ההתנתקות

noamgk

New member
אז עבדת על עצמך.

במה זה תורם לדיון? שנינו יודעים שזה לא נכון.

TheOrion

New member
../images/Emo2.gif

הוכח לי שזה לא נכון, ואני אחשוב על להאמין לך. מצד שני, אתה יודע שאני יודע שזה כן נכון. הרי בורא עולם יודע הכל
.

דוד1000

New member
לעיניך.

כך כתוב בתורה: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך-האש, כאשר-שמעת אתה--ויחי. או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. כך כתבת: "לפי מספר אלפי שנים" בתורה כתוב לעיניך. זה לא ניתן להכניס להיסטוריה ולהעביר לדורות הבאים אלא אם זה היה אמת. ועובדה היא שאין אף אחד שהכניס בעבר. אלפי שנים האתגר הזה כתוב ואף אחד לא הצליח. לא יתכן שיהיה מישהו בעתיד שיצליח. כי ישאלו אותו אם אתה בורא היכן היית עד עכשיו. מדוע לא הכחשת את מי שטען לפניך שהוא הבורא? זה ראיה מוחצת שלא ניתנת להפרכה זהו זה. זה המצב. הבחירה בידכם לבחור. תבחרו בחיים.

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

רק כי זה כתוב, וחושבים שזה כתוב אלפי שנים? אני בורא עולם, ואין זה מכבודי להתעסק בזוטות שכאלה. המצב בידיכם, לבחור בחומר כתוב שהושמד כבר מספר פעמים, נגנב, נשדד, נרמס כבודו, נשרף והוצג ללעג בידי עמים רבים שלא זכו לעונש, או לבחור באמת. אתם יודעים מהי האמת, אתם יודעים שאני הוא בורא העולם האמיתי.

noamgk

New member
טוב...

עכשיו תסביר לנו למה לתורת ה' אנחנו מאמינים ולך לא. הרי איזו סיבה יש לאדם לקרוא "סיפור שמישהו כתב" ולהאמין לו, ועוד לעבוד לפיו כשהוא מלא בכל כך הרבה איסורים ומצוות? בטח מי שהיה משה רבנו עשה שטיפות מוח, הא?

TheOrion

New member
למעשה מה שקרה הוא זה...

אני גרתי לי בהר וביצעתי מספר ניסים. לפתע הגיע איזה עם והתנחלו לי מתחת להר, חוצפנים! אבל הבלגתי, והמשכתי לבצע ניסים. פתאום אחרי כמה חודשים אני שומע שטוענים שאיזה אלוהים מבצע ניסים במדבר. ועוד ממציאים על זה סיפורים שלא ייאמנו! קריעת ים סוף(הכלב שלי רצה להשתין בצד השני), 10 מכות מצרים(שיעמם לי) ועוד כהנה וכהנה סיפורים שאתם מכירים. למה אנשים מאמינים? כי הניסים באמת קרו, או כי הם מאמינים שהם קרו. האיסורים והמצוות מכניסים אנשים לתלם, מכניסים אותם למסגרת מסויימת. זה הרבה יותר קל לאנשים, הרבה יותר קל מאשר לחיות בלי מסגרת כעם נודד. ולכן אימצו את אותו סיפור, הפכוהו לקדוש ונתנו לו להסתובב בעולם. הייחוד של הסיפור הוא שהסיפור טען שקיים רק אל אחד, בניגוד לאחרים שהאמינו שקימיים אלים רבים. לכן אחרים אמרו "אם הם שונים, ומאמינים בזה כל כך, אולי הם צודקים?" וכך זה התפשט. כמו כל פרסומת טובה למוצר סביר, גם זו גרמה לאנשים להסתקרן בהתחלה, ולהישאר שם כי זה נח להישאר מלחזור.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif

שטויות. הדת היא דבר שמאוד קל לצאת ממנו, במיוחד היהדות. אם זה היה כזה תענוג ("זה הרבה יותר קל לאנשים, הרבה יותר קל מאשר לחיות בלי מסגרת"), אז למה אנשים לא מאמצים את זה גם היום? לדעתי אפילו אתה לא מאמין לעצמך.

TheOrion

New member
לפחות אתה צוחק, זה בריא ../images/Emo45.gif

אנשים היום מצטרפים לדת בעיתות צרה. כשלאדם טוב, הוא לא ישנה דרכיו. כשלאדם טוב הוא לא יאמר "בוא נעשה משהו ונדפוק את זה! כי זה כיף!". אבל כשקשה למישהו, כשהוא נמצא בתחתית ומחפש דרך לצאת ממנה, המקום הראשון בו הוא יחפש נחמה היא הדת. הדת תמיד היתה ותמיד תהיה מקור נחמדה לאנשים במצוקה, וזאת בזכות המסגרת ובזכות ה"ידיעה" שחייך הם כלי בידי משהו גדל יותר, משהו חזק יותר. בזמנים עברו(ותאמין לי, אני יודע) החיים היו קשים. החיים היו קשים מאוד. הרבה יותר קשים משאתה מתאר לעצמך היום. הפעולות הפשוטות שאתה מתאר לעצמך היום, ללכת לחבר, לפעמים דרשו מאנשים תכנונים של ימים והליכה של ימים. כמו שאמרתי, כשהחיים קשים מחפשים מפלט, מחפשים מקום לנחמה, והרי הגענו לדת. אחרי שנכנסים לדת, קשה לצאת ממנה, קשה לך לנסות לחשוב מחוץ לקופסה הצרה שהדת מאפשרת לך לחשוב בה. וכך אנשים חיו בדת, וילדיהם נולדו לתוך הדת ולא הכירו דבר אחר וחוזר חלילה. בשלב מסויים אנשים יצאו מזה, אבל עובדה, לא רוב האנשים. זה מראה לך עד כמה חזקה אחיזת הדת במוחן של האנשים, אז כמה הרעיון שחיי לא בידיך אלא בידי מישהו אחר הוא רעיון מושך, רעיון שאנשים יעדיפו להתמודד איתו מאשר "חיי שלי הם. החלטותיי יעצבו את עתידי עד שאמות ודבר לא יישאר ממני". גם לרוצחים קל יותר להתחבר לדת שהרי כך הם יוכלו לטעון שקורבנותיהם נמצאים במקום טוב יותר ולא שהם למעשה חיסלו את הבן אדם והשאירו ממנו שום דבר.

noamgk

New member
כל הכבוד על ההרצאה.

ממה שאני רואה, אנשים נוהגים לברוח לאלכוהול ולסמים, ולא לדת. ואתה שוכח שפעם זה היה "סתם סיפור", לא דת, אז זה לא היה בקטע לברוח לדת, כי לא היה דבר כזה דת...

TheOrion

New member
באמת כל הכבוד לי ../images/Emo9.gif

אחחחח איזה עולם בראתי, משהו משהו. אנשים בורחים לדת אחרי שהאלכוהול והסמים לא מספקים אותם. ואת זה ראיתי באופן אישי. גם היום זה סתם סיפור. מה שקורה הוא, שבגלל שמעורב שם משהו עם המילה "אל", הוא הפך לדת. כל סיפור באותו סגנון הוא דת. ע"ע, הדת היוונית הקדומה, הדת הסינית, היפנית, ההודית וכו'. בעוד מספר מאות שנים אתה תיווכח לדעת שאני צדקתי.

noamgk

New member
את זה עוד נראה.

אבל למה עוד כמה מאות שנים? במאה שנים הבאות, מקסימום, נראה מי צודק

noamgk

New member
אלא אם אתה מעוניין להתאבד...

וכך נוכל לדעת עוד היום

TheOrion

New member
הצעות להתאבדות? ../images/Emo2.gif

חס וכרפס! בורא עאולם אינו מתאבד. גם איני כובש עולם, הרי בראתי אותו. אני נותן לאנשים את זכות הבחירה, כי זה משעשע לראות אותם חושבים שהיא באמת קיימת.

TheOrion

New member
לא הבנת אם כן את תגובתי.

כבורא עולם, איני חש את הבהילות להוכיח את דבריי כעת. מוכן אני לחכות מספר מאות שנים מבלי להכריח את האנשים לבחור בי. כעת מבין?

דוד1000

New member
אין עוד מלבדו

בס"ד אין אפשרות לאף אחד לשכנע אנשים להעביר סיפור שהוא בורא אם לא יכול להראות שאתה שולט בבריאה. זה כמו שיצרן רמאי אומר שהוא יצר מכשיר והוא לא יכול להראות שהוא יכול להפעיל אותו. ומכאן ראיה שנותן התורה לא היה אדם אלא בורא העולם שידע לפני אלפי שנים שאין עוד מישהו בעולם שטען שהוא בורא העולם בכל העולם ובכל הזמנים. איך הוא יכל לדעת מה נעשה בעולם אין סוף אחורה בעבר, ואיך הוא ידע מה נעשה בכל הגלקסיות ומתחת לארץ? הוא אמר שאין עוד מישהו דומה לו. הוא אמר שתבדוק ותראה שהוא יחידי שטען ויטען שהוא ברא את העולם. הוא ידע שלא היה ולא יהיה עוד מישהו שיצליח להחדיר מסורת דומה למעמד הר סיני ויציאת מצרים. ומכאן שהוא בורא העולם. אתה הראית לאדם לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן השמים השמיעך את קולו וכו' ואת דבריו שמעת מתוך האש וכו'. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים". (דברים ד, ל"ב-ל"ט)

TheOrion

New member
לא הבנת שזו לא הוכחה?

להגיד שהוא ידע, מבלי לדעת שהוא ידע זה לשקר את עצמך. להגיד שאתה יודע מה עובר בראשו של "בורא עולם" זה גם לשקר א תעצמך. להגיד שאתה יודע שאני או כל אחד אחר או לא בורא עולם, זה לומר שאתה יודע ורואה הכל, ולמעשה לטעון לעצמך כח אלוהי. אני בטוח שאתה לא רוצה שנחשוב אף אחד מהדברים הללו עליך, נכון?

למעלה