"דברי ימי" הפורום הזה
מוכיחים מעל כל ספק שאנשים נכנסים הנה בכדי לחסוך לעצמם העפת עפיפונים, או שירה בציבור "למען גלעד". על פי רוב מגיעים הנה אנשים שממילא כתיבה בלבד היא מטרתם. נדמה לי שאת היחידה שהתגייסה גם ליציאה מהבית באמצעות הקשר והמידע שקיבלת פה. מכל מקום, אם אכן היה בכוח הפורום הזה לגייס פעילים, הרי שאני מסכימה איתך בהחלט ש"הסבריו וניתוחיו" המניפולטיביים של ראובן היו גורמים נזק רב. כמובן שמתן זכות דיבור פה לאנשים שמטרתם לחבל בפעילות ציבורית ובעצם להגדרה הראשונית של מטרת הפורום, זה דבר הנתון לשיקולה של מלי. מאידך, רוב הויכוחים שלך איתו היו סביב עמדותיו של נועם, וטענתי העיקבית (בת השנתיים), שהמשפחות אינן רלוונטיות למאבק הציבורי שנועד לשחרר חייל שבוי. החייל השבוי הבא עלול להיות חייל בודד מאוקראינה, או חייל ממוצא אתיופי שהוריו דוברי אמהרית בלבד. האם גם אז כל הויכוח הציבורי יהיה על מה אומרים ההורים ומה חושבת האשה??? אגב אם לחזור למשפחת שליט - אתמול בכנס השתתף גם עמיר רפופורט, הפרשן הצבאי של מעריב, שסיפר שמהרגע הראשון חשב שדרכו של נועם שגוייה, אך נמנע מלהגיד לו זאת. אני יכולה להעיד על עצמי, שחרף הקללות שחטפתי, לא הסתרתי את דעתי מהמשפחות כבר לפני שנתיים. חבל שלא נכחת אתמול בכנס. הזעם שלך היה מוכפל, משתלש ומתרבע.... לי למרבה הצער לא חידשו מאומה, פרט לטענתו של עמי איילון שמידת הסיכון משחרור רוצחים "עם דם על הידים" פחותה מזו של אסירים שלא ביצעו מעשי טרור. לטענתו, אלה "עם הדם נתפסים כבר בחברתם כמי שתרמו את חלקם". טענה והסבר מרתקים, למרות שאני לא התעסקתי מעולם בשאלה "איך לשחרר את גלעד". אני נטלתי על עצמי את התפקיד הפשוט של להזכיר שצריך לשחרר אותו, ואת ה"איך" שישברו את הראש אלה שזה תפקידם.