ההפחדה העיקרית למתן אנטביוטיקה כיום

zlp

New member
אני לחלוטין לא מסכים

כל עוד אין לה תקוה לרווח כלשהו (ממשי או מדומיין) מקידום האמונה- זהו לא אינטרס.

איזה רווח יש לפולספגן

שהיא יוצאת נגד התעשייה שהיא כמעט חלק ממנו
ממתי כל דבר בעולם זה אינטרס, אידיאלים זה לא מילה גסה

zlp

New member
רווח נפשי של טרוליזם

מכיון שפולספגן מעולם לא כתבה אפילו מהי השכלתה ואיש לא מכיר אותה, היא יכולה להכריז שהיא חלק מתעשיית התרופות ואני יכול להכריז שאני איל נפט מאלסקה.

זה לא עושה את ההיגד לנכון.

deathcaster

New member
מוזר... כרגע תיארת גם את נעמה

כי גם היא מעולם לא כתבה אותם דברים ומכריזה הצהרות שהיא אינה מסוגלת לגבותן.

תאמין לי שלדון איתך

לא מביא שום רווח נפשי, הפוך
ויש המון אנשים גם פה בפורום שחולקים עלי, אבל נעים לדון איתם
אמנם אני חייבת לציין ששיפרת את התנהגותך מהעבר, אז אל תקלקל
כי יש לך נטיה להתחיל טוב ולגמור רע

deathcaster

New member
תגובה

אני לא מכריח אותך לדון איתי, בינתיים לא שיקרתי לגבייך...

למעט ידיעות שתומכות בהומאופתיה (מאתרי הומאופתיה כמובן), לא הצלחת להביא סימוכין לאף טענה שהעלית בדיון והתחמקת כאשר ביקשו זאת ממך.
את מנסה להטיל בי דופי תוך כדי ניסיון לדליית פרטים אישיים עליי ולנסות להשמיץ אותי (אותה טקטיקה של חברתך פולספגן אגב) ללא הצלחה אבל ממאנת לחשוף פרטים אודותייך.

מה לעשות, האמת כואבת.

באמת

שאין לי רצון מיוחד לדעת אודותיך, אל תעלב זה לא אישי

תאמין לי שלא האמנתי שתיתן לי סטטיסטיקת חברים, ולגבי צורת עבודתך בחברת התרופות, זה לא משהו שאמור לחשוף אותך אישית,

מה לעשות שאתה ביהירות מסויימת שופך בוז וציניות ארסית כלפי אמונות של אחרים, באיזה מידה אתה מצפה שיענו לך?

deathcaster

New member
תגובה

אני מצפה שבאותה מידה שהשבתי לך על שאלות אישיות, תנהגי בהתאם....

מהי השכלתך שמאפשרת לך להטיף בעד הומאופתיה? אשמח לתשובה ולא להתחמקות אופיינית.

deathcaster

New member
יהודיה אמיתית

או לפחות מתנהגת כאחת...

אל תעני על שאלה בשאלה. זה לא מחמיא לך.

אני אשאל שוב (ואני מצפה לתשובה במקום שאלה): את תומכת בהומיאופתיה וממליצה על כך לאחרים, מה מסמיך אותך לעשות זאת מלבד אמונה במשהו חסר בסיס ראייתי?

על מנת

להבין את שאלתך, אני מנסה לחדד אותה בשאלה? יש בזה פסול?
ראשית יש בסיס מחקרי חזק התומך בהומיאופתיה
שנית, שנים רבות אני חוקרת את התחום המרתק הזה מהגישה הספקנית
ע"י נבירה באלפי מקרים מתועדים היטב, צפייה ממושכת בהומיאופתים ברחבי העולם ולימוד החומר התיאורתי
אחרי שנות מחקר לימוד התחום וגישה אובייקטיבית אין לי שמץ ספק שאם יאפשרו לברור את המוץ מהתבן ההומיאופתי (ויש לי ביקורת רבה גם כלפי ההומיאופתים) היא תהפוך לרפואה דומיננטית ותביא מזור רב
מרבית העוסקים בתחום לא מסוגלים להרים אותך ולמנף אותה מבחינה מחקרית בגלל מחסור בתקציבים, השכלה והתמודדות עם חיי היומיום בקליניקה שלהם
אני לא מקדמת את ההומיאופתיה בצורה אקטיבית אבל כן נלחמת נגד העוול שעושים לה כיון שהוא נובע מבורות

deathcaster

New member
תגובה

כלומר- אין לך השכלה פורמלית בהומאופתיה? (למשל תעודה ממכללת רידמן וכד')?

"ראשית יש בסיס מחקרי חזק התומך בהומיאופתיה"- ניסית לא פעם להביא דוגמאות ולשכנע אותנו בכך, לא צלחת.

"שנית, שנים רבות אני חוקרת את התחום המרתק הזה מהגישה הספקנית"- חוקרת כיצד?

"ע"י נבירה באלפי מקרים מתועדים היטב, צפייה ממושכת בהומיאופתים ברחבי העולם ולימוד החומר התיאורתי" - אני מטיל ספק לגבי ה"מתועדים היטב" או שאת פשוט לא יודעת מה זה "מתועדים היטב".

"אחרי שנות מחקר לימוד התחום וגישה אובייקטיבית אין לי שמץ ספק שאם יאפשרו לברור את המוץ מהתבן ההומיאופתי (ויש לי ביקורת רבה גם כלפי ההומיאופתים) היא תהפוך לרפואה דומיננטית ותביא מזור רב"- לצערי הרב, אני לא מזהה שום גישה אובייקטיבית בהומאופתיה וכפי ששמת לב יש לי עוד יותר ביקורת ממך לגביה, אבל בדבר אחד אני יכול להסכים איתך- בהנחה ויימצא אמת בה- אני הראשון שאמח על כך... אבל עד כה, אני לא מזהה יותר משרלטנות ו-wishful thinking.

"מרבית העוסקים בתחום לא מסוגלים להרים אותך ולמנף אותה מבחינה מחקרית בגלל מחסור בתקציבים, השכלה והתמודדות עם חיי היומיום בקליניקה שלהם"- שאלת את עצמך מדוע? הרי הרפואה הקונבציונאלית "קצת" יותר עמוסה מההומיאופתיה, מדוע היא כן זוכה לתקציבים? אשמח לתשובה עניינית ולא מתחמקת.

"אני לא מקדמת את ההומיאופתיה בצורה אקטיבית אבל כן נלחמת נגד העוול שעושים לה כיון שהוא נובע מבורות"- איזה עוול עושים לה? בכך שאומרים את האמת? שהיא מלאה בשרלטנים ומפחדת להיחשף למחקר אמיתי (באופן כוללני, כי יש מחקרים בנושא (שגם עליהם יש לא מעט7 ביקורת) אך לא כאלו שיכולים להיקרא פורצי דרך בכך שיהיו להם השלכות קליניות)? דווקא הייתי קורא לזה ההיפך מבורות.

האם השכלה

בהומיאופתיה היא פורמלית? מכללת רידמן מוכרת ע"י המל"ג היכן עובר הגבול בין הפורמלי לבלתי פורמלי?

אני לא מנסה לשכנע אותך, לא ראיתי ממך אפילו נסיון להפריך את המחקרים הללו
תחליט או שאתה מקבל מחקר מדעי או שבשם הדת והאמונה שלך לא משנה מה יציגו לך אתה לא תקבל

"אני הראשון שישמח" - אתה האחרון, אתה לא אובייקטיבי ולו רק מהעובדה המצערת שאתה עובד בחברת תרופות

"שאלת את עצמך מדוע"? המון סיבות, העיקרית שבהם מחסור באינטרסים כלכליים

"איזה עוול עושים לה? בכך שאומרים את האמת?" - חוזרים על אותו שקר שוב ושוב
"שהיא מלאה בשרלטנים" - השקר הכי גדול, באגודה הישראלים להומיאופתיה קלאסית יש בסביבות 300 הומיאופתים, אני מכירה כמעט את כולם, אנשים ישרים, טובים, משכמם ומעלה, מלח הארץ, קרוב ל 11 שנות היכרות איתם ולא פגשתי שרלטן אחד, סתם הוצאת לשון הרע

אתה מוזמן ליזום מחקר אמיתי, או בנתיים לתת לי סיבה אחת למה ד"ר מיכל יקיר קיבלה את הדוקטורט שלה מהאוניברסיטה העברית מביצוע מחקר שכזה (שנוהל קרוב ל 10 שנים)

Summary: Methodological difficulties inherent in homeopathic trials, present a major obstacle. In this trial, a novel methodological approach was applied for the determination of the efficacy and reproducibility of classical homeopathic treatment in Premenstrual Syndrome (PMS).

Methods: Over 100 women with PMS were treated homeopathically after confirming PMS for 2 months, using the Moos Diery: Each was given a single dose of homeopathic medication, prescribed on the basis of a protocol of symptom clusters, with reference to key symptoms that indicates one of 14 predefined medications. Medication was administered randomly with its parallel masked placebo - on the seventh day of the menses.
Outcome Measures were: a) changes in the daily menstrual distress questionnaire (MDQ), between the 2 months before and 3 months after treatment, b) Self assessment c) medication usage and workdays loss d) Psychological questionnaires assessing cognitive orientation of suggestibility and social desirability. Analysis was by intention to treat.

Findings: 96 women, with evident PMS completed the study. Significantly higher improvement of PMS symptoms (mean MDQ scores) occurred in the homeopathically treated group compared to the controls (0.35 vs. 0.2, p=0.05). Marked reduction (90%) in number of sick days, (p=0.007). Significant reduction in medication intake (75% vs. 36%, p=0.03). Better self assessment (p=0.043) and more.

Conclusions: Homeopathic treatment in a study framework was significantly associated with improvement in PMS symptoms, thus, suggesting it can serve as a sound therapeutic option for the treatment of PMS. The homeopathic symptom-cluster approach used in this trial offers a novel tool for future clinical trials of homeopathic treatments.

deathcaster

New member
תגובה

"האם השכלה בהומיאופתיה היא פורמלית? מכללת רידמן מוכרת ע"י המל"ג היכן עובר הגבול בין הפורמלי לבלתי פורמלי?"- נתתי את מכללת רידמן כדוגמה למוסד שמלמד רפואה אלטרנטיבית, זה הכל.

"אני לא מנסה לשכנע אותך, לא ראיתי ממך אפילו נסיון להפריך את המחקרים הללו"- המחקרים הללו לא אומרים שום דבר חד משמעי, אז מה בדיוק את רוצה שאני אפריך?

"תחליט או שאתה מקבל מחקר מדעי או שבשם הדת והאמונה שלך לא משנה מה יציגו לך אתה לא תקבל"- החלטתי, כל מחקר מדעי שלא אומר שום דבר משמעותי, לא אתייחס אליו בצורה משמעותית.

"אתה האחרון, אתה לא אובייקטיבי ולו רק מהעובדה המצערת שאתה עובד בחברת תרופות"- אני לא עובד בחברת תרופות, כעת את זו שמשמיצה ומוציאה לשון הרע.

"המון סיבות, העיקרית שבהם מחסור באינטרסים כלכליים"- זו לא תשובה לשאלה שלי, התחמקות אופיינית. גם בהמון מחקרים על תרופות קונבציונאליות אין אינטרסים כלכליים, אז מהן הסיבות האחרות? אל תכתבי "המון"... תהיי ממוקדת.

"חוזרים על אותו שקר שוב ושוב"- הומאופתיה עובדת? היא מרפאת מחלה כלשהי? תראי לי מחקר מדעי שמוכיח שהומאופתיה הביאה לעולם תרופה שממגרת מחלה כלשהי. אני ממתין. אם לא תביאי מחקר כזה, סימן שה"שקר" הוא למעשה אמת.

"השקר הכי גדול, באגודה הישראלים להומיאופתיה קלאסית יש בסביבות 300 הומיאופתים, אני מכירה כמעט את כולם, אנשים ישרים, טובים, משכמם ומעלה, מלח הארץ, קרוב ל 11 שנות היכרות איתם ולא פגשתי שרלטן אחד, סתם הוצאת לשון הרע"- מי דיבר רק על ישראל? את עושה אינדוקציה מתמטית שגויה על חלקת האלוהים הקטנה שלך ומשליכה על כל העולם.
ואולי את תמימה והם כן שרלטנים שהצליחו לעבוד עלייך טוב?

לגבי עבודת הדוקטורט של מיכל יקיר.
ובכן קראתי כאן את התקציר שלה:
http://www.homeopatit.co.il/index.p...6:-pms&catid=42:2008-11-10-09-10-41&Itemid=54

ולהלן הביקורת שלי:
1. "בקבוצת הביקורת היה שיפור ניכר יותר בסימפטומים הנפשיים והתפקודיים כמו שצפוי מאפקט הפלצבו. "- נו.... אז גם פלצבו גורם להן להרגיש טוב יותר? אפילו יותר מאשר בקבוצת הטיפול? מרשים!

2. "בקבוצת הטפול נראו ירידות בחומרת התסמונת אבל ההבדל בין קבוצת הטיפול לביקורת לא היה מובהק"- הבדל לא מובהק? כלומר מבחינת המבחן הסטטיסטי זה חסר משמעות? אני אהיה עקבי עם עצמי ואטען שאני לא יכול להתייחס ברצינות למשהו חסר משמעות.

אם הייתי מנסה לשכנע את המנחה שלי לתואר השני להציג בתזה תוצאה שאין לה מובהקות סטטיסטית הוא היה בועט בי בישבני החוצה מהמשרד שלו.

3. "ממצאי הניסוי מראים מעל לכל ספק שטיפול הומיאופתי קלאסי בתסמונת המתח הטרום ווסתי יעיל יותר מפלצבו"- שקר כמובן, הם מראים אבל עם ספק גדול, זו האמת.

4. "כאשר בחנו את מדד צריכת ימי מחלה נמצא בקבוצת הטיפול יעילות נמוכה מזו שבקבוצת הביקורת וזאת כנראה בגלל רמת ההחמרות הגבוהה יותר בטיפול מעין זה." - כנראה... או בגלל שה-Fulliculinum היא תרופת אליל.

זה מה שהיא עשתה במשך 10 שנים בעבודת הדוקטורט?! אני במשך כמעט שנה בלימודי הדוקטורט שלי עבדתי עם יותר חולים

רק קבוצת מחקר של 105 נשים במשך 10 שנים? קצת עלוב הייתי אומר.

אם יש לך מראה מקום לעבודת הדוקטורט המלאה שלה, אני אשמח לקרוא ולתת עוד ביקורת.

למה היא קיבלה את תעודת הדוקטורט? לא יודע, תרשי לי לא לענות על כך.

אבל את יודעת מה?
מיכל יקיר נמצאת ברח' הצפירה 28 בירושלים (כתוב כך בדפי זהב).... זה 10 דקות הליכה מהבית שלי, אולי אני אקפוץ אליה ואשאל אותה ישירות כמה שאלות

בעצם... מצאתי אותה בפייסבוק, שלחתי לה הודעה פרטית.

"אתה מוזמן ליזום מחקר אמיתי,"- נחמדומצחיק, גם את מוזמנת, הרי את זו שמנסה לקדם את ההומיאופתיה, לא אני. למה את חושבת שאני צריך לבזבז זמן וכסף על זה? .....
קדימה... לכי על זה ותוכיחי שאת צודקת ושאני טועה!

deathcaster

New member
תגובה

אתה יכול לא להסכים,
רק אל תשכח שרווח לא תמיד נמדד בש"ח או בדולר.

sivan120

New member
מה שמעניין שיש הרבה רופאים שתומכים..

ברפואה משלימה, כמו למשל ראיתי בתוכנית של פרופ' קרסו, שהוא די דוגל ברפואה המשלימה.

deathcaster

New member
תלוי מהי רפואה משלימה

אם דיקור סיני גורם לחולה להאמין שהוא מרגיש פחות כאב וטוב לו עם זה...... אני בעד.

אבל לתת "מים קסומים" לחולה כדי שיגרמו להאמין שהוא נרפא?! זו שרלטנות.

ללטף כפות רגליים בכדי שהחולה יאמין שהוא נרפא מהליטוף?! זו שרלטנות.

לא זכור לי שרפי קרסו (שגם הוא לא נטול אינטרסים שהם לא רפואיים טהורים...הבה נודה בכך) המליץ לחולים על "מים קסומים" או ליטוף כפות רגליים או שאר רפואות אליל כאלו.

deathcaster

New member
תגובה

כפי שרשמתי: "לא זכור לי"

ורק בגלל שאת רשמת שכן, לא אומר שזה נכון...
גם אם זה נכון, אז כמו חברות התרופות לרפי קרסו יש אינטרסים שהם לא בהכרח קליניים.

אני אשמח אם תראי לי סימוכין שבו רפי קרסו אומר מפורשות שהומיאפותיה היא שיטה מוכחת לריפוי מחלה/מצב קליני כלשהו.

הוא גם למד הומיאופתיה

ראיתי את זה בראיון איתו, אין לי איך לגשת לזה, אתה יכול לשאול אותו. הוא חי וקיים

למעלה