ההשתלחות חסרת הרסן בYNET

dice2

New member
ההשתלחות חסרת הרסן בYNET

קראתי עד תום את הכתבה שפורסמה היום בYNET ואני עדיין לא מצליח להבין "למה", מה מביא אדם שפוי לצאת בהצהרה בוטה כזו....לחסל (אני אפילו לא רוצה לומר מה מזכירה לי המילה הרעה הזו) למה להשתלח בקהילה שלמה בצורה מאוד בוטה, לשלול את קיומה לחלוטין ומה רצינו בסה"כ?, קצת לטייל, קצת להתנתק מתלאות היום יום? אדון דרור עזרא כתבת מרובה אך לא כתבת כלום....תאונות קורות לצערינו יום יום ועדיין אתה אינך שולל את זכות הקיום משאר כלי הרכב, רוב הטיולים של "מורעלי השטח" נערכים בכלל בפרפריות של המדינה, היינו שטחי המדבר ואיזור הצפון ורוב רובה של הקהילה אוהבים את הטבע כניראה יותר ממך לדוגמא: מישהו מיכם הצטרף למאבק של קהילת הגיפים והאופניים שניקרא "חצבה היא לא מחצבה"? לא יכולתם קצת להתעלות מהשינאה התהומית כלפיינו ולהצטרף למאבק לגיטימי לטובת ערכי טבע? אם יש לך הסתייגות מבני 16 שקורעים את השטח למה הינך לא יוצא חוצץ נגד הנהיגה שלהם בכבישים (רק אתמול הייתה תאונה קטלנית שכזו) לעניין העליונות .......נו באמת זה מזכיר לי את הבן שלי שהיה מתווכח בכיתה א' שלאבא שלו יש יותר גדול אני קורא מעל דפי הפורום הנ"ל כפי שמר עזרא קרא "עצרו את הטירוף, עכשיו!!!" תחשבו בהגיון ותתיחסו לכל אדם בכבוד לשלול זה קל לקבל זה הרבה יותר קשה בועז

תופעת רכבי השטח

שלום בועז וברוך הבא לפורום שלנו, תופעת רכבי השטח איתנו כבר עשור והיא לא מראה סימני דעיכה. להיפך התופעה הפכה למין בון טון(כמעט כמו להצביע גימלאים). בכל העולם רואים בתופעה הזו דבר מגונה, וחלק מהרעיונות שבמצע שלנו באו משם. קהילת רכבי השטח היא גולם שקם על יוצרו כמפלצת פלדה שאוכלת את החלקות הטובות שעוד נשארו בישראל. אני לא מתכחש לעובדה שיש נהגים טובים שלא פוגעים בטבע, אבל התופעה כתופעה תרבותית, חברתית, כלכלית וסביבתית מחייבת התייחסות וזאת עשיתי במאמר שלי. כמו שאני מדבר על זיהום אוויר מתחבורה, אני לא מציין את רוכבי האופניים שלא גרומים לזיהום אלא את התופעה עצמה, כך גם כאן... תקרא את התגובות למאמר ותבין שהנושא לא רק מטריד אותי אלא הרבה מאוד אנשים בישראל. לתקוף אותי לא ישנה את המצאיות הבעייתית ותדמית הציבורית הרעה שיש לכם כקהילה. וכן הסיפור של חצבה, והתגייסות של נהגי הג'יפים, אינו אלא גרין וואש. לי היא ברור שברגע ששמץ של ביקורת תשמע לכיוון נהגי השטח השפן של חצבה ישלף כאילו יש בו משהו לטהר נזק רב שנים שנהגי השטח גרמו לטבע ולנוף. תודה, דרור

שר המדע

New member
אז זהו שלא.

מפלגת הגימלאים אספה את קולות המחאה בשל הרגשת הציבור כי המפלגה תוכל לשנות משהו, ולסייע במקצת לאוכלוסיה הקשישה במדינה. מפלגת הירוקים בניגוד לגימלאים, יכלה אף היא לנצל את הזדמנות הפז שנקרתה בפני המפלגות הקטנות ולרכב על גל המחאה על מנת להשיג ייצוג בכנסת לרעיון הירוק, אך אתם נכשלתם. נכשלתם מפני שסופי צדקה, עו"ד ואיש מחשבים נשמע כמו תחילה של בדיחה ולא של רשימת מועמדים של רשימה ירוקה. נכשלתם (ואתה עדיין מסרב לקבל את הביקורת) מכיוון שלא היה בשורותיכם ולו איש מקצוע אחד מוכר (מהנדסת סביבה למשל). נכשלתם מכיוון שהקמפיין נוהל בגמלוניות, חוסר התלהבות ורדידות עלובה - למי אכפת מה מצביע עמית ענבר. נכשלתם מכיוון שאף אחד לא האמין שתבצעו את שהבטחתם, ולפי התנהגותך כאן, את אכן מאמת את החששות. נכשלתם כי במקום לשאת את דגל המאבק בשפכים מסוכנים, זיהום אוויר, קרינה אלקטרומגנטית מסוכנת, הכחדת בע"ח נדירים, פגיעה בשמורות טבע ועוד נושאים חשובים ובוערים שכל מהנדסת סביבה משכילה בתחום הייתה אומרת לכם שיש לטפל בהם ראשונים - בחרתם לעסוק בתופעת רכבי השטח. אז קנאה בגמלאים אכן מעלה צבע ירוק על לחייך, אבל זה הכי ירוק שהגעת... בברכה, שר המדע.

תגיד עברת על ההודעות בפורום

בשבוע שעבר הגשתי עם אדם טבע ודין בג"ץ בנושא זיהום קרקע ומים. גם בשבוע שעבר פתחנו מאבק לשמירה על חוף אשלים בכנרת. היה לך קל להתעלם מכל אלו? באו עכשיו ותגיד לי מה מפלגת הגימלאים עשו בעשרה ימים האחרונים? שתו תה מול מצלמות הטלוויזיה? הופיעו בכל תוכניות הבוקר? מה שאר המפלגות האחרות עשו בעשרת הימים הארחונים מלבד לתקוע סכינים בגב של חבריהם? הנה אתגר מצא לי בדל של עשייה מן המפלגות האחרות מאז סיום הבחירות? תודה, דרור

Nellie Bly

New member
../images/Emo6.gif

אתה כל כך מבדר,דרור. מה מפלגת הירוקים עשתה?התחייבה ולא קיימה?זרקה הבטחות שווא?השלתה את אזרחי המדינה? אתה פשוט מגוחך ועוד מדובר שראה עצמו כמועמד ראוי בכנסת ישראל ["הכי טוב שאנחנו נכנס לכנסת"-כל הזכויות שמורות לדרור עזרא]הרי אתה יודע שממשלה בישראל עוד לא הוקמה ולפיכך לא ניתן להעביר חוקים ולחולל שינויים אמיתיים. אני מבינה שמרגיז אותך שהגימלאים עלו על חשבונכם,אבל במקום לערוך חשבון נפש אתה בוחר להתעלם או לצאת בהודעות שאין להם בדל של קשר להודעות שאתה מגיב אליהן. וזו בדיוק הסיבה שלמפלגה שלך-אין עתיד.

אישגדול

New member
תגובה לא אוהדת

דרור שלוםאתחיל בכך שמאמרים ודעות קיצוניים כמו שלך, הם אלה שגרמו לי לא להצביע למפלגת הירוקים - למרות שהנושא קרוב מאד לליבי. פתרונות קיצוניים כמו שאתה מציע, הם שפיכת התינוק יחד עם המים. נכון, נהגי 4X4 מסויימים גורמים נזק לשטח. חלקם מאדישות, חלקם מחוסר ידע. אבל אם אין הסברה (מישהו ערך פעם מבצע הסברה נרחב בקרב נהגי שטח על הנושא? אני מודיע לך חגיגית שללא ההיכרות עם אבירם ברקאי, יתכן מאד שלא הייתי מודע בצורה מספיק טובה עד עצם היום הזה). האם שלושה פקחים בכל מדבר יהודה (נדמה לי שזה המספר) מסוגלים לבצע אכיפה והסברה ראויים בקרב מטיילים? אני בספק.אבל יש כאן משהו נוסף. באתר שלך אתה כותב שאתה חובב טיולים רגליים. בעבר גם אני טיילתי טיולים רגליים ארוכים, עם תרמיל על הגב, אך מה לעשות שבעיות בריאות מונעות ממני לעשות זאת היום. אז אסור לי לטייל? האם רק לך, שאתה צעיר ובכושר מותר לטייל ולהנות מהטבע? אני חושב שגם לי מותר, כמובן תוך הקפדה לא לרדת מצירים, לינה רק בחניונים מוסדרים וכן הלאה.ואני משלם על זה מחיר - אני נוסע ברכב פחות נוח, שהחזקתו עולה יותר, ולא בגלל שאני רוצה להיות "גבר" על הכביש. לסכום - מצטער מאד. המאמר שלך מציע פתרונות קסם קיצוניים. אם רק נסמן את ה"אוייב" נציל את העולם. לא קונה.מקווה שתתמתנו, ותאפשרו לי בעתיד להצביע בלב שלם לנושא הקרוב לליבי.

מר עזרא היקר -הגזמת ../images/Emo88.gif

במקרה של הכתבה המבישה שלך יצרת אנטיגוניזם בקרב קהל גדול ושלם . אנו רוכבי אופנועי שטח בני 30-40 מתונים ומטיפים לשמירה על הטבע וערכיו הצלחת במאמר מטופש במיוחד שלי אישית נראה כמאמר של אדם יהיר שמנסה לעשות ספינים על חשבוננו , הצלחת להעיר את כל השדים שרק מחפשים הזדמנות להוכיח כי "הירוקים" הנם חבורת זקנות טרחניות קשקשניות שלא שווה כלל התייחסות במקרה הטוב והרע רוכבי השטח הצעירים יותר יעשו "דווקא" . אתה דביל ממדרגה ראשונה ! לידיעתך אופנועי שטח ורכבי שטח יהיו במדינה גם הרבה שתגלח את זקן התיש שלך . במקום לנסות לצור אנטי פשוט נסה להטיף בנעימות ארגן מפגשים צור אירועים משותפים . הכותב הנו מקים פורום אופנועי שטח בתפוז ,מנהלו בשנתיים הראשונות ורוכב אופנוע שטח ולא אני לא שטן עם קרניים .

x0d

New member
מתנשא, הא?

"אני לא מתכחש לעובדה שיש נהגים טובים שלא פוגעים בטבע, אבל התופעה כתופעה תרבותית, חברתית, כלכלית וסביבתית מחייבת התייחסות" כלומר, אתה מרגיש איזו שליחות חברתית מרסנת? מה מפריע לך? הSHOW OFF? העובדה שיש אנשים שנמצאים במצב כלכלי הולם בשביל להוציא 300K עד מיליון שקל על ג'יפ? אולי זה מפריע לך כי לאנשים אחרים "אין מה לאכול"? האם העניין כאן הוא באמת הטבע? לא, אני לא חושב שזה הטבע. כל בר דעת יודע שקירוב הציבור לטבע הוא הדבר שיועיל לו יותר מכל. מי שנמצא בכרך כל שעה משעותיו ולא מוציא את אפו אל מחוץ לגוש דן, לא יבין על מה המהומה בכלל. אולי הוא יבין מושגים כמו "זיהום אוויר" או "תחבורה נקיה", אבל איזה קשר יהיה לו לטבע? האם המטרה היא להשאיר את הטבע כממלכה בלעדית של הסנדלאים למיניהם? כדאי שתתאפס, ולהלן העובדות שיסייעו בכיול דעתך האובדת: 1. הרוב התנגדו לדברייך 2. רבים מאלו שתמכו בך עשו זאת בהסתייגות מהמיליטריזם והגבלת חופש הפרט שאתה מציע על ידי איסור מכירת הכלים האלו 3. רוב אלו שתמכו בך ובפתרון הטוטליטרי שאתה מציע (לאחר סינון שני השלבים הקודמים, לא נותרנו עם הרבה) עשו זאת מתוך צרות עין ישראלית טיפוסית למדי - "לי אין, אז גם להם לא יהיה" 4. שוב נכשלתם בבחירות לכנסת. 4ב. אין לכם אפילו נציג אחד, ורבים מאלו שהצביעו לכם הצביעו בגלל שהם רוצים איכות חיים גבוהה יותר; אם הם היו קוראים את המצע שלכם, אני בטוח שגם מעט הקולות שקיבלתם היו נעלמים ברובם (אפילו במשפחתי, יש רוכב אופנועי שטח מושבע - יש לו שניים - שהצביע לכם; כששאלתי אותו למה, הוא אמר "שיהיה פחות זיהום". כשהסברתי לו מה אתם בעצם רוצים, הוא מהר מאוד התחרט) אני רוכב על אופנוע שטח. אני גדלתי במקום שאופף אותו הטבע, בניגוד אליך כנראה. אני מכיר מקרוב את המונח "טבע" טוב ממך, ולך ולחברייך הפאנטים אין, ולעולם לא תהיה זכות לקבוע לי כיצד אתור בו או איזה כלי תחבורה ארכוש. המזל הוא שאתם טיפשים מספיק בשביל להצהיר מעל בימת YNET על הלך המחשבה הסהרורי שלכם, ועוד ממנפים כנגדכם את ציבור רוכשי הSUV-ים שהוא ציבור אמיד, משכיל ומצליח ברובו. למעשה, זה בדיוק מעמד הביניים שהיה יכול להיות התומך הפוטנציאלי של המפלגה האומללה שלכם - ואתם יורקים לו בפנים. הם אלו שמשלמים כניסה לשמורות טבע ומכניסים לקופת המדינה סכומי עתק בעת רכישת הרכבים שלהם. אלו הם שמחפשים "איכות חיים" בפרברים ואוויר נקי. הם אלו שלא מוטרדים מדאגות קיומיות וכך יכולים להצביע למפלגה שעוסקת במשהו שנתפס כמותרות. ואתם הופכים אותם לאוייב!
הרשה לי לדבר בשם כל תושבי מדינת ישראל שקצה נפשם בחיים בעולם השלישי: הזמנים בהם מטורפים שמאלנים הכתיבו לנו את חיינו תמו. אנחנו עדיין משלמים את המחיר (תרתי משמע) בדמות מיסי יתר על רכבים ושאר "מוצרי מותרות", אבל גם זה יסתיים יום אחד, אם מדינת ישראל רוצה להתחרות במדינות המערב מבחינת איכות חיי התושבים. שוב, במקרה שלא הבנת: אף אחד, אבל אף אחד לא יגיד לי כיצד לחיות את חיי, איזה כלי רכב לרכוש או איך לטייל בטבע. ואתה תמשיך לזעוק ולנפנף בכפותייך בחוסר אונים.

hananlv

New member
נכון הבעיה מטרידה לא מעט אנשים

אבל - מה שהצעת כפתרון לבעיה - הוא בגדר התלהמות ילדותית במקרה הטוב ובולשביזם במקרה הרע. ממש מפתיע אותי שמי שרואה את עצמו כליבראל מסוגל להציע הצעות שלקוחות הישר מהלקסיקון של ברית המועצות זכרונה לא לברכה.

asparagos

New member
כ"קול צף" אני שמח שלא הצבעתי לכם

ואף שכנעתי כמה "צפים" אחרים לא להצביע לכם. במצע שלכם ראיתי את נקודת המבט העקומה שלך על העולם... גז ונעלם ממש הוציא לי את המילים ממקלדת. הסק מסקנות, במינימום דע את "אויבך" - ציבור אוהבי השטח.

חבל על הזמן

לדרור שלום. לצערי אתה משתמש בצבע הירוק על לא עוול בכפו. חצבה היא מקרה נהדר בו על אפך ועל חמתך הצליחה חבורת ג'יפאים מסורה להתעמת בהצלחה עם הכסף הגדול של כי"ל בוועדות התכנון והבניה, מה שאתה לא מסוגל ולא רוצה לעשות. Green Wash? ביטול אישור הכריה בחצבה מערב הוא הצלחה אחת יותר גדולה מכל הפעולות הרעשניות והקשקשניות שלך בהרצליה. קריאתך להחרמת רכבי השטח (כלומר החרמת האנשים שמשתמשים ברכב שטח) אינה אלה דמגוגיה סכסכנית זולה וחסרת שחר. חפש לך מאבק אחר. חג שמח.

רפירפי12

New member
כתבת הזדון ב- YNET

אני מאד מתפלא על אדם האוהב את הטבע ומעונין לשמור עליו היוצא למלחמה, אולי מלחמת-חורמה מתאים יותר, על אוהבי טבע לא פחות ממנו. יש לפעול נגד מפירי חוק, בהחלט. יש אולי צורך בחוקים נוספים. אך מכאן ועד למסקנה ההזויה של הכותב רחוקה הדרך ! איסור יבוא..... פשוט טמטום ! הכותב השתכר מכוח הכתיבה והפרסום ויצא בעליהום כללי ללא כל הגיון. המסקנה המתבקשת מהכתבה היא: מוטב לחזור לימי קדם, תקופה ללא רכבים משחיתי "שטח". קורא לו להתפכח ! ויפה שעה אחת קודם !

מה קרה? נגמרו המפגעים האחרים?

כל הנחלים נקיים? מפעלים פולטי זיהום נסגרו? החופים נקיים ואף אחד לא בונה עליהם מבני יוקרה? הופסקה חציבת כבישים? הקמת כורים גרעיניים? שטחי אש שבהם טנקים קורעים את השטח קריעה שגם מליון אופנועים לא היו קורעים? פצצות שמוטלות ממטוסים ושחופרות בורות ענקיים? בדואים שמתיישבים על פני חצי מהמדבר ללא היתר וללא התחשבות בערכי טבע וכבשים שאוכלות כל עלה ירוק שיש שם? זוהי רק רשימה חלקית כמובן של מגה-מפגעים סביבתיים שהמדינה מייצרת, אבל לא בחרת להתנצח ולהטיל את כל כובד משקלך הדקיק לשם, ואולי לקבל אהדה גם מאיתנו, חובבי הטבע האמיתיים שהמפגעים הללו צורמים גם לנו מאד, במקום זה בחרת להתעמת עם "תופעת רוכבי השטח" ועוד בחרת לנתח פסיכולוגית את הסיבות לצורך לנסיעה בשטח "רכב שטח, ולא משנה מה יאמרו הנהגים, הוא בעצם ביטוי לרצון הנוהג בו לעליונות. עליונות על שאר משתמשי הדרך, עליונות על הטבע והאדמה, עליונות לדימוי עצמי ונפשי שלו." מעניין, לא ראיתי ברזומה שלך תואר שני בפסיכולוגיה... בתאונות דרכים רצית ללחום? למה לא ניגשת ללחום בכל אותן מכוניות שרוצחות מאות חפים מפשע בשנה בכבישים? (ופוצעות אלפים) מזהמות פי מליון מכמה ג'יפים בשטח, למה לא לאסור יבוא שלהן? אולי כי אתה נהנה מהן בעצמך? אולי כי הן משרתות את האינטרס שלך? הרי לא תוכל להסתכל לי ישר בפרצוף ולומר לי שכמה ג'יפים וכמה טרקטורונים יוצרים נזק סביבתי גבוה יותר ממליון מכוניות ורשת כבישים חצובה ומסועפת? מזיהום מי התהום שיוצרות אלפי תחנות הדלק הפזורות ברחבי הארצ ונועדו לשרת צבועים ואנשי טבע מפוברקים כמוך. בקיצור, את הצגת את ערוותך ואת ערוות המפלגה שאתה מייצג בפומבי. כנראה שזהו גילך הצעיר או אולי העדרו של נסיון מעשי כלשהוא בחיים, אבל מוטב היה והיית לומד קודם כל איך במדינות מתוקנות משרתים את האינטרסים של מליוני נהגי ורוכבי שטח בספורט מוטורי מוסדר, פארקים מוסדרים לרכיבה ונהיגת שטח ועוד עשרות ומאות שיטות לביטול הנזקים הסביבתיים תוך שמירה על זכותינו לרכב בשטח. לפחות בדבר אחד עזרת לי, בתור מתלבט פוליטי קבוע, מה שנקרא קול צף, אני יודע למי אני לא אצביע לעולם. אתם אנשים רעים, קטנוניים, צבועים ובעלי אינטרסים. יום טוב.

למעלה