תגובה
"האם השכלה בהומיאופתיה היא פורמלית? מכללת רידמן מוכרת ע"י המל"ג היכן עובר הגבול בין הפורמלי לבלתי פורמלי?"- נתתי את מכללת רידמן כדוגמה למוסד שמלמד רפואה אלטרנטיבית, זה הכל.
"אני לא מנסה לשכנע אותך, לא ראיתי ממך אפילו נסיון להפריך את המחקרים הללו"- המחקרים הללו לא אומרים שום דבר חד משמעי, אז מה בדיוק את רוצה שאני אפריך?
"תחליט או שאתה מקבל מחקר מדעי או שבשם הדת והאמונה שלך לא משנה מה יציגו לך אתה לא תקבל"- החלטתי, כל מחקר מדעי שלא אומר שום דבר משמעותי, לא אתייחס אליו בצורה משמעותית.
"אתה האחרון, אתה לא אובייקטיבי ולו רק מהעובדה המצערת שאתה עובד בחברת תרופות"- אני לא עובד בחברת תרופות, כעת את זו שמשמיצה ומוציאה לשון הרע.
"המון סיבות, העיקרית שבהם מחסור באינטרסים כלכליים"- זו לא תשובה לשאלה שלי, התחמקות אופיינית. גם בהמון מחקרים על תרופות קונבציונאליות אין אינטרסים כלכליים, אז מהן הסיבות האחרות? אל תכתבי "המון"... תהיי ממוקדת.
"חוזרים על אותו שקר שוב ושוב"- הומאופתיה עובדת? היא מרפאת מחלה כלשהי? תראי לי מחקר מדעי שמוכיח שהומאופתיה הביאה לעולם תרופה שממגרת מחלה כלשהי. אני ממתין. אם לא תביאי מחקר כזה, סימן שה"שקר" הוא למעשה אמת.
"השקר הכי גדול, באגודה הישראלים להומיאופתיה קלאסית יש בסביבות 300 הומיאופתים, אני מכירה כמעט את כולם, אנשים ישרים, טובים, משכמם ומעלה, מלח הארץ, קרוב ל 11 שנות היכרות איתם ולא פגשתי שרלטן אחד, סתם הוצאת לשון הרע"- מי דיבר רק על ישראל? את עושה אינדוקציה מתמטית שגויה על חלקת האלוהים הקטנה שלך ומשליכה על כל העולם.
ואולי את תמימה והם כן שרלטנים שהצליחו לעבוד עלייך טוב?
לגבי עבודת הדוקטורט של מיכל יקיר.
ובכן קראתי כאן את התקציר שלה:
http://www.homeopatit.co.il/index.p...6:-pms&catid=42:2008-11-10-09-10-41&Itemid=54
ולהלן הביקורת שלי:
1. "בקבוצת הביקורת היה שיפור ניכר יותר בסימפטומים הנפשיים והתפקודיים כמו שצפוי מאפקט הפלצבו. "- נו.... אז גם פלצבו גורם להן להרגיש טוב יותר? אפילו יותר מאשר בקבוצת הטיפול? מרשים!
2. "בקבוצת הטפול נראו ירידות בחומרת התסמונת אבל ההבדל בין קבוצת הטיפול לביקורת לא היה מובהק"- הבדל לא מובהק? כלומר מבחינת המבחן הסטטיסטי זה חסר משמעות? אני אהיה עקבי עם עצמי ואטען שאני לא יכול להתייחס ברצינות למשהו חסר משמעות.
אם הייתי מנסה לשכנע את המנחה שלי לתואר השני להציג בתזה תוצאה שאין לה מובהקות סטטיסטית הוא היה בועט בי בישבני החוצה מהמשרד שלו.
3. "ממצאי הניסוי מראים מעל לכל ספק שטיפול הומיאופתי קלאסי בתסמונת המתח הטרום ווסתי יעיל יותר מפלצבו"- שקר כמובן, הם מראים אבל עם ספק גדול, זו האמת.
4. "כאשר בחנו את מדד צריכת ימי מחלה נמצא בקבוצת הטיפול יעילות נמוכה מזו שבקבוצת הביקורת וזאת כנראה בגלל רמת ההחמרות הגבוהה יותר בטיפול מעין זה." - כנראה... או בגלל שה-Fulliculinum היא תרופת אליל.
זה מה שהיא עשתה במשך 10 שנים בעבודת הדוקטורט?! אני במשך כמעט שנה בלימודי הדוקטורט שלי עבדתי עם יותר חולים
רק קבוצת מחקר של 105 נשים במשך 10 שנים? קצת עלוב הייתי אומר.
אם יש לך מראה מקום לעבודת הדוקטורט המלאה שלה, אני אשמח לקרוא ולתת עוד ביקורת.
למה היא קיבלה את תעודת הדוקטורט? לא יודע, תרשי לי לא לענות על כך.
אבל את יודעת מה?
מיכל יקיר נמצאת ברח' הצפירה 28 בירושלים (כתוב כך בדפי זהב).... זה 10 דקות הליכה מהבית שלי, אולי אני אקפוץ אליה ואשאל אותה ישירות כמה שאלות
בעצם... מצאתי אותה בפייסבוק, שלחתי לה הודעה פרטית.
"אתה מוזמן ליזום מחקר אמיתי,"- נחמדומצחיק, גם את מוזמנת, הרי את זו שמנסה לקדם את ההומיאופתיה, לא אני. למה את חושבת שאני צריך לבזבז זמן וכסף על זה? .....
קדימה... לכי על זה ותוכיחי שאת צודקת ושאני טועה!