הוא באמת כזה אידיוט

מעיןבר

New member
הוא באמת כזה אידיוט../images/Emo35.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=665&msgid=57858237 הגעתי אל ההודעה הזאת דרך שער תפוז. מודה, הוא לא כתב בצורה שהיא מאוד פוליטיקלי קורקט וגם לא נשמע נחמד יותר מדי וירדו עליו שם רצח. עדיין, אני חושבת שיש משהו במה שהוא אומר על אנשים שלא מסתכלים במראה לפני שהם יוצאים מהבית. אישית - לא לובשת טייץ צמוד וגופיות לשיעורי התעמלות, אפילו לא בתקופות שהייתי הרבה יותר רזה מהיום (-10 ק"ג לפחות). תמיד זה טייץ עם חולצה גדולה שמטשטשת. משתגעת כשאני רואה סטודנטיות שלובשות בגדים שהכל "נשפך" מכל הכיוונים ולא נראות בכלל מודעות לכמה שזה לא הולם להן. משתדלת מאוד להסוות את המגבלות של הגוף שלי (וזה נעשה קשה במיוחד ככל שאני עולה במשקל
) ולא מבינה הרבה מאוד א/נשים שיוצאים מהבית עם בגד שאני בחיים לא הייתי לובשת לו אני במקומם. בהחלט מרגישה שיש מקום שבו האופנה משבשבת לאנשים את שיקול הדעת, או שמא זה הרצון להיראות אופנתית. אגב, זה נכון גם למקרה של רזון קיצוני ולא רק להשמנת יתר (ע"ע ה"כוכבות" האנורקטיות של הוליווד). מכבדת מאוד אנשים ששלמים עם גופם בכל משקל שהוא. לא מבינה אנשים שעושים לעצמם עוול באופן הלבוש שלהם.

Arfilit

New member
אני אקצר עכשיו ואולי ארחיב אח"כ

כן - הוא באמת אדיוט.

yaelia

New member
הוא בהחלט אידיוט

ואנשים בהחלט לא מסתכלים בראי לפני שהם יוצאים מהבית. זה לא קשור רק לשומן, זה קשור גם לאנשים שלא משתמשים בדאודורנט (שזה הרבה הרבה יותר גרוע מכל איש שמן בעולם), זה קשור לצמיג שקופץ גם לבחורה הכי שווה בקו של הג'ינס הצמודים, או החוטיני שכולו בחוץ מבעד למכנסיים הכה נמוכים שבכל צעד שני צריך להרים אותם למעלה. מצד שני, לי זה ממש לא משנה, הייתי שמחה אם יכולתי להיות מן 'מה לא ללבוש' כזאת ולמצוא בגדים הולמים לכל דכפין ודכפינה, אבל אם מישהו מרגיש מיליון דולר בבגדים היותר מדי צמודים שלו, שיהיה.

swann

New member
יש הבדל בין חדר כושר ליציאה החוצה

לפחות מבחינתי. גמני לא לובשת בגדים שמדגישים שומנים, בעיקר לא כשאני רוצה להרגיש טוב עם עצמי. אם זה לא מחמיא (לי, ולדעתי), לא לובשים. אבל - בחדר כושר, את לא באה כדי לעשות רושם על אף אחד (גם ככה נמאס מהשיפוטיות של כולם על כולם), ואולי דווקא להתלבש בצורה כזאת ולהתאמן מול המראה כדי לדעת מול מה את עומדת. האדם השטחי והשיפוטי הזה (הרגיז אותי שהוא שואל למה מייצרים בגדים כאלה לכאלה גדלים. אכן אדיוט), לא צריך להכנס לחיים של כל אחד ואחת. בחדר כושר, לך תתאמן ותגיע למטרה שלך. מה זה משנה מה אתה לובש? ובכל מקרה (לא משנה איפה) "מחמיא" זה סובייקטיבי.

הוא אדיוט

אבל אני מסכיהמ איתו. בדיוק כמו שיעלה כתבה. לא אוהבת מכנסיים שעושות "כוס צוחק" (אלה שמרוב שהם צמודים יש מין כפלים כאלה בצדדים - אני בטח לא מסבירה נכון..) לא יכולה לסבול סחרון של זיעה. לא אוהבת שכל הציצי, הבטן הרגליים וכל מה שאפשר ולא בחוץ. לא מחשיבה את עצמי למבינה גדולה באופנה (יעלה אני מוכנה שתבואי אלי ותעזרי לי במה ללבוש...) מצד שני יש משהו בזה שמישהו שהולך לחדר כושר לא צריך להתסכל על עצמו במראה קודם. מותר לו ללכת איך שבא לו - הוא כולה הולך להתעמל. ומסכימה עם זה שלא צריך כל היום לבדוק מה הוא לובש ומה היא לובשת ובטח שלא לבחור את האנשים הקרובים אליך - לפי צורת לבושם.

אמאאור

New member
אצלנו קוראים לזה: כ"ץ

יעני מכנסי "כוס צוחק"
וגם אני לא אוהבת להתלבש חשוף מדי, ושהציצי+קפל בבטן וכו' נשפכים החוצה. אפילו אם הייתי רזונת כזו, לא חושבת שהייתי מרגישה נוח ככה.

ואצלנו -

תסמונת הכוס המחייך. ולעניין עצמו - אני רזה. תמיד הייתי. ואפ'פם לא הרגשתי נוח ללכת עם הבטן חשופה (גם לפני הלידה כשהיא היתה מתוחה ונחמדה). ועכשיו, עוד יותר מרגישה לא בנוח, בעיקר כשאני מניקה בציבור ורואים את הקפל בבטן.

lulyK

New member
הוא אדיוט,

ואת עשית הסבה למה שהוא אמר והוצאת אותו בסדר
. גם אני הרבה פעמים לא מבינה מה עובר לאנשים (גברים ונשים) בראש לפני שהם יצאו מהבית, עדיין - אני שמחה בשבילם שאם זה טעם שלהם, מייצרים עבורם את הבגדים האלה (גם אם הסנופקין הזה סבור שטייץ צריך להפסיק לייצר במידה 40, או שאני חושבת שבגדים מנומרים עם אפליקציה מוזהבת מקומם רק על הסט של הסופרנוס).

מעיןבר

New member
הבעיה מבחינתי היא לא טעם רע

אלא חוסר מודעות עצמית. גם אני חושבת שההערה על המידות בהן יש לייצר בגדים היא אידיוטית, גם אני לא חושבת שבגדים מנומרים עם אפליקציה מוזהבת זה שוס, אבל כשזה מגיע בגזרה הנכונה על הגוף הנכון זה יכול להפתיע בהחלט. המודעות העצמית שלי לאיך אני נראית קיימת כמעט בכל מקום פרט לבית. זה לא שאני כל היום לובשת מחלצות, בימים אלה אני אפילו די מוזנחת (עם שיער גולדה ובסמרטוטים של בית) ועדיין, אפילו הסמרטוטים שלי הם כאלה שאני לא מרגישה שאני נראית בהם מגוכחת. אולי אני לא ממש אגרום לגברים להתחיל איתי ברחוב, אבל אני גם לא חושבת שלמישהו יש סיבה אמיתית לצחוק עלי או להפוך אותי ל"שיחת היום". ייתכן שהמודעות העצמית שלי כ"כ גבוהה שאני לא יכולה להבין משהו אחר

galiaS

New member
מודעות עצמית לא מתחילה ונגמרת

בהופעה חיצונית. לרובנו יש חוסר / עודף מודעות עצמית בהרבה פנים של חיינו. לפסול בני אדם בגלל חוסר מודעות (ואולי דוקא מודעות והשלמה במקרה שלנו) זו גזענות לשמה.

אני לא פוסלת אנשים על איך שהם

לובשים. וזה ממש לא מדד אצלי אם להיות חברה שלהם או לא. פה בפרדס אין ברירה - יש כל כך הרבה סוטגי אוכלוסיה (אתיופים, קווקזים, מקיימי המושבה ובניהם, הפריקים, הדוסים, הפריקים של ימימה, האומנים) והמקום סה"כ קטן ככה שמכירים הכל מהכל. אבל.. זה עדיין מזעזע בעיני ללבוש מכנסי "כוס צוחק".

מעיןבר

New member
לא פוסלת אנשים על סמך מראה.

לא חושבת שהוא עשה את זה. בחיי שלא. חושבת שהוא העלה נקודה שמפריעה גם לי לא מעט ולכן הבאתי את זה לכאן. אנחנו שואלות את עצמינו המון שאלות למשל לגבי התנהגות של אנשים אחרים, למשל הורים אחרים (לא מזמן זעמתי על אמא בגן שמביאה שתי בנות קטנות יחד במושב הקדמי ללא כסאות בטיחות ואף אחד לא חשב שאני אידיוטית). גם אופן הלבוש של אנשים, לא עצם איך שהגוף שלהם נראה, הוא סוג של התנהגות שמותר לנו לתהות על קנקנה.

Arfilit

New member
והינה אני מרחיבה קצת

אנחנו משועבדים למראה החיצוני. אנחנו משועבדים לאפנה. זה חלק מאיתנו - וזה חלק נוראי. גם אני כזאת. חשוב לי נורא איך אני נראית - וגם כשאני לא משקיעה בזה - אני מתבאסת מזה שאני לא נורא רזה, נורא יפה, נורא כל מיני דברים כאלה. חלק עצום מן הדימוי האישי שלנו נגזר מזה. אם תישמע דעתי - חלק גדול הרבה הרבה הרבה יותר מדי. בעיקר אצל נשים - והחל מגיל מאוד מאוד צעיר. ושוב - גמני שם. אבל זה אנחנו עם עצמנו - כהתניה חברתית מזעזעת ומצערת, כל אחד עם עצמו מלקה את עצמו. הרבה שמנות שאני מכירה (ואני מדברת על נשים ממש שמנות) שונאות את זה שהן שמנות. זה מכאיב להן. זה מבייש אותן. זה מביך אותן. קשה להן למצוא בגדים. מביך להן ללכת לים. קשה להן לאכול בפהרסיה. הן זוכרות בערגה ימים אחרים. הן נלחמות בדיאטות. הן מלקות את עצמן עם כל כשלון. קשה להיות שמנה בחברה שלנו. והינה - עושה אישה שמנה מעשה - והולכת לחדר כושר. להתאמן. לעשות משהו בשביל עצמה - ואני לא אהיה בהלם אם יתברר שזה חלק מדיאטה ונסיון לשנות את מה שעושה לה רע. רוב הנשים המאוד שמנות שאני מכירה - לא ידאכו בחדר כושר - כי זה מביך מדי. סליחה - אבל אני - שאני לא ענקית אבל לא רזונת - חושבת 15 פעם האם ללכת לשם. זה לא צריך להיות ככה! חדר כושר אמור להיות כזה שעושים בו ספורט! הוא לא אמור להיות מקום שבו שופטים אותך על המראה שלך - בעיקר בגלל שאנשים באים לשם - בין היתר - כדי לשנות את המראה שלהם. לשפר אותו בעיני עצמם ובעיני החברה (כמה אנשים את מכירים שהולכים לשם כי זה הספורט החביב עליהם? אני לא הרבה...). אז אני עשתה מישהי החלטה אמיצה, החליטה לעשות מעשה וללכת לחדר כושר - והאדיוט הזה (כפי שאמרתי אני סבורה שהוא אדיוט), וחבר מרעים שהוא מחזיק שם, לא מסוגלים להתגבר על ההתניה החברתית המטופשת, לעלות לרגע מעליה ולהגיד לעצמם: "וואו! כלכבוד לזאתי!" שכן מהתיאור שלו - די ברור שזו לא השגרה שלה... הם עסוקים מי בלבדוק מה היא לובשת ואיך זה נראה עליה. מה היא לובשת!!! סליחה - אבל איזה בגדי כושר נראים בעינינו מעולה על מישהו שהיא באמת שמנה? הרחבים נראים כמו שק, הצרים נראים כמו קונדום שהכל נשפך ממנו - מה נשאר? לא ללכת לחדר כושר?! ותשימו לב - שהאיש שכתב את זה הוא מאמן חדר כושר!!! אם הוא לא אמור לתמוך באנשים שעושים שינוי ומתחילים לעשות ספורט, אם הוא לא אמור לכבד כל אחד שנכנס לחדר כושר - אז מי כן אמור???

אני מאמינה שהאדיוט, כמו הרבה אחרים

מגיע לחדר הכושר כדי להכיר בנות (שסביר שבשפתו הן מכונות "כוסיות" או משהו בסגנון), וכאשר מגיעה אשה שמנה, שלפי דעתו אינה מושכת בעיניו, הוא בעצם נגעל מה*חוצפה* שלה להופיע כך ולא לעמוד בציפיות שלו. מראה חיצוני הוא עניין של טעם, ולצערנו הגדול יש הרבה גברים שמתבישים להודות שהם אוהבים שמנמנות/שמנות בגלל הפחד מתגובת החברה. אני למשל בורכתי בבן זוג שאוהב בטן רכה ובעלת "נוכחות"
בכל מקרה גם אני לא מצליחה להבין מה עובר בראשם של אנשים שיוצאים מהבית חשופים לחלוטין, מה גם שסוג תלבושת זה אינו מחמיא להם. לבוש הוא אחת הדרכים הטובות ביותר להסתיר את מה שנראה פחות טוב, ולהבליט את השאר. אבל... אם מישהי רוצה להתלבש כך, ומרגישה נח עם זה שיבושם לה, אין לנו מה לעשות בנידון. ולסיכום - אדיוט

מעיןבר

New member
בחיי שאני יודעת את כל זה.

בהיותי היום +-10 ק"ג מעל המשקל המועדף עלי אני מתמודדת המון עם סוגיות של דימוי עצמי ועם הצורך בשינוי אורח חיים ומה שכרוך בזה. אני עדיין מודעת לזה שלאנשים יש עיניים, איך שלא נסובב את זה, נרצה או לא נרצה, אנשים מסתכלים ויש להם מה להגיד על הכל, החל במראה וכלה בהתנהגות וכמו שכתבתי כאן, גם אופן הלבוש שלנו הוא סוג של התנהגות - את איך שהגוף שלנו נראה אי אפשר לשנות בדקות ספורות, אבל את איך שהוא נראה בבגדים כן אפשר - תלוי בבחירות שלנו. בואי נלך למקום אחר - כמה דיונים יש בפורומנקה על הנקה בפומבי לא מהאספקט של האמא מתביישת אלא מאספקט המבוכה שזה גורם לציבור. אישית כשאני בחרתי להניק בציבור תמיד חשבתי על מי זה הציבור הזה והאם זה עלול להביך אותו ולמרות נטייתי בהחלט להניק בכל מקום היו סיטואציות שבהן בחרתי ללכת הצידה או לשים חיתול כדי לא להביך. מבחינתי זה נכון באותה מידה לאופן שבו אני מתלבשת. כשאני מתלבשת באופן שמגכיח אותי זה לא מביך רק לי אלא גם לציבור שסביבי. דווקא בחדר כושר בו ידוע היטב שיש לא מעט אנשים שמגיעים לשם על מנת לעשות ספורט אלא כי זה מקום לראות ולהיראות, דווקא במקום כזה המודעות העצמית צריכה לטעמי להיות גבוהה יותר. בחיי שאני נורא נורא מעריכה אדם שבוחר לעשות שינוי בחיים ומתגבר על כל העכבות על מנת לעשות אותם, אבל דווקא אז היעדר המודעות העצמית נראה לי עוד יותר משונה. ושוב, הוא לא כתב שהיא לא צריכה היתה ללכת לחדר כושר אבל לכולנו יש לפעמים את המחשבה "מה עבר לה בראש כשהיא לבשה את זה" והוא בסה"כ בחר להביע את זה בקול. אני יודעת שהוא עשה את זה לא יפה אבל עדיין אני לא בטוחה שהשאלה שלו כל כך לא לגיטימית.

lulyK

New member
מעין, אני רוצה לנסות להרגיע אותך.

לאנשים יש עיניים אבל רובם לא שיפוטיים כמו הטיפוס הזה. את מזכירה לי את השיחה שהיתה לי עם אמא שלי כשהייתי בת 14 וסיפרתי לה שאני מתביישת לרקוד במסיבות, היא הסבירה לי אז שלאנשים יש דברים יותר טובים לעשות מאשר להסתכל עליי (האמת, לא השתכנעתי לגמרי, אבל זה נתן לי אומץ לנסות). עודף מודעות עצמית יכול להיות משתק.

למעלה