הודעה חשובה מאוד לחילוניים כאן.

Baby Boo

New member
חופש הביטוי../images/Emo13.gif

ולאיים עלי יעזור כלכך.. אל תשאל אני יכולה מאמי? נשמה? baby? Tal

blablash

New member
ערכו של חופש הביטוי גדול רק כשאינו

ב"ה פוגע באחרים
מאמי עדיף. נשמה=
baby? צריך לחשוב על זה...

את זה כבר הבנתי

וכבר הבנתי שאני לא אקבל כאן תשובות לכל שאלותי. אבל האם זה אומר שאין עלי להשתתף בפורום?

blablash

New member
ח"ו לא קשור להשתתפותך בפורום

ב"ה רק שלא תיקח את תשובות החרדים בתור תורה מסיני

מתנדב

New member
blablash, עכשיו בלבלת אותי לגמרי...

אתה אומר שאתה חרדי, ואח"כ אתה אומר רק שלא תיקח את תשובות החרדים בתור תורה מסיני? זה כמו שאני יגיע לעבוד במקום מסויים, ואני יגיד למעביד שלי שאני מוכן לעבוד, אבל רק קח בחשבון שאני לא רציני בעבודה, נשמע הגיוני?

ז אתה אומר שעלי להתייחס

לדברי החרדים בתור תורה מסיני? במיוחד לדברים שנוגעים לאמונה בלבד? הבנאדם מנסה להיות ריאלסטי לשם שינוי, ואז אתם באים ומתנפלים עליו, וממש מנדים אותו מהחברה החרדית. זה פשוט עצוב. אתם לא יכולים לקבל מישהו שונה?

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אני מוכן לשמוע

דעות שונות ואני מקשיב לכל אחד ואחד, אבל לבוא ולהגיד שדברינו הן חסרי בסיס?, ולא להסתמך על מה שהחרדים טוענים? תבין אחי, אתה חילוני נכון? זה כמו שאתה תגיד שאם חילוני יסביר כמה החיים של החילונים הם טובים, אז אתה תבוא ביציאה, ותגיד לנו חברה זה לא נכון הוא טועה, זה נשמע לך הגיוני? שוב אני מוכן לשמוע להכל, ותאמין לי אני אומר לך את זה מכל הלב, אני שומע ומקשיב לכל אחד ואחד, ולא מזלזל, אבל תסכים איתי שצורת התבטאות כזאת היא לא ראויה...

tamarhp

New member
אני לא רואה את הקשר

כשמישהו אומר "אל תיקח את הדברים שלנו ברצינות", הוא בעצם מערער את כל הפורום הזה, שהמטרה שלו היא שנקשיב אחד לשני. אין לי בעיה שידבר בשם עצמו, אל לא בשם כל החרדים. כשאני מביאה הוכחה, אני כן רוצה שיתייחסו אליה ברצינות, כמו שאני מתייחסת להוכחות של אחרים. אני לא רואה פה שום ריאליסטיות בלבוא ולומר "אל תאמינו לנו". כולם יודעים שכל ציבור מחולק לזרמים, בין אם זה החילוני, הדתי והחרדי. כל אחד מבין (לפחות מהויכוחים פה בפורום) שיש דיעות שונות. אני מבינה שהוא ניסה להסביר לציבור החילוני שלא יקחו כל מילה כתורה מסיני ואח"כ יבואו ויגידו לאחרים "אבל פעם חרדי אמר לי..." אבל הצורה שהוא כתב את ההודעה היתה פוגעת ומכלילה מאד. הוא לא היה צריך לכתוב על הציבור החרדי דווקא, אלא בכלליות על כל ציבור - שבכל ציבור יש כמה דיעות, ובכל ציבור יש גם יוצאים מן הכלל. כך ההודעה היתה יכולה להיות באמת ריאליסטית, ולא פוגעת בציבור מסויים בפורום.

blablash

New member
הכל נכון, וכתבתי על הצביור החרדי

ב"ה כי אני חלק ממנו ואכפת לי שהוא לא יוצג שלא כראוי ע"י אנשים מותוכו שלא תמיד יודעים להציגו כראוי.

blablash

New member
אני חרדי ודווקא בגלל זה

ב"ה אני יודע כמה חרדים יש שלא תמיד מציגים את דעת הרבנים ואת דעת החרדים באמת כמו שהיא.

blablash

New member
אתה קולט מה אתה אומר???

ב"ה שלא ייתכן חרדי, שיגיד שלא כל תשובות החרדים הם תורה מסיני.. למה כל החרדים מושלמים?! אני חרדי במאה אחוז. אבל אני מודע לזה שאני לא מושלם ושגם אני יכול לטעות ולא תמיד מה שאני אומר, זה באמת מה שהתורה (שהיא מושלמת) אומרת, לא תמיד אני בדיוק יודע מה התורה אומרת ולא תמיד גם אתה יודע זה הכל..

lala897

New member
אתה כולל בתוך הטענה שלך

גם את התשובות "המבוססות" שלך לכל השאלות פה? לא נראה לי שמישהו בא לכאן מתוך נקודת הנחה שפה הוא ימצא את התשובות לכל שאלותיו. אנשים באים כי מענין אותם לשמוע מה אנשים אחרים חושבים. אתה בעצמך אתרת פה שיש הרבה סגנונות אצל החרדים ולכן הם ישמעו פה דעות שונות בדיוק כמו שהם ישמעו דעות שונות בכל מקום שהם ילכו לברר. אם יש אנשים שלדעתך לא קיבלו תשובות מספקות( ואני בטוחה שיש) אז אתה מוזמן לתת להם את התשובות המספקות שלך.

blablash

New member
הבעיה היא שהחרדים בצ'אט

ב"ה תמיד אחרי או ליפני כל תשובה שהם נותנים בענינים תורניים/דתיים/מחשבתיים/השקפתיים, הם אומרים, זאת דעת תורה!!! מה הם יושבים ב"עדה החרדית" שהם יכולים להגיד שזו דעת תורה? ואולי הם טועים? ואולי האמת היא שדעת התורה היא קצת שונה? לא ייתכן שכל אחד עם כיפה שחורה שקורא לעצמו "חרדי" יגיד על כל דבר שהוא אומר שזו דעת התורה האמיתית וכך כל החרדים על כל רבניהםחושבים...

tamarhp

New member
אתה מזלזל

בציבור החילוני! אני לא מאמינה שהציבור החילוני כל כך מטומטם כמו שאתה מציג אותו, במיוחד לא אלו שבאים לפורום הזה. כל אחד יכול לראות פה ויכוחים גם בין חילונים לדתיים וגם בין דתיים לדתיים אחרים, ואפשר להבין לבד שיש דעות שונות. לא צריך את ההודעה שלך בשביל זה, ובטח לא בצורה שאתה כתבת אותה.

blablash

New member
לא מזלזל בחילונים פשוט

ב"ה החרדים מוצגים תמיד כמאוחדים בכל, שידעו שזה לא כך, ושלא כל מה שחחרדי אומר, זו באמת דעת כל החרדים ורבניהם. לא הצגתי את הציבור החילוני כמטומטם אלא רק ככזה שלא מכיר לעומק את הציבור החרדי, הבנת את ההבדל???

tamarhp

New member
באמת?

אתה היחידי שחושב שהציבור החרדי מאוחד. כל אחד רואה שיש פלגים וזרמים שונים, ליטאים וחסידים, חרדים וחרדים לאומיים, וכו'. אפשר לראות את זה גם בציבור הדתי - דתיים לאומיים, רפורמים, קונסרבטיביים וכו'. וגם בחילוני - חילוניים שמאמינים באלוקים, אתאיסטים וכו'. ועדיין אני לא מבינה איך אתה מגדיר את עצמך כ"חרדי" אולי אתה הולך עם כיפה שחורה וחליפה, אבל הדיעות שלך שונות משל הציבור החרדי ואני לא מרגישה שאתה ממש שייך אליהם. ושים לב שאני לא היחידה שאומרת את זה.

blablash

New member
החילונים לא רואים את זה!!!!!!!!!!!!

ב"ה החרדים נתפים לרוב אצל החילונים כמאחודים כמעט בהכל. אני מציג לכם את האמת על עצמכם בפרצוף וקשה לכם לקבל את זה, ולכן את מרגישה שאינני חרדי.

למעלה