ההשלכות של דיני המשפחה המפלים

RubberSoul92

New member
לפי ויקיפדיה מדובר ב-20% סרבניות גט

לעומת 19% סרבני גט. כלומר, אם נסתמך על ויקיפדיה בלבד (והייתי מעדיפה שלא נסתמך עליה, כי הנתונים שם לא פעם אינם מתעדכנים), מדובר אך ורק באחוז בודד אחד. אילו היו 20% סרבניות גט ו-10% סרבני גט - היה כאן מקום לדיון. עוד, קיוויתי שתביאי סטטיסטיקה חשופה, כלומר נתונים לפי התפלגויות על פי מידת הדתיות, מעמד חברתי וכדומה. כשאת רואה רק אחוזים, קשה מאוד לשפוט את המצב. ייתכן שקיימים יותר סרבניות וסרבני גט מהאוכלוסיה המסורותית או יותר בקרב נשים שלמשל היו עקרות בית רוב חיי הנישואים לפי החלטה משפחתית משותפת. כפי שאת מתרשמת, במצב כזה את לא יכולה להכליל מהו אופי הסרבנות.
 
בעולם שלי 20 גדול מ19

לא זכור לי שטענתי שיש פי 2 יותר סרבניות מסרבנים, אלא רק שיש יותר סרבניות מסרבנים, וזאת למרות שרוב מוחלט של תביעות הגירושין מוגשות על ידי נשים. זה הופך את המספר, מבחינה ריאלית, להרבה יותר מפי 2.
&nbsp
כשבתי הדין יסכימו לספק נתונים עם חלוקה כזו, אשמח להתייחס אליה גם כן. בכל מקרה, הנתון הזה לא צריך להפתיע. לנשים שאינן מרוויחות הרבה יש תמריץ רציני לסרב גט - מזונות אישה.
 

גאיה1323

New member
אז בואו באמת לא נסתמך על ויקיפדיה

ובמקום זה נסתמך על הנתונים של מכון רקמן http://rackmancenter.com/wp-content/uploads/2013/04/pai-project-21.6.11.pdf
אגב, לפי מכון רקמן, מספר הנשים בארץ שרוצות להגיש גט אבל לא עושות את זה כי הן יודעות שהן תסורבנה/תהיינה קורבנות לסחטנות גט הוא אסטרונומי, בערך 300,000 נשים.
 
מדוע לדעתך הנתונים של מכון רקמן אמינים יותר?

את יודעת, בויקיפדיה הם מביאים ישירות את הנתונים מהדיווח של בית הדין הרבני. איך רקמן בדיוק עדיפים?
 

גאיה1323

New member
למה מכון רקמן עדיף על ויקיפדיה?

ברצינות?
ובנוסף, חשוב לצין שבית הדין הרבני כסרבנות גט רק את המקרים בהם בית הדין *כפה* על הבעל לתת גט, והם עושים את זה מעט מאוד כיוון שזה עלול להחשב כגט מעושה. מבקר המדינה מחשיב את כל המקרים בהם ראוי היה לתת גט לפי בית הדין הרבני, לפי שלוש הדרגות: מצווה לתת, חובה לתת וכפייה.
הפערים עצומים, לדוגמא מבקר המדינה ב2004 אומר שמספר מסורבות הגט הוא 1500, בית הדין באותה השנה מצהיר על 150-200.
 
אם כבר אז כן - ברצינות

על בליינד אעדיף את מה שבויקיפדיה על מה שאומרות הגברות מרקמן. ובמקרה הזה - הנתונים של בית הדין הרבני כמובן אמינים יותר.
&nbsp
כך או אחרת, מה שאת אומרת לא נכון. הנתונים אודות סרבנות לא מתייחסים רק להיכן שניתן פסק דין לכפיה. פסקי דין כאלה נגד נשים יש פחות מחצי מאשר נגד גברים.
&nbsp
באופן כללי, לא למסורב ולא למסורבת יש יותר מדי להלין. התחתנתם בידיעה מלאה שעבור גט צריך הסכמה של שניים. ידעתם את חוקי המשחק.
 

גאיה1323

New member
את לא יכולה להגיד על כל דבר שאני אומרת שזו טעות

מבלי להוכיח את דבריך, זו רטוריקה קצת בזויה
הנה הוכחות למה שאמרתי
ובנוסף, בוודאי שיש למסורבות על מה להלין. על סחטנות גט, על עגינות, על חוסר יכולת לקיים יחסי אישות. (אגב, גברים "מסורבי גט" [במרכאות כי אין מושג הלכתי כזה]) עדיין יכולים לפתוח ביחסים עם אישה אחרת, הילד של הזוג החדש לא יחשב לממזר.
 
לא הבנתי מה אמור להגיד הקישור

או מה לא הוכחתי. אני סה"כ הבאתי מויקיפדיה את הדיווח של הרבנות אודות סרבנות גט. כן, יש יותר נשים מגברים, מה לעשות. וכן, בשני המקרים יש ניסיונות לגרום לצד הסרבן להתרצות ובתי הדין מעדיפים זאת על פני סנקציות בגלל גט מעושה (ועדיין, סנקציות מופעלות פי 2 על גברים מעל נשים).
כאשר את מתחתנת כדת משה וישראל, ואת כזו שבאמת אכפת לה מממזרות בגלל אמונתה (למרות שבישראל אין באמת דבר כזה, הילדים יחשבו לילדיו של הסרבן...), את נכנסת לזה בעיניים פקוחות. את יודעת שגירושין מצריכים הסכמה של שניים, ואם אחד הצדדים לא מסכים זה יכול לקחת שנים רבות. אז מה לך כי תליני? (ואותו הדבר, כאמור, לגבי המסורב)
 

RubberSoul92

New member
כלומר

במקום להביא את הדיווח הישר מהרבנות, החלטת להביא דיווח מויקיפדיה שכיביכול כולל את הדיווח מהרבנות? את יודעת שגם את יכולה לערוך שם את המידע? האם את יודעת שיש בויקיפדיה הרבה מידע לא מאומת ולא בדוק? אני אשמח לקבל טופס של הרבנות ולא של הויקיפדיה.
&nbsp
בנוסף, כמו שטענתי אחוז אחד לא עושה את ההבדל, כי מדובר בהבדל זניח.
 
המקור מופיע שם, את מוזמנת לעיין בו בעצמך

אחר כך את מוזמנת להמשיך להתווכח עם טענות שלא נטענו כלל.
 

RubberSoul92

New member
יש לי שאלה, אשמח לקבל מענה ענייני:

את מגדירה את עצמך כפמיניסטית?
 
אני מגדירה את עצמי

כתומכת בשוויון וחירות. לדעתך אני אמורה להגדיר עצמי כפמיניסטית?
 

RubberSoul92

New member
אני מעולם לא אומרת לאנשים איך הם אמורים להגדיר את עצמם

אבל מצד שני, הצגת מספר פעמים את המילה פמיניזם באור רע כאן בשרשור. לכן אני תוהה האם את מודעת שגם אם קורה וגברים מופלים בענייני הגירושים, נשים מופלות לא רק בעניין החשוב, ללא ספק, הזה, אבל כמעט בכל תחומי החיים: בשכר, בתפקידים בכירים (שמעת על מנהלות בתי חולים? כמה יש מהן? ולמה אין מהן הרבה?), בחברה - בצבא, בשיח הציבורי.

האם את מודעת לכך שהחברה מקבלת את הסטיה מן גבולות המגדר הגבריים הנוקשים של הגבר, אף אחד ואחת לא מצפה מהגבר להבין בחשמל (כי יש חשמלאי), באינסטלציה (כי יש אינסטלטור), אף אחד לא מצפה ממנו שידע להרכיב רהיטים ללא עליון מאיקאה, אף אחד לא מצפה שיצבע את הדירה או יתקין תאורה בבית כי יש את השיפוצניק. הגבר יכול לעשות מניקור רפואי, לסדר גבות, להסיר שיער בלייזר. הגבר יכול לבשל במטבח. השינויים הללו מקובלים בחברה, ואל תטעי גם עליי הם יותר ממקובלים. אולם, כאחת שרוצה שיוויון את לא חושבת שהחברה לא מקבלת את השינויים שחלים בנשים? למה עדיין את רוב עבודות הבית עושות הנשים? למה מקובל לעשות משרת אם, כי זה נורמלי שהאם תוציא את הילד מהגן? למה החברה והגברים מתרעמים על נשים שרוצות להיות לוחמות, לעשות קריירה ולא להוציא לבדן את הילד מהגן? למה הן מתרעמים על כך שנשים הפכו לפחות נשיות כי הן כבר לא רוצות ללכת בחצאיות או לעשות טיפולי לייזר? ברור לכל שנשים מופלות ורוצות לעשות שינוי, שינוי שהחברה לא מוכנה לקבל. את השינויים הגבריים הפמיניסטיות דווקא מקבלות.
 
בקיצור, בשביל להיות פמיניסטית

אני צריכה להסכים איתך ש"נשים מופלות כמעט בכל תחומי החיים". אני אוותר.
&nbsp
לנקודות עצמן שהעלית, אני סבורה שהחברה דווקא יותר פתוחה לנשים שעושות דברים "גבריים" באופן מסורתי, מאשר ההפך.
 

Berethor

New member
את טוענת שאם גבר יסיר שיער גוף או/ו יהיה עקר בית, אז אף אחד

לא יגיד לו על כך כלום? אז זהו שזה ממש לא ככה, ראיתי הרבה מאוד מקרים של גברים שמקבלים על זה ביקורת רבה. אפילו גבר שבסך הכל לא מוכן לשלם כפול בדייט/להיות ספונסר של האישה, יש סיכוי לא קטן שיבקרו אותו על כך. צודקת נועה לביא באומרה שמבחינה חברתית, אישה גברית זה הרבה יותר מקובל מאשר גבר נשי, כמובן גם אישה גברית יכולה לקבל ביקורת, אבל זה אפילו לא מתקרב לביקורת שגבר נשי צפוי לקבל, גם מגברים אחרים וגם מנשים רבות, יקראו לו חלש, יקראו לו הומו, ומה לא. הטענה שיש פחות ציפיות חברתיות כלפי גברים מאשר כלפי נשים היא די מגוחכת, מגברים מצפים להוכיח את עצמם הרבה יותר, גם מבחינת קריירה וגם מבחינה זוגית, בעוד שמאישה במלא לא מצפים שהיא תביא כסף, ובמחינה זוגית כל מה שהאישה צריכה לעשות זה להגיד "כן", הגבר הוא זה שעושה את רוב המאמצים בדרך כלל. שמעתי על הרבה יותר גברים שנפסלו בהכרויות על כך שהם "לא גבריים מספיק" מאשר נשים שנפסלו על כך שהן "לא נשיות מספיק".

כן קיימת ציפייה מנשים להיות יפות/אמהיות, כפי שמגברים יש ציפייה להיות חזקים/יוזמים, אבל הציפיות האלו הן לא יותר חזקות כלפי נשים מאשר כלפי גברים. את גם עושה מיקס בין שינויים לטובה ושינויים לרעה, הרי לכולנו ברור שלדעת לבשל זה דבר טוב, בלי קשר למגדר, ככה שאישה שמקבלת את זה שגבר יודע לבשל, זה לא חוכמה גדולה, וזה לא באמת שווה ערך לכך לגבר שיקבל אישה שלא יודעת לבשל. גברים נוטים להעדיף נשים אמהיות ונשים שיודעות לבשל, עם ובלי קשר לזה שהן נשים, וזה בין היתר גם משום שאלו תחומים שהגברים עצמם אינם טובים בהם בדרך כלל, ויש גם תעובדה שרוב הגברים הם לא עשירים, ולכן קשה להם לשכור מטפלת לילדים, במקרה שהם מוצאים את עצמם בקשר רציני עם אישה שלא טובה בנושא שרוב הנשים טובות בו, ואם הגבר יכול לבחור בין אישה אמהית לבין אישה לא אמהית לקשר רציני, כמובן שהוא יעדיף אישה אמהית, במיוחד אם מבחינת רוב הדברים האחרים שיש לפרטנריות הפוטנציאליות האלו להציע הן פחות או יותר אותו דבר.

"If a female character is feminine, she will be able to cook. If she isn't, then any and all attempts to cook will end in failure or poison the consumer. Thus the Girly Girl will be a better cook than the Tomboy."

"By feminine we mean traditional domestically-focused wife-like roles. Being sexy isn't enough to qualify. You can also lose femininity by becoming overly childish and cute. We are talking about a traditionalist grown woman femininity here; The Wife of The Three Faces of Eve."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FeminineWomenCanCook[/URL]
 

גאיה1323

New member
תלוי במה מדובר

גבריות נתפשת כמעלה בעוד נשיות נתפשת כחולשה.
זה לא מבטל את הדרישה מנשים להיות, מה שקוראים לו, "נשיות", אלא מתווסף לה.
נוצרת דואליות- האישה ששותה בירה ורואה כדורגל אבל שוקלת 49 קילוגרם, מתאפרת מושלם ולובשת שמלות קצרצרות היא האידיאל הזוגי ההטרונורמטיבי.
האידיאל הכפול מצופה מנשים בכל שכבות האוכלוסיה.
 

Berethor

New member
אישה שלובשת שמלות קצרצרות זה לא האידאל בכל שכבות האוכלוסייה

את שוכחת שלא כל האוכלוסייה הם חילונים, ובחברות שמרניות לא רק שלא מצופה מנשים להתלבש ככה, אלא אף אוסרים את זה על נשים, בלא מעט מקרים משתמשים גם בשיטות אלימות כדי לגרום לנשים להתלבש יותר צנוע, בעוד שאצל חילונים אף אחד לא מכריח נשים ללבוש שמלות קצרצרות, נשים עושות את זה כי ככה נוח להן או/ו כדי להראות יותר מושכות בעיני גברים, אבל עובדה שיש גם לא מעט נשים חילוניות שלא מסתובבות בשמלות קצרצרות ולא אומרים להן שום דבר על זה, ככה שלא הייתי קורא לזה "דרישה", אלא בסך הכל בהעדפה. כמה גברים ונשים אידיאלים את מכירה? בדרך כלל לאנשים יש חסרונות ויתרונות, ולכל אדם יש דברים שחשובים לו יותר ויש דברים שחשובים לו פחות, ככה שהחסרונות והיתרונות הם לא שווים, ויש גם אנשים שיש להם יותר חסרונות מאשר יתרונות. אפשר להרכיב פרופיל של איזה סוג של אישה היא אטרקטיבית בעיני גברים רבים יותר, אבל כמעט תמיד יהיו גם גברים שיעדיפו מישהי אחרת על פנייה. אני לדוגמה לא מצפה מאישה להתאפר, יופי טבעי הוא שווה יותר מבחינתי. מה שאת מתארת זה לא כפילות, וזה יותר מורכב מאשר מנוגד, זה בעצם העדפה לאישה שיש לה גם את כל/רוב "היתרונות הנשיים" וגם כמה "יתרונות/תחביבים גבריים", וזה מתחבר למה שאמרתי מקודם לגבי שינויים לטובה ושינויים לרעה.

כאשר מאפיין גברי כלשהו אצל האישה הוא חיובי בעיני הגבר, אז מין הסתם יהיה לו יותר קל לקבל אותו, אפילו אם אותה אישה היא "פחות נשית". גבריות מזוהה עם כוח ואומץ, נשיות לא מזוהה עם כוח ואומץ, מהבחינה הזאת נשיות נתפשת כחולשה(גם פיזית וגם מנטלית), אבל משום שלא מצפים מנשים להיות גבריות, אז זה לא שמבקרים נשים על החולשה שלהן לעיתים קרובות, מגבר מצפים להיות חזק, לא מאישה, ולפעמים דווקא קל יותר להיות בצד שלא מצפים ממנו מאשר בצד שמצפים ממנו. לנשים רבות דווקא נוח, זה שהן לא צריכות לשלם בדייטים, לא צריכות ליזום, ולא צריכות להיות חזקות. אותו עיקרות תקף גם לגבי קריירה, מנשים לא מצופה להיות קריירסטיות, ויש לא מעט נשים שנוח להן עם זה, הרי לא מהן מצופה לשלם על רוב הדברים. זה שנשיות לא מזוהה עם כוח ואומץ לא אומר שנשיות מזוהה רק עם דברים שליליים/פחות טובים, נשיות גם מזוהה עם יופי, אז כן הציפייה מנשים להיות יפות ומושכות היא פחות או יותר זהה לציפייה מגברים להיות חזקים ואמיצים. עכשיו אם גבר בנוסף להיותו חזק הוא גם יפה, אני סבור שזה משהו שלמרבית הנשים לא תהיה בעיה איתו, נהפוכו, אפילו אם היופי מזוהה עם נשיות יותר מאשר עם גבריות. היופי של הצד השני זה משהו שיש לו בדרך כלל יותר חשיבות אצל גברים, אבל בניגוד לאמונה הרווחת יש לזה גם חשיבות אצל נשים.

"The brother of his female counterpart, Mr. Fanservice provides similar eye candy for women. It can be an effective way to bring in female viewers, even in a series directed towards males."

"In order for a guy to qualify as Mr Fanservice, just being attractive isn't enough. He needs to be shown in scenes intended as fanservice for girls (and certain guys). He can have anything between muscular limbs, broad shoulders and/or sculpted abs (between six-packs and eight-packs). Said muscles can be either lean or chiseled; as long as you can see them, they count. He may also have long hair though it's not required. Most of the time, he has medium length hair, a swimmer's build, a smooth chiselled chest, washboard abs and no shirt on. However, if he's wearing a shirt, it's usually sleeveless or left totally unbuttoned."

"It should be noted that the trope is not necessarily restricted to Hunk type characters either. Bishōnen and pretty boys can easily qualify as well, and are often intended as fanservice too (particularly in manga and anime, where they are rather common and video games, where they are not as common with some notable exceptions). A rarer type of the pretty boy subseries is the Biseinen who has a pretty face and chiseled muscles rather than being willowy."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MRFanservice[/URL]
 

גאיה1323

New member
הדיווח של הרבנות לא מדויק

כבר הסברתי למה.
בנוסף, זה שמישהי החליטה להתחתן לא אומר שראוי להתעמר בה.
 
ושוב, זה לא נכון

שהסיווג של הרבנות הוא לפי קיום של מתן החלטה על כפיית גט. אילו היה כן, היו הרבה פחות סרבניות מסרבנים. זה משהו שאת תוכלי למצוא באחד הקישורים שאת עצמך נתת. אם מה שהתכוונת לומר שההגדרה של הרבנות לסרבנות גט היא לא בהכרח כל מצב שבו צד אחד רוצה להתגרש וצד שני עדיין נתן או קיבל את הגט (בהתאם לאם מדובר בגבר או אישה), אז זה נכון. השאלה היא למה שתרצי להגדיר כל סיטואציה כזו כסרבנות גט. את יודעת, זה טבעי שלצד שלא יזם את הפרידה תהיה תגובה רגשית.
&nbsp
אל תביני אותי לא נכון. אין לי אובר סימפטיה לאנשים שמנסים להחזיק איתם את בני זוגם שרוצים להיפרד, בדרך הזאת. ברור גם שזה לא אפקטיבי בשום צורה. אבל עדיין - ידעת שאלה הכללים כשבחרת בחתונה יהודית, ושבשביל גירושין צריך הסכמה של שניים. על מה הנהי עכשיו?
 
למעלה