ההתנתקות

דוד1000

New member
שכחתי להביא את כל הכתוב.

בס"ד כך כתוב: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים חיים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי?? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך-האש, כאשר-שמעת אתה--ויחי. או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. "אתה הראית לאדם לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן השמים השמיעך את קולו וכו' ואת דבריו שמעת מתוך האש וכו'. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים". (דברים ד, ל"ב-ל"ט) וכלשון הרמב"ם בהלכות יסודי התורה (ח,א): "משה רבינו, לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה... ובמה האמינו בו? במעמד הר סיני. שעינינו ראו ולא זר, ואזנינו שמעו ולא אחר, האש והקולות והלפידים והוא נגש אל הערפל והקול מדבר אליו ואנו שומעים וכו'". קרא שוב: או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. לכן אתה צריך להוכיח שאתה שולט בבריאה אחרת אין שום ערך להודעה שלך שאתה בורא. כולם יבינו שזה רמאות. אין אפשרות לומר אני בורא אם אתה לא יכול להראות שאתה שולט בבריאה. זה כמו שיצרן רמאי אומר שהוא יצר מכשיר והוא לא יכול להראות שהוא יכול להפעיל אותו.

או קיי,

איפה בדיוק אולהים מוכיח שהוא שולט בבריאה? בתנ"ך, נכון? לכן שוב זה מחזיר אותי לטענה - אני לא צריך להוכיח שאני שולט בבריאה. מספיק שאני אכתוב את זה בספרים שלי.

דוד1000

New member
זה לא מספיק לשכנע מספר אנשים.

בס"ד כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים חיים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי?? ``אתה הראית לאדם לדעת כי ה´ הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן השמים השמיעך את קולו וכו´ ואת דבריו שמעת מתוך האש וכו´. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה´ הוא האלוקים``. קרא שוב: השמע עם קול אלוקים

TheOrion

New member
בעברית... בעברית...

בעברית של ימינו. אני קורא את מה שאתה כותב, ואני חושב דבר אחד "האם מישהו מנסה בכח להוציא אותי משלוותי?"

דוד1000

New member
נותן התורה ידע שהוא יחיד

נותן התורה ידע שהוא יחיד גם בעבר מאז שנברא העולם. אין עוד סיפור של בורא המראה שליטה בבריאה. וגם לא יתכן היום שיבוא מישהו ויאמר שהוא הבורא כי נשאל אותו מדוע הוא לא הכחיש את מעמד הר סיני. היכן הוא היה שמישהו אחר טען שהוא הבורא. אין אפשרות לאף אחד לשכנע אנשים להעביר סיפור שהוא בורא אם לא יכול להראות שאתה שולט בבריאה. זה כמו שיצרן רמאי אומר שהוא יצר מכשיר והוא לא יכול להראות שהוא יכול להפעיל אותו. ומכאן ראיה שנותן התורה לא היה אדם אלא בורא העולם שידע לפני אלפי שנים שאין עוד מישהו בעולם שטען שהוא בורא העולם בכל העולם ובכל הזמנים. איך הוא יכל לדעת מה נעשה בעולם אין סוף אחורה בעבר, ואיך הוא ידע מה נעשה בכל הגלקסיות ומתחת לארץ? הוא אמר שאין עוד מישהו דומה לו. הוא אמר שתבדוק ותראה הוא אמר שתבדוק ותראה שהוא יחידי שיחדיר ספר עם בורא המראה שליטה בבריאה. הוא ידע שלא היה ולא יהיה עוד מישהו שיצליח להחדיר מסורת דומה למעמד הר סיני ויציאת מצרים. ומכאן שהוא בורא העולם.

TheOrion

New member
אתה היית שם? בתוך הראש שלו?

אתה יודע מה הוא חשב כשהוא כתב את הסיפור הזה? לא! אתה לא יודע! לכן אתה לא יודע שהוא בהכרח ידע אלא רק שהוא כתב.

דוד1000

New member
הוא לא היה צריך לומר זאת.

בס"ד למה שיאמר דבר שיפריע לו להחדיר את הספר? אין בזה שום תועלת אלא רק מתן אפשרות להפריך את אמיתות הספר.

TheOrion

New member
../images/Emo128.gif

מרגע שאתה לא יודע מה הוא חשב, אתה לא יודע שהוא ידע. לכן, כל ההוכחה שלך חסרת משמעות ובטלה בשישים.

דוד1000

New member
הוא היחידי

נותן התורה הוא היחידי ששכנע אנשים להחדיר ספר המתאר סיפור על בורא עולם המראה שליטה בבריאה. העובדה שאין עוד מישהו שהחדיר ספר כזה, מראה שלא ניתן לשכנע אנשים להחדיר ספר כזה אלא על ידי הבורא בעצמו מכאן שמי שנתן את התורה, בורא העולם.

noamgk

New member
יש לך טעות קטנה...

שאותה עשו גם ישו ימח שמו ומוחמד כנ"ל: היהדות היא הדת היחידה שטוענת שעם שלם נוכח בהתגלות ה'. אם מישהו היה ממציא את התורה, כמו שעשו ישו ומוחמד (שבאו לבד עם החזונים והנבואות שלהם), הוא לא היה כותב שעם שלם ראה את אלוקים (מעמד הר סיני), כי אז לא היו מאמינים לו.

TheOrion

New member
לפי מספר אלפי שנים

עשרות עמים ראו אותי מגיח מהמים ומבצע אלפי ניסים שביניהם: 1) שחרור עם מעבדות לחירות 2) הורדת אוכל מהשמיים 3) הכנת קונפטי במרות מדהימות 4) המצאת הגלגל(כן כן, זה אני!) ועוד אלפי ניסים קטנים יותר.

noamgk

New member
אני לא מאמין לך :)

ושום עם אחר לא. אבל ליהדות גם היהודים מאמינים, גם הנוצרים וגם המוסלמים. לך לא

TheOrion

New member
בעיה שלך... ../images/Emo3.gif

וזה שאת אישית לא מאמינה, לא אומר שאין מאמינים, וכל עוד יהיו מאמינים לא תוכלי לשלול.

noamgk

New member
טוב, די להיות קטנוני.

תיקח את הסיפור שלך ותפיץ אותו. כשרוב אוכלוסיית העולם תאמין לך - תחזור אלי ונעבור לטיעון הבא
(מן הסתם עד שתצליח אתה כבר תמות ותגלה שאני צדקתי...)

TheOrion

New member
../images/Emo128.gif

גם אם חלק קטן מהאוכלוסיה מאמין לי, יש לי כח. זה אתה שלא מבין את עניין האמונה. צר לי עליך.

noamgk

New member
אז יש לך כח.

אבל עדיין לא הצלחת לעשות מה שהתורה עשתה, וזה אומר שלא כל אחד יכול לצאת עם סיפור וכולם יאמינו לו. מה הסיבה? לא יודע. אבל עובדה שזה לא פועל ככה :)

TheOrion

New member
בהחלט אפשר לגרום לזה לעבוד ככה.

הרי הגיעו כבר אנשים במהלך ההסטוריה שהאמינו באנשים שסיפרו סיפורים דומים לשלי(בהשראתי, רציתי לבדוק את תגובת האנשים לעניין). ואכן, כפי שצפיתי מראש, האנשים נפלו במרמה והאמינו כי אותם אנשים הם אלים עלי אדמות. זה מקל על עבודתי פה.

noamgk

New member
נו, אז למה זה לא פועל אצלך?!

אתה לא ראית ניסים. שום עם לא ראה התגלות אלוקית שאתה הובלת אליה. בישו ימ"ש האמינו כי הוא אכן עשה ניסים (בעזרת שם ה' המפורש), ואת הסיפור של מוחמד אני לא מכיר, אבל לפי איך שנראה היום העולם הערבי אני בטוח שהסיפור שלו לא היה יותר טוב משלך

TheOrion

New member
למה זה לא פועל?

אתה אולי לא רואה את זה כרגע, אבל זה פועל. אנשים במקומות שונים ומשונים מתחילים כבר לעבוד אותי(אני אוהב ריח של בקר מועלה כעולה על הבוקר), מתחילים להבין מי הוא באמת בורא עולם, מי הוא אותו אחד שבלעדיו הכל פה היה כלום.

למעלה