הודעה- הזמנה - נוכחות מתמדת מול בית רה"מ

אני אביא לפה מחר את נקודות מיתווה הפעילות..

שרשמתי לעצמי באופן מסודר כדי שתוכלו לחוות דעה.

רק בשבילך כי ביקשת ככ יפה......

*איגוד נציגי הקבוצות הפועלות במקומות השונים תחת כתובת אחת שתשמש לארגון הפעילות,העברת מידע בין הקבוצות השונות,עידכונים ומיזמים איזורים וכלל ארצים. *קביעת יעדים ודרכי פעולה. *המרכז(או המטה?) יתוה קו פעילות מוסכם אך כל קבוצה מקומית תפעל לפי הצרכים היחודים של איזור פעולתה. *על קו הפעולה הנוכחי לקבל גון מוחצן ואסרטיבי יותר. * יש להתמש בשירותיהם של מומחים מתנדבים בתחומי היחצנות,הפרסום,השיווק,הפסיכולוגיה של ההמונים ומחשבים. *על קו הפעולה להתקד בקמפין בעל אופי פרסומי תוך שימת דגש על יחסי ציבור המותאים לפלחי האוכלוסיה השונים. *על הקמפין להדגיש ששיחרור של גילעד הוא מעבר לכל מחלוקת ובלב הקונצנסיוס הלאומי. הנקודות הנל הן מיתווה החלתי וכללי. לקריאתכם ודעתכם.

יונה1

New member
נו טוף...

דעתי שאתמול התחילה וגם יצאה לדרך הפעילות הנכונה ביותר מזה שנתיים. בלי שום רוח, צילצולים, ישיבות, סיעורי מוחות ואפילו ללא שום בלונים התחילו שתי נשים לשבת מול משכן רה"מ. אמנם יתכן שגרמתי למאות אנשים להסתלק מהפורום הזה, (כפי שנטען פעמים רבות על ידי נציג אלמגור שמתנגד להחזרת שבוי צה"ל משבי האויב). אבל הסיפוק שחשתי היום בגיוס אנשים חדשים שהצטרפו למאבק שלנו הוא אדיר. להזכירכם - המייל למעוניינים לתרום בעשייה ולו לשעה בלבד למען החזרת גלעד שליט - [email protected]

dariayaari

New member
אתמול נאמר לי שחסרים

עוד 14 אנשים לאיוש המשמרות. האם לא חסרים יותר?

יונה1

New member
אין לי מושג

כמו שאני מבינה את הדברים, על מנת לממש את הרעיון ולשבת שם עד שגלעד יחזור, צריכים עוד 14.000 ולא 14. ולפיכך המשימה העיקרית אותה לקחתי על עצמי אתמול, היתה דווקא לגייס אנשים נוספים ולא לפתור אותם רק ביציאת ידי חובה בדרך של חתימה על עצומה (ששקולה בעייני להפרחת עפיפונים או הדלקת קטורת). ולגבי סידור עבודה והצבת אנשים במשמרות, כפי שאמרתי - אין לי מושג. נראה לי שמדובר בשתי נשים רציניות ביותר, שהצליחו להרים יוזמה נהדרת.

dariayaari

New member
גם אנחנו ניסינו לגייס אנשים

אבל לא הצלחנו יותר מדי במשימה. ונכון, החתמה על עצומה - אולי עדיף לא להחתים על עצומה, שאז אנשים חושבים שבכך הם יצאו ידי חובתם.

ואתם גם לא תצליחו...

כל עוד אתם עובדים בצורה לא מאורגנת ולא לפי המתווה שאני הצעתי אבל אם כל ככ מתחשק לכם לבזבז כוח תהנו.

dariayaari

New member
אני לא ממש מבינה

על איזה מתווה את מדברת. ונגיד אפילו שאת לחלוטין צודקת, ויש דרך לארגן דברים וכו'. הרי צריך שמישהו ייקח על עצמו לעשות את זה, וכרגע אני לפחות לא מכירה אף אחד כזה. דבר נוסף - יש קושי להביא אנשים לפעול. יש קושי להביא אנשים ממקומות שונים בארץ, לעמוד במשמרות בירושלים. יש קושי להביא את הירושלימים לעמוד במשמרות בירושלים. אז מה יעזור לנו מתווה חכם ככל שיהיה?! אני ישבתי שם, במשמרת, וניסינו לגייס מתנדבים. כולם שדיברנו איתם היו ירושלמים. נדמה לי ששניים או שלושה נענו, וזה עדיין לא אומר שהם אכן ייתיצבו בבוא היום. יונה אמרה פעם שהקושי העיקרי הוא בגיוס "חיילים". זה בדיוק כך. שתי האחיות, רותי ויעל, שאירגנו את הפעילות הזאת, עשו זאת בצורה נפלאה. כל מה שצריך אלו אנשים שיאיישו את המקום לאורך זמן. אני מקווה שיהייה לנו את הכוח לבוא פעם בשבועיים כפי שהתחייבנו לזמן בלתי ידוע. ואני מקווה שזה לא יהייה לאורך זמן......כמובן.

אני אנסה לענות לך נקודתי

הפעילות מלכתחילה יועדה לטווח קצר כי כולנו קיוינו שגלעד יחזור הביתה מהר אבל לצערנו התברר שזה לא הולך לקרות ככ מהר ולכן צריך להתארגן לטווח ארוך יותר על כל המשתמע מכך. כן אני מוכנה לקחת את זה על עצמי כי יש לי יותר זמן אבל אין לי מחשב או אוטו. תרשי להביע דעה שאם אנשים יראו שיש התארגנות רצינית הם כן יבואו והבסיס לדעתי הוא האנשים שרצו להקים קבוצות במקומות שונים ופנו לקבוצה התל אביבית שתיעץ להם. כל הכבוד לרותי ויעל אבל זה רק חלק מסוים מהפעילות כמו העצרות וההפגנות שאם מתמקדים בהם כשלעצמם האפקט הולך לאיבוד אלא לארגנם לכוח מסיבי יותר. חשוב לי להדגיש שלא באתי לזלזל חס וחלילה בכל מה שנעשה עד כה אלא פשוט לארגן אותו בצורה שתפיק מהפעילות את המקסימום.

dariayaari

New member
היי חנה,

כשאת אומרת שאת מוכנה לקחת על עצמך, למה את מתכוונת? כי אם יש לך יכולת לארגן, כדאי שתפני ליעל ורותי, ותעזרי להם להביא עוד אנשים למשמרות. אני חושבת שההתארגנות הזאת, שהישיבה הרצופה הזו, משבע עד 10 בלילה בכל יום, וכך הלוואי עד שגלעד יחזור, אני חושבת שזה דבר נפלא, וחייבים לגייס עוד אנשים. אם את מדברת על יחצנות, אפשר ליחצן את זה למשל.

יונה1

New member
חנה

"כולנו קיוינו שגלעד יחזור הביתה מהר"??? מי זה כולנו? הרי כל מי שמכיר מעט את היסטוריית השבי של ישראל, לא היה לו שום בסיס לתקווה כזו. אשמח לקבל דוגמאות על שבויים "שחזרו הביתה מהר". באשר למתווה ולתוכניות שלך. כאשר פגשתי את דינה, שהיתה עמוסה ב-100% של אנרגיה ורצון טוב, בתוך שיחה קצרה, היא הבינה מ-צ-ו-י-ן את מגבלותיה (אני לא מדברת עליה באופן אישי, אלא את מגבלות האדם "שבוקר אחד קם ומבין שהוא עם ומתחיל ללכת"). את מה שדינה הבינה לפני כמה חודשים ולאחר פגישה לא ארוכה, את מסרבת להבין וממשיכה לתכנן תוכניות גרנדיוזיות. על הניר ובאופן תיאורטי, כמובן שאת צודקת. יתרה מזו, אילו הייתי מקדישה חצי שעה לכתיבת "מתווה", אולי הוא אפילו היה יותר מוצלח ונכון מזה שלך. הבעייה היא שאת הולכת לשלב "ב" לפני שהתחלת לחשוב על שלב "א". בשלב הראשון תשאלי את עצמך אם את מוכנה לעמוד בראש הקבוצה שתיישם את המתווה שלך, וכמה אנשים מונה קבוצה זו. אני לא מתנגחת בך כרגע. להיפך - כבר שנתיים אני יושבת ומצפה למישהו "עם מתווה" שאוכל להצטרף אליו. ה"מתווה" הראשון היה עמותת "ערים בלילה" שעמדה אחת לשבוע מול משרד רה"מ ובכל משמרותיהם השתתפתי. "המתווה" השני הוא היוזמה המופלאה של שתי האחיות שבתוך שבועיים (ובשקט מוחלט) הצליחו להרים משמרות של קבע מול מעון רה"מ. ביום שתרימי משהו אפקטיבי וחזק יותר, אשמח מאד להצטרף גם אליך.

יונה1

New member
דינה

ראשית ישבתי שם למעלה מארבע שעות, אז ממילא נתקלתי ביותר אנשים. שנית, באמת התמקדתי בשכנוע לתרומת כשעה בחודש, ואפילו "שעה פעם בחיים", ואכן הרוב השתכנעו ונרשמו. אם גם יגיעו לאייש משמרת שתקבע להם, זו שאלה אחרת. אין ספק שלפחות כמה מהם יעשו זאת. וכבר כתבתי לרותי ויעל על כך. דבר נוסף, אל תכנסי לויכוחים עם ראובן. באמת חבל על הזמן. נועם שליט ישב לידי בכנס באונ' תל אביב היום. בכנס עצמו נאמרו דברים חריפים בצורה יוצאת דופן. אם לדן בן תרצה יהיה כוח להשקיע, וכיון שהוא היה שם גם, אז הוא מוזמן.

dariayaari

New member
תודה

וכן, כתבתי לו שהוא ניצח. האמת שמזמן הייתי מפסיקה, אלא שאני חוששת שאנשים שנכנסים לפורום וקוראים את דבריו, עלולים להשתכנע. אבל זהו, יש גבול.

יונה1

New member
"דברי ימי" הפורום הזה

מוכיחים מעל כל ספק שאנשים נכנסים הנה בכדי לחסוך לעצמם העפת עפיפונים, או שירה בציבור "למען גלעד". על פי רוב מגיעים הנה אנשים שממילא כתיבה בלבד היא מטרתם. נדמה לי שאת היחידה שהתגייסה גם ליציאה מהבית באמצעות הקשר והמידע שקיבלת פה. מכל מקום, אם אכן היה בכוח הפורום הזה לגייס פעילים, הרי שאני מסכימה איתך בהחלט ש"הסבריו וניתוחיו" המניפולטיביים של ראובן היו גורמים נזק רב. כמובן שמתן זכות דיבור פה לאנשים שמטרתם לחבל בפעילות ציבורית ובעצם להגדרה הראשונית של מטרת הפורום, זה דבר הנתון לשיקולה של מלי. מאידך, רוב הויכוחים שלך איתו היו סביב עמדותיו של נועם, וטענתי העיקבית (בת השנתיים), שהמשפחות אינן רלוונטיות למאבק הציבורי שנועד לשחרר חייל שבוי. החייל השבוי הבא עלול להיות חייל בודד מאוקראינה, או חייל ממוצא אתיופי שהוריו דוברי אמהרית בלבד. האם גם אז כל הויכוח הציבורי יהיה על מה אומרים ההורים ומה חושבת האשה??? אגב אם לחזור למשפחת שליט - אתמול בכנס השתתף גם עמיר רפופורט, הפרשן הצבאי של מעריב, שסיפר שמהרגע הראשון חשב שדרכו של נועם שגוייה, אך נמנע מלהגיד לו זאת. אני יכולה להעיד על עצמי, שחרף הקללות שחטפתי, לא הסתרתי את דעתי מהמשפחות כבר לפני שנתיים. חבל שלא נכחת אתמול בכנס. הזעם שלך היה מוכפל, משתלש ומתרבע.... לי למרבה הצער לא חידשו מאומה, פרט לטענתו של עמי איילון שמידת הסיכון משחרור רוצחים "עם דם על הידים" פחותה מזו של אסירים שלא ביצעו מעשי טרור. לטענתו, אלה "עם הדם נתפסים כבר בחברתם כמי שתרמו את חלקם". טענה והסבר מרתקים, למרות שאני לא התעסקתי מעולם בשאלה "איך לשחרר את גלעד". אני נטלתי על עצמי את התפקיד הפשוט של להזכיר שצריך לשחרר אותו, ואת ה"איך" שישברו את הראש אלה שזה תפקידם.

dariayaari

New member
חבל, לא ידעתי מאומה על הכנס

גם אני טוענת שאנחנו צריכים לנהוג כאילו איננו קוראים עיתונים ואיננו שומעים רדיו. בהפגנה שהיתה בכפר המכביה, אמורים היו להשתתף גם מטה החברים. בדקה התשעים הם הודיעו שלא יישתתפו, מאחר "ויש התקדמות". הכוונה היתה לזה שרמון הוציא רשימת אסירים. זו אחת הבעיות. אנשים שומעים חדשות, מתפתים לחשוב שמשהו קורה, חוששים לחבל....ובעצם, נאדה. זאת היתה גם הטעות של נועם. אגב, אם נועם נכח בכנס, זה אומר שהוא גם שמע את הדברים הקשים......?! ואת העובדה שייתכן וגרם נזק?! מאד עצוב, מאד. ואגב, מלי באמת צריכה היתה לסנן.

יונה1

New member
את דעתו הפרטית של נועם

שמעתי במו אוזני כבר הרבה פעמים, כולל בכנס בבר אילן לפני כמה חודשים (צבי רגב היה שם גם, כך שתאיר יכולה להעיד על כך). החידוש של אתמול היה בכך שעיתונאי מאד נחשב הודה בפניו שעד אתמול פחד להגיד לו את דעתו. היה ברור לי שמהרגע הראשון המשפחות היו מלוות בהרבה אחיתופלים, או דורשי טובתם שפשוט פחדו "לפגוע בהם".

יונה1

New member
אני בספק אם נועם שמע משהו שחידש לו

אדרבא, אפילו התבדחתי איתו שהפעם הרב שרלו, משתמש בדוגמאות מ"סל התרופות", אותן הוא שמע מדובר אחר בכנס בו נכחנו בבר אילן... החידוש בכנס של אתמול היה בביקורת המזעזעת בעוצמתה (מכ-ו-ל-ם) על תפקוד הממשלה בנושא שליט. על כך שעמי איילון הודה שהוא נמצא בקבינט בדעת מיעוט. בקביעת שלושה פרשנים צבאיים בכירים מאד, שלחץ המשפחות באותם שבועות אחרונים, הוא שגרם להחזרת גולדווסר ורגב ז"ל. (במלוא הענווה אני יכולה להזכיר שזו גם טענתי שלי). החידוש הנוסף היה בהשתתפותם של חברי הועדה החדשה, שמטרתה להמליץ לממשלה על "נוסחת שחרור שבויים". ועל פרס של מליון דולר שכמעט כמעט קיבלתי מאיתן הבר, שנדהם מידע שהפגנתי על שאלה ששאל והבטיח מליון דולר לעונה נכונה (-: לטענתו, בכל ההרצאות שהוא נותן הוא שואל את השאלה הזו, ואיש מעולם לא ידע להשיב עליה.

dariayaari

New member
אז למה לא קיבלת ת'כסף?

לא פאייר..... וחוצמזה, האם הציעו משהו בתכלס? ואיך שהבנתי המלצות הוועדה מתייחסות לעתיד שאחרי גלעד שליט, נכון? עמי איילון היה חבר קבינט יחיד שנכח בכנס? אבל שוב יונה, האם הציעו משהו בתכלס?

יונה1

New member
דינה

כנסים פומביים, סמי אקדמיים לא אמורים להציע שום תכלס, אלא לנתח את המציאות. בניגוד מוחלט לפורום זה, שבו כל משתתף יודע מה לעשות, הרי שעמי איילון, רוני שקד, אמיר אורן, ויתר הדוברים, מכירים את מגבלותיהם. המסקנה והשורה התחתונה היא מוכרת עד עייפה. גופים מטפלים שאינם משתפים פעולה זה עם זה (לפעמים עד כדי אבסורד מכאיב). נתנו אפילו דוגמה קונקרטית למפגש של עופר דקל עם משפחות רגב וגולדווסר, שבעקבותיו התפרסמו מיד בכל כלי התקשורת מסקנות סותרות של יתר הגופים המודיעיניים. ואולי בעצם "התכלס" היחיד, הוא המסקנה שלהם שהמצב היום דומה באופן מזעזע לחלון ההזדמנויות שהיה בזמנו בקשר לרון ארד ושעל הציבור להפעיל לחץ כבד על הממשלה. האם התכלס הזה מחדש לך משהו? הרי גם זו טענה שחוזרת ועולה כאן במשך שנתיים. ההבדל הפרטי שלי היה, שהפעם ישבתי שכם אל שכם עם אבא ששומע מהסמכויות הנחשבות ביותר שכל רגע, בנו עלול להפוך לרון ארד 2, ותאמיני לי שזו חויה פרטית לא קלה עבורי.

למעלה