הודעה חשובה מאוד לחילוניים כאן.

blablash

New member
הודעה חשובה מאוד לחילוניים כאן.

ב"ה ובמיוחד ל"אביר האפלה" (כי אתה נראה לי האדם הכי חושב כאן) אז ככה, אני פונה באופן אישי לכל חילוני וחילוניה בפורום הזה. אני לא יודע בדיוק איך להתחיל, או הנה צץ לי רעיון. אני חושב שאם הייתי חילוני ונכנס לפורום הזה, הייתי מצפה לרמה קצת יותר גבוהה בטיעונים של החרדים על הענינים צבא/מדינה וכו' ודווקא בגלל שהם חרדים והולכים ע"פ הדת היהודית שהיא כלכך מיוחדת. צר לי לאמר שאני ממש מאוכזב מתוכן טעוניהם של החרדים בפורום בענינים הנ"ל, ובעצם מה שחשוב שתדעו (אתם, החילוניים) שלא כל חרדי שמתווכח, מה שהוא אומר זו באמת דעת התורה, ולא תמיד זו באמת באמת דעת גדולי ישראל. במיוחד, שיש הרבה סגנונות גם בתוך החרדים וכל אחד מציג את טענותיו ע"פ דרך רבותיו (שבד"כ תמיד שונה מאחד לשני) אז זה יוצר מעין בלבול ואי סדר מה שאתם בעצם צריכים להבין, זה שאם באמת אתם רוצים לדעת מה החרדים באמת באמת אומרים ומה באמת באמת דעותיהם בענינים שונים שקשורים בדת צבא ומדינה, זה לא המקום לשאול, מהסביות שכבר הזכרתי. ואם אתם סתם רוצים להתווכח אז סבבה:) ונסיך האפלה ההודעה מופנית במיוחד אליך כי לא שמתי לב לכל השרשורים ודווקא לאחד שאתה השתתפת בו שמתי לב, וראיתי שטענת טענות שלכאורה יש להן בסיס, והתשובות שקיבלת לא סיפקו אותך, ובצדק.

מתנדב

New member
שוב אתה משתלח בפורום....

זו הודעה לא במקום, ולא מוצא חן בעיני הודעות כאלו, כשהחילונים שואלים שאלות לדעתי הם מקבלים תשובות, אך לא תמיד התשובה מקובלת, על הצד השני, אבל זה עדיין לא אומר שמה שאנחנו עונים התשובה לא נכונה, וגם כאן אני דורש הסברים לדבריך....

blablash

New member
א' זכותי לחשוב שהם לא..

ב"ה א' זכותי לחשוב שהם לא מקבלים תשובות ראויות, בדיוק כמו שאתה חושב שהם כן מקבלים אותן. ואני גם לא מבין מה לא במקום בזה, אני מבין שזה לא מוצא חן בעיניך זכותך, אבל לא במקום? לא השמצתי אף אחד ולא העלבתי אף אחד. וההסבר לדבריי הוא, אני אתן לך דוגמא אם תלך ברחוב ותראה חילוני והוא יגיד לך שצריכים לזרוק לים את כל החרדים (הדוגמא מוגזמת בכוונה) אז עכשיו אתה תחשוב שכך כל החילונים חושבים? לא. ולמה? כי א' אתה יודע שלא כך הם חושבים וב' אתה יודע שלכל חילוני יכולה להיות דיעה אחרת כי אין שום דבר שמגבש את הדיעות שלהם. לעומת זאת, החילוני חושב שאם חרדי יאמר לו דבר מסוים על החילונים, יותר הגיוני שרוב/כל החרדים חושבים כך ואם לא בדיוק כך אז קצת דומה לזה ולמה? כי החרדים הרי מאוחדים, כולם שומרים את המצוות וכולם הולכים אותו דבר ובאמת בתקשורת הם תמיד מוצגים כמאוחדים מאוד, אבל בתכל'ס הדיעות השונות אצל החרדים שונות בהרבה מקרים בדיוק כמו אצל חילונים, ולכן רציתי להאיר את עיני החילונים שלא יתפסו כל משפט שחרדי אומר או כל הודעה שהוא כותב בפורום כאילו, כך חושבים כל החרדים על כל רבניהם!!!

מתנדב

New member
blablash, אבל את זה אתה לא כתבת

ככה בהתחלה, אתה ישר מתחיל להגיד שדברי הן חסרי בסיס, ואין להסתמך על החרדים, ושהחרדים מעוותים, ועוד כל מיני סגנונות... ושאלתי עדיין בעינה, ואני ממתין ממך לתשובה, לגבי מה שהגבתי לך שם...

blablash

New member
אף אחד מהדברים שאמרת עליי

ב"ה שכביכול אני אמרתי אותם, אינו נכון. א' לא אמרתי על דבירך שהם חסרי בסיס, לא דברתי עליך, דברתי על כל חברי הפורום החרדים. ב' לא אמרתי שאין להסתמך על החרדים, אלא רק לא לקחת את דבריו של כל חרדי וחרדי כאילו הם תורה מסיני. ג' לא אמרתי בשום מקום שהחרדים מעוותים!!!

מתנדב

New member
אתה לא אמרת שדברי הן חסרי בסיס?

שים לב למה שכתבת אני שונא לדבר לא יפה, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני תופס אותך מדבר ללא בסיס. כתבת שאתה תופס אותי, לא כתבת בהכללה, וזה מה שאני שואל היכן תפסת אותי?, באיזה הודעות?

blablash

New member
תגיד לי מה קורה איתך?

ב"ה באמת, אתה מערבב לי בין מיליון הודעות??? זה בכלל נאמר בנושא אחר בשרשור אחר ביום אחר בקטע אחר, הכל שונה מה הקשר???

tamarhp

New member
זה לא משנה

מה זה משנה אם זה בשירשור אחר? הדיעות הן אותן דיעות! אם אתה לא סותר את עצמך, אז מה הבעיה? ואם אתה כן סותר את עצמך, אז אין לך בסיס.

מתנדב

New member
גם אם זה נאמר בנושא אחר

וגם אם זה נאמר בשרשור אחר, וגם אם זה נאמר ביום אחר, עדיין תראה לי שדברי הם חסרי בסיס...

מתנדב

New member
ואתה כן אמרת שהדרך שהחרדים

הולכים בה היום אינה דרך התורה האמיתית וכתבת באותה הודעה שכמה מהרבנים ששוחחת איתם אמרו לך שהדרך של החרדים היום זה מצב מעוות ונורא

blablash

New member
נכון, ואני לא צריך להסביר לאדם בגיל

ב"ה שלך, שיש הבדל בין להגיד "החרדים מעוותים" כפי שאתה הצגת מה שאמרתי לבין להגיד, דרכם של החרדים מעוות, שזה מה שבאמת אמרתי.

blablash

New member
אתה רוצה לפתוח שרשור בתוך שרושור?

ב"ה נפתח בע"ה שרשור חדש למה אני חושב שדרכם כיום מעוות אבל הייתי מעדיף בשרשור הזה להצמד לתוכן הנושא.

מתנדב

New member
אוקיי מקובל עלי....

בשבוע הבא אחד הדיונים נדון על זה, ונדון גם על הקונסרבטיבים, ואני בהחלט יהיה שמח לשמוע דעות לכאן ולכאן....

Baby Boo

New member
לפי דעתי אתה חרטטן!

לא רק שאתה לא חרדי אתה גם קרוב לודאי ילד קטן ומשועמם שרוצה להיות יענו החרדי החושב.. זה שהולך נגד הזרם שלו וחושב בהיגיון.. אז מותק דיי לעשות מעצמך צחוק אתה שקוף! לא חרדי ולא נעליים סתם בן אדם משועממם.. טל

Vdrums

New member
באמת מדבר שטויות

אני מוצא שעונים על שאלותי גם שאני שואל פעם ופעמיים. לא נתקלתי במקרה של חוסר סבלנות, כי מן הסתם אני מתעניין בדרך מסויימת שאני לא מכיר. וגם אם אני לא מסכים אני מנסה להבין את הסיבות לאותה דרך או אותו כלל של הצד השני.

blablash

New member
זה שאתה מסכים לתשובה הזאת אחרי

ב"ה שענית לי תשובה מעצמך, רק מראה שלקחת את זה לפסים אישיים, כאילו כל מה שכתבתי נאמר רק אליך, מה שלא נכון.

blablash

New member
חבל שאת/ה חושב/ת כך....

וב"ה ודיר בלאק אל תקרא/י לי מותק!!!

למעלה