הודעה שכותרתה "אכזבה גדולה" נמחקה

China8

New member
הודעה שכותרתה "אכזבה גדולה" נמחקה

בהתאם לבקשתו של פותח ההודעה

אבי351

New member
חבל שהודעה כזאת מרגשת וכואבת גורמת כאן

לאנשים מסוימים להכפיש ולדבר כפי שכתבו ועושים את הפורום הזה לכל כך לא נעים כבעבר.זה גורם לאנשים לא לשפוך את ליבם ולא לשתף.אפוא הימים היפים של הפורום שתמכנו זה בזה ועשינו מפגשים מענינים מרגשים לנו ןלילדינו.חבל שיש כאן אדם או שניים שהורסים כאן הכל

נוני 75

New member
מרגיז!

ראיתי אתמול את ההודעה ולא הספקתי להגיב. גועל הנפש גברת דריה מדרדרת את הפורום . אני חושבת שהגיע הזמן לחסום אותה. כותבת חברה לפורום על כאב ואובדן ובמקום לקבל תמיכה ,היא מקבלת רפש לפנים .
בושה !

לנוני, דווקא אמירותיך כמו "גועל נפש" ו-"רפש"

הן שמדרדרות את הפורום. כך גם קריאות לא דמוקרטיות לחסימה.
הרי את אותו מסר ניתן לומר גם בשפה תרבותית, לא?

לדעתי לכל אדם זכות להביע דעותיו בפורום, גם אם הן לא מוצאות חן בעיני אדם אחר או מאד מנוגדות להן.
דווקא הדעות שמעוררות התנגדות הן אלו שהפרו פה בעבר דיונים חשובים לא פעם.
ובכלל, זו מדינה שאמורה היתה להיות דמוקטרית וככזו: יש מקום למגוון דעות וחופש הדיבור הוא ערך עליון.
סגנון משתלח ולא מכובד כמו זה שלך בהודעה זו ולא רק בה, הוא שיותר מדאיג אותי בפורום.

אני בעד שיהיה פה מקום למגוון דעות שתובענה בשפה מכבדת ומכובדת.
וכמו שהוצע על ידי חברים בהמשך השירשור: לא מתאים למישהו? שלא יגיב.

נתנאלה2

New member
דניאלה, אני חושבת שיש לעשות הבחנה

מתי יש פוסט לדיון,
ואזי , כל תגובה הינה מקובלת בשם הדמוקרטיה,
גם אם היא אינה מוצאת כן בעני זו או אחרת,
אמממממה ,
ברגע שמישהי כותבת הודעה בה היא כואבת ומבקשת תמיכה,
זה פשוט לא לעניין להתחיל להכניס פרובוקציות בשם הדמוקרטיה
וזה נקרא שיח הוגן .
ובאשר לנוני,
אשה מופלאה ועדינה וקסומה,
כנראה שהרוחות הרעות פשוט העבירו אותה על דעתה,
וחייכנית, מופלאה את,
אכן לא חשבתי על נושא העמותות,
נו מדמוקרטיה, עלאק!!!!!!

KallaGLP

New member
דניאלה, אין בעיה עם ביטול קשת של דעות.

יש בעיה עם:
1. הכפשות אישיות, או הודעות שהן בגדר הוצאת דיבה על גולשים אחרים כגון "את צבועה" או "אסור לתת למישהו כמוך לאמץ" או "קנית את הילד ". הודעות כאלה במפורש אינן עומדות בתקנון תפוז. גם לדמוקרטיה יש הגבלות.
2. במיוחד לנצל לכך הבאופן ציני ואכזרי ודעה על צער וכאב אישי, ועוד בפורום המוגדר כפורום תמיכה.
דאריה כותבת הרבה הודעות בפורום, רובן נגד אימוץ ומאמצים, אך כל עוד היא אינה יורדת לפסים אישיים או עושה ניצול ציני שכזה של אובדן וכאב אישי טרי של מישהו כדי לקדם את האג'נדה שלה, אף אחד לא דורש להשתיק או לחסום אותה. אך לכל דבר יש גבול , גם מבחינת הכללים וגם מבחינת הטעם הטוב.

סביון1

New member
היא לא יורדת לפסים אישיים, היא מכפישה את כל

ציבור המאמצים יחד. מאד מתוחכם מצידה, ואת זה אני כותבת לגמרי לא בציניות.

KallaGLP

New member
גם וגם. נתקלתי בלא מעט הודעות

שבהן יש פנייה לגולשים ספציפיים.

KallaGLP

New member
ואם את צריכה דוגמה להשתלחות אישית

מספיק שתציצי במורד השרשור הנוכחי. כל מילה נוספת מיותרת.

מסכימה איתך לגמרי קאלה שהתיחסות אישית לא יפה

בתגובה למשתתפים ספציפיים אינה רצוייה ואינה מכבדת את הפורום.
אך אני תוהה:
לו אמירות כאלו היו נאמרות על ידי משתתף ששאר דעותיו מקובלות עלינו, כלומר שאינו מתנגד לאימוץ באופן כללי, האם התגובות היו גם בסגנון של "בואו נחסום"?
(רמז לתשובה נמצא בשירשור הזה עצמו ולא רק בו: משתתפים שדעותיהם באופן כללי מקובלות עלינו משתלחים במשתתף פרטי, כותבים אודותיו ביטויים לא יפים, אישיים עד מאד, לא תרבותיים ושאינם מכבדים את תרבות הדיבור של הפורום: ואין פוצה פה. איש לא מבקש לחסום או להדיר).
כך שנעשית כאן לדעתי עירבוביה שראוי להבינה ולהפרידה בין דעות שנוגדות את אלו של רובנו (שלדעתי זכותו של כל אדם להביע), לבין סגנון שאינו רצוי ואינו לרוח הפורום (שעליו בהחלט אפשר להלין, אך "חסימה" בעטיו תהיה צביעות נוראית, שכן משתתפים אחרים שדעותיהם בלב הקונצנזוס, משתלחים פי כמה ולשונם גסה פי כמה, אולי גם כי חלקם שולט ברזי העברית עשרות מונים טוב יותר...).

year of the cat

New member
אני מסכימה איתך

סביון1

New member
את יודעת דניאלה, אפשר לכתוב דברים איומים

ונוראים בעברית יפה מאד ובלי לנבל את הפה כלל. כך עושה דריה. וממש לא מנחם אותי שהיא כותבת בהכללה. להיפך. היא מוציאה דיבה על ציבור שלם של מאמצים ומאומצים.

KallaGLP

New member
אני מסכימה איתך, דניאלה,

שלהכפשות ברמה האישית לא צריך להיות מקום בפורום מאף צד (שוב, וזו הבחנה חשובה - לא רק כי זה לא נעים, אלא גם כי זה מנוגד לחוקי תפוז), גם לא מכאלה שמקובלים ושדעותיהם נמצאות בקונצנזוס. הנסיבה המקלה היחידה במקרה השני היא שבמקרה הראשון מבוצעת פרובוקציה, סביר להניח שמכוונת, אבל בכל מקרה מודעת, בעוד במקרה השני יש תגובה של הצד הפגוע והכועס על אותה פרובוקציה. יש בחברה שלנו יבאופן טבעי יותר הבנה כלפי תקיפה שבאה בתגובת התגוננות מפני תקיפה שקדמה לה מאשר על התקיפה הראשונית עצמה. מסכימה איתך שגם המקרה השני פסול, אבל, כנראה בגלל החולשה האנושית שלנו, אנו מרגישים שלקורבן יש זכות תגובה, ולכן באיזשהו מקום יותר קל לרובנו להבין אותו, נכון, אנחנו לא מושלמים, אך זה בכל מקרה לא מצדיק את הפרובוקציות האישיות המכוונות שנעשות בפורום לעיתים כה קרובות בכוונה ושהופכות אותו למקום שכבר לא נעים ולא בטוח לשתף בו.

נוני 75

New member
מספיק עם סיסמאות -בשם הדמוקרטיה

נכנסת אישה -כותבת על מצוקה ובשם הדמוקרטיה מותר להטיח בה רפש. כן רפש . אז לא .עד כאן
איפה החמלה?
אז נכון אפשר לא להגיב ואפשר לא להיכנס לפורום ואפשר עוד הרבה דברים.
ואפשר לחסום הודעות חסרות רגש ומלאות שנאה .

נתנאלה2

New member
חבל שההודעה נמחקה ולא התגובה הלא ראויה

הרי גם זה אפשרי,
ופותח ההודעה, אנא הישאר ושתף,
בסופו של יום, רב החיבוק על הניגוח.
ועוד משהו קטנטן, לשאר חברי הפורום, סתם דעתי,
אם היינו מתעלמים מתגובה לה, לא היה הופך השרשור לכזה מכוער,
אפשר פשוט להתעלם,
חובה! חובה! עלינו להתעלם!

מרגיז!

China8

New member
מבקשת להבהיר

שפותח ההודעה ביקש למחוק אותה, לא ידועה לנו הסיבה.
יכול להיות שיש סיבה אחרת ממה שהוזכר כאן, אולי הוא/היא יחזרו ויסבירו. ואולי גם לא.

אתמול בלילה ראיתי ההודעה לפני שנמחקה

לא מכירה הנפשות הפועלות,דווקא לכן מרגישה חופשיה לכתוב הדברים האלה-
עמותות מאד חרדות לשמן הטוב.ולמועמדיהן-לקוחותיהן.גם כשאין הרבה בחירה והרבה תחרות.
יש אפשרות די סבירה שהבקשה למחיקה הגיעה אל הכותבת מהעמותה
ושהיא אכן עשתה זאת כדי לא לפגום בסוף אחר וטוב למסע ההורות שלה.

ולמי שכתבה .....אל תשארי עם הדברים לבד,אנא.
מיצאי בפני מי להעלות את הרגשות הכל כך מובנים שלך.זה הרי קשה לא פחות מכאב הפלה. זה אובדן ממשי. אני איתך.

אולי שיתפת כאן כי חשבת שאף אחד חוץ מהקוראים כאן לא ממש יבין.
אבל מבטיחה לך שתוכלי לזכות להבנה גם בפורמט פחות פומבי.
חיזקי ואימצי! חיבוק!

למעלה