הודעה- הזמנה - נוכחות מתמדת מול בית רה"מ

dariayaari

New member
סליחה שאני מקשה

אך האם מיגבלותיהם של עמי איילון, רוני שקד, אמיר אורן ואחרים, {מה גם שאינני יודעת מיהם חוץ מאשר עמי איילון}, האם מיגבלותיהם קשורות עם עצם תפקידם? כלומר, שאנחנו כציבור יכולים לעשות דברים שהם אינם יכולים לעשות? ושוב, זה בעצם לא חשוב, רק מחזק מאד את ההבנה שעלינו להפעיל לחץ כבד. ושיט, איך עושים את זה......שאלה רטורית. כי מישהו, מישהו, ואינני מתכוונת אליך, צריך לקחת את המנהיגות לידיו, ואפילו בתשלום.

יונה1

New member
חשבתי דווקא שאת מסכימה איתי

שמשמרות הקבע הן הפעילות הכי אפקטיבית שיש היום "בשוק". אז כבר עשו את זה עבורנו, אפילו הביאו שולחן וכסאות. לי כבר יש מועד למשמרת נוספת, ואולי אולי "אקפוץ" לשם גם בין המשמרות. אין ספק שאגיע גם בלילות, במידה ויתממש הרעיון העתידי של ישיבה במשך 24 שעות ביממה. לגבי "לחץ כבד", אין לי כל כוונה לבלות לילה במשטרה ולפיכך איני מייעצת לאיש את מה שאני לא מתכוונת לבצע. במסגרת מחאת הקבע בירושלים לא יופעל כל לחץ, ככל הידוע לי, אבל אני לא מבררת איתן את "המתווה" שלהן. "מנהיג בתשלום"? ראיתי ששתי האחיות הנהיגו משהו, ולא רק שלא שילמתי להן, אפילו לא ראיתי איך הן נראות. אז לי אין כל צורך במנהיגים, אלא במישהו שיקבע לי תאריך עמידה מול בית רה"מ. את ההוצאות על הדלק ועל המדחן בירושלים, אממן מכיסי הפרטי.

dariayaari

New member
ואני חשבתי שזה ברור שאני מסכימה

איתך. רק שזה לא מספיק. צריך לעמוד גם ליד הכנסת, וגם בקריה.

יונה1

New member
נכון

אני סומכת על חנה שתתווה ותבצע רעיון זה. לי כרגע, מספיקה הישיבה שלי כל שבועיים מול משכן ראש הממשלה. אבל יתכן שבעתיד אחלק את זמני בין המשמרת בירושלים, ובין פעילות המתווה של חנה.

יונה1

New member
נקודה נוספת

גם "מנהיג" שיקבל כמה עשרות אלפי שקלים בחודש, ראשית חוכמה זקוק ל"חיילים". אלה כידוע, מפוזרים בין עשרות תתי הקבוצות הפועלות היום. לא מאמינה (מתוך נסיון וגם מהבנה סוציולוגית של תנועות חברתיות), שמישהו יצליח לשכנע כל "ראשי קבוצה" לוותר על תהילתם ומעמדם ולהפוך לעוד סתם חיילים פשוטים. אגב, כשאני אומרת לא מאמינה, זה כולל מקרים כמו הפעם, שבהם אני מקווה מאד למצוא שההנחה שלי מוטעית. דוגמה אקטואלית מצאתי לכך כבר בשבוע שעבר, בכתבה על היוזמה לישיבה מול משכן רה"מ. שלא במפתיע, אחד הטוקבקים הזמין את קוראי הכתבה לקבוצת "כיכר רבין".

dariayaari

New member
אוי אוי

אנשים לא מתבגרים. אני דווקא מאד שמחה להיות חיילת פשוטה.

dariayaari

New member
אני גם סקרנית

מה היתה השאלה, אך תחושת הבטן שלי אומרת שלא תגידי אותה פה בפורום.

יונה1

New member
לא ממש חשוב

אבל יש לי כמאה עדים (כולל השופט שמגר, דן בן תרצה וגם עיתונאים) שהובטח לי פרס, אז אחשוב על זה (-:

יונה1

New member
פעילותו נועם שליט

מביאה לתוצאות המביישות מאד מאד מאד את ממשלת ישראל, שריה, רוזניה, קברניטיה ובחוריה המצויינים (הקשר עם גלעד נוצר כידוע אך ורק בעיקבות פעילותו הפרטית). כך שלא הייתי מותחת שום ביקורת על התנהלותו. יתכן אפילו שמי שעסוק בלהביא אותות חיים מבנו, ולתבוע את הממשלה בבג"ץ, לא יכול להתפנות ולממש את ה"מתווה של חנה". יתכן אפילו שמה שמשפחת שליט חושבת, זה שהלחץ על הממשלה צריך להגיע מהציבור ולא מהם (לא יודעת, כי לא שאלתי ולי זה גם ממש לא חשוב). ומכל מקום, אני חושבת שמעבר לסימפטיה המאד גדולה שלי לנועם ואביבה, אני כשלעצמי מגנה מאד את "הפרטת השבי" שהגיעה לממדים אבסורדיים בשנתיים האחרונות, ואמשיך לפעול בתוקף היותי אזרחית טובה, ולא בגלל ששמשון ביקש....

אני מסכים עם עמי איילון

מדהים שמרוב נסיונות לנגח מסתבר שבכלל לא הקשבתם למה שאני אומר. ברגע שזה לא התיישב בדיוק עם מה שאתם מאמינים בו פשוט תייגתם את דברי כדברי כפירה ועברתם ל"אוטומט". כל כך חבל ולא רק בקשר אלי אלא בקשר לכנראה עוד רבים אחרים שיכלו להתחבר למאבק הזה.

יונה1

New member
ראובן יקירי

כיון שאני מודה שאני לא קוראת 90% ממה שאתה כותב, אז תפנה את הטענות לאחרים. ההבדל הפעוט בין עמי איילון אליך, הוא מקום העבודה שלכם. הרי אני חוזרת ומעידה על עצמי שסוגיות האיך, כמה, למה לא נוגעות לי ואין לי כל השפעה עליהן. המומחיות האקדמית (הבלעדית שלי בעולם אגב), היא התנהלות משפחות שבויים אל מול המערכת. כך שאת ישיבות הקבינט המדיני-צבאי הפרטיות שלך, תאלץ לעשות בגפך. מי יודע, אולי רה"מ הבא יסכים אפילו להצטרף אליך. יתכן שבעתיד, אם אכתוב מחקר על התנהלות משפחת שליט, אקצה לך מקום של כבוד, ואכתוב פרק שלם על "ראובן הירושלמי" והמלצותיו הוירטואליות-מוחמצות.

תגובה.

ואני מדגישה שהתגובה שלי היא רק לדינה ורק לה אני אענה כי אני מוצאת שבנתים היא היחידה שהתגובות שלה עיניניות. אני שמה את הדברים על השולחן והדברים הם שזה ענין שדורש התמסרות במישרה מלאה כלומר הקמת תשתית,קשר עם אנשים,אירגון פעילויות וכו ואף על פי שאני אדם לא בריא וסובל מקשיים תיפקודים וכלכלים אני מוכנה לקחת על שכמי את העול מתוך הבנת חשיבות הענין(וגם שבגלל הלב הטוב שלי מטומטמת שכמוני לא מסוגלת להגיד לא:). כשאני מדברת מבחינתי על התארגנות והובלת תהליכים אז אני רואה מול העינים שלי עבודת צוות שבה כל אחד נותן כתף לפי יכולתו וכישוריו אבל שוב קחו בחשבון שהענין יצטרך הרבה יותר השקעה לטווח ארוך ממה שתכננתם לתת. למרות שאני האדם האחרון שיכול להרשות לעצמו נאיביות כן אני מרשה לעצמי קצת אמונה בהבנה של אנשים את חשיבות הנושא.....

יונה1

New member
ציטוט מדברי עמי איילון

" הדמיון בין המקרה של רון ארד שבתקופה מסוימת ניתן היה להחזירו הביתה תמורת מחיר מסוים לבין המקרה של גלעד שליט הוא מצמרר. 814 יום חלפו מאז נחטף גלעד. אני משתתף בדיון הזה גם כדי לייצר לחץ ציבורי שיאפשר את השבתו של גלעד הביתה בהקדם האפשרי". ודינה, באשר לשאלה אם מסקנות "ועדת שמגר החדשה" תתפרסמנה לפני או אחרי חזרת גלעד, זו כמובן שאלה מאד שאילתית שלי אין תשובה עליה ובעצם כנראה שלאיש לא. אני לא יודעת מה קצב העבודה של ועדת שמגר, וקטונתי עוד יותר מלדעת מה קצב עבודת ממשלת ישראל בנושא שחרור גלעד. משום מה קצת קשה לי להאמין שהם פתחו בתחרות של "מי יגמור ראשון".

dariayaari

New member
אם כך יונה,

ועוד יותר לאחר ששמעתי ממך על מה שנאמר בכנס, ברור עוד יותר שיש הכרח דחוף להרחיב ולהחריף את המאבק. על כן אינני מבינה מדוע את אומרת שמספיקה הישיבה מול משכן ראש הממשלה?

יונה1

New member
אני חוששת שמתחיל להיווצר כאן

דו שיח של חרשים וממילא כבר ביליתי היום בפורום הרבה יותר זמן מכפי שאני יכולה להרשות לעצמי. מעולם לא טענתי שאין צורך ל"הרחיב, להחריף, להתוות" וכל יתר מילות התואר שממלאות את הפורום הזה כבר כמה חודשים. יתרה מזאת, סיפרתי שהרחבתי והחרפתי את ישיבתי מול בית רה"מ, ובמקום השעתיים שנקבעו לי, הרחבתי וישבתי ארבע וחצי. במקום להגיע בגפי, הרחבתי והזמנתי 2 מלווים חמודים מאד וגם גייסתי עוד כמה חברים שיגיעו בוודאות כשיקבע להם. גייסתי גם עוברי אורח, שכולי תקווה שאמנם יגיעו למשמרת שתקבע להם. אפילו סיפרתי לך שיתכן וארחיב ואחריף את נוכחותי ליותר מפעמיים בחודש, ובמידה ויוחלט גם על ישיבה לילית, אגיע ברצון. הרחבתי וכתבתי לשתי האחיות שאם משמרות הקבע בירושלים תצאנה לפועל ותפעלנה על פי התוכנית שלהן, אשמח לתת הרצאה לאנשי הגרעין הקשה. אף הרחבתי ואמרתי שבאותה הזדמנות, אשמח לצרף אלי פדוי שבי, כי הבורות בנושא מפתיעה אותי. כתבתי לפני כמה ימים שהלואי והמחאה תורחב ותוחרף ותערך גם מול בית שר הבטחון ומול הקריה. כתבתי לחנה שכאשר המתווה שלה יצא לפועל, מן הסתם אחלק את זמני בין הישיבה בירושלים, ליעד אותו היא תקבע. מה עוד תבקשי ממני מכורה ואין ואין עדיין??? אההה...סליחה.... אפילו ישבתי אתמול בכנס (נדמה לי) מתחת לשמשון. לא שאלתי לשמו, אבל לפני שנועם עבר לשבת לצידי, הוא ישב שורה מעלי עם איש אחד. אולי שמשון.

יונה1

New member
ודרך אגב...

עמי איילון איננו המורה הרוחני שלי, ואיני זקוקה לו לתמריצים על מנת לצאת מן הבית ולמחות על נושא השבויים. רק להשכלה כללית, לפני כמה שנים עמי איילון הקים איזו תנועה (המפקד האזרחי או משהו), וטען שהוא יהיה "כמו ארבע אמהות". כולנו יודעים לאן הגיעו ה"ארבע אמהות" שלו, ולאן שלנו. אז אני שמחה מאד לשמוע מעמי איילון מידע מהקבינט. על מחאה אזרחית, מסתבר שיש לו עוד קצת ללמוד ממני. מאידך, אם הוא יצטרף לישיבה מול בית רה"מ, מאד מאד אשמח להיות מצוותת איתו. הופתעתי אתמול משכלו הישר ותבונתו הרבה. איש מאד מרשים.

מסכים לדבריך לגבי עמי איילון

למרות שהאיש מרשים הרקורד שלו אחרי הצבא ממש לא משהו. איני יודע היכן הוא עובד לדעתך, לדעתי הוא פוליטיקאי מקצועי היום. מהו הנסיון שלך במחאה אזרחית? האם את מארגון ארבעת האמהות? ואם לא אמרתי זאץ במפורש, איני בשום אופן נציג של שום ארגון ובטח לא אלמגור. הדעות שלנו כל כך שונות ברוב הנושאים שאפילו אין מה לחפש קווי דמיון.

יונה1

New member
לאט לך הראובן

אם תתחיל לגלוש להתעניינות בחיי הפרטיים, עוד אתחיל לחשוש שאתה מתחיל איתי. הרי ראית כבר איזה חוסר נעימות היה כאן בין דינה לקמניצ'ד סביב עניינים כאלה.

למעלה