפלגות מספרים סטטיסטית, רצוי שהטענה תגובה לא רק על ידך כי אתה הרי "נוגע בדבר"
אחרת "כמו תמיד אנו חוזרים לנקודה שבה את(ה) זורק(ת) טענות לאוויר

zlp

New member
אני לא חושב שיש מי שחולק עלייך.

כל הכבוד על כך שאת מקבלת את הקונצנזוס המדעי בעניין.

שימוש מושכל

זו הגדרה יחסית והקונצנזוס המדעי תומך בשימוש מושכל באנטיביוטיקה כמעט רק כדי לא ליצור זנים עמידים, תופעות הלוואי וההשלכות העתידיות משניות בשיקולים

zlp

New member
כי השלכות עתידיות כמו שהצגת לא הוכחו דיין

לעומת זאת, תופעות לוואי הן בהחלט שיקול קריטי בבחירת אנטיביוטיקה.

חבל שאת כותבת דברים לא נכונים ומציגה אותם כעובדות.

למעלה