ההשתלחות חסרת הרסן בYNET

asparagos

New member
../images/Emo163.gifמה בדיוק לא בסדר שם?

רוחב השביל שבו עובר אופנוע הוא כרוחב שביל שבו יעבור הולך רגל. באותה מידה אפשר להביא תמונה של טיול שנתי של ילדים בכיתה א' עוברים בשביל ולהגיד שהם הורסים את הטבע...

כמה הבדלים

ומראש אבהיר שיש לי דעה שונה מזו של דרור בעניין. 1. תנועה של צמיג היא תנועה רציפה, לעומת תנועת הולך רגל או בעל חיים, שהיא תנועה קטועה. לכן, רכיבה שוחקת את השבילים הרבה יותר מאשר הליכה, ובפרט תמונה כמו זו שפורסמה כאן של טראסה, צפוייה להביא ליצירת ערוץ זרימה חדש בתוואי השביל שנוצר, במקום בתוואי הטבעי. כנ"ל בעלייה לתילי עתיקות, תנועת רכב תורמת לסחיפת הקרקע והרס הדרגתי של אתרי העתיקות. 2. שוב בהקשר לתנועה הרציפה, ברגע שרוכב אופני שטח או אופנוע נתקל במכשול לתנועה הרציפה, הנטייה היא להרוס את המכשול (הטראסה כבר לא נראית שלמה כפי שהיתה במשך מאות ואולי אלפי שנים), בעוד שהולך הרגל ישמור על המכשול במצב תקין יחסית. ו- 3. יש את אלו ש"פורצים סינגלים" למיניהם. מטבע הדברים, אחרי שארבעה אופנוענים יפרצו "סינגל" חדש, הנזק לטבע יהיה הרבה יותר ברור ומורגש לעין, לעומת 20 הולכי רגל ההולכים בתוואי ללא שביל קיים.

hananlv

New member
ממתי טארסה זה טבע?

טארסה להזכיר לך - היא מעשי ידי אדם!!!כמו גם "אתרי העתיקות" שאתה מזכיר בתגובה שלך... ומה לעשות - אם לא מדובר באתרי עתיקות מוכרזים - כמו גם טארסות - אין בהם שום דבר שראוי לשימור!!!

ובכל זאת

אם תרצה, תחליף לצורך הויכוח "טראסה" במסלע טבעי פריך, אבל טראסות הן יותר מסתם ראויות לשימור. ראה מה כותב ארכיאולוג מחוז ירושלים ברשות העתיקות לאתר החדשות הירושלמי 02net: "אומנם, אין אלו שרידים של מונומנטים מפוארים הבנויים באבני גזית ומעוטרים בתבליטים ובפסיפסים, וגם קשה לקשור בהם סיפורי גבורה ומאורעות היסטוריים, אך אלו הם שרידיה האמיתיים של הארץ, עדות אמיתית ואותנטית לאופייה החקלאי, לנופה הטרשי, ולמאמצים שעשו תושבי הארץ כדי לפתח בה חקלאות משגשגת ולהופכה לארץ זבת חלב ודבש."

hananlv

New member
אז הוא כתב....

ובלי שום קשר בהכריח לסינגלים מעשי גלגלי האופנוע - לשרידי העבר שפזורים בטבע אין בעיני שום חשיבות.. בעוד 1000 שנים גם בתי השיכון שאנו מתגוררים בהם כיום יהפכו לעדות אותנטית לאופי האורבני של החיים במאה ה20 - ומה אתה מצפה מצאצאנו אז שיהפכו כל אקרשטיין לאתר מקודש?

פרגיתי

New member
אז הנה קבל עוד אחת על החשבון../images/Emo26.gif

וכמו שכתבתי, אני אזרח שומר חוק, נקודה. גם ככה החוקים מאוד נוקשים מבחינת המיסוי והרישוי לאופנועים בארץ. אתה ושכמוך מנסים לעשות לנו חיים עוד יותר קשים. אך כאן החוק מתיר לי לרכב כמעט היכן שאני רוצה ואני אנצל אותו במלואו!!! אני ממש לא מנסה בכוונה לפגוע בטבע וחס ושלום תמיד נותן זכות קדימה להולכי רגל ורוכבי אופניים - תמיד. אני נהנה מהטבע בדיוק כמוך והוא שייך לרוכבי האופנועים לא פחות ממכם יפי הנפש הבכיינים. מותר לי לרכוב בשטח ולשרוץ שם כאוות נפשי ובמקומות שהחוק העכשווי מתיר לי. ולא פחות ממך ושאר הולכי הרגל וממר עזרא ומסע הצלב האבוד מראש שלו
שרק מוסיף לכם נזק תדמיתי. (תקרא את תגובות הגולשים ותבין). את הסינגל הבא אני אקרא על שמך ואתה יכול להתפוצץ עד מחר מבחינתי. רצוי שתתפלל מאוד שלא יקרה שום דבר לאופנוע שלי בקרוב כי "ניסור אופנוע" כמו שאתה איימת/מאיים לבצע וזה דווקא כן עבירה על החוק. ואז גם התחבאות מאחורי ניק עלום לא תעזור לך אז, מר "ש"
. אוכפי שלטון החוק יגיעו עד אליך לבית וזה אף קרה בעבר, תבדוק... ולכם "ירוקים" טוב מאוד שלא נכנסתם לכנסת (ואני עוד חשבתי להצביע לכם) וגם אמן שלא תיכנסו בעתיד. לא שכחנו את הזבל הוירטואלי ששתלתם לנו בתיבות המסרים לפני הבחירות. אהה, וספאם זה לא זבל?!

שמע חביבי, זה שאתה מעביר זקנות

במעבר חציה ודואג למשלוח מנות ליתומים ואלמנות, לא נותן לך שום זכות להרוס את הטבע בשביל כמה תמונות. אני לא יפה-נפש. אני לא צמחוני ולא שמאלני. אני דואג לריאות הירוקות שנשארו במדינה. בלי הריאות הללו, המדינה תיראה כמו בטונדה.

פרגיתי

New member
אני לא מעביר זקנות, "סבא".

כואב לך שהחוק משחק כאן לטובתי? מה לעשות זה החיים... לא טוב לך? תתלונן קח את מר עזרא היקר ותפגינו מול הכנסת. שבו לח"כ כלשהו על הראש ותחוקקו חוק שיוציא אותנו מחוץ לחוק. הרי כולנו הורסים את הטבע בכוונה ואנחנו בריונים מופרעים ועבריינים לא?? לא הולך? ועדיין לא טוב לך כאן? בטונדות בכל מקום? כואב לך? אופנועי שטח (עדיין!!) "מנסרים" בסינגלים? אז או שתתחיל לנסר אופנועים בלילות (כמו שאתה מתכנן) ולהפגין ולהביע מחאה בסינגלים ואז תמצא את עצמך מהר מאוד בכלא (וזה במקרה הטוב). או שתגיד מדינה זבל ואנשים עוד יותר זבל וסע לך לאירופה, המפתחות בפנים, "חביבי". שלך "הגולש השראלי המכוער" מפורום 363. הנה, הצלחת. הוצאת ממני את הצד "הרע" שלי... מרוצה? (ולא, בניגוד אליך אני לא צריך לפתוח ניק עלום לשם כך...) אף אחד לא טען שאתה שמאלני או צמחוני (אך בקשר ל"יפה נפש" לא הייתי מתחייב
)

אם כה רבה דאגתך שמא תפנה חיציך

ומירב אונך כנגד הועדות המחוזיות והארציות שמאשרות בניה במעט הריאות הירוקות שנותרו סביב תל-אביב וצפונה
. הפנה אותם ל:
עצירת הרצף הטריטוריאלי בין ירושליים למעלה אדומים.
עצירת הרס הנוף הפראי של גבעות ראש העין.
עצירת תכניות כביש 6 בין רגבים לבת שלמה והרס פארק אלונה ושמורת הר חורשן.
עצירת תכניות כביש 9 שמחבר בין כביש 6 לכביש החוף שבגינה הולך לההרס פארק השרון. לפני שתתקנו את העולם עם מסע הצלב נגד קומץ "עוכרי הטבע", אתה ושלוחיך מר עזרע ומר וויסנר (היושב לו במועצת עיריית ת"א וחותם בלי משקפיים על תכניות להרחבת הרצף האורבני שמצפון לירקון ועד להרצליה) במטוטא ממכם, אנא הוציאו את האצבע מהמקום החמים הזה שעליו הינכם יושבים והפנו חמתכם וזעמכם לעצירת הבטונדה הזאת...

חיסול תופעת אופנעי שטח וטרקטורונים

אופנועי השטח והטרקטורנים יצאו מחוץ לחוק, לא בגלל שמפלגת הירוקים או דרור רוצים זאת. אלא בגלל שזו תופעה לא מתקבלת על הדעת. לא יתכן שכלים ספורטיביים כמו אופנועי שטח וטרקטורונים יהפכו את הטבע והשטחים הפתוחים למגרש המשחקים הפרטי שלהם. לא יתכן שההשתוללות של אופנועי השטח והטרקטורנים, שרבים נופלו קורבן לה תמישך. לא יתכן שהרס הטבע מכלים אלו ימשך, הטבע הוא רכוש כלל הציבור ואין רשות לאף קיהלה להרוס אותו לשם הנהתם הפרטית. כל פעם שמישהו מכם, נהגי השטח חותך הולך רגל/רוכב אופניים/אוטו רגיל נוצר לכם עוד אויב. ובסוף של דבר רבבות האנשים שיפגעו מן הנהיגה הפרועה יפעלו לחץ והתוצאה תהיה כפי שכתבתי במאמר. אין לי ספק שאופנועי השטח והטרקטורנים יהפכו לכלים ספורטיביים שיגובלו רק למגרשים שמיועדים לכך, בדיוק כמו מכוניות פורמלה ומכוניות קרטיניג. וכמה שזה יהיה יותר מהר כך יטב, גם בדם, וגם בנזק לטבע. לגבי כבישי גוש-דן שהפוכו לפתע לאזור הכי צפוף בעולם עם כלי רכב חקלאיים, מצב זה כנראה עומד לפני סיום. לכולם ברור שהמצב הנוכחי טיפשי, מסוכן ואין לו מקום במדינה נורמלית. לגבי ג'יפים, גם כאן אני מעריך שבעקבות הסכנה שנגרמת מהם בתוך הערים יוטלו עליהם הגבלות. לגבי נסיעה בשטח אנחנו נעשה כל מאמץ שהרעיון להחרמה רכב לאחר 3 סטיות משבילים מותרים יהיה בחוק. בשולי הדברים, לפי התגובות כאן ובמקומות האחרים אני משוכנע יותר מתמיד,מהתגובות הכתובות שלהם שהתהנגות של נהגי השטח בשטח אינה מוגבלת לשם בלבד. חבל שאין כלל הקשבה לצד השני, חבל שיש ביטויים שגובלים בבירונות, וחבל שאין הבנה בסיסית לנזק שנגרם. אני יודע שיש הרבה אנשים שתומכים בדברים שאני מבטא, והספורט המוטורי יחזור לקופסאה שהוא צריך להיות בה. תודה, דרור

x0d

New member
הבריון היחידי כאן הוא אתה,

אתה הוא זה שחושב שבגלל השקפתו הפנאטית יש לאסור על אנשים את תחביבם ואף להגביל את זכויות הרכישה שלהם. כשאני רוכב על האופנוע שטח שלי, אני רחוק מלהיות בריון: אני תמיד מאט ליד הולכי רגל (ואף "גולש" לידם עם מנוע בסרק), לעולם לא מזהם את הטבע ותמיד מקפיד לא להרוס שטח בתולי. ואתה בא, ואומר לי שאסור לי להמשיך לרכב. ואני הבריון? ושוב, בוא נעמיד דברים על דיוקם: 1. אין לכם תמיכה ציבורית. אין, אין, אין. לא נכנסתם לכנסת, ורבים מאלו שתומכים בכם יפסיקו לעשות כן כשתכריזו על המצע השלם שלכם ברבים. 2. חוק הספורט המוטורי נחקק ואושר. זה יגרום לייבוא כלים ספורטיביים בהגדרה, עם מיסוי נמוך לעומת המצב הנוכחי. אני לא יודע עד כמה אתה מבין מה זה אומר, אבל בחו"ל "Closed Circuit" משמעו גם תחרות אנדורו ביער על גבי מסלול מסומן. זה שימוש ספורטיבי למהדרין בכלי ממונע שאינו חורג מאף תקנה. בקצרה, אתה הולך לראות עוד הרבה, הרבה כלים מוטוריים בחיק הטבע - ואני אפילו לא מדבר על תחרויות ראלי למיניהן. 3. הג'יפים נהפכים ליותר ידידותיים לסביבה (גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת הטבע). עוד ועוד יצרנים מציגים דגמים רלוונטיים ובנתיים, המגמה לא נעצרת. איסור תנועה במרכזי הערים? הצחקת אותי. הכוח שלכם בטל בשישים מול עשרות אלפי אנשים שהולכים להחשף לספורט המוטורי ועוד עשרות אלפי משפחות בעלות ג'יפים, שעושות כך משיקוליהן האישיים (בין אם זה עוד מקום לילדים, טיולים בטבע או הצהרת הון ניידת). עד שלא תאמצו עמדה פרגמטית ולא לוחמנית, כזו שתשאף לשלב עוד אנשים בטבע ולא לשמור אותו לעצמכם, לעולם תהיו כוח שולי וזניח. אם תבחרו להלחם ראש בראש עם הציבור הרחב, אתם תירמסו כאספסת תחת גלגליו של שלום אוחיון. מצד שני, אם הייתם בוחרים בדרך שפויה שתומכת בשילוב הרוכבים בטבע אך דורשת חקיקת רעש (למשל), אכיפת גבולות שמורות טבע (למשל) או עונשים מחמירים על זיהום (למשל), אני בטוח שהייתם פופולריים בהרבה. אבל אתם לא. אתם בסך הכל חבורת WANNABE-פוליטיקאים עילגת שמחפשת כותרות. כיום, העמדה שלך לא ישימה במקרה הטוב וגובלת באלימות ממסדית במקרה הרע. עד אז, לא יהיה לכם בסיס אלקטורלי. קשה מאוד לבנות "מפלגות אנטי", במיוחד כאלו שמכוונות את התותחים כלפי בוחריהן. ואם בנית על 100 אלף תרמילאים שיצביעו בשבילך - נסה לרוץ לראשות מחוז בהודו, אולי... ברור לי שכל המגילה הזו לא תשנה מאומה אצלך, וזו לא הכוונה. מי שכותב טור אטום ומעוות כמו שלך, הלך מחשבתו שונה משמעותית מזה של האדם החופשי החי במדינה מערבית. מי שחושב שעוד אפשר לפתור בעיות על ידי איסורים, הגבלות וחקיקה, אינו מבין את הבשורה שהביאה המאה ה21. מצד שני, אולי מישהו אחר כן יפיק תועלת. אתה כבר אבוד, אין ספק.

שתבין שטבע אינו מגרש מרוצים יהיה על

מה לדבר... לצערי, רבים מכם לא מבין שטבע לא נועד לנסיעה פרועה או אתגרית, או איך שאתם קוראים לה. הטבע הישראלי המצומצם הוא רכוש כלל הציבור ואין לאף קבוצה שום זכות לפגוע בו, או לפגוע בהנאה של האחרים ממנו. אתה בהחלט צודק כלי הרכב "האתגרים" נועדו לניסעה במסלולים מוסדרים בלבד, ולא במרחבים הפתוחים. ולא לכל בעל רישיון נהיגה. ברגע שכלי רכב אלו יצאו מן המרחבים הפתוחים למסלולים הסגורים, אתה תקבל תמיכה מן הציבור וגם תמיכה שלי. המצב כפי שהוא היום לא יכול להימשך... תודה, דרור

תודה לך דרור עזרא.

באוילותך הפכת אותי לפעיל פוליטי, בבחירות הבאות, אני,גז ונעלם, הופך להיות פעיל פוליטי נגד מפלגתך ומה שהיא מייצגת. בבחירות הבאות, ארתום את כל חברי, מכל פורומי השטח והספורט המוטורי, ארתום את כל העוסקים והמתפרנסים מהענפים הללו להיות שגרירים נגד המפלגה שלכם והמצע שלה. ביהירותך, הפסדת לא רק את הקול שלי, אלא גם את התמיכה שלי במטרה העליונה שהיא שמירת ערכי הטבע - תמיכה שהיתה יכולה לבוא לידי ביטוי בהסברה, הנחייה, ועזרה בפיקוח - אני כמו רוב חברי, מתנגדים לרכיבה או נסיעה בשמורות טבע, מתנגדים התנגדות חמורה לרכיבה ונסיעה בחופי הים או בקרבתם ומתנגדים לרמיסת ערכי טבע ונוף. בטיפשותך, אתה חושב שכל מי שרוכב על אופנוע, טרקטורון או רכב שטח עושה זאת מתוך כוונה להרע ולהזיק והדרך למנוע נזק הוא לאסור עליו לעסוק בכך במקום לעזור לו להבין, לחנך ולאפשר לו לעשות שימוש נכון בכלי הרכב... באטימותך אתה מתקשה להבין שהדרך לשמירת ערכי טבע עוברת דרך חינוך והסברה, דרך הגברת הפיקוח בשמורות ודרך מתן מוצא לקהילת רוכבי ונהגי השטח למיצוי הספורט שלהם ולא דרך "החרמת רכבים" מטופשת. בצביעותך אתה לא טורח לציין בכלל שהסינגלים שיוצרים אופנועים ואופניים (כן, גם אופניים יוצרות סינגלים) ביערות הארץ הם כאין וכאפס לעומת הסינגלים שיוצרות חברת דרך ארץ או מע"צ בארץ. בבורותך אתה מתעלם מהעובדה שביערות המחטים בארץ, כל סינגל הוא ברכה שכן הוא יוצר הפרדת אש, וממילא סינגלים משתקמים עונה אחת אחרי שנוצרו. בקטנוניותך שכחת ללחום בכל אותם מליוני ממנגלים שהולכים להציף את "יערות" הקרן הקיימת לישראל בעשרות אלפי מאזדות, מאות אלפי טונות של זבל, רמיסת ערכי טבע ובשר קלוקל. בקיצור... כנראה שאופורטוניסט קטן ואומלל שכמוך לא יוכל להבין לעולם כמה נזק גרם לעצמו ולחבריו במאמר האומלל הזה שלך... (מעניין שכמעט אף אחד מחבריך ההזויים לא עומד כאן להגנתך - מלבד הניק הטרולי שלך - "ספק עגול ומשוריין")

../images/Emo45.gif ו ../images/Emo31.gif.

גז ונעלם, אני מציע לא לשפוך את התינוק עם מי האמבטיה. מפלגת הירוקים לא מייצגת את חובבי הטבע בארץ, שכן מעולם לא נבחרה לתפקיד זה. אל תזהה שמירת טבע עם מפלגה זו, ואל תתחיל לפגוע בטבע רק בגלל שמועמד מס' 6 של המפלגה פרסם כתבה משתלחת. האיש רוצה להראות שהוא פועל לטובת הטבע- אז הוא יוצא למלחמה נגד כל מי שנראה לו כמטרה נוחה, כולל כאלה שעשו ועושים למען שמירת הטבע. ואל תיתן גם לעובדה שהירוקים לא עברו את אחוז החסימה להטעות אותך- הסיבה אינה שהבוחרים אינם מעוניינים בשמירת טבע ואיכות סביבה, הסיבה היא שהם (כולל אני) לא סבורים שהמפלגה בהרכבה הנוכחי מתאימה לעשות זאת. ראה פורום שמירת טבע לפני הבחירות.

asparagos

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל. כל מילה

ובמיוחד אהבתי את: "בקיצור... כנראה שאופורטוניסט קטן ואומלל שכמוך לא יוכל להבין לעולם כמה נזק גרם לעצמו ולחבריו במאמר האומלל הזה שלך... (מעניין שכמעט אף אחד מחבריך ההזויים לא עומד כאן להגנתך - מלבד הניק הטרולי שלך - "ספק עגול ומשוריין")"

פרגיתי

New member
../images/Emo45.gifומוסיף למר עזרא...

תודה לך מר עזרא, הארת את עינינו, גילית את פרצופך האמיתי, איחדת אותנו - נגדך ונגד חבריך ב"מפלגה". אותה "מפלגה כביכול" שלמזלנו הרב! לא נכנסה בסופו של דבר לכנסת ולצערנו, חלק מהמצביעים היו - חברנו שלא ידעו מה ילד יום... לא מספיק, רימו אותנו המפלגות הגדולות ולקבל כזאת מהלומה ממפלגה חברתית כביכול שאמורה לעזור ולתרום לחברה ובטח ובטח לא לתקוף אותה ולהזיק לה. כתבת דברים חמורים ביותר, פגעת, הכפשת, השנאת, הוקעת והכללת על ציבור שלם שחלק ממנו הצביע עבורך!!! - אין לך בושה? מה אתה חושב שתצא לך משנאת חינם זאת?? שום דבר...רק נזק לעתידך הפוליטי ושמך.

עשרות אלפים נוספים

רק יחמירו את הבעיה הקיימת כבר היום. המרחבים הפתוחים אינם כל כך גדולים, ואם נוסיף לזה את "ההתכנסות", הגברת האינטנסיביות של שימוש צה"ל בשטחי אש בתחומי הקו הירוק, הקמת יישובים חדשים המתוכננים בדרום השפלה, בחולות עגור ועוד, והתרחבות "שגרתית" של היישובים הקיימים, ייעשה יותר ויותר ברור שעידוד הספורט המוטורי לא מתאים למדינה קטנה כמו מדינת ישראל. ההתנגשות בין רכבי שטח ובין מטיילים וערכי טבע, תהיה הרבה יותר ברורה וחדה, ולא מדובר על עוד זמן רב. בלי צפון מדבר יהודה ועם תוכנית ספדי, לדוגמא, יותר אופנוענים וג'יפאים יחלקו את הרי ירושלים עם יותר מטיילים ופחות טבע - זאת תוך עשר שנים, אולי הרבה פחות מכך. אינני דרור, ואינני קורא לג'יהאד נגד רכבי השטח, אך גם אינני חושב שיש לעודד את התופעה, וככל שהזמן יחלוף, יורגש יותר ויותר הצורך בחסימה נרחבת של שטחים פתוחים בפני רכבי שטח. ובעוד שדרור והמפלגה עושים את רוב הטעויות האפשריות בדרך, לדעתי יש סיכוי טוב מאד שבכנסת ה- 18 המפלגה תיכנס לכנסת, ואפילו עם 4-3 חברי כנסת בעלי השפעה. רק שים לב כמה הצביעו לירוקים ב- 2003 וכמה הצביעו להם עכשיו...

x0d

New member
כמה הצביעו לגימלאים ב2003?

אכן, אף אחד. אין סיכוי למפלגת הירוקים אם אנשים ידעו באמת למי הם מצביעים. אני בטוח שרבים מאיתנו, שכעת מבינים שהמפלגה הזו היא האוייב, לא יתנו לה לצבור כוח ממשי. כל אותם שוכני רמת אביב בעלי הלנד קרוזרים ידעו בדיוק מי מסמן אותם בבואם לבחור מפלגה שתעלה להם את איכות החיים.

למעלה