הבריון היחידי כאן הוא אתה,
אתה הוא זה שחושב שבגלל השקפתו הפנאטית יש לאסור על אנשים את תחביבם ואף להגביל את זכויות הרכישה שלהם. כשאני רוכב על האופנוע שטח שלי, אני רחוק מלהיות בריון: אני תמיד מאט ליד הולכי רגל (ואף "גולש" לידם עם מנוע בסרק), לעולם לא מזהם את הטבע ותמיד מקפיד לא להרוס שטח בתולי. ואתה בא, ואומר לי שאסור לי להמשיך לרכב. ואני הבריון? ושוב, בוא נעמיד דברים על דיוקם: 1. אין לכם תמיכה ציבורית. אין, אין, אין. לא נכנסתם לכנסת, ורבים מאלו שתומכים בכם יפסיקו לעשות כן כשתכריזו על המצע השלם שלכם ברבים. 2. חוק הספורט המוטורי נחקק ואושר. זה יגרום לייבוא כלים ספורטיביים בהגדרה, עם מיסוי נמוך לעומת המצב הנוכחי. אני לא יודע עד כמה אתה מבין מה זה אומר, אבל בחו"ל "Closed Circuit" משמעו גם תחרות אנדורו ביער על גבי מסלול מסומן. זה שימוש ספורטיבי למהדרין בכלי ממונע שאינו חורג מאף תקנה. בקצרה, אתה הולך לראות עוד הרבה, הרבה כלים מוטוריים בחיק הטבע - ואני אפילו לא מדבר על תחרויות ראלי למיניהן. 3. הג'יפים נהפכים ליותר ידידותיים לסביבה (גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת הטבע). עוד ועוד יצרנים מציגים דגמים רלוונטיים ובנתיים, המגמה לא נעצרת. איסור תנועה במרכזי הערים? הצחקת אותי. הכוח שלכם בטל בשישים מול עשרות אלפי אנשים שהולכים להחשף לספורט המוטורי ועוד עשרות אלפי משפחות בעלות ג'יפים, שעושות כך משיקוליהן האישיים (בין אם זה עוד מקום לילדים, טיולים בטבע או הצהרת הון ניידת). עד שלא תאמצו עמדה פרגמטית ולא לוחמנית, כזו שתשאף לשלב עוד אנשים בטבע ולא לשמור אותו לעצמכם, לעולם תהיו כוח שולי וזניח. אם תבחרו להלחם ראש בראש עם הציבור הרחב, אתם תירמסו כאספסת תחת גלגליו של שלום אוחיון. מצד שני, אם הייתם בוחרים בדרך שפויה שתומכת בשילוב הרוכבים בטבע אך דורשת חקיקת רעש (למשל), אכיפת גבולות שמורות טבע (למשל) או עונשים מחמירים על זיהום (למשל), אני בטוח שהייתם פופולריים בהרבה. אבל אתם לא. אתם בסך הכל חבורת WANNABE-פוליטיקאים עילגת שמחפשת כותרות. כיום, העמדה שלך לא ישימה במקרה הטוב וגובלת באלימות ממסדית במקרה הרע. עד אז, לא יהיה לכם בסיס אלקטורלי. קשה מאוד לבנות "מפלגות אנטי", במיוחד כאלו שמכוונות את התותחים כלפי בוחריהן. ואם בנית על 100 אלף תרמילאים שיצביעו בשבילך - נסה לרוץ לראשות מחוז בהודו, אולי... ברור לי שכל המגילה הזו לא תשנה מאומה אצלך, וזו לא הכוונה. מי שכותב טור אטום ומעוות כמו שלך, הלך מחשבתו שונה משמעותית מזה של האדם החופשי החי במדינה מערבית. מי שחושב שעוד אפשר לפתור בעיות על ידי איסורים, הגבלות וחקיקה, אינו מבין את הבשורה שהביאה המאה ה21. מצד שני, אולי מישהו אחר כן יפיק תועלת. אתה כבר אבוד, אין ספק.