ההתערבות.

AlphonseElric

New member
ההתערבות.

שלום! אני כרגע כותב תסריט על התערבות.. רציתי שתתנו לי את חוות דעתכם עליו- זאת רק ההתחלה, שתי סצנות בלבד יש.. הסרט הוא של כ20 דקות בערך, לא יותר. בבקשה תנו את חוות דעתכם. אם יש לתקן דברים, רק תאמרו!

moshavnikit

New member
היי

אתה צריך לתקן בעיקר את הצורת כתיבה.. קודם כל אתה לא כותב בצורה שכותבים תסריט. ואתה לא מתאר את האנשים, אתה יכול לתת להם גם שמות. שופט לא חייב להשאר שופט אבל לא נראה לי שזה עקרוני, וכשאתה כותב מנהל בנק ולא מתאר אותו... איך אנחנו נדע שהוא מנהל בנק אם אין שום דבר שיצביע על כך? אתה צריך לנסות להכניס את זה בטקסט כמו שעשית עם השופט. כשהעורך דין שאל אותו אם הוא היה השופט באותו התיק. -כתבת על השופט שהוא נזכר.. מספיק לנו לראות את ה-הא כן, כדי להבין שהוא נזכר, אתה לא צריך לכתוב את זה. מהכתיבה שלך שמתי לב שכנראה לא עברו איתך על כתיבת תסריט, או שאולי פשוט לא מספיק. נראה לי שאנשים פה פרסמו בעבר קישורים שמלמדים צורת כתיבה בסיסית של תסריט וכדאי לך לעבור על זה.. בהצלחה! :0)

AlphonseElric

New member
מעולם לא עברו איתי על כתיבת תסריט..

ראה המשך תגובתי בהודעה למטה

doryog

New member
לגבי הסצנות

נשמע מעניין ומסקרן, גם דיאלוגים טובים- השאלה היא אם אתה מכיר את הסיפור- האם אתה יודע לאן הוא מתקדם...כי צריכה להיות לו סיבה מאוד טובה להכנס עכשיו לכלא ל חמש שנים ויותר מכך- לזה שמשלם לו על כך כ"כ הרבה כסף. חשוב שתכיר טוב טוב את הסיפור כדי שלא תסתבך בסוף.....בהצלחה

AlphonseElric

New member
תודה על ההערות, לקחתי לתשומת ליבי..

אני מכיר את הסיפור, ואני יודע מה יהיה הסוף.. אגב, הוא נכנס ל21 שנים לכלא. אני יסיים אותו, יתן לכם לקרוא ואז שוב תבדקו אותו.. אגב, לגבי התיאורים.. הם לא ממש מתוארים זה נכון, וזה שאין להם שם (לעו"ד ולבנקאי) זה בא עם סיבה מסוימת.. אבל אל דאגה.. היא תגיע..
תודה רבה שוב- נבו-

מה הקטע עם ג'ורג' מייקל?

העו"ד השתגע בכלא? הוא אסיר משוחרר? ברח מהכלא? הוא לא עו"ד!.. אממ פועל בעתיד גוף ראשון יחיד מתחיל ב-א' ולא ב-י'. (אקבל ולא יקבל). בהצלחה

AlphonseElric

New member
ג'ורג' מייקל סתם נשמע שם טוב..

אז הלכתי עליו.. העו"ד לא השתגע בכלא, הם סתם מדברים על הנוסא הוא לא היה בכלא בכלל...

אל תגיד לי, הוא בסוף יוצא עם הכסף

אבל הזמן, את הזמן אי אפשר לעצור ואי אפשר לקנות!!

AlphonseElric

New member
אל דאגה! הסרט לא נגמר...

הוא ממשיך..
(עם גרשיים ענקיותתתתת) לא! הוא יוצא בלי הכסף...

שאלה...

הגזמת עם החודשיים, אולי חצי שנה. או שזה בדוק ואני שוטל לאוויר???

AlphonseElric

New member
האא! למען האמת סתם תקעתי מספר...

אני יברר איך זה בד"כ ואני ישנה את זה.. תודה על ההארה!

AlphonseElric

New member
ראיתי אותו אבל אני לא זוכר ממש..

אגב, החתימה שלך.. מגניב! אהבתי!

100police

New member
זה נכון, החתימה..

אם לא הייתי מכיר את הסיפור הייתי צוחק מאיך שזה נשמע.

אוֹריה

New member
|כותרת|

יש לי טראומה מהסיפור הזה. אני עדיין לא יודעת מאיפה אני מכירה אותו, ולמה לעזאזל אני זוכרת את כולו. יכול להיות מעניין לעשות ממנו סרט. במקום כמה הערות טכניות שלי, תכנס לכאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=1193&art_id=17 תעבור על הכללים, תחכים ותיישים להבא. [יש לי בעיה עם לתת קישורים, המחשב שלי לא מת על זה. במקרה שהקישור לא עובד, תכנס למאמרים של הפורום  תסריטאות  פורמט נכון לתסריט.] בקשר לתסריט. את הסצנה הראשונה אני הייתי עושה סביב שולחן פוקר (פוקר, ברידג', משהו שמשחקים סביב שולחן, אני לא מתמצאת בתחום), עם נגיעות של מאפיה. ואי השייכות של העו"ד לפמליה של חבריו לעבודה תבוא לידי ביטוי עוד מהאקספוזיציה. וכשאני חושבת על זה, אם שניים מהם (העו"ד והמנהל הבנק, לדעתי) ישחקו שחמט, זה גם יכול להיות מעניין. בכל אופן, מוטיב של משחקי הימורים (התערבות היא סוג של הימור), ו/או מוטיב של ניצחון (בשביל סוף הסרט). יש יותר דיבורים ממעשים. בסצנות האלו זה הכרחי, אין דרך אחרת להעביר את האינפורמציה, אבל בכלליות תשתדל שהתמונה תספר במקום בדמויות. תשתמש באמצעים קולנועיים במקום במילים, כשאפשר. ובהקשר הזה, אם הסצנה הראשונה תתקיים במסעדה, הם רק ידברו, אתה לא תצלם אותם אוכלים. לעומת זאת, אם הם ישחקו שחמט (פוקר, וואטאבר), המשחק יתפוס גם את העין. תוכל גם להדגיש את החלקים החשובים שבשיחה- ההתערבות. יש כל כך הרבה אפשרויות, תחשוב על זה. [על הסצנה השנייה אין לי זמן כרגע לעבור. סורי]. משו אחרון, הסרט יכול להתחיל מהסוף להתחלה (מהיום האחרון שלו בכלא, הכוונה), וכל העלילה, וגם הסצנה הראשונה, היא פלאשבאקים. ויותר מזה, אפשר לשבור את הסצנה הראשונה לכמה חלקים, ולשזור אותה בין כמה פלאשבאקים ספציפיים. בקיצור, לא חסר מה לעשות. יש הרבה יתרונות בהסבה של סיפור ספרותי לתסריט, אבל אל תהסס לא להדבק לסיפור, לשנות, להוסיף, לחתוך, לערבב וכד'. כל מה שעולה על דעתך. שיהיה בהצלחה! :)

AlphonseElric

New member
אני יאמר לך בדיוק מאיפה זה...

זה סיפור של אנטון צ'כוב. סיפור קצר.. נחמד מאוד.. אבל אם לומדים אותו בשיעור ספרות הוא יכול להגיע עד קצה הנשמה..! :-\ ומאוד חבל שזה כך.. תודה רבה על כל הטיפים.. לקחתי כמה לתשומת ליבי.. ואני אפילו ייסם אותם!

למעלה