הודעה מצופת פורום :)

Winky!=^.^=

New member
הודעה מצופת פורום :) ../images/Emo108.gif

כבר שבוע אני עוקבת אחרי הפורו םשלכם ולדעתי הוא מקסים. אני מפחדת לפרסם את ההודעה כי היא לא ארוכה כמו של האחרות.. }-: לפי רמת הכתיבה שלכם אני משערת שאתם בני 14-15-16-17-18-19-20 ואני..ארר...אני.. אני בת 11
העולם כ"כ אכזר...
בכל מקרה, אני קראתי את ההוביט (המהדורה המיוחדת המיוחדת) וזה מקסים! אבא שלי איבד את שר הטבעות אז לא הצלחתי לקרוא גם אותו
אה..אני סתם מושפעת. בה ביי
WiNkY על ההתחלה עיצבנתי אותכם מה?!

ברוך הבא, קודם כל ../images/Emo13.gif

ובואי נגיד את זה ככה, אם בגיל 11 את כבר אוהבת מד"ב ופנטזיה, אז את בדרך הנכונה! אני בגיל 11 עוד לא ידעתי מה אני אוהב לאכול

גיל 11 זה גיל נפלא... ../images/Emo13.gif

כשיודעים מה אוהבים, אחרת, זה סתם סיוט... בעיקרון, אם את מנויה לספרייה, זה באמת סיוט, כי לא נותנים לקחת את הספרים הטובים באמת... *מזילה ריר* *צוחקת צחוק מטורף* אממ... הגזמתי... יש מלא ספרים נהדרים (למה לא עשיתי רשימות ולקחתי את השמות שלהם?! למה?!?!?!), לפחות אצלנו... אני לא רומזת לכלום, אבל יש הגבלת גיל מטומטמת לספרים האלה. *נאנחת*
נטע

לא יודעת אם זה כך אצל כולם,

אבל אצלנו לא נתנו לי לגשת למדף הפנטסיה והמד"ב... עד גיל 13. כולל את רומח הדרקון, כישור הזמן, חולית, מחזור שער המוות, עולם הדיסק, ועוד הרבה אחרים... מבחינת הספרייה אני עכשיו "מבוגרת", אז "נותנים" לי לקחת. בלי לחשוב על זה שקראתי אצל אנשיפ אחרים...
נטע נ.ב.-מסיבה מוזרה, גם "ההוביט" ו"שר הטבעות" היו שם... מקווה ללכת היום לבכורה!

הייזל

New member
איפה הספריה הזו?

שנדע להתרחק? הגבלה מגיל 13 ומעלה. חוצפה! (וזה לא בציניות)

זה יותר מ חוצפה

אלא התנהגות המתחפתחת עקב דעות קדומות נגד מד"ב ופנטזיה. אי פתיחות חברתית לקבלת זאנרים שונים שהם לא נקוטלגים תחת "רבי מכר"

לא יודעת אם זה אכן "דעות קדומות"

המון ספרי מד"ב (אולי אפילו רובם, בימינו) מלאים בסקס ואלימות קשה. למעשה יש האומרים כי ספר (נגיד, שר הטבעות) שנעדר אלמנטים אלה הוא משעמם. אתה יכול להתמרמר כנגד זה שמונעים אלימות ומין מילדים מתחת לגיל מסוים, אבל זה לא כ"כ קשור לדעות קדומות נגד מד"ב.

דרגורן

New member
סליחה../images/Emo35.gif יש הרבה יותר סיפרי

מד"ב ופנטסיה נטולי סקס/אלימות מאשר כאלה שהם עם הנ"ל...

נכון! זה דעות קדומות נגד ילדים!

תקראי את candy buds. צריך להגן על הסקס והאלימות ולא לתת לילדים מסוימים להתקרב אליהם.

אלמנטים

אלמטנים או לא אלמנטים - יש בתחום המד"ב נטייה להקצנות - או שיש עומס סקס בספר, והעלילה הופכת למאוד שולית - או שיש התעלמות מוחלטת מהנושא, ויש ספרים שלמים מלאים באימפוטנטים :) לדעתי העדר סקס בשר הטבעות אינו הופך אותו לספר משעמם, אבל ההתעלמות מנושאים כאלה היא מאוד מלאכותית ונותנת הרגשה "לא טבעית" לספר.

הייזל

New member
את כנראה לא נתקלת בהרבה אגדות

ילדים אם את אומרת דבר כזה. בואי נראה:
בשלגיה המלכה-המכשפה מנסה להרוג את שלגיה שלוש פעמים(שולחת צייד, מנסה לחנוק אותה עם סרטים ומרעילה אותה בתפוח).
בעמי ותמי המכשפה מעוניינת לאכול את הילדים ובסוף גומרת כחומר הסקה.
סבתא של כיפה אדומה היא ארוחת הבוקר של הזאב ובסופו של דבר הזאב טובע בגלל מקרה קשה של אבנים בקיבה. ואלו רק האגדות המפורסמות יותר... למה אני מעלה את זה? כי די נמאס לי מהגישה של בואו-נגן-על-נפשותיהם-הרכות-של-הילדים-בכך-שנצנזר-ונערוך-מחדש-כל-דבר. אלימות היא חלק בלתי נמנע מהחיים(לצערי) ילדים צריך ללמוד להתמודד איתה. סקס הוא חלק חיוני מהחיים ולהסתיר זאת מהם במקום ללמד אותם את זה רק מוביל לצרות צרורות בהמשך.

אה, את צודקת ביותר.

אני גם לא מתלהבת מן הגישה הזאת, במיוחד כשהיא מגיעה ל"בואו נוציא את האלימות מהאגדות. המלכה הרעה לא באמת רצתה להרוג את שלגיה, אלא רק לגרום לה לעשות את שיעורי הבית" או משהו כזה. הטענה שלי לא היתה שההגבלה הזאת מוצדקת, אלא שהיא אינה נובעת מדעות קדומות כנגד מד"ב. הרעיון כי יש לספריה סמכות להגביל את היקף התנסויותיהם של ילדים הוא מופרך בעיני. אבל גם רעיון הקנוניה נגד המד"ב לא בדיוק מדבר אלי. ובכלל: Never attribute to malice anything that can be adequately explained by stupidity

avima

New member
למישהו כאן יש בכלל ילדים ?

לעולם לעולם טובת הילד שלי באה קודם. אם יש צורך ב"הגמשת עקרונות אוניברסליים" כמו זכות הבחירה זה חבל אבל הסעיף הקודם מנצח ובגדול. וחכו עם ההכרזות עד שתהיו שם.

avima

New member
שוב הכללות

מה לעשות החיים אינם שחור לבן. יש ילדים שצריך לדחוף ואחרים לרסן (אני בטוח שכולם מכירים גם כאלה וגם כאלה) זה אינדיווידואלי. את שלי אני מנסה לעניין בכך (כמו גם באומנויות לחימה) ירצה אני אשמח, לא ירצה ננסה משהו אחר - העיקר באהבה ובכיף ביחד.

חשבתי שדיברנו על פתיחות ושקיפות

מול ילדים. הן בתכנים אלימים והן במיניים. שאלתי שאלה שהתייחסה (אם כי אולי לא הבהרתי זאת) אך ורק אלייך ואל ילדייך. לא הייתה כל כוונת הכללה. השאלה שוב - מהי טובת ילדך, כפי שאת רואה זאת, בנוגע לחינוך המיני/תרבותי של ילדך. האם תמשיכי את המסורת הוויקטוריאנית, או שמא תנהגי כפי שהיה נהוג קודם, ובמקומות רבים גם אח"כ?

avima

New member
אני לא חושב שזה המקום לדון בסוגיה

א. היא אישית. ב. זה לא הפורום. ג. אני האבא.

התנצלותי הכנה

על ג, תרתי משמע. נכון, זה אישי, אבל אתה העלית זאת, לא שזה משנה. זה לא הפורום? זה פורום מד"ב. איזה פורום אחר מתאים יותר לדיון בסוגיית מגע ראשון ותקשורת עם חוצנים קטנים חסרי כל הקשר תרבותי ושפה מפותחת?

למעלה