הודעה סתמית

erezsh

New member
הודעה סתמית

רק היום פתאום שמתי לב שקיים פורום כזה. מרתק מאוד. ייתכן שתראו אותי פה עוד קצת. ואולי הרבה. אז, "ברכוני לשלום מלאכי השלום מלאכי עליון" מתאים פה אני חושב
שיהיה לכולנו יום טוב.

meindelbium

New member
ברוך הבא

צריך לעשות לך איזה תפילה! אני בעד תפילת הדרך! מי שיש לו את זה שירשום...

afon

New member
תפילת הדרך

יהי רצון מלפניך ה אלקינו ואלקי אבותינו שתולכינו ותדריכינו ותגיענו למחוז חפצינו לחיים בשלום ותצילנו צכל אויב ואורב ותשלח ברכה בכל מעשה ידינו ותשמע קול תחנונינו ברוך שומע תפילה אמן

meindelbium

New member
אפון בוגדני שכמותך../images/Emo31.gif

ואני חשבתי שאתה אתאיסט....אתה מחזיק בבית את תפילת הדרך!?!?

סיטרא

New member
תפילת הדרך המשופרת:

יהי רצון מלפניך יקום טבעי גדול, מולידינו ומוליד אבותינו, שתוליכנו ותדריכנו ותגיענו למחוז חפצינו לחיים ולשלום, ותצילנו מכל מחב"ת, מכל מסיונר, מכל בבא ורב האורבים לי בדרך, ותשלח ברכה, חכמה, מדע ונשים יפות בכל נתיב בו נצעד, ותשלח לי את השכל והתבונה לפקוח את עיניי המיליון שטועים, ושנראה ברכה בעמלנו. ברוך אתה יקום שאפשרת לי לחיות. אמן.

erezsh

New member
אמן

אבל מה קורה אם נשים קוראות את זה? (... נשים יפות בכל נתיב...)

סיטרא

New member
לנשים אסור לקרוא את זה.

מה, לא ידעת שהאתאיזם הינו דת שוביניסטית ?

RANDYme

New member
תשמעו אחים שלי

אני מבינה שאינכם ייראים מן "האל הדגול", ומבטלים אותו בכל פעם, אבל בבקשה אל תעשו מהעניין צחוק. יש אנשים שנפגעים מזה- גם אם לכם, כמוני, נראה קצת מגוחך להאמין בצירוף מילים שעלולות להציל חיים, יש אנשים שבאמת באמת מאמינים בזה. כולנו יודעים שאפשר לצחוק על הדת מפה ועד פיטסבורג,ואנחנו מה לעשות לא מרגישים מאויימים אם נחליט לצחוק עליה, אבל אנשים-chill out אגב... זה גם לא הצחיק משהו... סתם על הדרך..

erezsh

New member
אני דווקא מכיר מילים שמצילות חיים

כמו "זהירות!" או "נא לחגור חגורות" או "לא! זה רעיל!"

L7

New member
הדתי מאיים על החילוני במיתות איומות

ובגהנום. אז איפה בדיוק הכבוד והסובלנות?

it me

New member
אתה?!?!? לא הייתי מאמין

תפילת הדרך? קטע טוב... זה באמת קטע נכון?...

למה???

New member
אררר!../images/Emo150.gif

בתור אתאיסטים אתם מודעים לכך שעדין קיומו של כוח עליון לא הופרך, לא?! אז מה הופך אותכם ל"יודעים"?! מה אתם כ"כ מזלזלים? יש מרחק מאד גדול בין לא להאמין (ז"א להחליט שאותה דת לא קשורה למערכת החשיבה שלי ולראית העולם שלי) לבין לזלזל (ובכך לפגוע בשם האל של אלו שבחרו לקחת על עצמם להאמין באותה דת)!!!

למה את מתכוונת במילים "כוח עליון"?

מה זה? אני מבין שישנם כוחות מסויימים בפיסיקה, במדעי המדינה והחברה, וכו'. אבל למה את מתכוונת אינני מצליח להבין, למרות שאכן מרבים להשתמש בצרוף מילים זה, לחיוב או לשלילה. אני מבין, כמובן, את הכוונה הרגשית של זה, אבל אינני קולט את ההיגיון של המונח. ושוב: אינני מדבר על קיומו או אי-קיומו של "הדבר הזה", אלא על עצם הגדרתו, או לפחות על הבנת המונח. נכון לעכשיו פשוט אינני מבין למה הכוונה. לכן אני יכול רק לנסות לתת הגדרות משלי - לא ל"דבר הזה" עצמו - אלא למה שהוא מסמל למישהו. ואני מגיע לנסיונם של אנשים להגדיר את המונח "הכל" שלמעשה אינו אומר לי דבר. יש לך מה לומר בנידון?

למעלה